reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

cześć Babeczki wczoraj pobawiliśmy sie do 23.30... miło było, dobrze się czułam... nie wiedzieliśmy sie z częscia rodziny od kilku lat, a co wiecej wróciłam w dwupacku ;) mam problemy z forum... jak widac po moich postach po edycji zlewają siew jedną całość...kompletnie nieczytelne... Dzisiaj przed południem wybraliśmy sie zakończyk kwestie sofy i zdecydowaliśmy się w końcu :) za 2 tyg powinna byc... trochę nadszarpnie nasze fundusze,ale co tam... jakoś damy radę ;) byliśmy też w Leroy Merlin i kupiłam firanki do pokoiku Natalki wesołe zyrafy w źółtym kolorze i obejrzeliśmy dywaniki dziecięce... także wymierzymy pokój i jeszcze w przyszłym tyg jakiś kupimy... :) Chyba cierpię na syndrom wicia gniazdka, bo wcześniej jakoś nie myślałam o tym by mały pokoik przemienić w dziecięcy... a teraz oboje z J. tak Nas wzięło :) Żabka przed tatą Twoim jeszcze wiele lat... byle uważał na siebie... tak to już jest,ze starzejemy sie i nieraz życie i bliskich doceniamy w sytuacjach jak mozemy je lub ich stacić... Batonik 37 tc to tyle ile ja mam teraz,a jestem juz w pogotowiu ;) jak sie uda do tego czasu to prawie donoszona ciaża... będziemy miały dziewczyny z jednego roku :) no i też bedziesz grudniówka...tzn. ja będe grudniówka - listopadówka ;) pewnie,ze szkoda, ze CC bo zawsze co naturka to naturka... byle jednak Balneczka cała i zdrowa pojawiła sie na świecie :) Oliwka .. śliczny maluszek ... no cała trójka prezentuje sie slicznie :) jak sobie radzisz jako mama 3 dzieciaków? ciekawe jak mój post bedzie wygladał jak sie wlei?

wygląda cudownie nieczytelnie...:( nie wiem o c chodzi...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A co u nas... Co 3 godziny jedzenie i spanie, no czasami sobie leży w łóżeczku i się bawimy... grzeczne to moje dziecko niesamowicie :-) tfu tfu żeby nie zapeszyć.
Ale nie sądziłam że przy takim maleństwie można sobie pozwolić na maseczki, gotowanie, sprzątanie. W sumie to bardziej jestem zorganizowana niż w ciąży :-) no i zaczeliśmy spacery, pogoda dopisywała przez ostatnie 3 dni więc rajdowaliśmy. Przez pierwsze dwa dni to po 1,5 godziny, bo żal było siedzieć w domu, a wczoraj to dobrze ponad 2godziny. Dziecię jak tylko do gondolki włożymy to śpi.
Normalnie zakochana jestem w Szymusiu po uszy! Jest taki kochany!

dzidziuś słodziak :tak:

A tu mój bąbel

cała gromadka podobna :-D fajowo :tak:

... wyniki wczorajsze troszkę lepsze ... spadły o ok 100więc mamy 700 coś i 300 coś niemniej jednak wiemy na pewno że Blanka urodzi się w roku 2010 najpóźniej za 4 tyg przez cc :baffled: jeśli uda się tak długo wytrzymać ... wszystko zależy od wyników :zawstydzona/y:

super :tak: trzeba być dobrej myśli, że wyniki spadną jeszcze :tak:

SVENSONKA - fajowa złośnica na fotce wyszła :tak: i pomyśleć, że dopiero byłaś w dwupaku :sorry2:

Jestem :-D Neta nie miałam i strasznie tęskniłam za Wami :-p
Dziś zauważyłam, że... :dry: mam brzuszek :tak: i to nie tak jak na początku, że jak zjadłam to pojawiał się, a potem znikał :sorry2: Teraz skubaniec wylazł i został :-p

Hej Olkale ;)

fajnie że impreza udana, co do mojego rozwiązania to nie jest jednoznacznie powiedziane że 36-37 tc po prostu lekarz powiedział, że jeśli się uda, ale może też to być za np 2 tygodnie, ogólnie chodzi o to, że wysokie wskaźniki mówią, że problem z metabolizmem wątroba miała przed ciążą, tylko że ja nic o tym nie wiedziałam, dodatkowo mam obciążony wywiad bo mój tato miał marskość wątroby i jego siostra też :(a lekarz powiedział, że przy takich wysokich współczynnikach nie ma co liczyć że uda się je zbić do normy bo za dużo wątroba dostanie w kość

Ostatnia edycja:
Witam sobotnie.

cześć dziewczyny :)
dopiero teraz jestem, bo z rana oczywiscie w stałam,ale postanowiłam wykończyć prace magisterska (takie małe korekty, typu podpisy pod rysunkami itp) no i później padłam jeszcze na troszkę..

wczoraj po lekarzu to mnie trochę ścięło... bo Natalka jak nic pcha sie na świat szybciej... szyjkę mam skrócona o 70%, zostało poniżej 1 cm, jest mięciutka i rozwarta na ok2 cm... także od wczoraj odstawiłam wszystkie leki przeciwskurczowe i czekam kiedy małej zachce się przywitać z Nami :-p:-D:-D:-D
pocieszajace jest to, ze gin powiedział,ze mam juz za sobą kilka godzin porodu pierwszej fazy :-D:tak:

wczoraj jeszcze zaczęłam plamić, myslałm,ze to czop odchodzi, ale raczej to reakcja na badanie była, no i mam wrażenie, ze brzuch lekko się zaczyna opuszczać... ciekawe ile jeszcze wytrzymamy w dwupaku...

