reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a gdzie mierzysz w ustach czy dowcipnie?

zmykam bo coś moi panowie chcą spędzić miły wieczorek we trójkę
nie wiem czy jutro z rana do Was zajrzę bo jutro mam pod opieką siostrzeńca( ale mały będzie wykochany):):):)

dowcipnie i drugi dzień po owu 36,3 :sorry2: mam nadzieję że jeszcze urośnie :tak::-)

reklama
:laugh2:missss została porwana przez swojego lubego ale.......

wieczór panieński uważam za otwarty :tak::-D:-D:-D:-D
chippendale280x390.jpgoto nasza niespodzianka misss:laugh2::laugh2::laugh2:

no proszę Żabka bizneswoman :-p też o tym słyszałam i trzeba sie zastanowić nad tym :-):-)
no ja sie zastanawiam juz kiedys chcialam cos malego otworzyc zeby miec pare groszy zarobku i byc sobie szefem a nie u kogos

Kochana,musisz nick zmienić. :laugh2: :-p

nie niezmienie nicku hihihi
Witajcie Kobitki :-)
wow żabka o tej porze :-D co to był za program o tym biznesie ?
niepamietam bo sie przebudzilam
Żabko,a to nie jest tak,że żeby dostać dotację z UP musisz mieć lokal? No o biznes planie już nie wspominając. ;-)
no u nas jest kilka lokali pustych na wyunajem i nawet niedrogo
Hej!!

Zabka ja własnie mam tą dotacje z UP i powiem szczerze juz drugi raz bym jej nie wzięła.A zus to płace 350 zł + wynajem1220+ksiegowa150 i na koniec maja zamykam bo sie nie opłaca:(i dokładam do tego interesu.W UP robią problemy,każdy co innego mówi i wogóle Kochana tylko nie myśl że chcę cię odstraszyc lub co inngo ja tylko Ci mowie jak ja mam i jak co trzymam kciuki za interesik&&&&&&&

Agutka Jak Zuzia po nocce? Moja mała wymiotowała w nocy i wogóle znowu ma kaszel i idziemy do lekarza na 11.
dlatego mysle zeby to bylo cos co sioe utrzyma
Aby otrzymać zasiłek macierzyński w wysokości 6000zł, a dokładniej 5700zł musi kobieta opłacać przed porodem najwyższą składkę od 6000zł, ale nie podali jaki to jest procent...pewnie ok 30% więc nie jest tak że płaci minimum i otrzymuje później maksymalny zasiłek.
Tak ja to zrozumiałam.
no przed porodem moze ja zwiekszyc a po porodzie zmniejszyc
Czworaczki z Sosnowca - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN

nieżle az sie poryczalam .... zmykam do pracy :*
szybko sie witam dzieki ze dzis piatek to po pracy wpadne do Was

Zabka moze ciucholand???
no tez o tym myslalam bo jest 1 w lokalu a reszta na rynku i wszyscy sobie zyja i auta zmieniaja jak rekawiczki wiec u nas to jest chyba najbardziej oplacalne
Myszko ta betka to rzeczywiście stresująca sprawa ale robię ją żeby się jeszcze bardziej nie denerwować;)
wiem,że lekarz jeszcze nic mi nie powie bo nic nie widać a te testy, jeden inny od drugiego niestety mnie zaniepokoiły.chcę wiedzieć,że jest ok i powiedzieć rodzicom.jestem im to winna za cyrk z poprzedniej ciązy.dowiedzieli się gdy byłam w 5 miesiącu:(
moi tez jak bylam 5 misiacu bo sie balam bo dopiero co 18-tke skonczylam
a co do betki- miałam dziś tak masakrycznie dziwny sen że ojojojoj:szok::szok::szok::szok:

śniło mi się, że poszłam z mamą na badania krwi. pielęgniarka dała mi wynik jak paragon z kasy fiskalnej, dołączyła go do mojej karty zdrowia i mówi: "gratuluję- ma pani wyższy poziom bhcg co oznacza że jest pani w ciąży. proszę iść do doktorki to założy kartę". mama na mnie spojrzała z dziwną miną, a ja mówię: "przecież wczoraj skończyła mi się mięsiączka, to jak mogę być w ciąży? w dodatku 3 dzień biorę clo, bo w poprzednim cyklu nie miałam jajeczka, to co ma być niby zapłodnione?".

