reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziekuje wam za kciuki na fasolke i za kciuki za wizyte dzisiejsza :) teraz tylko zeby chlopaki mojego sie spialy no i by moja owulka byla ale co tam napewno bedzie tylko oby jeszcze sluz byl i ja tez zachodze w tym cyklu bo przeciez sie musze zalapac na mame 2010 !! :D

zrobiłaś wielki krok do przodu teraz to już pójdzie jak po maśle (śluzie płodnym) :-D:-D:-D:-D

obym i ja jeszcze na grudniówki się załapała i wiesz co kupiłam sobie dziś termometr cyfrowy i jutro mierzę tempkę :tak:;-)

reklama
Witam kobietki:)
dzisiaj miałam aktywny dzień kochane.mycie okien, pranie, prasowanie firanek i spacery z moja córą.wreszcie nadeszła wiosna:)
mississ gratuluję pięknego pęchola słonko:) teraz do dzieła i będzie dzidzia;)

cześć dziewczyny :)ja też dopiero wpadam...dziś u babci sprzątanko było :)

była dzię u gina, tak jak się spodziewałam fasolki jeszcze nie widać, ale wszystko wskazuje na to, ze już niebawem bedzie...pani dr widziłą miejsce w którym prawdopodobnie się zagnieżdża :) zapisała mi No-spe 3x 1/2 tabl i oszczędzać sie...ale się ucieszyła...mówi to przeczyscilismy ciebie Oleńka ;)

maćku jesteś?

mississ super ...i po co te nerwy były ?) ;)

była dzię u gina, tak jak się spodziewałam fasolki jeszcze nie widać, ale wszystko wskazuje na to, ze już niebawem bedzie...pani dr widziłą miejsce w którym prawdopodobnie się zagnieżdża :) zapisała mi No-spe 3x 1/2 tabl i oszczędzać sie...ale się ucieszyła...mówi to przeczyscilismy ciebie Oleńka ;)

maćku jesteś?

mississ super ...i po co te nerwy były ?) ;)

witaj ciężarówko !

No chyba ta pani dr miała rację a zastanawiałaś się czy atakować w tym cyklu czy odpuścić ze względu na kontrast a tu taka szansa by się zmarnowała :-D:-D:-D:-D

kupiłam sobie dziś termometr elektroniczny i będę mierzyć tempkę bo czuję że mam w psioszce gorączkę :-D:-D:-D:tak:

nie wiem jeszcze jak to zrobię ale muszę zafasolkować to na wspólny spacer się wybierzemy raz w Bydzi raz w Toronto :-D:-D:-D:-D

poza tym obrałam Twoją taktykę jak widać skuteczną ciągle mówię że w tym cyklu zachodzę:tak::-D

witaj ciężarówko !

No chyba ta pani dr miała rację a zastanawiałaś się czy atakować w tym cyklu czy odpuścić ze względu na kontrast a tu taka szansa by się zmarnowała :-D:-D:-D:-D

kupiłam sobie dziś termometr elektroniczny i będę mierzyć tempkę bo czuję że mam w psioszce gorączkę :-D:-D:-D:tak:

nie wiem jeszcze jak to zrobię ale muszę zafasolkować to na wspólny spacer się wybierzemy raz w Bydzi raz w Toronto :-D:-D:-D:-D

poza tym obrałam Twoją taktykę jak widać skuteczną ciągle mówię że w tym cyklu zachodzę:tak::-D

no tak taktyka okazała sie skuteczna ;) oj jak bym chciała na taki spacerek wybrac sie z Toba wiec sie spinaj kochana ;) który dzis dc?

hej dziewczynki. ;)

Mnie od kilku dni pobolewają jajniki, tak na zmianę raz lewy raz prawy.;) A dziś jeszcze tak co jakiś czas robi się słabo. Nie wiem co się dzieje.

