reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jakie znacie zestawy witamin dla starajacych sie .te ktore sprzedaja w pl?ja kiedys mialam feminatal ale tam w tych dla planujacych nie ma niektorych pierwiastkow.
p.s.nie mam jeszcze suwaczka bo nie ma co obliczac.czekam na @.nawet nie wiem ile ten cykl bedzie mial dni...

reklama
z jednej strony fajnie uslyszec ze jest o ale z drugiej i tak nie uspokoi to pytan pt dlaczego jeszcze nie?mam nadzieje ze wina nie lezy po stronie mojego.No coz teraz pozostaje czekac na @(mysle ze w przeciagu kilku dni) i znow odliczac.Nic juz nie poradze mysli sie o tym kiedy kolejna owu,kiedy kolejne odliczanie.wprawdzie nie zajmuje sie tylko mysleniem o tym ale troche to podporzadkowuje zycie.
ciekawe ktorej tym razem sie uda.pewnie znow nie wszystkim ale na pewno ktorejs tak!
Ja probuje juz rok. Wszystkie moje kolezanki w ciazy. Najlepsze jest to ze wcale o to nie prosily ani sie nie staraly. Dla nich to bylo rozstawic nogi i poczekac 9 miesiecy. Ciesze sie z nimi ale... Z drugiej strony czuje ze to niesprawiedliwe. Jestem jedza.

z jednej strony fajnie uslyszec ze jest o ale z drugiej i tak nie uspokoi to pytan pt dlaczego jeszcze nie?mam nadzieje ze wina nie lezy po stronie mojego.No coz teraz pozostaje czekac na @(mysle ze w przeciagu kilku dni) i znow odliczac.Nic juz nie poradze mysli sie o tym kiedy kolejna owu,kiedy kolejne odliczanie.wprawdzie nie zajmuje sie tylko mysleniem o tym ale troche to podporzadkowuje zycie.
ciekawe ktorej tym razem sie uda.pewnie znow nie wszystkim ale na pewno ktorejs tak!

ejif odpocznij troche i niemysl, przeciez jestes na wakacjach a dzisiaj twoje urodziny:-)
mozliwe ze wszystko u twojego jest ok ale czy nie chcesz tego sprawdzić na 100%? no chyba ze on nie chce... przepraszam ze cie tak namawiam ale ja bym poprostu tak zrobiła

Ja probuje juz rok. Wszystkie moje kolezanki w ciazy. Najlepsze jest to ze wcale o to nie prosily ani sie nie staraly. Dla nich to bylo rozstawic nogi i poczekac 9 miesiecy. Ciesze sie z nimi ale... Z drugiej strony czuje ze to niesprawiedliwe. Jestem jedza.
nie jestes jedza.wiele z nas ma to samo.nie zyczymy innym bezdzietnosci przeciez ale same denerwuje nas ze sie nie udaje.jest przykro bo mamy wrazenie ze wszystkie tylko nie my.no ale nie wiemy ile im to zajelo...Ty chyba masz juz dziecko tak?ile wtedy czasu ci to pochlonilo?

ejif odpocznij troche i niemysl, przeciez jestes na wakacjach a dzisiaj twoje urodziny:-)
mozliwe ze wszystko u twojego jest ok ale czy nie chcesz tego sprawdzić na 100%? no chyba ze on nie chce... przepraszam ze cie tak namawiam ale ja bym poprostu tak zrobiła
ja bym tam sprawdzala bo przeciez widzicie ze ja i testuje przed czasem i badania robie placac przy tym kupe kasy,ale ani on ani lekarz nie uwazaja tego za konieczne.Dlatego jeszcze poprobujemy

Hej Dziewczyny,
mam pytanie jaka jest norma wielkosci dominującego pęcherzyka owulacyjnego? dziś byłam na monitoringu cyklu i pęcherzyk ma 19x14 mm i lekarz powiedział że za 3 dni bedzie owulacja. Dziś moj 9 dc. martwi mnie to wszystko bo niby jest ok a dziecka jak nie ma tak nie ma :(
Na pewno już dziś będą staranka.

eijf
jeśli mogę coś dodać to na Twoim miejscu również wysłałabym na badania Twojego faceta, często jest tak ,że jak się pary starają i nie wychodzi kobieta szuka przyczyny w swoim organizmie a zdarza się ,że wina leży po stronie partnera. Oczywiście nie życzę żeby tak było , ale sprawdzić nie zaszkodzi.

