reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej!
widzę,że rozmowa od samego rana:-) ja niestety zmykam zaraz do pracy..
chyba mmm wystraszyła się nas hehe bo coś jej nie ma od wczoraj, kobieto wracaj tu szybko!!:-)

u mnie znowu 36.1 , ff dało mi zielone światło nie bardzo wiem co to znaczy, ale myślę że mogę już się przytulać z mężem polując na owu tak? pozdrawiam
martilla zielone swiatlo to dni w ktorych powinnas byc plodna wiec teraz najlepiej dzialac!odstaw te dume na bok i sprobuj sie pogodzic(u mnie zazwyczaj trwa to jeden dzien).zauwazylyscie ze czesto zdazaja sie jakies sprzeczki z naszymi partnerami akurat w okolicach owu?moze to jakas presja?
poza tym masz dosyc niska temperature a ona tak lubi sadac na kilka dni przed owu.teraz obserwuj ja dokladnie bo mysle ze po kilku dniach bedziesz miec skok!

reklama
eijf co do tych punktów na ff to mi w poprzednim cyklu od ok. 10DPO pokazywało 89-91. Raz nawet było chyba 96. Wszystko zalezy od ego ile danych wpisujesz. Jak wpisujesz wszystkie objawy jakie odczuwasz + temki + wyglad szyjki itd. to on na tej podstawie wylicza prawdopodobieństwo ciąży.

Ja strasznym śpiochem jestem i w dni wolne jesli nie muszę nic załatwić to wstaje nawet o 12-13. Zdarzało mi sie nwet spać do 14:) Odsypiam tydzień pracy:)
oj nie,ja to po prostu lubie kiedy sama moge sie obudzic.dzis akurat wczesnie ale wczoraj do 9 spalam.szkoda byloby mi dnia na spanie do poludnia

eijf co do tych punktów na ff to mi w poprzednim cyklu od ok. 10DPO pokazywało 89-91. Raz nawet było chyba 96. Wszystko zalezy od ego ile danych wpisujesz. Jak wpisujesz wszystkie objawy jakie odczuwasz + temki + wyglad szyjki itd. to on na tej podstawie wylicza prawdopodobieństwo ciąży.
ja za wiele nie wpisuje.w ubieglym cyklu wpisywalam wiecej a mimo tego mialam pare punktow wiec te 40 mnie zdziwilo.na dodatek w 6dpo.to oczywiscie o niczym nie swiadczy ale nie wiem na czym to opiera

Mi też szkoda dnia ale jak sobie nie ustawię budzika albo jak mąż mnie nie obudzi to tak długo śpię:( Ja sie zawsze śmieję, ze jak będę w ciąży to na stałe przeniosę się do łazienki:) Ja mogę spać cały czas, zawsze i wszędzie bez względu na pogodę, porę dnia, samopoczucie itd. no i chodzę siusiu co 20-30minut. Jak w ciązy zacznę więcej sikać i dopadnie mnie większa senność to zamieszkam w łazience:)

eijf Ty masz VIP-owską wersję ff? Ile za to płaciłaś?
nie widze specjalnej roznicy miedzy vip a zwykla wersja.najwazniejsze dla mnie to w sumie wprowadzanie temperatur i ten wykres oraz linia kiedy owu byla.a reszta to takie rozne informacje o ktorych mozna sobie poczytac po ang.kazdego dnia o czyms innym ale to wszystko jest na internecie i same wiekszosc wiemy.nie oplaca sie bo ff to nie wrozka i nic nam nie powie czy sie udalo czy nie.

Tego to ja nie wiem... Może dlatego tyle tych punktów bo masz dość wysok temperature. Skok był bardzo duży i tempka utrzymuje sie wysoko 3 dzień. A może jeszcze coś innego... Nie mam pojęcia ale mam nadzieję, ze to wszystko oznacza fasolkę:)

Wiem, ze ff to nie wróżka:) Tak z ciekawości pytam. Mi też wystarczy to, ze mogę tempki wpisywać. Założyłam sobie konto na 28 dni ale tam tylko pierwszy wykres można zrobić bezpłatnie:( Wcześniej sisywałam tempki w takim zeszycie, który dostałam jak chodziliśmy a spotkania do poradni przedmałżeńskiej ale miałam trochę utrudnione zadanie bo na tych katach wykres temperatur zaczynał sie od 36 a ja w I fazie cyklu mam zazwyczaj twmpki poniżej 36:(

reklama
Tego to ja nie wiem... Może dlatego tyle tych punktów bo masz dość wysok temperature. Skok był bardzo duży i tempka utrzymuje sie wysoko 3 dzień. A może jeszcze coś innego... Nie mam pojęcia ale mam nadzieję, ze to wszystko oznacza fasolkę:)
eee,temperatura to sie sugerowac nie moge bo zawsze mam w okolicach 36,8-36,9 czasem nawet 37...

Do góry