reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Olkale napisałaś slusznie ja mam magistra wydalam kupe kasy i co?? zarabiam marną kase a wiecej wydawalam na studia niż to teraz jest warte a i takw zawodzie swoim nie pracuje.

Svensonka a Ty już na porodówce czy nie??

Porodowka co sie moim lozkiem w domu nazywa
skad male skurczyki i nic pozatym
nawet sluzu nie mkialam nic juz nie mam sily dzis to wogolne nie chce rodzic ani jutro pewnie w sirode to juz bede jeden dzien przeterminowana......

Witam sie w niedzielny wieczór
Ale naskrobałyscie , jak miło
My dzis dzionek na swiezym powietrzu, z młodą na konie sie wybraliśmy taka piekna pogoda u nas ze szkoda by w domku siedzieć :)

Robin słonko mocno &&&&&&&&&&&
Sevenonka mocno &&&&&&&&&&&&&& za szybki i bezbolesny poród ( moze już jesteś po )

Trzymajcie sie pozdrawiam cieplutko

Musze cie zmartwic nic nie wypalilo ani olejek ani herbatki malinowe ani przysiady ani prysznice cieple jak zglupiejeeeee

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:-)Witam Babolki Kochane ;-)

... dziś pewnie większość z Was szykuje się na cmentarze odwiedzić bliskich ... my też jedziemy na 15 na msze do mojego taty na cmentarz :tak: choć pewnie nie uda mi się wytrzymać całej :zawstydzona/y: ogólnie powiem Wam, że wczoraj kiepsko się czułam wieczorkiem, tzn. mała urządziła sobie prawdziwą salę gimnastyczną z mojego brzucha, a poza tym brzuch był strasznie napięty jakbym połknęła wielki kamień :-( okropne uczucie :zawstydzona/y: ... dziś muszę jeszcze spakować torbę do szpitala :sorry: a bardzo mi się nie chce :no: ... pewnie i tak zajmę się tym późnym wieczorem :sorry:

... Miłego Dnia życzę Wam wszystkim ;-)

Svensonka ja urodziłam 4 dni po terminie z pomocą olejku :) herbatka malinowa na mnie w ogóle nie zadziałała a po olejku dostałam skurczy , ale dopiero po 10 h od wypicia.

Porodowka co sie moim lozkiem w domu nazywa
skad male skurczyki i nic pozatym
nawet sluzu nie mkialam nic juz nie mam sily dzis to wogolne nie chce rodzic ani jutro pewnie w sirode to juz bede jeden dzien przeterminowana......
Kochana uzbrój sie w cierpiwosć (łatwo powiedzieć, gorzej zrobic;-)) termin porodu jest przewidywany... może byc 2 tyg w przód lub w tył... Żabka dobrze napisała, ze stres moze zahamować akcję porodową wiec IZI Vanessca w końcu zechce pojawić sie an swiecie ... ozdrawiam Cie serdecznie :tak:

:-)Witam Babolki Kochane ;-)

... dziś pewnie większość z Was szykuje się na cmentarze odwiedzić bliskich ... my też jedziemy na 15 na msze do mojego taty na cmentarz :tak: choć pewnie nie uda mi się wytrzymać całej :zawstydzona/y: ogólnie powiem Wam, że wczoraj kiepsko się czułam wieczorkiem, tzn. mała urządziła sobie prawdziwą salę gimnastyczną z mojego brzucha, a poza tym brzuch był strasznie napięty jakbym połknęła wielki kamień :-( okropne uczucie :zawstydzona/y: ... dziś muszę jeszcze spakować torbę do szpitala :sorry: a bardzo mi się nie chce :no: ... pewnie i tak zajmę się tym późnym wieczorem :sorry:

... Miłego Dnia życzę Wam wszystkim ;-)
no własnie batonik Ty jutro do szpitala :szok: Myszy nie ma wiec nawet nie bedziemy wiedziały co i jak :no:... wyśle do Ciebie priva ;-) mam nadzieje,ze jeszcze zajrzysz do Nas wieczorem lub rano :tak:
oczywiscie z Natką bardzo zaciskamy kciuki, zeby to była burza w szklance wody ;-):tak:
co do wczorajszego dnia, to ja też fatalnie sie czułam... brzuch mnie bolał, No-Spa nie pomogła:no: poza tym mój J. chory i się martwie, zebym sie nie zaraziła... zrobiąm sobie sok z cebuli, czosnku, miodu i cytryny i profilatycznie piję

Svensonka ja urodziłam 4 dni po terminie z pomocą olejku :) herbatka malinowa na mnie w ogóle nie zadziałała a po olejku dostałam skurczy , ale dopiero po 10 h od wypicia.
no tak w trakcie ciąży martwimy sie o to czy nie urodzimy za wczesniej, a potem....

