reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam sie wieczorowo

wiem, ze najgorsze przede mną :tak: pilnuję teraz samrowania... podobno jakgorzej jest jak brzucho opada...

Co do wagi dziecka to przekonałam się o tym na ostatniej wizycie... wszystko zależy jak lekarz złapie elipsę brzuszka...dr najpierw wyliczyła 1800 g, potem 1900, a wkońcu 2200g... wiec różnica prawie pół kg :szok:

i ja trzymam &&&& za tesciki i za powodzenie na siłowni :tak:

Erba co u Ciebie...zagladasz tyko na chwilunie i nic nie piszesz jak sie czujesz?

Czytam co tam naskrobałyście i uciekam a to na spacerek a to obiadek zrobic , a to pranko generalnie wymyslam sobie zajecia . A czuje sie dobrze dziekuje czasem cisnienie mnie dorwie ale nie daje sie :) Brzuszek mi ostatnio wywaliło takze podejrzewam ze za chwile to bede miala piekny zderzak :)
A jak tam po wizycie ?????

kochana ja też tak miałam co godzinkę jadłam w dzień a w nocy co trzy sie budziłam:):) i musiałam coś zjeść bo bym padłam z głodu

a przytyłam w ciąży tylko 6 kg scully więc to przytycie zależy od każdej kobiety cech indywidualnie bo ja to "żarłam" jak koń w ciąży:):):)
To pozazdrościc Wam kochane ze tak mało przybieracie( z corcia 16 ) ja coprawda jak narazie to 2 kg na plusie choc okaze sie w piatek bo zawsze waze sie przed wizyta i jestem ciekawa ile , choc chodze w dalszym ciagu we wszystkich moich rzeczach takze nie jest zle :) I jem 3 razy dziennie takze jakis napadow glodu nie mam ( jak narazie )
Witamy się z Szymulką z domu :-)

Jaki śliczny przystojniaczek !!! cudny jeszcze raz gratki i wszystkiego naj nja dla Was :)

Scully supcio ze wsio ok :) Zobaczysz jak ta kuleczka zacznie teraz rosnąć :)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i ,,krzaczorki" tez pozdrawiam :)

reklama
sliczny brzusio troche maly pewie dzidzia niebedzie zbyt duza bo masz taki brzusio jak miala moja kumpela :-)

przyszlo moje luzeczko z allegro i myslalam ze bedzie male bo mialao miec 104 sm dlugosci ale okazalo sie duuuze :-D ma 104 cm dlugosci ale jest dosc szerokie ale superowe i bardzo mi sie podoba :-) takie kupilam
HIT ŁÓŻECZKO KOJEC KOŁYSKA GRATISY PRZEWIJAK (1277099274) - Aukcje internetowe Allegro
a w sobote jade po wozek jupiiiiii :-) juz sie niemoge doczekac i caly czas czekam na paczke ze sprzetem do netu co bede z wami codziennie :-) ja dawniej :-)
no niech przychodzi ta paczka juz...:tak:
fajnie, ze zakupky są robione :tak::-D widze, ze wózek też... super :-D
co do brzuszka to rzeczywisci mały i Natalka mała :-( od ostatniego usg 2 tyg temu przybrała 100g ... o 200 za mało:szok: teraz to jakoś musze donosić do końca, bo ona wazy teraz 2300g, raczej bedzie kruszynka... bozie rozmawiam z niaą. zeby jadła i nie starszyła mamy :tak: chociaż żeby dobiła do 2700-2800 g