Witam!!!
wiesz co nie wiem tez chcialam zaczac mierzyc od owu ale to bez sensu niby wzrasta ta tempka do 37 ja nieraz czułam sie tak jakbym miała stan podgoraczkowy ale to bywało popołudniami takze wrzuciłam na luz bo jak bym miała to jeszcze robic do pewnie niedługo bym sfiksowała

a jak tempka nie podwyzsza sie to co owu nie było ?
Bo u mnie pekaja pechole wiec owu jest a nie czuje stanu podgoraczkowego
Z ta tmpka to jest ta, ze wcale nie musi byc powyzej 37 i mamy sie czuc jak przy goraczce:no: To zalezy z jakiego poziomu sie startuje, czyli jaka sie ma tempke przed owu... Ja mam np raczej niska i u mnie 36,6 to juz jest ten wyzszy pulap, a dla kogo innego to poziom przed owu:tak: Dlatego warto zaczac pomiar przed owu, zeby zobserwowac ewentualny skok.
I fakt, iz nie ma skosu nie jest wcale gwarancja, ze nie bylo owulki i na odwrot. Zbyt wiele czynnikow na to wplywa...:tak:
a normaly termometr rtęciowy jest dobry do mierzenia tempki :sorry:
Ja mam rteciowy owulacyjny i jestem zadowolona (choc ciezko nim mierzyc tempke w buzi). Jesli elektroniczny to tylko z dwoma miejscami po przecienku:tak:

a więc......

jest jeden pęcholek piekny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D

jest pecholek i ma sie dobrze i ma 12mm ginek powiedzial ze gdzies za 5-6 dni bedzie owulka :-) boze dzisiaj tez plakalam u niego ale ze szczescia :-)

kurcze ale cudownie !!!!! clo dziala na mnie jupiii!!!!!:-):-D:-D:-D

w ogole endo tez mam ladne wsio ok jest i w ogole :) powiedzial z ejuz ma sobie po swietach zrobic betke nie zadne tam testy z apteki bo one sa gowno warte i szybko mi nie pokaza a on mowi ze po swietach betka i do niego z piekna fasolka :-D
Superancko:tak:
U mnie tez dobre wiesci - na lewym jajniku 18mm!!!:-) Ale ja tam sie jeszcze za bardzo nie podniecam, bo ja zawsze mialam piekne pecherzyki, ktore i tak nie dawaly dobrej owulki...

Ale ten moj gin to troche dziwny... Mowi mu dzisiaj, ze przy okazji prl zbadalam sobie progesteron. A on sie pyta po co?:dry:
Potem przy usg pytam jakie mam endo (Wam lekarze mowia - mi nigdy nic nie powiedzial). A on sie dziwnie na mnie patrzy i stwierdza, ze nawet nie mierzyl, bo na oko widzi, ze jest oki wiec po co... To mu mowi, ze jestem dociekliwa;-)

maćku jesteś?
Jestem:tak:
Widze, ze dzisiaj dzien dobrych wiadomosci:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam!!!

Z ta tmpka to jest ta, ze wcale nie musi byc powyzej 37 i mamy sie czuc jak przy goraczce:no: To zalezy z jakiego poziomu sie startuje, czyli jaka sie ma tempke przed owu... Ja mam np raczej niska i u mnie 36,6 to juz jest ten wyzszy pulap, a dla kogo innego to poziom przed owu:tak: Dlatego warto zaczac pomiar przed owu, zeby zobserwowac ewentualny skok.
I fakt, iz nie ma skosu nie jest wcale gwarancja, ze nie bylo owulki i na odwrot. Zbyt wiele czynnikow na to wplywa...:tak:

Ja mam rteciowy owulacyjny i jestem zadowolona (choc ciezko nim mierzyc tempke w buzi). Jesli elektroniczny to tylko z dwoma miejscami po przecienku:tak:

Superancko:tak:
U mnie tez dobre wiesci - na lewym jajniku 18mm!!!:-) Ale ja tam sie jeszcze za bardzo nie podniecam, bo ja zawsze mialam piekne pecherzyki, ktore i tak nie dawaly dobrej owulki...

Ale ten moj gin to troche dziwny... Mowi mu dzisiaj, ze przy okazji prl zbadalam sobie progesteron. A on sie pyta po co?:dry:
Potem przy usg pytam jakie mam endo (Wam lekarze mowia - mi nigdy nic nie powiedzial). A on sie dziwnie na mnie patrzy i stwierdza, ze nawet nie mierzyl, bo na oko widzi, ze jest oki wiec po co... To mu mowi, ze jestem dociekliwa;-)

lekarze już tak mają Maćku że jak sama nie zapytasz to nic nie powie ja też mojemu mówiłam może jakiś zastrzyk na pęknięcie może to może tamto aż w końcu wypisał receptę na dupka :-D

ja jak w lutym sobie mierzyłam przed owu to miałam 36,4 i 36,3

Do góry