Cześć Żabko, Cześć Batonik jak Wy się czujecie, brzuszki już duże???
no juz jest widoczny mimo mojej tuszy :-) ale ciekawa jestem jaki bedzie na koncu :-) musze sobie znowu jakas foteczke pyknac brzusiowa ;-)
ufffff ... troszkę mnie uspokoiłaś ;-) bo się mega martwiłam :zawstydzona/y:

... ja w zasadzie nie narzekam ... zostało mi 70 dni i boję się jak cholera porodu ... poza tym jeszcze nie ogarnęliśmy remontu na 100 % więc nie spieszy mi się :-D dopiero jak już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik wtedy troszkę bym poleniuchowała i dopiero mogę rodzić :-D

... wierzę mocno, że i Tobie się uda ;-):tak:
no ja jak czasem mysle ze zostalo 9 tygodni to wydaje sie malo ale jak mysle ze jeszcze caly listopad caly grudzien i pol stycznia to juz sie wydaje jeszcze sporo czqasu :-D zalezy jak sie liczy :-)
... będę trzymała mocno &&&&&&&&&&&& żeby było prędzej niż później ;-):-)

... to fakt powiem Ci że tylko przez 2-3 dni siusiałam krwią :zawstydzona/y: teraz już nie :dry: a wyczytałam gdzieś w mądrym internecie, że czasem dzieje się tak na skutek wysiłku fizycznego, a ja sobie taki chyba zafundowałam w sobotę :zawstydzona/y: jak ogarnialiśmy mieszkanie po remoncie :zawstydzona/y:
a probowalas pic cherbate zurawit 2 razy dzienie mi pomogla na nerki a mialam w moczu wszelkie mozliwe badziewia lacznie z bialkiem oprocz krwi ale wiem ze zurawit wielu kobietom w ciazy pomogl na nerki i drogi moczowe w ciazy
... no właśnie najgorszy jest ten chaos dookoła, nic nie ma swojego miejsca :wściekła/y: a ja jeszcze jestem pedantką straszną i po prostu mnie to wykańcza psychicznie :zawstydzona/y:

... co do księżniczki ... wiesz ja na początku chciałam bardzo synka nawet do brzuszka mówiłam Kajetan :zawstydzona/y: sama się tak nakręciłam, że jak lekarz powiedział że dziewczynka to się zasmuciłam :-( ale po prostu musiałam się oswoić z tą myślą i teraz nie wyobrażam sobie nie kupować tych małych ślicznych różowych ciuszków;-):tak:
kajetanek bedzie drugi ;-) w chlopca mozecie sie wcelowac nastepnym razem ;-)
No właśnie ja sie nastawilam bo rodzina mojego M ma cmentarze niedaleko naszego domu więc wszyscy będą w okolicy i nagotowałam sie i napieklam, a tu tylko jakies "ale" słyszę wrrrr

Jak się to moim rodzicom udało, że nauczyli 6 dzieci trzymać się razem???
kochana to zawsze zalezy od tego jakie wzorce sami wyniesli z domu i tak najczesciej wychowoja dzieci

witam kobietki jak tam svensonka urodzila juz miala mi smska napisac ale tel milczy a na gg tez sie nieodzywa :-( pozniej do niej napisze moze sie odezwie jak wam mija swieo zmarlych??mi strasznie nudno na grobach juz bylam zaraz ide robic obiad a potem bede sie nudzic bo m bedzie spal przed praca :-/ pozdrawiam was wszystkie moze pozniej jeszcze wpadne bo dzis slonkio swieci :-)