Mam cd zwolnienia :tak: Ginek mi pokazał, gdzie fasolka się schowała :-D i czuć mini kuleczkę :-D Na następną wizytę mam zrobić badania kontrolne :tak: Pytałam kiedy będzie wiadoma płeć i w 28 tc... jeszcze poczekam trochę :-p
Nic nie przytyłam :dry: a czytałam standardy przy ustaleniu BMI i powinnam z 0,5 do 2,5 kg przytyć w 1 trymestrze :confused2: Pewnie później nadrobię :sorry2:
Kurcze pół godz temu jadłam pomidorówkę i głodna jestem :eek: Ja to cały dzień nic nie robię tylko wycieczki do kuchni :eek: a co zjem to zaraz głodna jestem :dry: i znów myślę co tu zjeść... :confused2:
to super, ze jest dobrze wszystko... Scully ja też mało przybierałam, ale też (podobno) mało jem. Doi tej pory mała dobrze rosła... tylko teraz gin mnie troche zmartwiła :-(
ale co tam mówie sobie, ze w Oświecimiu kobiety nic nie jadły i rodziły zdrowe dzieci wiec co ma być nie tak... w razie czego poród łatwiejzy, bo kruszynka ;-)

My wczorajszych zakupach jesteśmy super zadowoleni... wózek jest ekstra... serdecznie polecam obejrzenie go , jak dla swoich maleństw będziecie wybierały ... wklejam link...
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: FYN 4DS Classic (3w1) głęboko-spacerowy z torbą + fotelik Maxi Cosi CabrioFIX
wybraliśmy kolor turkusowy, zapłaciliśmy ok 1200 zł... wyboru dokonałam czytając opinie w necie... bardzo ludzie zadowoleni z niego są... ewentualne popsucia to daszek (budka) i hamulec... poza tym bez awaryjne...

Erba nie przemęczaj się tylko za bardzo...

Właśnie dostałam smsa od Batonika pozdrawiania dla Wszystkich
... badania pobrane, nic jeszcze nie wiadomo... dieta cukrzycowa dała efekty głodzenia (ciała ketonowe w moczu) :-D czeka na usg nerek...
leży na oddziale łączonym z porodówką i bardzo by chciał wyjść jak najszybciej, bo rodzące nie dają spać w nocy ;-):-)

Mysza też w szpitalu jest :-( Szymek dostał żółtaczki:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kochana ja też tak miałam co godzinkę jadłam w dzień a w nocy co trzy sie budziłam:):) i musiałam coś zjeść bo bym padłam z głodu
a przytyłam w ciąży tylko 6 kg scully więc to przytycie zależy od każdej kobiety cech indywidualnie bo ja to "żarłam" jak koń w ciąży:):):)

zobaczymy później :tak: w mojej rodzinie kuzynki chude, ale w ciąży "pączusie w masełku" ;-) i co wyniki są czy jeszcze obijają się tam w pracy??

co do brzuszka to rzeczywisci mały i Natalka mała :-( od ostatniego usg 2 tyg temu przybrała 100g ... o 200 za mało:szok: teraz to jakoś musze donosić do końca, bo ona wazy teraz 2300g, raczej bedzie kruszynka... bozie rozmawiam z niaą. zeby jadła i nie starszyła mamy :tak: chociaż żeby dobiła do 2700-2800 g
to super, ze jest dobrze wszystko... Scully ja też mało przybierałam, ale też (podobno) mało jem. Doi tej pory mała dobrze rosła... tylko teraz gin mnie troche zmartwiła :-(
ale co tam mówie sobie, ze w Oświecimiu kobiety nic nie jadły i rodziły zdrowe dzieci wiec co ma być nie tak... w razie czego poród łatwiejzy, bo kruszynka ;-)

My wczorajszych zakupach jesteśmy super zadowoleni... wózek jest ekstra... serdecznie polecam obejrzenie go , jak dla swoich maleństw będziecie wybierały ... wklejam link...
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: FYN 4DS Classic (3w1) głęboko-spacerowy z torbą + fotelik Maxi Cosi CabrioFIX
wybraliśmy kolor turkusowy, zapłaciliśmy ok 1200 zł... wyboru dokonałam czytając opinie w necie... bardzo ludzie zadowoleni z niego są... ewentualne popsucia to daszek (budka) i hamulec... poza tym bez awaryjne...