i potem się obudziłam, a jak znowu zasnęłam, to znowu chodziłam po przychodni i zastanawiałam się co takiego mogło spowodować taki wynik bhcg i już miliony chorób i schorzeń w głowie.

potem na szczęście się całkiem obudziłam, bo mój kiciolek domagał się wpuszczenia pod kołdrę- on tak zawsze jak przychodzi nad ranem do nas spać :-)

ale głupi sen. masakra.:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

staranka to mi już na mózg siadają :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
moze proroczy hahahaha ja to mialam powalony sen dzis nawet niewiem skad snil mi sie moj kuzyn ze lezal nago w luzku a ja chcialam z nim tentego fiku miku i taka chcice mialam na niego ze jak sie obudzilam to oczy mialam pewnie wielkie jak sowa ze zdziwienia bo az sie w nocy przebudzilam
dlaczego głupi kochana?;)
może przepowiadający ciążę?:)
widzisz u mnie to tez był objaw.teraz to już wiem.śniły mi się głupie rzeczy i niestety dalej śnią.o takich sytuacjach zupełnie niemozliwych i nienormalnych i takich po prostu dziwnych;)

Popłakałam się znów.Moja teściowa daje czadu, dokucza mi od rana.jadę dzisiaj z Jula do lekarza do kontroli i ta ciągle mi gada,że dziecko źle leczone, że dalej chore, wylicza mi co mam powiedzieć lekarzowi a czego nie, o co zapytać.myslałam że jej jebne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za wstrętna stara jędza.kłóci się z teściem i wyzywa na mnie i próbuje mi udowodnić jaką jestem złą matka.bo jak ściągam małej katarek gruszką(lekarz kazał bo jest bardzo głęboko) to na pewno małej błone uszkodzę i ona się nie godzi żebym to robiła! a czyje to do cholery jest dziecko?! ja się staram dbam o małą, nie poszłam do pracy bo chcę ją wychowywać sama a ta mi tu rządzić będzie! i brzuch mnie boli z tych nerwów i cała się trzęsę;(
oj kochana doskonale cie rozumiem ja dzis sie poplakalam bo znalazlam mieszkanie z urzedu za ktore bysmy placili 400 zl w tym wszystkie oplaty i moj maz sie znow niezgodzil przeprowadzic ja juz niemam sil on sie boi wyprowadzki jak niewiem co a jua sie wykanczam psychicznie ale bylam zla na niego bo to juz 2 suuuper oferta na ktora sie niezgodzil 1 byla ze moglismy miec pol domu czyli 1 mieszkanie w domu za darmo tylko w zamian za to ze bysmy dbali o dom i duzy ogrod przy nim ale bylam wsciekla jak sie niezgodzil caly miesiac sie niedlalam uglaskac
Lenka to przetrzymałaś rodziców do tego 5miesiąca. Jeszcze tylko dzisiaj wyniki betki i już będziesz spokojniejsza.

bunia ja nie mam żadnych odliczeń od podatku więc to tylko kwestia zrobienia pita...myślałam żeby samej to zrobić, ale jakoś chyba nie będę się na tym znała i wyślę koledze.
Co wogóle można teraz odpisać ? Bo mam trochę tego podatku potrąconego i może warto na przyszły rok coś pomyśleć.
A sny faktycznie ciekawe...mnie też czasami głupoty się śnią.
wszystko mozna internet mozna odliczyc wszystkie remonty i materialy budowlane wiec odliczaj wszystko skoro sie budujecie zbieraj faktury a potem odliczaj sobie od podatku tylko prywatnych lekarzy niemozna sobie odliczyc
Czesc Dziewczyny
Mam takie pytanko-jak myślicie czy to możliwe że tydzień po poronienu (juz nie krwawie ani nie plamie) mam już dni płodne? Pytam bo troche mnie pobolewa lewy jajnik i śluz taki jakby płodny? Temp nie mierze bo nigdy sie tym nie interesowałam bo nie wiem o co w tym chodzi.
I tak się zastanawiam czy to mozliwe żeby tak szybko płodne dni były?
kiedys kobietki pisaly ze po poronieniu kobietaq jest baaaardzo plodna
Babeczki,macie pozdrowienia od Missiiss! :tak:
Nie ma czasu wejść na BB,bo jutro ich wielki dzień! :-)
pozdrow ja tez
Wcześniej była betka: 1186
A teraz 2579.
M mówi że jest ok, bo liczył a jak Wy myślicie kochane, dobrze rośnie?
jest wyzsza pieknie
to i ja dołączam do imprezy :) choć nastuj i samopoczucie nieimprezowe...stranie niskie cisnienie mam i źle się czuję dzisiaj, ale miło mi do Was zajrzeć :)

