reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczynki napiszcie co się tu na forum dzieje, która zafasolkowała? Lopop byłaś u lekarza z tymi krwawieniami w trakcie cyklu co powiedział!!!
Erba jak egzaminy córci???

reklama
U mnie dziewczynki nic nowego, siorka była u lekarza i lekarka mówi, że gózek może byc od hormonów i dostała skierowanie do poradni piersi, ale sie uspokoiła!!!
Ja piję ziółka i mocno wierzę w ich moc!!!
Nie idę narazie na inseminację bo w martwym punkcie utkwiła sprawa mojej pracy i oddaje sprawy naturze a moze po ziółkach się uda!!! Ale jezeli za 3 m-ce nie będzie efektów to ide na inseminację!!!
super ze u siostry si bedzie dobrze
to ja mocno trzymam &&&&&&&&

Dziewczynki napiszcie co się tu na forum dzieje, która zafasolkowała? Lopop byłaś u lekarza z tymi krwawieniami w trakcie cyklu co powiedział!!!

Kochanie jeszcze nie ma wynikow wyniki z testu w maju
a z anglika w ten poniedzialek

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kazał czekać na "uczciwą" miesiączkę mam iść 27 kwietnia ale na razie czekam na @ i pewnie przyjdzie w tamtym tygodniu i więc będę musiała przełożyć wizytę,
cóż na razie chyba inseminację odłożę tak podobnie jak u Ciebie będę brała dupka i zobaczy się

mówi się, że kobieta w ciąży je za dwoje, a raczej powinno być że je dla dwojga- czyli nie dużo więcej ilościowo, ale jakościowo. wtedy się nie będzie dużo tyło a i zrzucić będzie łatwiej :-) więc gratuluję że za dużo nie przybyło, ale i tak musisz się liczyć z tym, że ok. 13 kg to jest norma- wody płodowe, łożysko, krew która zwiększyła objętość, waga dziecka- to wszystko jednak waży, ale ważne żeby głównie to ważyło a nie tłuszczyk, bo wtedy szybciej się wróci do formy po ciąży :-)

ja jem dużo, ale np pochlaniam duże ilości jogurtów potrafie zjeść 5-6 dziennie :p tak to zajadam się owocami a takie normalne to jem śniadania i obiady a czasami zjem i kolacje. Tkże mam nadzieje, ze u mnie bedzie max 10-11 kg na +

I bardzo mądrze do tego podchodzisz kochana:)
Ja też chcę na siebie uważać bo lekarz po 1 ciązy powiedział mi,że jest pewien że w kolejnej nie będę już taka chudziutka i brzuszek na pewno będzie większy;)
A moją koleżankę lekarz strasznie ochrzanił jak przytyła ponad 20 kg, powiedzial jej że to wcale dziecku nie potrzebne i robi krzywdę sobie i dziecku bo będzie miało niesprawną mamę.i powiem Ci, że inni jak jej delikatnie sugerowali,że za dużo je to olewała to a jak uslyszała takie mocne słowa od lekarza to sie popłakała i wzięła za siebie!:)

Widzę,ze lekarze zaczynają w końcu o tym mówić głośno,że je się dla dwojga a nie za dwoje.wiadomo są zachcianki i pewne miesiące, w których po prostu się żre ale trzeba trzymać rękę na pulsie:D
Pajeczka na razie się nic nie przejmuj tylko karm Bartusia jak się domaga;)

dokładnie na razie jestem jogurtowy potwór :p nie wiem czy to dobrze musiałabym się lekarki zapytać czy taka duża ilość jogurtów nie zaszkodzi. Co o tym myślicie??

Właśnie się popłakałam................
Jestem przerażona dziewczynki...przeczytałam na grudniówkach,ze nie wolno w I trymestrze używać takiej maści o nazwie clotrimazolum...a ja nie wiedząc,że jestem w ciąży jak byłam chora to zrobiła mi się infekcja w miejscach intymnych i miałam ten lek w domu bo przy antybiotyku takie historie mi się zdarzają i 9 dni tego używałam...
Boże, jaka ja jestem głupia, zrobiłam krzywdę fasolce...

