reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

;-)Hej laseczki;-)

Ja już po pracy i na szczęście mam wolne dwa dni teraz:tak: jutro czeka mnie dentysta :baffled: ale w znieczuleniu to nic się nie boję :tak:

ja się już stresuję przed wizytą w poradni w przyszły czwartek :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
ja sie dentysty boje jak diabel swieconej wody brrrrr

ja też zawsze się bałam do czasu aż trafiłam na super dentystkę młodą, moją rówieśniczkę i jest na prawdę dokładna i robi wszystko bezboleśnie :tak: nawet znieczulenie nie boli :tak: i to jest pozytywna strona chodzenia do dentysty bo mam jeszcze 2 ząbki do leczenia i zawsze chciałam wyleczyć je przed ciążą a teraz uda mi się to zrealizować na pewno :tak:

ja też zawsze się bałam do czasu aż trafiłam na super dentystkę młodą, moją rówieśniczkę i jest na prawdę dokładna i robi wszystko bezboleśnie :tak: nawet znieczulenie nie boli :tak: i to jest pozytywna strona chodzenia do dentysty bo mam jeszcze 2 ząbki do leczenia i zawsze chciałam wyleczyć je przed ciążą a teraz uda mi się to zrealizować na pewno :tak:
no ja mam uraz od dziecka bo w podstawowce mialam miedzy 1 a 3 klasa wykopywany zab bez znieczulenia na zywca i po tym mam uraz pozniej mialam aparat i wyrwane do niego 2 zeby i nic nieczulam wiec podleczylam zaufanie do dentysty ale na nastepnej wizycie mialam zab znow kopany bo pekal i mimo znieczulenia bylo okropnie wyszlam blada i slaba i znajomi mnie zaprowadzali do domu bo ledwo stalam na nogach i od tamtej pory niebylam u dentysty :-( bardzo dawno :-( i niepredko pojde :-(

no ja mam uraz od dziecka bo w podstawowce mialam miedzy 1 a 3 klasa wykopywany zab bez znieczulenia na zywca i po tym mam uraz pozniej mialam aparat i wyrwane do niego 2 zeby i nic nieczulam wiec podleczylam zaufanie do dentysty ale na nastepnej wizycie mialam zab znow kopany bo pekal i mimo znieczulenia bylo okropnie wyszlam blada i slaba i znajomi mnie zaprowadzali do domu bo ledwo stalam na nogach i od tamtej pory niebylam u dentysty :-( bardzo dawno :-( i niepredko pojde :-(

nie martw się po prostu jeszcze nie trafiłaś na dentystę któremu zaufasz w 100%

ja jak miałam 6 lat to też miałam przykre doświadczenie z dentystą bo moja nadwrażliwa mama wymyśliła że mam małą plamkę na ząbku i poszła ze mną do dentysty a ta rozwierciła mi ząbek i zamiast zatruć to zostawiła otwarty mimo że nic tam nie było i kazała mojej mamie wyciągać jak mi coś tam wejdzie (jedzonko) i na drugi dzień nie widziałam już nic na oko bo tak mi ropą podeszło i spuchło i wyrwała mi ta czarownica zdrowy ząbek na żywca :baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y:

hej dziewoje :) to ja wariata wasza :D

moje psy oszalalypo spacerku na dworze :) a mi zylki wyszly jeszcze teraz sobie zastrzyk zrobilam i mnie zaczelo bolec po lewej stronie jakby jajnik zaraz po zastrzyku - przeciez nie moglam trafic w jajo ... bez sensu bbrrr a juz myslalam ze bede miala na noc spokoj bo juz mam dosc jak mnei booli brzusio...
skonczylam juz prawie nowa sukieneczke :) inny fason i inne kolorki :) po jutrze dokoncze to wam wysle pokazac :)

bunia przykro mi bardzo :( duzo zdrowka dla babci!!!!!! zobaczysz wszystko bedzie doberze ijeszcze si edoczeka prawnukow !!!! trzymam kciuki zeby sie lepiej poczula i wrocila do domku :)

hej,wielkie dzięki :-) już mi trochu lepiej

co do dentysty.ja również należę do osób z przykrymi doświadczeniami, bo w 3 klasie podstawówki bolała mnie 6. a doktorka od razu wzięła się za wyrywanie.a że to 6. i 3 korzenie to zajęło jej to 3 godziny-tyle się męczyłam na tym fotelu zanim głupia baba poszła do gabinetu obok i wezwała doktora,który zęba mi wyrwał w parę sekund.do domu wracałam blada,z gorączką i słaba jak mucha.ale jak miałam 19 lat to poznałam chłopaka którego mama jest dentystką i okazało się,że jest świetna i zaczęłam do niej chodzić regularnie i leczyć ząbki,żeby były zdrowe i nie zaczęły boleć.

i w taki oto sposób leczyłam ząbki pół roku i teraz raz w roku chodzę na kontrolkę.i jestem z siebie dumna :-)

i w sumie tak tylko weszłam na chwilę. idę spać. za dużo wrażeń na dziś, a pozatym początek dietki i jestem bardziej śpiąca.

jutro znowu na chwilę pewnie wskoczę

no to buziaki i dobrej nocy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
;-)ja skorzystałam z okazji i skoczyłam pod prysznic ;-)

coś pusto dziś na BB :sorry2:

chyba trzeba iść do łóżeczka :-) tylko że spać się nie chce :-D

;-)No to spadam do łóżeczka bo wszystkie pouciekałyście ;-)

Dobranoc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Dziewczynki!!! Pusto dziś i cichawo tutaj...