no fakt - kruszynka maleńka :tak: wózek śliczności i tani :tak: ja to nigdy nie rozglądałam się za wózkami i tak nie wiem czemu ubzdurało mi się, że za wózek taki 3 w 1 to trzeba zapłacić z 2000-3000 zł :sorry2: a jak ze składaniem?? bo ja będę szukać czegoś co się łatwo składa i do autka małego zmieści :tak:

... badania pobrane, nic jeszcze nie wiadomo... dieta cukrzycowa dała efekty głodzenia (ciała ketonowe w moczu) :-D czeka na usg nerek...
leży na oddziale łączonym z porodówką i bardzo by chciał wyjść jak najszybciej, bo rodzące nie dają spać w nocy ;-):-)

no ja jak bym się porodów nasłuchała to też bym wolała do domu ;-)
biedny Szymek :-(

Mama mi zachorowała na anginę ropną :-( macie jakieś pomysły na jedzonko?? bo apetytu nie ma i przełyk ją boli :-( myślę, że chyba jakąś zupkę zrobię...

niuńka psikuska ci robi :tak:

fajowe :tak: takie uniwersalne i dużo bajerków ma :tak:

Mam cd zwolnienia :tak: Ginek mi pokazał, gdzie fasolka się schowała :-D i czuć mini kuleczkę :-D Na następną wizytę mam zrobić badania kontrolne :tak: Pytałam kiedy będzie wiadoma płeć i w 28 tc... jeszcze poczekam trochę :-p
Nic nie przytyłam :dry: a czytałam standardy przy ustaleniu BMI i powinnam z 0,5 do 2,5 kg przytyć w 1 trymestrze :confused2: Pewnie później nadrobię :sorry2:
Kurcze pół godz temu jadłam pomidorówkę i głodna jestem :eek: Ja to cały dzień nic nie robię tylko wycieczki do kuchni :eek: a co zjem to zaraz głodna jestem :dry: i znów myślę co tu zjeść... :confused2:
spokojnie moja szwagierka tez od poczatku co godzine musi cos zjesc bo ciagle glodna jest i w nocy kilka razy sie budzi bardzo glodna i je a jest szczupla i tylko brzuszek jej wychodzi zalezy od kobietki
no niech przychodzi ta paczka juz...:tak:
fajnie, ze zakupky są robione :tak::-D widze, ze wózek też... super :-D

Erba nie przemęczaj się tylko za bardzo...
no kruszynka ale latwiej cie bedzie urodzic :-) wiec jest iplus :-) a wozek bardzo podobny do mojego ja w sobote jade odebrac moj a bedzie on taki
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X + MEGA GRATISY (1262363841) - Aukcje internetowe Allegro tylko mi trafila sie okazja i kupoje uzywany ale na gwarancji do kwietnia za pol ceny nowego :-) a kolor bedzie turkus-czarny :-) a trafilam na niego przypadkiem jak kolezanka dostala paczke z zamowionym wozkiem wlasnie takim i jak go poskladalysmy i wyprobowalyscmy to tak bardzo mi sie spodobal i przypasowal ze stwierdzilam ze chce tylko taki i zadnego innego :-)

bidulki :-( niech szybkowracaja do domkow
zobaczymy później :tak: w mojej rodzinie kuzynki chude, ale w ciąży "pączusie w masełku" ;-) i co wyniki są czy jeszcze obijają się tam w pracy??

no fakt - kruszynka maleńka :tak: wózek śliczności i tani :tak: ja to nigdy nie rozglądałam się za wózkami i tak nie wiem czemu ubzdurało mi się, że za wózek taki 3 w 1 to trzeba zapłacić z 2000-3000 zł :sorry2: a jak ze składaniem?? bo ja będę szukać czegoś co się łatwo składa i do autka małego zmieści :tak:

no ja jak bym się porodów nasłuchała to też bym wolała do domu ;-)
biedny Szymek :-(

