reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no po paru dniach zobaczysz efekt bo u mnie na wykresie to jakas paranoja nic z niczym sie niepokrywa a czesto mialam tak ze w ciagu jednego dnia mialamrozne sluzy raz mialam przezroczysty rozciagliwy a raz bialy lepki i tak caly dzien przez kilka dni i bylam skolowana i niewpisywalam sluzu bo w koncu niewiedzialam ktory wpisac ....a tempka znow dziwna chyba przestane ja mierzyc od nastepego cyklu bo ona mi i tak nic niemowi :-(

no właśnie Żabko ja też mam problem ze śluzem chyba (z rozpoznawaniem) i z szyjką nigdy nie jestem do końca pewna co i jak :tak: zalogowałam się dziś na skarb mamy i będę dokonywała pomiaru temp i zobaczymy co dalej głównie czekam na czwartkową wizytę :tak:

Tośka Ciebie nie trzeba będzie wkręcać bo już jesteś wkręcona :tak::-D:-D:-D:-D to fakt jak mówi Mysza ja bym wtedy od razu ginka poprosiła żeby mi też przetkał rurki

OK dziewuszki wysuszyłam łepek i spadam do sklepiku bo nigdy się nie zabiorę za zupkę, będę za chwil kilka ;-)

reklama
Przyjdzie jeszcze czas na nakręcanie się...bliżej terminu testowania :-)
Ale trzeba mieć nadzieję że tym razem będą II krechy &&&

Witam kobietki:*

Witam się z rana

od 2 spać nie mogłam dzisiaj i wzięło mnie na myślenie ;/ czy ja kiedyś zostane matką :-( wczoraj napisala do mnie kolezanka z ktora dawno nie gadalam i zapytala kiedy bede z brzuchem chodzic bo ona za 46 dni rodzi ...

milego dnia
skarbie oczywiście, że zostaniesz matką.powiem więcej,cudowną matką.czekasz na to maleństwo już długo i jestem pewna, że jak się pojawi otoczysz je ogromną miłością.na każdą z nas, ktoś tam na górze ma swój plan.On wie kiedy będzie ten odpowiedni czas, miejsce i moment.mam nadzieję Tosiu, że ta chwila w Twoim życiu nastąpi już niebawem:)

Kochane,nie testowałam - mam założenie na jutro,ale nie wiem,czy zdążę. :-(
Wczoraj po przytulankach miałam śluz z małą niteczką jakby brązowej/beżowej wydzieliny. Dziś czysto,ale rano jak wstałam,to taka jakaś hm... Małpowo obolała. Przeszło samo,no,ale już nadzieja mi wygasa. :-(

Za kciuki nie dziękuję. :no:
A za Ciebie trzymam mocno,żeby lekarz na wizycie podpowiedział coś "owocnego". :tak:

słońce poczekaj cierpliwie do rana.a my będziemy trzymały kciuki.pamiętaj,że jesteśmy z Tobą niezależnie od wyniku.wiesz, że testy różnie się zachowują, różnie wychodzą także podejdź do tego ze spokojem kochana:) nie czekaj tylko na @. jej nie ma, nie ma, nie ma....;)

Cześć Lenka :-)
A dzisiaj mimo że zjadłam tylko dwie Waski z serkiem topionym to coś mnie muszelka wzywa...ehhh...ale daję radę.
I nie mogę się przez to do apteki zebrać a już rano powinnam to zrobić.
Poza tym to już kombinuje jakby tu przyspieszyć moją wizytę, bo 4 tyg to za długo i wiem że do 6.05 nie wytrzymam bez podglądu mojego Maluszka :-)
A co u Ciebie ?

Cześć Lenka :-)
A dzisiaj mimo że zjadłam tylko dwie Waski z serkiem topionym to coś mnie muszelka wzywa...ehhh...ale daję radę.
I nie mogę się przez to do apteki zebrać a już rano powinnam to zrobić.
Poza tym to już kombinuje jakby tu przyspieszyć moją wizytę, bo 4 tyg to za długo i wiem że do 6.05 nie wytrzymam bez podglądu mojego Maluszka :-)
A co u Ciebie ?
Kochana musisz uzbroić się w cierpliwość:) Maluszek ma się dobrze, jak widzisz śniadanie mu nie posmakowało, także gust kulinarny już się kształtuje:D do apteki się spokojnie zbierz, bez pośpiechu, jak jedną dawkę weźmiesz później to nic się nie stanie skarbie.najważniejsze żebyś się nie stresowała:)

U mnie nic ciekawego.wczoraj przez parę godzin miałam cycki ze 2 rozmiary większe i bolały jak cholera ale mi przeszło;) brzuch od paru dni boli jak na @, czyli standard życia codziennego:) od antybiotyku dostałam swędzawki w kobiecym otworku i smaruję maścią, także to wszystko do kupy złożone równa się @. i ja nawet czuję to,że ona przyjdzie dlatego nawet nie kupuję testu.ten cykl zakończy się tak samo jak każdy.trudno.widocznie nie mój czas:(

agutka dostanies w dupke i to mocno zaraz za te czarne mysli :)

a propo czarnyc mysli to i mnie sie lanie nalezy :( chodzilam po sklepach i weszlam dos myka... i patrze na te ubranka slodkie male i kurcze nie dosc ze mam cala szafe ciuszkow dla pobasa 56-62 to i tak chcialam cos kupic na poprawe humru ale tak trzymalam w rece ten kaftanik i sobie pomyslalam ze i enie czuje jakbym w ciazy byla :( ze jakos tak nie mam zaufania ze jestem ze urodze tym razem zdrowego zyjacego dzidzia... w ogole boje sie przywiazac i czuje to ze sie nie przywiazuje do fasoleczki... :( i to samo tak nie ze ja na sile sie nie chce przywizac :( a kiedys od razu mocno ja pokochalama teraz sie zwyczajnie boje :(

mysza mam pytanko... odnosnie poronienia jesli moge zapytac:/ czy ty mialas lyzeczkowanie ?? bo ja mialam i zastanawiam sieciagle czy drozna jestem i czy dzidzior sie zagniezdzil w dobrym miejscu :( martwie sie o to strasznei i o to czy zacznie bic mu serduszko :(

kupilam sobie dzisiaj spodnie ciazowe bo i tak mam brzuch po tamtej ciazy jeszcze wiec postanowilam ze sobie musze nowe kupic bo te w ktorych chodze sa sciorane no i taki sweterek sliczny sobie kupialm :) mam nadzieje ze posluzy mi do 9miesiaca ciazy i po ...

ehh ale si eboje... tyle sie nachodzilam i teraz sobei leze i zero objawow :( tylko zylki sa i cyce jak scisne nawet brzuio juz nieboli... :(

mysza a ciebie boli caly czas???

bylam na becie jutro po 15 bede miala wyniki trzymajcie kochane kciuki prosze was ...

reklama
agutka dostanies w dupke i to mocno zaraz za te czarne mysli :)

a propo czarnyc mysli to i mnie sie lanie nalezy :( chodzilam po sklepach i weszlam dos myka... i patrze na te ubranka slodkie male i kurcze nie dosc ze mam cala szafe ciuszkow dla pobasa 56-62 to i tak chcialam cos kupic na poprawe humru ale tak trzymalam w rece ten kaftanik i sobie pomyslalam ze i enie czuje jakbym w ciazy byla :( ze jakos tak nie mam zaufania ze jestem ze urodze tym razem zdrowego zyjacego dzidzia... w ogole boje sie przywiazac i czuje to ze sie nie przywiazuje do fasoleczki... :( i to samo tak nie ze ja na sile sie nie chce przywizac :( a kiedys od razu mocno ja pokochalama teraz sie zwyczajnie boje :(

mysza mam pytanko... odnosnie poronienia jesli moge zapytac:/ czy ty mialas lyzeczkowanie ?? bo ja mialam i zastanawiam sieciagle czy drozna jestem i czy dzidzior sie zagniezdzil w dobrym miejscu :( martwie sie o to strasznei i o to czy zacznie bic mu serduszko :(

kupilam sobie dzisiaj spodnie ciazowe bo i tak mam brzuch po tamtej ciazy jeszcze wiec postanowilam ze sobie musze nowe kupic bo te w ktorych chodze sa sciorane no i taki sweterek sliczny sobie kupialm :) mam nadzieje ze posluzy mi do 9miesiaca ciazy i po ...

ehh ale si eboje... tyle sie nachodzilam i teraz sobei leze i zero objawow :( tylko zylki sa i cyce jak scisne nawet brzuio juz nieboli... :(

mysza a ciebie boli caly czas???

bylam na becie jutro po 15 bede miala wyniki trzymajcie kochane kciuki prosze was ...

Kochana nie możesz tak się stresować że coś będzie nie tak. Musisz wierzyć że tym razem się uda. Dzidzia musi od początku czuć że na nią czekasz. Tylko pozytywne nastawienie!!!! Ja tez mam do dzisiaj lęki że to czasem pozamaciczna ale potem myśle sobie że to przecież nie możlwie. Także musimy się nastawić optymistycznie i wierzyć że będzie dobrze. Ja w Ciebie wierze.
Mnie cycki bolą do dzisiaj i są jak kamienie. A brzusio to tylko raz n kilka dni zaboli tak jak na @

I PAMIĘTAJ POZYTYWNE NASTAWIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ściskam Cie mocno :)

Do góry