agutka macie racje siedzcie na dworze jak jest peiknie :) u nas tak sobie jkos chyba duszno jest bo szlam i szlam i mi jakos tak slabos ie zrobilo i w ogole zalana potem do dom u przyszlam... dziwna ta pogoda niby cieplo a pelno chmur chyba w opolu bedzie padac...

a szlam sobie i szlam i przechodzilam kolo apteki i wielki potykacz stal : testy ciazowe za 3,90 haha :D i oczywiscie miska weszla i kupila 4 sztuki !!!! wow! no bo dwa byly w komplecie i dwa razem kosztowaly 3,90 wec wzielam 2 komplety :p jeden plytkowy i jeden strumieniowy= komplet a co sie bede piescic i od jutra akurat do niedzieli bede sobie robila dla przyjemnosci :p a jak w niedziele nic nie wyjdzie tzn ze nei ejstemw ciazy i nie bede juz swirowac :) mam zapas d niedzieli i az mi ulzylo haha :p

Nio, to przyjemnych testowanek

Witam dziewczeta!!!

Jezeli mierzylas ponad godzine wczesniej to nie mozesz tej tempki poronywac do wczorajszej, bo jest na pewno nizsza:tak:
U mnie tez katastrofa jesli chodzi o tempke!!! I nie wiem czemu... Nigdy nie mialam takiej niskiej...

Wow!!! To ale bedziesz szalec:-D Ja ma w domu jednego testa z allegro i zamierzam go zuzyc w niedziele, jesli @ sie nie zjawi... Ale raczej sie zjawi (bo nic nie wsskazuje na to, aby bylo inaczej niz poprzedniego miesiaca...)

&&&&&&&&żebyś w końcu doczekała się fasolki Kochana!!!

A ja właśnie odebrałam moje wyniki betki i wszystko wskazuje na to że 4 tydzień mi leci :-) :-) :-) :-) :-) Teraz jeszcze tylko lekarz potwierdzi i wreszcie uwierze :-):-):-)

Uwierz, uwierz!!!

zabka zgłupieć można z tymi bólami brzuchów i niezapowiedzianymi "ciociami z Ameryki" (już nawet nie wstawię tego znaczka żeby może niepotrzebnie nie przywołać)

Oj, Lopop nawet nie wiesz jak Ci zyczę żeby była fasolka w tym kwietniu!!!&&&&&&&&&&&

to gratuluję:))

ja już po wizycie
doktorek bardzo fajny wyjaśnil mi wszystko na czym to polega - pocieszył, ze będzie coraz gorzej i dał wskazówki czego mam nie robic:) no i powiedzial, ze chce mnie widziec raz w miesiącu z nowymi wynikami badań i powiedział pomiziamy się żelem i posprawdzamy, czy nie ma zastoju w nerkach. Mam dużo pić i nie leżeć na prawym boku powiedział, ze kamieni nie ma zastoju na razie tez, ale trzeba to kontrolować. No i opisął jak to jest, ze maluch jak rosnie to się powiększa macica i wtedy macica uciska moczowód i stąd ten ból.

śmieszne bo bylam jedyną kobietą u urologa reszta to panowie i jakoś tak dziwnie mi było:)

Niezapominaj, że byłaś z Bartkiem czyli też w męskim towarzystwie!!! a poważnie dużo zdrówka Pajeczko!!!

mam pytanie trochę ni z gruszki ni z pietruszki- ile bierzecie tabletek magnezu zwykłego z B6 bo ja nawet 2 tabletki rano i wieczorem mimo że pisze że 1 dziennie, a myślicie że podwójna dawka jest lepiej przyswajalna?

Za dużo magnezu i dlatego spac nie możesz, łykaj tylko rano jeśli musisz, kawa nie jest podobno zbyt wskazana w ciazy więc dla staraczek też nie!!!

hej,wróciłam.ale jestem wymęczona, a w dodatku zestresowana i przygnębiona.
rano wiozłam babunię mą do doktorki,bo się źle czuła.a doktorka od razu skierowanie do szpitala :-/ no to jazda do szpitala.tam się babci pogorszyło, musieli ją wziąć na intensywną terapię :-( ja nie wiem co zrobię jak babcia odejdzie. ja chcę żeby się doczekała prawnuków!!!!! i dlaczego do jasnej cholery nie umiem zajść, żeby chociaż się dowiedziała że zostanie prababcią.

taki mnie dzisiaj żal ogarnął do całego świata, że chce mi się krzyczeć i coś rozwalić. normalnie jakbym tak pierdyknęła pięścią w ścianę to może by było lepiej. o ile bym sobie ręki nie połamała. idę się zdrzemnąć albo czymś wogóle zająć bo nie daję rady. a Grzesiek śpi i mu wszystko wisi. co za typ :-(

Zdrówka dla babci!!! I oby jak najszybciej została zdrową prababcia!!!

Agutka, praca wre u Ciebie na całego!!! Pozdrawiam!!! A co do kurzu ja przez te wizyty i wyjazdy do lekarza nie wszędzie poodkurzałam przed Świętami, a co dopiero po! to dopiero wstyd......

reklama
ja tez juz sie bede zegnac malej wlasnie dalam ostatnia porcje leku dzis i jutro od rana od nowa koszmar jakis caly tydzien na 2 antybiotykach kazdy co 12 godzin i kazdy po 3 godziny odstepu miedzy jednym a drugim a dzis doszedl syrop i tabletki encorton(sterydy) :baffled: maz to lykal jak lezal w szpitalu mam nadzieje ze za tydzien w koncu uslysze ze mala jest zdrowa i koniec z lekami bo tyle co ona ma teraz do lykania to nawet ja niemialam nigdy :baffled: dobranoc kobietki zaraz wezme sie za picie ziolek i ide spacbo net mi cos szaleje dzis wiec niemoglam nawet zawiele popisac :zawstydzona/y:

Do góry