reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

cześć Babeczki wczoraj pobawiliśmy sie do 23.30... miło było, dobrze się czułam... nie wiedzieliśmy sie z częscia rodziny od kilku lat, a co wiecej wróciłam w dwupacku ;) mam problemy z forum... jak widac po moich postach po edycji zlewają siew jedną całość...kompletnie nieczytelne... Dzisiaj przed południem wybraliśmy sie zakończyk kwestie sofy i zdecydowaliśmy się w końcu :) za 2 tyg powinna byc... trochę nadszarpnie nasze fundusze,ale co tam... jakoś damy radę ;) byliśmy też w Leroy Merlin i kupiłam firanki do pokoiku Natalki wesołe zyrafy w źółtym kolorze i obejrzeliśmy dywaniki dziecięce... także wymierzymy pokój i jeszcze w przyszłym tyg jakiś kupimy... :) Chyba cierpię na syndrom wicia gniazdka, bo wcześniej jakoś nie myślałam o tym by mały pokoik przemienić w dziecięcy... a teraz oboje z J. tak Nas wzięło :) Żabka przed tatą Twoim jeszcze wiele lat... byle uważał na siebie... tak to już jest,ze starzejemy sie i nieraz życie i bliskich doceniamy w sytuacjach jak mozemy je lub ich stacić... Batonik 37 tc to tyle ile ja mam teraz,a jestem juz w pogotowiu ;) jak sie uda do tego czasu to prawie donoszona ciaża... będziemy miały dziewczyny z jednego roku :) no i też bedziesz grudniówka...tzn. ja będe grudniówka - listopadówka ;) pewnie,ze szkoda, ze CC bo zawsze co naturka to naturka... byle jednak Balneczka cała i zdrowa pojawiła sie na świecie :) Oliwka .. śliczny maluszek ... no cała trójka prezentuje sie slicznie :) jak sobie radzisz jako mama 3 dzieciaków? ciekawe jak mój post bedzie wygladał jak sie wlei?

wygląda cudownie nieczytelnie...:( nie wiem o c chodzi...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A co u nas... Co 3 godziny jedzenie i spanie, no czasami sobie leży w łóżeczku i się bawimy... grzeczne to moje dziecko niesamowicie :-) tfu tfu żeby nie zapeszyć.
Ale nie sądziłam że przy takim maleństwie można sobie pozwolić na maseczki, gotowanie, sprzątanie. W sumie to bardziej jestem zorganizowana niż w ciąży :-) no i zaczeliśmy spacery, pogoda dopisywała przez ostatnie 3 dni więc rajdowaliśmy. Przez pierwsze dwa dni to po 1,5 godziny, bo żal było siedzieć w domu, a wczoraj to dobrze ponad 2godziny. Dziecię jak tylko do gondolki włożymy to śpi.
Normalnie zakochana jestem w Szymusiu po uszy! Jest taki kochany!

dzidziuś słodziak :tak:

A tu mój bąbel

cała gromadka podobna :-D fajowo :tak:

... wyniki wczorajsze troszkę lepsze ... spadły o ok 100więc mamy 700 coś i 300 coś niemniej jednak wiemy na pewno że Blanka urodzi się w roku 2010 najpóźniej za 4 tyg przez cc :baffled: jeśli uda się tak długo wytrzymać ... wszystko zależy od wyników :zawstydzona/y:

super :tak: trzeba być dobrej myśli, że wyniki spadną jeszcze :tak:

SVENSONKA - fajowa złośnica na fotce wyszła :tak: i pomyśleć, że dopiero byłaś w dwupaku :sorry2:

Jestem :-D Neta nie miałam i strasznie tęskniłam za Wami :-p
Dziś zauważyłam, że... :dry: mam brzuszek :tak: i to nie tak jak na początku, że jak zjadłam to pojawiał się, a potem znikał :sorry2: Teraz skubaniec wylazł i został :-p

Hej Olkale ;)

fajnie że impreza udana, co do mojego rozwiązania to nie jest jednoznacznie powiedziane że 36-37 tc po prostu lekarz powiedział, że jeśli się uda, ale może też to być za np 2 tygodnie, ogólnie chodzi o to, że wysokie wskaźniki mówią, że problem z metabolizmem wątroba miała przed ciążą, tylko że ja nic o tym nie wiedziałam, dodatkowo mam obciążony wywiad bo mój tato miał marskość wątroby i jego siostra też :(a lekarz powiedział, że przy takich wysokich współczynnikach nie ma co liczyć że uda się je zbić do normy bo za dużo wątroba dostanie w kość

Ostatnia edycja:
Witam sobotnie.

cześć dziewczyny :)
dopiero teraz jestem, bo z rana oczywiscie w stałam,ale postanowiłam wykończyć prace magisterska (takie małe korekty, typu podpisy pod rysunkami itp) no i później padłam jeszcze na troszkę..

wczoraj po lekarzu to mnie trochę ścięło... bo Natalka jak nic pcha sie na świat szybciej... szyjkę mam skrócona o 70%, zostało poniżej 1 cm, jest mięciutka i rozwarta na ok2 cm... także od wczoraj odstawiłam wszystkie leki przeciwskurczowe i czekam kiedy małej zachce się przywitać z Nami :-p:-D:-D:-D
pocieszajace jest to, ze gin powiedział,ze mam juz za sobą kilka godzin porodu pierwszej fazy :-D:tak:

wczoraj jeszcze zaczęłam plamić, myslałm,ze to czop odchodzi, ale raczej to reakcja na badanie była, no i mam wrażenie, ze brzuch lekko się zaczyna opuszczać... ciekawe ile jeszcze wytrzymamy w dwupaku...

