reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
ech nie widziałam tego odcinka, ale raz już tak mężowi zrobiłam hehe to się oboje uśmialiśmy:-D:-D:-D

a powiedzcie mi dziewczyny w tych testach owu to jak długo muszę trzymać ,że tak powiem w moczu ten test? bo wiem ze wynik mam odczytać po 5 minutach, ale dostałam te testy bez instrukcji:confused:

u mnie tak samo jak u Mellisy, test trzymac w moczu okolo 10 sekund (najmniej 10) a wynik odczytac po 5 minutach, ja zaczelam robic testy w sobote i tak jak u Ciebie byla blada kreska ( kreska bledsza niz testowa - test negatywny ) dopiero wczoraj pierwszy raz wyszla ciemna kreska (mniej wiecej taka jak testowa - wiec test pozytywny ) no i dzis tez wyszedl pozytywny, mam jeszcze dwa wiec zrobie jutro i pojutrze tak z ciekawosci co wyjdzie, tylko zastanawiam sie, bo pisze na tych testach, ze jesli test wyjdzie pozytywny to owu powinna wystapic w ciagu 24-36 godzin, a czy wyjdzie pozytywny tez w czasie owu? jak jajeczko sie juz uwolni? musze na necie cos poszperac:dry:

... tylko zastanawiam sie, bo pisze na tych testach, ze jesli test wyjdzie pozytywny to owu powinna wystapic w ciagu 24-36 godzin, a czy wyjdzie pozytywny tez w czasie owu? jak jajeczko sie juz uwolni? musze na necie cos poszperac:dry:

z tego co wiem to hormon LH spada po owulacji, ale u niektórych osób utrzymuje sie dłużej znaczy pozytywny test jest kilka dni ale w tedy nie wiedomo czy jajeczko uwolniło sie w pierwszym dniu pozytywnego testu czy w kolejnym,
u mnie bylo tak ze ten pozytywny test czyli kreska grubsza od testowej była, a następnego dnia też była mocna taka sama jak ta testowa ale jednak troszke słabsza od poprzedniej, czyli hormon gwałtownie nie spadł ....

ok dziękuję, nawet nie liczyłam że wyjdzie pozytywny , bo to dopiero 8dc , ale teraz mam testować codziennie ? sorrki że tak pytam , ale pierwszy raz używam tych testów i jestem zielona:-)

witam,co do testow owulacyjnych to te paskowe z netu sprzedawane na sztuki za dobre nie sa. maja slaba czulosc i trzeba nie pic conajmniej 2 godz przed testem zeby mocz nie byl za bardzo rozcienczony. mnie tez nie wychodzila druga kreska taka sama a lekarz potwierdzal owulacje. wg mnie po uwolnieniu jajeczka test owulacyjny bedzie negatywny.

mam jeszcze 19 hehehe zamawiałam z allegro więc taniej no i pewnie nie są jakieś rewelacyjne jak te z apteki ale lepsze to niż nic:-D

witam,co do testow owulacyjnych to te paskowe z netu sprzedawane na sztuki za dobre nie sa. maja slaba czulosc i trzeba nie pic conajmniej 2 godz przed testem zeby mocz nie byl za bardzo rozcienczony. mnie tez nie wychodzila druga kreska taka sama a lekarz potwierdzal owulacje. wg mnie po uwolnieniu jajeczka test owulacyjny bedzie negatywny.

ja nie stosowałam testów z allegro wiec nie wiem...mozliwe ze nie sa zbyt dobre, ale niektórym wychodziły poprawnie...
ja uzywałam testów LH firmy hydrex kupowany w aptece i wydaje mi sie ze są ok

reklama
Do góry