Mama mi zachorowała na anginę ropną :-( macie jakieś pomysły na jedzonko?? bo apetytu nie ma i przełyk ją boli :-( myślę, że chyba jakąś zupkę zrobię...
najlepiej zupe rozol z makaronemm albo pomidorowa z ryzem cos czego nietrzeba gryzc tylko niepodawaj jej mleka ani zup mlecznych nic z mlekiem bo podnosi goraczke i zmniejsza dzialanie antybiotykow wiec narazie post na mleko i niech corcia wraca szybko do zrowia i niech ciebie niezarazi

pozdrawiam was wszystkie i zmykam po corcie do przedszkola u nas okropna pogoda pochmurno i pada a ja juz sie niemoge doczekac soboty co pojade po wozek :-) jeszcze zostaly tylko pieluchy szamponik i puderdo pupy do kupienia i posciel i finito z wyprawka i mam zamiar skopletowac wyprawke do konca listopada bo w grudniu niechce juz nic kupowac bo beda zakopy na swieta i inne wydatki a w styczniu to musi byc wszystko gotowe bo na 11 mam termin wiec roznie to bywa po sylwestrze moge juz jechac na porodowke :-)

co do wózka to skałąda sie super prosto... po ściagnięciu kółek wydaje sie nieduży stelaż... najlepiej isć do sklepu i obejrzeć na żywo

osobiście an chorobę to też polecam rosołek albo jarzyę, pomidorowa moze podrazniać gardło... chyba,ze mamcia smaka będzie miała na kwasidełko, bo w pomidorach jest wit. C

wozek bardzo podobny do mojego ja w sobote jade odebrac moj a bedzie on taki
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X + MEGA GRATISY (1262363841) - Aukcje internetowe Allegro tylko mi trafila sie okazja i kupoje uzywany ale na gwarancji do kwietnia za pol ceny nowego :-) a kolor bedzie turkus-czarny :-) a trafilam na niego przypadkiem jak kolezanka dostala paczke z zamowionym wozkiem wlasnie takim i jak go poskladalysmy i wyprobowalyscmy to tak bardzo mi sie spodobal i przypasowal ze stwierdzilam ze chce tylko taki i zadnego innego :-)

finito z wyprawka i mam zamiar skopletowac wyprawke do konca listopada bo w grudniu niechce juz nic kupowac bo beda zakopy na swieta i inne wydatki a w styczniu to musi byc wszystko gotowe bo na 11 mam termin wiec roznie to bywa po sylwestrze moge juz jechac na porodowke :-)
bardzo się ciesze, ze udało się z tym wózkiem... nieraz sobie myslałm o tej Naszej rozmowie sprzed kilku dni o wózku ... super zabka :)

no tak listopad minie, a grudzień to ju tuz, tuż... dobrze zalanowałas wydatki ;)

witam was
scully wyników nie ma:(

olkale aż tak się nie martw wagą malutkie bo właśnie w ostatnich tygodniach potrafi dzieciaczek najwięcej przytyć rada mało jedz ale często:)
a tam na marginesie mojej siostrze mówili że mały synek będzie a miał 3970 g więc na jej chudość i mały brzuszek to był bardzo spory- pamiętaj że usg myli sie i w jedną i w drugą stronę:)

erbuś super w domciu szkoda że tak daleko mieszkasz odwiedziłabym ciebie:):):)
Mysza szybko wracajcie z Szymonciem do domciu:):)

scully zdrówka dla mamusi życzę:)
pozdrówcie batonika ode mnie:)

Witam sie wieczorowo

Olkale najważniejsze za Natka zdrowa a pewnie jeszcze troszku jej przybędzie
Dziewczyny furki zajefajne dla dzieciaczków
Pozdrowienia dla Batonika i Blaneczki , ale sie dziewczyna nasłucha omg
Oj biedny Szymulek zdrowka zyczymy :)
Lopciu jak to wynikow nie ma , co oni sobie jaja robią , mogli powiedziec ze dlugo sie czeka , a dzwoniłaś do nich ??
No wlasnie szkoda ze tak daleko mieszkasz , wpadlabys na jakas kawke i ciacho ale kto wie moze bedzemy mialy okazje sie spotkać :)
A my jutro wizytkę mamy :)
buziollleeeeeeee baboleeeee :)

reklama
Do góry