Byłam wczoraj u ginka i załączam Wam zdjatko małej 2 cm fasoliny :) jak widziałam bijące serduszko to się popłakałam....Zobacz załącznik 238861
pieknosci
piękne maleństwo och kiedy u mnie się takie cudo zagnieździ :-(
witaj olkale ciśnienie Tobie podskoczy bo zaprosiliśmy striptiserów więc bądź z nami:-p:-p:-p
Mysza a Ty z truskawkami do nas
kochane ale klapa hihihii panienski bez panny mlodej w dodatku wszystkie zwialy hahahahaha

a ja kochane dzis zalu dostaje od wczoraj nerwowa jestem a ten jajnik dzis boli znow i to mocno nierqaz niewyrabiam kurde co sie dzieje ???zaczynam sie bac ze zaszlam w ciaze ale pozamaciczna skoro tak mnie tam boli niemilosiernie jajnik lewy bo brzuch nie tylko jajnik caly dzien boli bardzo :-(

Zobacz załącznik 238900oto nasza niespodzianka misss:laugh2::laugh2::laugh2:
no prosze wkoncu jakis konkret ja zawsze chcialam byc na tych czipendejsach(niewiem jak sie to pisze ale nigdy niemialam okazji :-()

kobietki bawcie sie dobrze na panienskim i zycze wam milych wieczoro ale ja niestety dzis z wami nieposiedze bo jestem tak zmeczona nawet niewiem czym ze niedam rady z wami posiedziec a po za tym to dzis zalewa mnie bialy sluz i jajnik ciagle boli wiec ide spac bo on ciagle daje o sobie znac a rano musze znow jechac na rynek wiec dobranoc kobietki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam na panienskim!!!:-D

Batonik nie martw sie, jeszcze urosnie:tak:

Lenka a jaka mialas przerwe miedzy badaniami? Ile godzin?
kochana przerwa wynosiła jakieś 49 godzin a czemu pytasz?

no ja sie zastanawiam juz kiedys chcialam cos malego otworzyc zeby miec pare groszy zarobku i byc sobie szefem a nie u kogos

nie niezmienie nicku hihihi

niepamietam bo sie przebudzilam

no u nas jest kilka lokali pustych na wyunajem i nawet niedrogo

dlatego mysle zeby to bylo cos co sioe utrzyma

no przed porodem moze ja zwiekszyc a po porodzie zmniejszyc

no tez o tym myslalam bo jest 1 w lokalu a reszta na rynku i wszyscy sobie zyja i auta zmieniaja jak rekawiczki wiec u nas to jest chyba najbardziej oplacalne

moi tez jak bylam 5 misiacu bo sie balam bo dopiero co 18-tke skonczylam

moze proroczy hahahaha ja to mialam powalony sen dzis nawet niewiem skad snil mi sie moj kuzyn ze lezal nago w luzku a ja chcialam z nim tentego fiku miku i taka chcice mialam na niego ze jak sie obudzilam to oczy mialam pewnie wielkie jak sowa ze zdziwienia bo az sie w nocy przebudzilam

oj kochana doskonale cie rozumiem ja dzis sie poplakalam bo znalazlam mieszkanie z urzedu za ktore bysmy placili 400 zl w tym wszystkie oplaty i moj maz sie znow niezgodzil przeprowadzic ja juz niemam sil on sie boi wyprowadzki jak niewiem co a jua sie wykanczam psychicznie ale bylam zla na niego bo to juz 2 suuuper oferta na ktora sie niezgodzil 1 byla ze moglismy miec pol domu czyli 1 mieszkanie w domu za darmo tylko w zamian za to ze bysmy dbali o dom i duzy ogrod przy nim ale bylam wsciekla jak sie niezgodzil caly miesiac sie niedlalam uglaskac