witam kobietki jak tam svensonka urodzila juz miala mi smska napisac ale tel milczy a na gg tez sie nieodzywa :-( pozniej do niej napisze moze sie odezwie jak wam mija swieo zmarlych??mi strasznie nudno na grobach juz bylam zaraz ide robic obiad a potem bede sie nudzic bo m bedzie spal przed praca :-/ pozdrawiam was wszystkie moze pozniej jeszcze wpadne bo dzis slonkio swieci :-)
svensonka oststni raz sie logowała rano...nic nie wiadomo... daj znac jakby przyszedł sms...
my prawdopodobnie siedzimy w domu ... bo sie J. rozchorował a na cmetarze to na rugi koniec miasta musimy jechać, wiec sama odpuszczam po wczorajszym dniu....

:-)Hej laseczki

... my jeszcze jesteśmy w domku ;-) ale za małe 30 min zbieramy się do mamity na obiadek a potem do mojego taty na msze na cmentarz i potem znajomym zapalić po światełku :tak:

... ogólnie to potrzebuję kopa na zapęd bo nawet nie spakowałam torby do szpitala :szok: a po cmentarzu przyjeżdża mamy siostra najmłodsza (moja ulubiona ciotka - 5 lat ode mnie starsza :-D) więc na pewno poplotkujemy bo jutro już odjeżdża :-p także zostawiam wszystko na ostatnią minutkę ;-)

... na pewno do Was jeszcze zajrzę dziś wieczorkiem lub jutro rano :tak: powiem szczerze że z jednej strony bym chciała zostać w tym szpitalu niech już przebadają wzdłuż i w szerz a z drugiej strony to nic przyjemnego i duchu myślę że może się wykręcę tak jak ostatnio :zawstydzona/y:;-)

no ja wypilam wczoraj 15ml tak jak na opakowaniu pisalo i nic o 8 rano to gdzie by do dzis...
nic nie podzialalo

svensonka oststni raz sie logowała rano...nic nie wiadomo... daj znac jakby przyszedł sms...
my prawdopodobnie siedzimy w domu ... bo sie J. rozchorował a na cmetarze to na rugi koniec miasta musimy jechać, wiec sama odpuszczam po wczorajszym dniu....

jestem jestem bylam w sklepie po odkurzacz bo mi sie zepsul i zapomnialam kompa wylaczyc pije kawe mala balety odstawia cicho sza nic nowego

:-)Hej laseczki

... my jeszcze jesteśmy w domku ;-) ale za małe 30 min zbieramy się do mamity na obiadek a potem do mojego taty na msze na cmentarz i potem znajomym zapalić po światełku :tak:

... ogólnie to potrzebuję kopa na zapęd bo nawet nie spakowałam torby do szpitala :szok: a po cmentarzu przyjeżdża mamy siostra najmłodsza (moja ulubiona ciotka - 5 lat ode mnie starsza :-D) więc na pewno poplotkujemy bo jutro już odjeżdża :-p także zostawiam wszystko na ostatnią minutkę ;-)

... na pewno do Was jeszcze zajrzę dziś wieczorkiem lub jutro rano :tak: powiem szczerze że z jednej strony bym chciała zostać w tym szpitalu niech już przebadają wzdłuż i w szerz a z drugiej strony to nic przyjemnego i duchu myślę że może się wykręcę tak jak ostatnio :zawstydzona/y:;-)
nic sie niemartw przebadaja cie wzdluz i wszez dadza leki podlecza i wypuszcza do domu i bedzie ok :-)
no jak dostane smska to napewno wejde na bb i wam napisze ze rodzi :-)

reklama
nic sie niemartw przebadaja cie wzdluz i wszez dadza leki podlecza i wypuszcza do domu i bedzie ok :-)

no jak dostane smska to napewno wejde na bb i wam napisze ze rodzi :-)

dam znac napewno narazie zanudzam sie na smierc hahah
ciotka bedzie u mnie w domu spala do konca tygodnia chyba jakby mnie w nocy zlapalo bo po co mam synka budzic i wozic po kolezankach
do jutra zostalo6 godzin a nic mnie nie rusza wiec oby jutro tez nie bo sa zaduszki a w sirode niech sie dziele co chce hahah

Do góry