reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja bym mogła mozstac kurą..mój męzy włąśnie otrzymał propozycje podpisania kontraktu na pływanie na masowcu ( ma papiery marynarza), ale musi na razie odmówić dopóki w ciążę nie zajdę..a jakby popłynął to zawsze on jeden zarobi wiecej niż teraz ja i on razem wzięci...no ale najpierw dzidziol

reklama
Fajnie:) U nas niestety nie ma takiej opcji. Ale już uzgodniliśmy z mężem, że jak urodzę dziecko to wrócę do pracy dopiero po wychowawczym. Jakoś sobie poradzimy:) No cyba, ze będzie bardzo ciężko to wrócę do pracy wcześniej...

tak sobie patrze na ff i czytam co mi wypisuje.po pierwsze obliczyl ze jesli udalo mi sie zajsc w ciaze to data porodu wychodzi na 30 kwietnia ha ha.oczywiscie to sa wyliczenia i nawet jak sie udalo to moze to byc wczesniej lub pozniej ale jestem na granicy kwiatnia i maja:)
poza tym istnieje tam cos takiego jak "wczesne oznaki ciazy" i on daje punkty.im wiecej tym niby wieksza szansa ze sie udalo.z ciekawosci zobaczylam i mam 40 pnktow!Dla porownania w ubieglym cyklu mialam caly czas w granicach 6 czy 7 punktow.Nie wiem na czym on sto opiera bo dopiero pare dni po owu...

Eijf no to ciekawe, dobrze wrozy :tak: ja tez mam jakiegos czuja, ze cos z tego moze byc w tym cyklu bo owu Cie zaskoczyla i moze nie podeszlas do tego az tak "technicznie" jak zazwyczaj? hih oby, oby :tak:

Ja dzis rano kolejny tescik owu wykonalam, pozytywny, dzis wieczorem juz nie bede robic, jeszcze mam trzy chyba to zrobie jutro i pojutrze moze tak z ciekawosci, ale brzusio boli juz dzis konkretnie takze wydaje mi sie, ze to juz, oby plemniczki z wczoraj sobie przetrwaly bo watpie czy dzis uda mi sie zmolestowac mojego :dry: no ale zobaczymy :tak: chcialabym na tescie ciazowym zobaczyc takie dwie piekne kreseczki jak na tym owulacyjnym :happy2:

tymczasem ja niby dzis ostatni dzien w pracy i trzy wolnego, ale zwalniam sie wczesniej, pisalam Wam, ze podziebiona jestem troche, wszystko mi juz przeszlo katar, bol gardla itp, ale mam koszmarny, suchy, meczacy kaszel:dry: ja tak zawsze pierwsze kilka dni przezibienia troszke tylko kaszle a jak mi juz przejdzie wszystko inne dostaje takiego koszmarnego kaszlu, ktory mnie trzyma ponad tydzien zawsze:-( przemeczylam sie jakos caly tydzien, ale zamaist lepiej to coraz bardziej mnie dusi i ludzi normalnie ostraszam :szok: powiedzialam, ze nie dam rady, mecze sie strasznie i spadam do domu sie kurowac przez weekend, przynajmniej ludzi nie bede straszyc

tymczasem ja niby dzis ostatni dzien w pracy i trzy wolnego, ale zwalniam sie wczesniej, pisalam Wam, ze podziebiona jestem troche, wszystko mi juz przeszlo katar, bol gardla itp, ale mam koszmarny, suchy, meczacy kaszel:dry: ja tak zawsze pierwsze kilka dni przezibienia troszke tylko kaszle a jak mi juz przejdzie wszystko inne dostaje takiego koszmarnego kaszlu, ktory mnie trzyma ponad tydzien zawsze:-( przemeczylam sie jakos caly tydzien, ale zamaist lepiej to coraz bardziej mnie dusi i ludzi normalnie ostraszam :szok: powiedzialam, ze nie dam rady, mecze sie strasznie i spadam do domu sie kurowac przez weekend, przynajmniej ludzi nie bede straszyc

Kuruj się moja droga kuruj:tak:

martilla zielone swiatlo to dni w ktorych powinnas byc plodna wiec teraz najlepiej dzialac!odstaw te dume na bok i sprobuj sie pogodzic(u mnie zazwyczaj trwa to jeden dzien).zauwazylyscie ze czesto zdazaja sie jakies sprzeczki z naszymi partnerami akurat w okolicach owu?moze to jakas presja?
poza tym masz dosyc niska temperature a ona tak lubi sadac na kilka dni przed owu.teraz obserwuj ja dokladnie bo mysle ze po kilku dniach bedziesz miec skok!
kochana ta kłótnia już za daleko zaszła, dziś to już tak się pożarliśmy że mój chce się wyprowadzać! jakoś się tym zbytnio nie przejmuję, bo myślę że i tak tego nie zrobi. a cała ta kłotnia trwa już od poniedziałku.. mi niestety tak szybko nie przechodzi...

co do płodnych to trochę mnie to zastanawia jak to możliwe ,że 8dc zaczynają się u mnie plodne skoro w poprzednich cyklach @ trwała ok 7 dni więc 8 dc nie był płodny ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry