reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no niby tak ale wciąż mnie to nazewnictwo szokuje;) pewno jak pójdę w końcu do lekarza to się z tym trochę oswoję;) a jak tam przyszła mamunia się czuje?:)
:)
samopoczucie mam ok...trochę sennosć, boli podbrzusze, piersi tkliwe...zadnyc większych zachcianek, nadmiernego apetytu...oby tak dalej...

żegnam się bo mnie dołek znowu łapie no na pewno to jest ta wina tylko tyle czasu chodziłam do tego innego ginka i co tylko prolaktynę badał - też ci lekarze dupowaci są tylko kasa i kasa a dobro pacjenta mają głęboko gdzieś:(:(
hej lopop nie uciekaj...bo się martwie,ze przezemnie :(

no u mnie tez dupa z tego cyklu maz sie przeziebil i z sdnia na dzien ma wyzsza tempke ale do pracy chodzi a dzis jak byly przytulasy to nasienie takie wodniste bylo :-( pewnie przez temperature i przeziebienie (sorki kobietki za szczegoly)
oj...:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
żegnam się bo mnie dołek znowu łapie no na pewno to jest ta wina tylko tyle czasu chodziłam do tego innego ginka i co tylko prolaktynę badał - też ci lekarze dupowaci są tylko kasa i kasa a dobro pacjenta mają głęboko gdzieś:(:(
masz racje z tymi lekarzami, często trafia się na takich co tylko pieniądze potrafią brać niestety:( ale dołować się nie wolno.ten lekarz Ci pomoże, w końcu trafiłaś na odpowiedniego i teraz musisz wierzyć,że się uda i czekać na pozytywne efekty.uśmiechnij się i powiedz sobie,że teraz będzie już tylko dobrze:)

kochana lepiej wyslij wszystko

no u mnie tez dupa z tego cyklu maz sie przeziebil i z sdnia na dzien ma wyzsza tempke ale do pracy chodzi a dzis jak byly przytulasy to nasienie takie wodniste bylo :-( pewnie przez temperature i przeziebienie (sorki kobietki za szczegoly)

agutka dzieki za przepis juz przepisalam i napewno pojdzie dalej w rodzinke
teraz ponoć taki czas przeziębień jest ale to naprawdę jest niesprawiedliwe.człowiek nie dość, że się stara i nie wychodzi to jeszcze wkradają się choroby, które nam wszystko psują;( ale z tym nic nie zrobimy, trzeba się leczyć i cierpliwie czekać.

:)
samopoczucie mam ok...trochę sennosć, boli podbrzusze, piersi tkliwe...zadnyc większych zachcianek, nadmiernego apetytu...oby tak dalej...

hej lopop nie uciekaj...bo się martwie,ze przezemnie :(
no to ślicznie:) oby cała ciąża była spokojna i nie dokuczliwa słoneczko:)

Ja zmykam bo znów kiepsko się czuję a poza tym muszę zając się Małą.postaram się jutro wpaść kochane.buziaki dla Was.

dokladnie to samo powiedzxialam jak zobaczylam na reczniczku popodtarciu po przytulasach :zawstydzona/y: tez bylo oj........juz mnie zaczyna to denerwowac zawsze na owu jakas chorob a teraz juz sie cieszylam ze zdrowa jestem i ziolka pije od poczatku a tu bach meza capnelo :wściekła/y: szlak by to trafil chyba niejest mi dane byc mama po raz drugi

masz racje z tymi lekarzami, często trafia się na takich co tylko pieniądze potrafią brać niestety:( ale dołować się nie wolno.ten lekarz Ci pomoże, w końcu trafiłaś na odpowiedniego i teraz musisz wierzyć,że się uda i czekać na pozytywne efekty.uśmiechnij się i powiedz sobie,że teraz będzie już tylko dobrze:)

teraz ponoć taki czas przeziębień jest ale to naprawdę jest niesprawiedliwe.człowiek nie dość, że się stara i nie wychodzi to jeszcze wkradają się choroby, które nam wszystko psują;( ale z tym nic nie zrobimy, trzeba się leczyć i cierpliwie czekać.

no to ślicznie:) oby cała ciąża była spokojna i nie dokuczliwa słoneczko:)

Ja zmykam bo znów kiepsko się czuję a poza tym muszę zając się Małą.postaram się jutro wpaść kochane.buziaki dla Was.

papa jeszcze raz duzo zdrówka :)
a co do lekarzy to zgadzam sie z Toba w 100%...jak się dobrego znajdzie to jakaś nadzieja odżywa w człowieku...i tak lopop straraj się myśleć :)

dokladnie to samo powiedzxialam jak zobaczylam na reczniczku popodtarciu po przytulasach :zawstydzona/y: tez bylo oj........juz mnie zaczyna to denerwowac zawsze na owu jakas chorob a teraz juz sie cieszylam ze zdrowa jestem i ziolka pije od poczatku a tu bach meza capnelo :wściekła/y: szlak by to trafil chyba niejest mi dane byc mama po raz drugi

nawet nie wolno Tobie tak myśleć żabka...moze to jeszcze nie jest Twój czas...teraz patrze na siebie i tak sobie myślę, ze lepiej na zajscie byc nie mogło i z pracą bedzie ok i w szkole z zaliczeniami i pisaniem pracy magisterskiej bedzie dobrze...nie programuj się negatywnie ...wesołą zabko :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nawet nie wolno Tobie tak myśleć żabka...moze to jeszcze nie jest Twój czas...teraz patrze na siebie i tak sobie myślę, ze lepiej na zajscie byc nie mogło i z pracą bedzie ok i w szkole z zaliczeniami i pisaniem pracy magisterskiej bedzie dobrze...nie programuj się negatywnie ...wesołą zabko :)
to pewnie kolejny kiepski dzien i jutro bedzie lepiej ale jak sobie ponarzekam i pomarudze to milepiej :-( zobaczymy ja caly czas czekam kiedy powiem corci ze bedzie starsza siostra ize bedzie dzidzius i martwi mnie ze roznica wieku robi sie coraz wieksza a tego bym niechciala bo sama mam brata 7 lat mlodszego i to byla masakra ja juz zaczynalam myslec o chlopakach i wogole a on to byl taki dziciak co klockami sie bawil i wogole do dzis jest dla mnie jak dzieciak ale co zrobic

dziewczyny znacie przepisa na jakaś dobrą paste z pieczarek ?? kurde tyle mi zostalo ze swiat ze nie mam co z tym zrobic ;/
niestety niemam ja jak mam swieze pieczarki to je smaze i do pojemniczkow i buch do zamreazalnika jak jest potrzebna to potem tylko odmrazam wiec sie nic niemarnuje :-)

reklama
z tego co wiem to po odstawieniu lutki kilka dni po przychodzi @ nie spotkalam sie zeby w trakcie brania byly plamienia - tj ja nie miałam nigdy troche krótkie te cykle by były jak na 22 dni ;/, moze skontaktuj sie z lekarzem
a jaką bierzesz doustną czy dowcipną ??

biorę pod język i cały czas plamię, ale się już zaparłam i będę brać przez 12 dni (jak gin zalecił)... zobaczymy... bo przy 22 dc na pewno nie ma II fazy, a te 12 dni Lutki to chyba na II fazę :sorry:

Przykro mi bardzo.... Masz naprawdę trudny okres... tulam...

dziękuję...

Do Scully
kiedys tez mialam taka sytuacje ze podczas brania luteiny dostalam ale krwawienie i moj gin powiedzial ze jak zaczne krwawic podczas brania to odstawic bo po to wlasnie je bralam, zeby wywolac @. ale co gin to chyba rozne dawkowanie bo ja zawsze bez wzgledu do jakiego gina poszlam to od 16 do 25 dnia cyklu mialam brac. pozdrawiam

ja biorę na skrócenie cykli, tylko jak mam 21, 22 dc to nie ma II fazy... ostatnio miałam brać od 16-25 ale w 21 dc dostałam @i powiedział, żeby przestać brać a następnym razem brać od 16 do 27 dc więc po prostu biorę dalej i plamię... :cool:

Do góry