Słońce nie możesz tak myślec, ja brałam antybiotyk będąc w ciąży a nie wiedziałam na początku o tym więc się nie denerwuj porozmawiaj o tym z lekarzem .

Nie nadrabiam,bo nie mam czasu,przepraszam...
Zuzia niedawno zwymiotowała od tego kaszlu. :-( Zaraz idę Ją umyć i idziemy do łóżeczka.

Zadzwoniłam do przychodni - Pani doktor kazała przyjść na 16:10,więc pojechałyśmy taxówką.
No i Zuzia ma w obydwóch uszkach zapalenie,do tego strasznie zawalone gardło. Lekarka powiedziała,że jakbyśmy dopiero jutro się dostały,to już bankowo z zapaleniem oskrzeli! :szok: I na dodatek byśmy nie spali,bo Zuzia by jękusiała z powodu uszu. :baffled: Czujecie? W ciągu jednej nocy siadły Zuzi uszka i gardło,a w ciągu drugiej jeszcze mogły siąść oskrzela! :szok:
Młodzinka dostała antybiotyk i krople do uszu. Ach,szkoda mi Jej niesamowicie. :-(

Tak bardzo chciała iść na podwórko,mimo,że ledwo wyszła z taxówki... :-(
A w domku się popłakała... Pytam się czemu,a Ona mi na to,dlatego,że jest chora... :-(

Zmykam Dziewczynki. Jak mi Córcia szybko zaśnie,to jeszcze do Was zaglądnę,bo G. będzie po 20tej.

dobrze, ze lekarka przyjęła ucałuj Zuzię niech maluszek wam zdrowieje

ja już mówię dobranoc dziewczynki bo padam a jeszcze musze włosy zafarbować :p

Kochanie jeszcze nie ma wynikow wyniki z testu w maju
a z anglika w ten poniedzialek

no to też trzymam kciuki&&&&&&&

Dziewczynki mamy nowe fasolki??? Suzi się odzywała, jak tam owulka Maćku, Lopop Ty idziesz na inseminację masz jakis termin??? Nanusia się odzywała, Jak tam Batonik, Toska, Lena, piszcie Kochane bo jestem ciekawa!!!

no to też trzymam kciuki&&&&&&&

Dziewczynki mamy nowe fasolki??? Suzi się odzywała, jak tam owulka Maćku, Lopop Ty idziesz na inseminację masz jakis termin??? Nanusia się odzywała, Jak tam Batonik, Toska, Lena, piszcie Kochane bo jestem ciekawa!!!
ja czekam na rozwoj wydarzen od wtorku mam brac lutke i wiecie co az 6 dziennie:szok: i 06 maja wizyta no chyba ze przylezie , ale chyba dzien wczesniej zrobie betke , moze nie wiem jeszcze bo jakby sie taaa spoznila to moze mniejsze rozczarowanie

ja jem dużo, ale np pochlaniam duże ilości jogurtów potrafie zjeść 5-6 dziennie :p tak to zajadam się owocami a takie normalne to jem śniadania i obiady a czasami zjem i kolacje. Tkże mam nadzieje, ze u mnie bedzie max 10-11 kg na +

dokładnie na razie jestem jogurtowy potwór :p nie wiem czy to dobrze musiałabym się lekarki zapytać czy taka duża ilość jogurtów nie zaszkodzi. Co o tym myślicie??

Słońce nie możesz tak myślec, ja brałam antybiotyk będąc w ciąży a nie wiedziałam na początku o tym więc się nie denerwuj porozmawiaj o tym z lekarzem .

dobrze, ze lekarka przyjęła ucałuj Zuzię niech maluszek wam zdrowieje

ja już mówię dobranoc dziewczynki bo padam a jeszcze musze włosy zafarbować :p
chyba nie ale zapytaj ginki ja w ciazy codziennie jadlam na sniadanie 1 lub 2 serki homogenizowane :-)

reklama
pajkaa nie zaszkodzi ja je pochłaniałam i synek dużo i zdrowy po prostu masz zapotrzebowanie na białko,
robin jak by mi zależało to nawet 27 kwietnia no ale skoro pomieszało się to wiesz....

Do góry