Resztę, co u Was doczytam za chwilkę :tak:

Olkala no to pięknie, lada chwila będzie dzieciątko na świecie, trzymam kciuki.

Witamy się i my :-)

A co u nas... Co 3 godziny jedzenie i spanie, no czasami sobie leży w łóżeczku i się bawimy... grzeczne to moje dziecko niesamowicie :-) tfu tfu żeby nie zapeszyć.
Ale nie sądziłam że przy takim maleństwie można sobie pozwolić na maseczki, gotowanie, sprzątanie. W sumie to bardziej jestem zorganizowana niż w ciąży :-) no i zaczeliśmy spacery, pogoda dopisywała przez ostatnie 3 dni więc rajdowaliśmy. Przez pierwsze dwa dni to po 1,5 godziny, bo żal było siedzieć w domu, a wczoraj to dobrze ponad 2godziny. Dziecię jak tylko do gondolki włożymy to śpi.
Normalnie zakochana jestem w Szymusiu po uszy! Jest taki kochany!

Pozdrawiamy Was wszystkie!

A to moja cudna Szymulka

Mysza ale Szymuś cudny, jaki przystojniaczek z niego, super że taki spokojny, szczęściara z ciebie że masz czas na maseczki itp.

Cześć dziewczynki przyjechałam z M do mamuni. dzięki za ciepłe słowa. niestety po wielkim bólu @ pozamiatane 4 dni wcześniej i cóż próbujemy dalej!!! Brat mi zabiera kompa zaraz wracam!

Robin strasznie mi przykro, trzymam kciuki może w nowym cyklu, widzę że mamy podobnie bo do mnie właśnie dziś @ dotarła.

Witam dziewczynki jak ten czas leci ...czasem do was zaglądam

A tu mój bąbel
e6e05a183aa0f887f28d4f52b06d74c6,10,19,0.jpg

d3cc43e7696c5d3d7999a92db7c8482d,10,19,0.jpg

A i wiecie może co z tośką ?????

Za starające się babeczki trzymam kciukasy

Oliwka maluszki masz cudne.
Niestety Tosia dawno się nie odzywała.

hej to my ;-);-)

... wyniki wczorajsze troszkę lepsze ... spadły o ok 100więc mamy 700 coś i 300 coś niemniej jednak wiemy na pewno że Blanka urodzi się w roku 2010 najpóźniej za 4 tyg przez cc :baffled: jeśli uda się tak długo wytrzymać ... wszystko zależy od wyników :zawstydzona/y:

Batoniczku trzymam kciuki za ciebie i Blaneczkę.

dzidziuś słodziak :tak:

Jestem :-D Neta nie miałam i strasznie tęskniłam za Wami :-p
Dziś zauważyłam, że... :dry: mam brzuszek :tak: i to nie tak jak na początku, że jak zjadłam to pojawiał się, a potem znikał :sorry2: Teraz skubaniec wylazł i został :-p

Scully gratuluję brzuszka!

Żabciu dobrze że tata lepiej się czuje.

A ja na chwilę piszę z pracy, @ nadeszła akurat dziś jak mam trochę ciężki dzień więc się męcze, właśnie wyliczyłam że jak będe mieć owu w tym cyklu to mam kilka zmian w pracy i już mi się smutno zrobiło.

witam was kochane już dwa dni nie zaglądałam do was:)
ale wszystko teraz nadrobiłam:)
Mysza Szymus prześliczny a mały blondynek za tatusiem???? słodziutki maluszek też takiego chcę!!!!
Oliwka prześliczne szkraby:)
batonik głowa do góry :) widzisz spadają wyniki coraz niższe a wiec reagujesz na leki:)
zabka ... jak kochamy to bardzo się martwimy&&&
Robin tulam:(

witam was kochane już dwa dni nie zaglądałam do was:)
ale wszystko teraz nadrobiłam:)
Mysza Szymus prześliczny a mały blondynek za tatusiem???? słodziutki maluszek też takiego chcę!!!!
Oliwka prześliczne szkraby:)
batonik głowa do góry :) widzisz spadają wyniki coraz niższe a wiec reagujesz na leki:)
zabka ... jak kochamy to bardzo się martwimy&&&
Robin tulam:(

dziex Lopop a co u Ciebie jak ciąg dalszy badań??

tak 18 list. idę umówić się na te badanka ze śluzu dzisiaj mam plodne i po co się nastawiać jak wiadomo pudło będzie

... no to wykorzystaj okazję i bez presji zafundujcie sobie miły wieczór ... a może coś się wykluje ;) ja też kwiecień spisałam na straty bo bez zastrzyku a jednak za 2 tygodnie miałam niespodziankę i Tobie też takiej niespodzianki życzę i mocno zaciskam &&&&&&&&&

... no to wykorzystaj okazję i bez presji zafundujcie sobie miły wieczór ... a może coś się wykluje ;) ja też kwiecień spisałam na straty bo bez zastrzyku a jednak za 2 tygodnie miałam niespodziankę i Tobie też takiej niespodzianki życzę i mocno zaciskam &&&&&&&&&
dziękuję kochana i tobie życzę spokoju i szybkiego powrotu do domku i pięknych niskich wyników:)

reklama
Witam sie i ja poznym wieczorkiem wpadłam sie przywitac i poczytać

U mnie same imprezki takze nei mialam czasu
Batonik to trzymamy kciukasy niech Blaneczka pomieszka jeszcze u mamusi niech wyniki spadaja

Robin Asiula :( brak słów

Olakle to supcio ze się fajnie bawiłas i ze sofka wybrana :)

Oliwka super bąbelki

a ja dzis tak podminowana z imienin od tesciowki wrociłam ze szok normalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a trzeba bylosiedziec w chacie :tak:

do miłego kochane pozdrawiam Was wszystkie serdecznieeeee

Do góry