nie jestes jedza.wiele z nas ma to samo.nie zyczymy innym bezdzietnosci przeciez ale same denerwuje nas ze sie nie udaje.jest przykro bo mamy wrazenie ze wszystkie tylko nie my.no ale nie wiemy ile im to zajelo...Ty chyba masz juz dziecko tak?ile wtedy czasu ci to pochlonilo?
Dokladnie miesic. Widzisz jestem jedza. Natoniast gdyby nie pieniadze to Oliwki by nie bylo. Urodzilam w polowie 6 miesiaca. Mala miala 1 kilogram i przelezala 3 miechy w inkubatorku.

ja udalam sie do lekarza.bardzo fajny facet bo mial juz konczyc ale mnie przyjal.na poczatku za glowe sie zlapal bo mowi ze rzadko kto tyle badan wykonuje i ze niezly mam gest.no wyplacilam sie rzeczywiscie ale jestem taka ze wolesprawdzic czy wszystko ok niz probowac nie wiedzac.No a powiedzial ze wyniki sa dobre ,wrecz idealne i nie widzi nic co byloby powodem tych moich niepowodzen.jeden wynik tylko musze skonsultowac bo on twierdzi ze to blad komputera.podobno wynik ten mial cos wspolnego z dwoma innymi ktore byly bardzo dobre.jutro zadzwonie.
w kazdym razie reszta w porzadku czyli w tym mc zarozno usg jak i badania krwi,hormonalne itd.byly ok.gula mi w gardle stanela i myslalam ze sie rozplacze co byc moze bylo widac bo z jednej strony fajnie uslyszec a z drugiej mialam nadzieje ze jest cos drobnego co przeszkadzalo i da mi na to lekarstwo i bedzie ok...kazal tylko cierpliwie czekac ale cierpliwosc nie jest moja dobra strona.mowil ze jak sie po roku nie uda to moj facet moze sie badac(mam nadz ze nie bedzie to potrzebne).idac do lekarza nie mialam wynikow zelaza i magnezu ale on twierdzil ze na pewno sa ok widzac reszte.no i w domu okazalo sie ze rzeczywiscie sa bardzo dobre.zelazo o ktore sie obawialam nie bylo nawet w tej dolnej granicy.poza tym powiedzial ze na te toxoplazmoze nigdy chora nie bylam (a mam dwa koty bo niektore tu straszyly).mowil ze to wcale nie najczesciej przez koty ale niedogotowane mieso czy niemyte warzywa,owoce.To tyle.wprawdzie za 2 tyg dostane kolejne wyniki.ciesze sie ze zrobilam bete bo nie musze sie jeszcze pare dni ludzic i pozostaje mi czekac na @...Szkoda ze nie mam co mc okazji robic bety bo to zaoszczedziloby mi pieniedzy na testach.taka beta tylko 28 zl a na testy idzie mi ...duzo wiecej

No to super, ze u Ciebie wszystko ok, a moze warto by bylo, zeby Twoj facet sie przebadal juz teraz? Po co czekac az rok, zaszkodzic nie zaszkodzi, a moze akurat pomoze, moze to wlasnie u niego trzeba cos podreperowac.

reklama
No to super, ze u Ciebie wszystko ok, a moze warto by bylo, zeby Twoj facet sie przebadal juz teraz? Po co czekac az rok, zaszkodzic nie zaszkodzi, a moze akurat pomoze, moze to wlasnie u niego trzeba cos podreperowac.
No ale tam gdzie mieszkamy nikt mu tych badan nie zrobi po 5 mc prob.tu w pl lekarz tez odradza bo twierdzi ze przychodzi do niego wiele par ktore staraja sie miesiacami i ze nie jest to nienormalne no i ze w koncu sie udaje.poczekamy jeszcze troche i potem bede sie martwic.Niby 5 mc to jeszcze nie tragedia.sama czytalam na innym watku ze jednym udawalo sie po mc a innym po 10.w kazdym cyklu mamy podobno tylko 25 % szans.niektore sa szczesciarami i zachodza w ciaze na zawolanie ale ja do nich widocznie nie naleze.

Do góry