Resztę, co u Was doczytam za chwilkę :tak:

Olkala no to pięknie, lada chwila będzie dzieciątko na świecie, trzymam kciuki.

Witamy się i my :-)

A co u nas... Co 3 godziny jedzenie i spanie, no czasami sobie leży w łóżeczku i się bawimy... grzeczne to moje dziecko niesamowicie :-) tfu tfu żeby nie zapeszyć.
Ale nie sądziłam że przy takim maleństwie można sobie pozwolić na maseczki, gotowanie, sprzątanie. W sumie to bardziej jestem zorganizowana niż w ciąży :-) no i zaczeliśmy spacery, pogoda dopisywała przez ostatnie 3 dni więc rajdowaliśmy. Przez pierwsze dwa dni to po 1,5 godziny, bo żal było siedzieć w domu, a wczoraj to dobrze ponad 2godziny. Dziecię jak tylko do gondolki włożymy to śpi.
Normalnie zakochana jestem w Szymusiu po uszy! Jest taki kochany!

Pozdrawiamy Was wszystkie!

A to moja cudna Szymulka

Mysza ale Szymuś cudny, jaki przystojniaczek z niego, super że taki spokojny, szczęściara z ciebie że masz czas na maseczki itp.

Cześć dziewczynki przyjechałam z M do mamuni. dzięki za ciepłe słowa. niestety po wielkim bólu @ pozamiatane 4 dni wcześniej i cóż próbujemy dalej!!! Brat mi zabiera kompa zaraz wracam!

Robin strasznie mi przykro, trzymam kciuki może w nowym cyklu, widzę że mamy podobnie bo do mnie właśnie dziś @ dotarła.

Witam dziewczynki jak ten czas leci ...czasem do was zaglądam

A tu mój bąbel
e6e05a183aa0f887f28d4f52b06d74c6,10,19,0.jpg

d3cc43e7696c5d3d7999a92db7c8482d,10,19,0.jpg

A i wiecie może co z tośką ?????

Za starające się babeczki trzymam kciukasy

Oliwka maluszki masz cudne.
Niestety Tosia dawno się nie odzywała.

hej to my ;-);-)

... wyniki wczorajsze troszkę lepsze ... spadły o ok 100więc mamy 700 coś i 300 coś niemniej jednak wiemy na pewno że Blanka urodzi się w roku 2010 najpóźniej za 4 tyg przez cc :baffled: jeśli uda się tak długo wytrzymać ... wszystko zależy od wyników :zawstydzona/y:

Batoniczku trzymam kciuki za ciebie i Blaneczkę.

dzidziuś słodziak :tak:

Jestem :-D Neta nie miałam i strasznie tęskniłam za Wami :-p
Dziś zauważyłam, że... :dry: mam brzuszek :tak: i to nie tak jak na początku, że jak zjadłam to pojawiał się, a potem znikał :sorry2: Teraz skubaniec wylazł i został :-p

Scully gratuluję brzuszka!

Żabciu dobrze że tata lepiej się czuje.

A ja na chwilę piszę z pracy, @ nadeszła akurat dziś jak mam trochę ciężki dzień więc się męcze, właśnie wyliczyłam że jak będe mieć owu w tym cyklu to mam kilka zmian w pracy i już mi się smutno zrobiło.

witam was kochane już dwa dni nie zaglądałam do was:)
ale wszystko teraz nadrobiłam:)
Mysza Szymus prześliczny a mały blondynek za tatusiem???? słodziutki maluszek też takiego chcę!!!!
Oliwka prześliczne szkraby:)
batonik głowa do góry :) widzisz spadają wyniki coraz niższe a wiec reagujesz na leki:)
zabka ... jak kochamy to bardzo się martwimy&&&
Robin tulam:(

witam was kochane już dwa dni nie zaglądałam do was:)
ale wszystko teraz nadrobiłam:)
Mysza Szymus prześliczny a mały blondynek za tatusiem???? słodziutki maluszek też takiego chcę!!!!
Oliwka prześliczne szkraby:)
batonik głowa do góry :) widzisz spadają wyniki coraz niższe a wiec reagujesz na leki:)
zabka ... jak kochamy to bardzo się martwimy&&&
Robin tulam:(

dziex Lopop a co u Ciebie jak ciąg dalszy badań??

tak 18 list. idę umówić się na te badanka ze śluzu dzisiaj mam plodne i po co się nastawiać jak wiadomo pudło będzie

... no to wykorzystaj okazję i bez presji zafundujcie sobie miły wieczór ... a może coś się wykluje ;) ja też kwiecień spisałam na straty bo bez zastrzyku a jednak za 2 tygodnie miałam niespodziankę i Tobie też takiej niespodzianki życzę i mocno zaciskam &&&&&&&&&

... no to wykorzystaj okazję i bez presji zafundujcie sobie miły wieczór ... a może coś się wykluje ;) ja też kwiecień spisałam na straty bo bez zastrzyku a jednak za 2 tygodnie miałam niespodziankę i Tobie też takiej niespodzianki życzę i mocno zaciskam &&&&&&&&&
dziękuję kochana i tobie życzę spokoju i szybkiego powrotu do domku i pięknych niskich wyników:)

reklama
Witam sie i ja poznym wieczorkiem wpadłam sie przywitac i poczytać

U mnie same imprezki takze nei mialam czasu
Batonik to trzymamy kciukasy niech Blaneczka pomieszka jeszcze u mamusi niech wyniki spadaja

Robin Asiula :( brak słów

Olakle to supcio ze się fajnie bawiłas i ze sofka wybrana :)

Oliwka super bąbelki

a ja dzis tak podminowana z imienin od tesciowki wrociłam ze szok normalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a trzeba bylosiedziec w chacie :tak:

do miłego kochane pozdrawiam Was wszystkie serdecznieeeee

Do góry