reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
agutka dostanies w dupke i to mocno zaraz za te czarne mysli :)

a propo czarnyc mysli to i mnie sie lanie nalezy :( chodzilam po sklepach i weszlam dos myka... i patrze na te ubranka slodkie male i kurcze nie dosc ze mam cala szafe ciuszkow dla pobasa 56-62 to i tak chcialam cos kupic na poprawe humru ale tak trzymalam w rece ten kaftanik i sobie pomyslalam ze i enie czuje jakbym w ciazy byla :( ze jakos tak nie mam zaufania ze jestem ze urodze tym razem zdrowego zyjacego dzidzia... w ogole boje sie przywiazac i czuje to ze sie nie przywiazuje do fasoleczki... :( i to samo tak nie ze ja na sile sie nie chce przywizac :( a kiedys od razu mocno ja pokochalama teraz sie zwyczajnie boje :(

mysza mam pytanko... odnosnie poronienia jesli moge zapytac:/ czy ty mialas lyzeczkowanie ?? bo ja mialam i zastanawiam sieciagle czy drozna jestem i czy dzidzior sie zagniezdzil w dobrym miejscu :( martwie sie o to strasznei i o to czy zacznie bic mu serduszko :(

kupilam sobie dzisiaj spodnie ciazowe bo i tak mam brzuch po tamtej ciazy jeszcze wiec postanowilam ze sobie musze nowe kupic bo te w ktorych chodze sa sciorane no i taki sweterek sliczny sobie kupialm :) mam nadzieje ze posluzy mi do 9miesiaca ciazy i po ...

ehh ale si eboje... tyle sie nachodzilam i teraz sobei leze i zero objawow :( tylko zylki sa i cyce jak scisne nawet brzuio juz nieboli... :(

mysza a ciebie boli caly czas???

bylam na becie jutro po 15 bede miala wyniki trzymajcie kochane kciuki prosze was ...

oczywiście że będziemy trzymały mocno &&&&&&&&, wiem że ciężko jest po stracie, bo ja pewnie będę czuła to samo i każdy dzień będzie niepewny w moim przypadku, ale myślę że Twój organizm jest już gotowy a ginek zadba o to by wszystko było OK więc się nie stresuj kochana ;-) musi być dobrze :tak: z naszej strony masz ogromne wsparcie kciukasowe ;-):-D

agutka dostanies w dupke i to mocno zaraz za te czarne mysli :)

a propo czarnyc mysli to i mnie sie lanie nalezy :( chodzilam po sklepach i weszlam dos myka... i patrze na te ubranka slodkie male i kurcze nie dosc ze mam cala szafe ciuszkow dla pobasa 56-62 to i tak chcialam cos kupic na poprawe humru ale tak trzymalam w rece ten kaftanik i sobie pomyslalam ze i enie czuje jakbym w ciazy byla :( ze jakos tak nie mam zaufania ze jestem ze urodze tym razem zdrowego zyjacego dzidzia... w ogole boje sie przywiazac i czuje to ze sie nie przywiazuje do fasoleczki... :( i to samo tak nie ze ja na sile sie nie chce przywizac :( a kiedys od razu mocno ja pokochalama teraz sie zwyczajnie boje :(

mysza mam pytanko... odnosnie poronienia jesli moge zapytac:/ czy ty mialas lyzeczkowanie ?? bo ja mialam i zastanawiam sieciagle czy drozna jestem i czy dzidzior sie zagniezdzil w dobrym miejscu :( martwie sie o to strasznei i o to czy zacznie bic mu serduszko :(

kupilam sobie dzisiaj spodnie ciazowe bo i tak mam brzuch po tamtej ciazy jeszcze wiec postanowilam ze sobie musze nowe kupic bo te w ktorych chodze sa sciorane no i taki sweterek sliczny sobie kupialm :) mam nadzieje ze posluzy mi do 9miesiaca ciazy i po ...

ehh ale si eboje... tyle sie nachodzilam i teraz sobei leze i zero objawow :( tylko zylki sa i cyce jak scisne nawet brzuio juz nieboli... :(

mysza a ciebie boli caly czas???

