reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Lenka to przetrzymałaś rodziców do tego 5miesiąca. Jeszcze tylko dzisiaj wyniki betki i już będziesz spokojniejsza.

bunia ja nie mam żadnych odliczeń od podatku więc to tylko kwestia zrobienia pita...myślałam żeby samej to zrobić, ale jakoś chyba nie będę się na tym znała i wyślę koledze.
Co wogóle można teraz odpisać ? Bo mam trochę tego podatku potrąconego i może warto na przyszły rok coś pomyśleć.
A sny faktycznie ciekawe...mnie też czasami głupoty się śnią.

reklama
Czesc Dziewczyny
Mam takie pytanko-jak myślicie czy to możliwe że tydzień po poronienu (juz nie krwawie ani nie plamie) mam już dni płodne? Pytam bo troche mnie pobolewa lewy jajnik i śluz taki jakby płodny? Temp nie mierze bo nigdy sie tym nie interesowałam bo nie wiem o co w tym chodzi.
I tak się zastanawiam czy to mozliwe żeby tak szybko płodne dni były?

tasiulka nowy cykl liczy sie od dnia poronienia wiec bardzo mozliwe ze to owulka, mozesz zrobic test owulacyjny albo isc sprawdzic u gina :-) nie jedna dziewczyna nie doczekala pierwszej @ po poronieniu bo nie wiedzial ze jest płodna i nie zabezpieczala sie, wiec jak masz odwage to do dziela chyba ze najpierw chcesz porobic badanka

tasiulka mnie ginek powiedział że po poronieniu owu zawsze występuje później.
U mnie było tak że od 12-15dc miałam bardzo dużo śluzu więc można by podejrzewać że to owulka, ale test jej nie potwierdził. Dopiero w 24dc test pokazał owu co się później u ginka potwierdziło, a to były bardzo suche dni.
Jak faktycznie chcesz sprawdzić czy to owu to może najlepiej kup testy owulacyjne.

tasiulka nowy cykl liczy sie od dnia poronienia wiec bardzo mozliwe ze to owulka, mozesz zrobic test owulacyjny albo isc sprawdzic u gina :-) nie jedna dziewczyna nie doczekala pierwszej @ po poronieniu bo nie wiedzial ze jest płodna i nie zabezpieczala sie, wiec jak masz odwage to do dziela chyba ze najpierw chcesz porobic badanka

Poprzednio zanim zaszłam owulke miałam już koło 9-10 dnia cyklu więc dość szybko, potwierdzone monitoringiem u ginka. Pytam tak czysto teoretycznie bo podjeliśmy z mężem decyzje że poczekamy do pierwszej @ i wtedy będziemy działać.

tasiulka mnie ginek powiedział że po poronieniu owu zawsze występuje później.
U mnie było tak że od 12-15dc miałam bardzo dużo śluzu więc można by podejrzewać że to owulka, ale test jej nie potwierdził. Dopiero w 24dc test pokazał owu co się później u ginka potwierdziło, a to były bardzo suche dni.
Jak faktycznie chcesz sprawdzić czy to owu to może najlepiej kup testy owulacyjne.

Na testy mi teraz szkoda kasy, zwłaszcza że kupe kasy wydałam na gina wtedy a wiadomo jak jest u bezrobotnej, nie przelewa się. Nie planujemy teraz "celować" więc szkoda kasy a tak pytam tylko czysto teoretycznie czy to możliwe

Dzięki!

Lenka to przetrzymałaś rodziców do tego 5miesiąca. Jeszcze tylko dzisiaj wyniki betki i już będziesz spokojniejsza.

bunia ja nie mam żadnych odliczeń od podatku więc to tylko kwestia zrobienia pita...myślałam żeby samej to zrobić, ale jakoś chyba nie będę się na tym znała i wyślę koledze.
Co wogóle można teraz odpisać ? Bo mam trochę tego podatku potrąconego i może warto na przyszły rok coś pomyśleć.
A sny faktycznie ciekawe...mnie też czasami głupoty się śnią.
no niestety przetrzymałam ich, tak się bałam powiedzieć:( eh, głupia byłam, teraz już tak nie będzie;)
a u Ciebie skarbie wszyscy już wiedzą? pytam bo czasem dziewczyny celowo na początku nie mówią.

Czesc Dziewczyny
Mam takie pytanko-jak myślicie czy to możliwe że tydzień po poronienu (juz nie krwawie ani nie plamie) mam już dni płodne? Pytam bo troche mnie pobolewa lewy jajnik i śluz taki jakby płodny? Temp nie mierze bo nigdy sie tym nie interesowałam bo nie wiem o co w tym chodzi.
I tak się zastanawiam czy to mozliwe żeby tak szybko płodne dni były?
kochana ja niestety nie wiem ale widzisz Pati.b się orientuje i dobrze Ci podpowiedziała kup test owulacyjny:)
jeżeli dacie radę to możecie działać.wyobrażam sobie,że nie łatwo podjąć Ci taką decyzję słońce ale rozważcie z M wszystkie "za" i "przeciw" i miejcie na uwadze to,że właśnie wiele dziewczyn w takim momencie zachodzi w ciążę.życzę powodzenia i trafnych decyzji:*

kochana ja niestety nie wiem ale widzisz Pati.b się orientuje i dobrze Ci podpowiedziała kup test owulacyjny:)
jeżeli dacie radę to możecie działać.wyobrażam sobie,że nie łatwo podjąć Ci taką decyzję słońce ale rozważcie z M wszystkie "za" i "przeciw" i miejcie na uwadze to,że właśnie wiele dziewczyn w takim momencie zachodzi w ciążę.życzę powodzenia i trafnych decyzji:*

Podjęliśmy decyzje że od następnego cyklu rozpoczniemy staranka ale tak na "chybił trafił" a jak się nie uda to wtedy pójdę na monitoring do ginka żeby sprawdzić czy coś tam się poprzesuwalo.

no niestety przetrzymałam ich, tak się bałam powiedzieć:( eh, głupia byłam, teraz już tak nie będzie;)
a u Ciebie skarbie wszyscy już wiedzą? pytam bo czasem dziewczyny celowo na początku nie mówią.

No jeszcze nie wszyscy ale pokolei się każdy dowiaduje.
Niektórzy to nawet nie wiedzieli że ja w ciąży przestałam być w lutym ;-) bo nie było okazji im powiedzieć o stracie a jak już się pojawił drugi dzidziuś to po co...nie wierzę że wszyscy pilnują mojego terminu porodu ;-)

tasiulka a byłaś już na wizycie kontrolnej ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry