reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
ja pilam nr 3 ale one na owumi nie pomogly tylko na endo na pewno troszke skrocily cykl tez bo mialam ddlllluuuuggiii :)
zabka pewnie odpusc sobie dzisiaj ja tez nie codziwnni pilam :) nie ma co sie zmuszac... u mnie bardziej na owu mial wplyw clo le pewnie ziola tez troche clo podrasowaly tak mi sie wydaje. zabka a moze clo ci przepisze??
no jak narazie nic mi nieda nawet monitoringu bo nieminal rok a poza tym jestem po tabsach i mowil ze do 6 miesiecy moze sie wszystko po nich normowac mowil ze mam prowadzic wykres i ze moge sie wspomoc testami owu ale w tym miesiacu ich niekupilam bo kasy niemialam a na nastepny juz chyba kupie chcialabym takie jak mississ :-) moze szczescie by przyniosly hiihi

lolop widzę że ci się pogmatwało w cyklu :/
żabka a ty myślisz że te ziółka coś ci pomoga? ja pamietam na początku jak zaczełam sie starać też piłam różne specyfiki ale to dla mnie było tylko wywalanie kasy w błoto i zrezygnowałam. Sobie pomyślałam że z synem żadnych ziół nic nie piłam nie brałam a zaszłam wiec nie ma co przesadzać...
teraz pełen luz.
My z partnerem też się nacudowaliśmy 7 cykli zanim udało nam się zajść w ciążę. Nie ma na pewno instrukcji do tego co zrobić by od razu zaciążyć. Zaszliśmy w cyklu kiedy to w każdy dzień się kochaliśmy (płodny) i stosowałam też testy owulacyjne. Brałam na śluz witaminki, to też istotne co by śluz był odpowiedni.

My z partnerem też się nacudowaliśmy 7 cykli zanim udało nam się zajść w ciążę. Nie ma na pewno instrukcji do tego co zrobić by od razu zaciążyć. Zaszliśmy w cyklu kiedy to w każdy dzień się kochaliśmy (płodny) i stosowałam też testy owulacyjne. Brałam na śluz witaminki, to też istotne co by śluz był odpowiedni.
witam a jakie witaminki bralas moj sluz byl idealny tylko w 1 cyklupo odstawieniu tabsow a teraz w kazdym cyklu jest dziwny teraz np ostatnie pare dni mam bialy rozciagliwy a powinien byc albo przezroczysty rozciagliwy jesli przed owu albo bialy kleisty jesli jestem po owu

no jak narazie nic mi nieda nawet monitoringu bo nieminal rok a poza tym jestem po tabsach i mowil ze do 6 miesiecy moze sie wszystko po nich normowac mowil ze mam prowadzic wykres i ze moge sie wspomoc testami owu ale w tym miesiacu ich niekupilam bo kasy niemialam a na nastepny juz chyba kupie chcialabym takie jak mississ :-) moze szczescie by przyniosly hiihi

Dobrze się tym lekarzom mówi "jak przez rok pani nie zajdzie to wtedy będziemy szukac przyczyny" ale oni nie wiedza co my biedne kobietki przeżywamy z każdym pojawiającym sie okresem dla nas ten rok to morze wylanych łez i chwil zwątpienia .ale nasz fundusz zdrowia tym sie nie przejmuje i każe nam czekać niestety smutne to jest:(

Dobrze się tym lekarzom mówi "jak przez rok pani nie zajdzie to wtedy będziemy szukac przyczyny" ale oni nie wiedza co my biedne kobietki przeżywamy z każdym pojawiającym sie okresem dla nas ten rok to morze wylanych łez i chwil zwątpienia .ale nasz fundusz zdrowia tym sie nie przejmuje i każe nam czekać niestety smutne to jest:(
masz racje ale ja mojemu ginowi ufam bo to bardzo dobry lekazr i wie co robi i skoro twierdzi ze probowac bez leczenia narazie to tak bede robic on wogole jest dobrym bardzo dobrym ginem ale pracuje na nfz wiec musi sie stosowac do tych wszystkich zasad naszej chorej sluzby zdrowia

:) racja ważne aby śluz był odpowiedni!
Warto też jeść produkty zawierające witaminę A-wpływa ona na stan błon śluzowych, a więc także na wytwarzanie śluzu oraz na produkcję hormonów :tak:
pozdrawiam!

Dobranoc

reklama
Do góry