bylam na becie jutro po 15 bede miala wyniki trzymajcie kochane kciuki prosze was ...
Kochana to nic dziwnego po tym co przeszłaś,że boisz się przywiązać do fasolinki. daj sobie trochę czasu.za parę tygodni posłuchasz bijącego serduszka, potem będą cudowne kopnięcia, na razie jest jeszcze za wcześnie na "czucie" ciąży. zresztą każda kobieta to przechodzi inaczej skarbie.ja miałam tak mały brzuszek,że naprawdę długo nie czułam,że noszę tam dzidzi.z czasem Twoje odczucia się zmienią.nie denerwuj się na zapas bo wiesz, że Ci nie wolno.nie kupuj na razie już ciuszków,nie łaź po sklepach dziecięcych dopóki nie poczujesz tego wewnętrznego spokoju.wszystko będzie dobrze, Twój dzidziuś potrzebuje uśmiechniętej i zadowolonej mamusi a nie smutaska;) za betę oczywiście kciuki trzymam&&&&&&&&& i za Twoje dobre samopoczucie również:) uśmiech proszę;)

dziekuje dziewczynki kochane to mi bylo potrzebne... tylko wiecie ja juz nie araz sie nastawialam ze bedzie dobrze ze nie stanie sie nic zlego z emusi juz byc dobrze a mnie los zaskakiwal... dlatego chyba wole byc pesymistka?? a tak chcialabym byc optymistka... no nic ale pociesylyscie mnie postaram sie zmienic dla dzidziusia :) i mam nadzieje ze jutro beta bedzie piekna!!!!! i gin cos tam maciupkiego moze przyuwazy ;)

Ja tylko na chwilę się melduję i oświadczam,że @ brak. :tak:

Proszę o kciuki...
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
:D @ - jej już nie będzie.nie może być;)

Kochana nie możesz tak się stresować że coś będzie nie tak. Musisz wierzyć że tym razem się uda. Dzidzia musi od początku czuć że na nią czekasz. Tylko pozytywne nastawienie!!!! Ja tez mam do dzisiaj lęki że to czasem pozamaciczna ale potem myśle sobie że to przecież nie możlwie. Także musimy się nastawić optymistycznie i wierzyć że będzie dobrze. Ja w Ciebie wierze.
Mnie cycki bolą do dzisiaj i są jak kamienie. A brzusio to tylko raz n kilka dni zaboli tak jak na @

I PAMIĘTAJ POZYTYWNE NASTAWIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ściskam Cie mocno :)
bardzo mądre słowa:)

Lenka kochana jesteś :-) no mnie coś dziecię dzisiaj mocno doświadcza...musiałam się położyć bo mdli mnie jak cholera. A przez ostatnie dni było już tak fajnie. Na szczęście nie mam żadnych większych obowiązków więc mogę tak leżeć ile mi się tylko podoba, a właściwie tyle na ile dzidzia mnie zmusza.
Fajnie że masz takie podejście, choć ja i tak kibicuję Tobie (i każdej starczce) i liczę na szybkie zafasolkowanie... :-)
A u Ciebie który już dc ?

missiiss miałam zabieg wyłyżeczkowania.
Przestań siać postrach i odgoń te czarne myśli. Musi być dobrze, nie ma innnego wyjścia! Więc nastaw się na pięknego i zdrowego bobaska w grudniu a nie doszukuj się jakiś problemów. Ja tak zrobiłam i jest mi o wiele lepiej i nawet ostatnią wizytę dużo fajniej wspominam.
Na pewno już niedługo dowiesz się że dzidziuś uwił sobie gniazdko gdzie potrzeba i pięknie mu bije serduszko.

Ja mam tak że czasami piersiątka wogóle mnie nie bolą cały dzień, a nieraz tak że się na brzuchu położyć nie mogę. Czuję czasami ciągnięcie w dole brzucha po prawej stronie, ale też nie zawsze. Jak czuję że zbliża się kichanie to się zwijam w kulkę bo wtedy boli...podobnie przy kaszlu.
I wiem jedno...że jak się czymś zajmę to wogóle zapominam o ciąży i nie czuję nic, a jak mam trochę wolnego to zaczynam się przyglądać swojemu organizmowi i wtedy się doszukuję.

Agutka trzymam bardzo mocno &&&&&&&&&&&&&&&&& i nawet do mojej dzidzi powiedziałam że też musi trzymać za ciocię Agutkę i jej fasolkę &&&&&
Mam przeczucie że u Ciebie fasolinka.

Z missiiss też tak miałam ze czułam że jej się udało :-) więc bardzo chciałabym żeby i u Ciebie się potwierdziło :-)

missiiiss
za Twoją betkę też trzymamy &&& na pewno wyjdzie piękna!

reklama
Do góry