wszystko mozna internet mozna odliczyc wszystkie remonty i materialy budowlane wiec odliczaj wszystko skoro sie budujecie zbieraj faktury a potem odliczaj sobie od podatku tylko prywatnych lekarzy niemozna sobie odliczyc

kiedys kobietki pisaly ze po poronieniu kobietaq jest baaaardzo plodna

pozdrow ja tez

jest wyzsza pieknie

pieknosci

kochane ale klapa hihihii panienski bez panny mlodej w dodatku wszystkie zwialy hahahahaha

a ja kochane dzis zalu dostaje od wczoraj nerwowa jestem a ten jajnik dzis boli znow i to mocno nierqaz niewyrabiam kurde co sie dzieje ???zaczynam sie bac ze zaszlam w ciaze ale pozamaciczna skoro tak mnie tam boli niemilosiernie jajnik lewy bo brzuch nie tylko jajnik caly dzien boli bardzo :-(
Zabciu skarbie dlaczego On nie chce się przeprowadzić?w końcu byście się uwolnili od tej jędzy-teściowej...jakie On ma argumenty,żeby zostać? strasznie Ci wspólczuję kochana, wiem jak musisz się męczyć.moja dzisiaj też daje czadu i to do końca.jakby ją diabeł opętał.
Kurczę jakbyś otworzyła sobie na tym rynku coś własnego to byłoby bez kitu dobrze i pieniązków więcej to może M dałby się przekonać na przeprowadzkę? tylko Zabciu bądź ostrożna, dokładnie przemyśl ten biznes i przekalkuluj.ja trzymam kciuki żeby się udało&&&&&

kobietki bawcie sie dobrze na panienskim i zycze wam milych wieczoro ale ja niestety dzis z wami nieposiedze bo jestem tak zmeczona nawet niewiem czym ze niedam rady z wami posiedziec a po za tym to dzis zalewa mnie bialy sluz i jajnik ciagle boli wiec ide spac bo on ciagle daje o sobie znac a rano musze znow jechac na rynek wiec dobranoc kobietki

Dobranoc Zabciu.ja też zmykam.miłych snów:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dobry wieczor kochane

u mnie chyba małpiszon jednak przyjdzie bo ćmi tym nieprzyjemnym bólem w podbrzuszu i nerwowa jestem[/QUOTE pisze:
ehhh:(
Wcześniej była betka: 1186
A teraz 2579.
M mówi że jest ok, bo liczył a jak Wy myślicie kochane, dobrze rośnie?
dobrze
to i ja dołączam do imprezy :) choć nastuj i samopoczucie nieimprezowe...stranie niskie cisnienie mam i źle się czuję dzisiaj, ale miło mi do Was zajrzeć :)

Byłam wczoraj u ginka i załączam Wam zdjatko małej 2 cm fasoliny :) jak widziałam bijące serduszko to się popłakałam....Zobacz załącznik 238861
slicznosci :)
piękne maleństwo och kiedy u mnie się takie cudo zagnieździ :-(
i u nas sie zagniezdzi ,musi nie ma wyjscia :)
witaj olkale ciśnienie Tobie podskoczy bo zaprosiliśmy striptiserów więc bądź z nami:-p:-p:-p
Mysza a Ty z truskawkami do nas

Zobacz załącznik 238900oto nasza niespodzianka misss:laugh2::laugh2::laugh2:
dobre!!!!

Poczytalam troszku co tam u Was , i mowie Wam dobranoc i do juterka

reklama
Witam się z rańca...
jak zwykle wczoraj padłam o 22...i już jestem "na nogach" ;-)
dziewczynki jeśli jest teraz 2579 to dobrze czy źle??
Świetnie! GRATULUJĘ! Super przyrost.

Cudna dzidziunia! GRATULUJE! 2cm szczęścia!
A co do ciśnienie to wczoraj generalnie coś było nie tak, ja też to czułam. Najważniejsze że nie jest wysokie, bo to nic dobrego. A niskie zawsze można sobie jakoś delikatnie podnieść.
Na kiedy Co lekarz wyliczył termin ?

Missiiss dzisiaj Twój...a właściwie Wasz wielki dzień!
Życzę wszystkiego co najpiękniejsze na kolejne dni :-) Niech będzie tak jak sobie to wymarzyliście!

Do góry