reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

lekarze już tak mają Maćku że jak sama nie zapytasz to nic nie powie ja też mojemu mówiłam może jakiś zastrzyk na pęknięcie może to może tamto aż w końcu wypisał receptę na dupka :-D

ja jak w lutym sobie mierzyłam przed owu to miałam 36,4 i 36,3
To jesli teraz zmierzysz i bedzie w granicach 36,8 lub wiecej mozesz przyjac, ze owu byla...

reklama
jeśli przyjąć że owu była to była 17dc czyli sobotę a dziś mamy 22dc z 30 :tak::-p
to 3 dni i mozesz betkę strzelić ;-)

Jestem:tak:
Widze, ze dzisiaj dzien dobrych wiadomosci:tak:
był tej endo...on mówiłą, ze wynik 3,5 przyjęłaby u staraczki za normę, ale jak mozesz to sprawdż te frakcje FT3 i FT 4 od nich moze zależeć jak bedą zaniskie lub za wysokie to właczyłaby leki:tak:
brombek na prolaktyne mam odstawic...gin i endo potwierdziła :-D

Witam!!!

Z ta tmpka to jest ta, ze wcale nie musi byc powyzej 37 i mamy sie czuc jak przy goraczce:no: To zalezy z jakiego poziomu sie startuje, czyli jaka sie ma tempke przed owu... Ja mam np raczej niska i u mnie 36,6 to juz jest ten wyzszy pulap, a dla kogo innego to poziom przed owu:tak: Dlatego warto zaczac pomiar przed owu, zeby zobserwowac ewentualny skok.
I fakt, iz nie ma skosu nie jest wcale gwarancja, ze nie bylo owulki i na odwrot. Zbyt wiele czynnikow na to wplywa...:tak:

Ja mam rteciowy owulacyjny i jestem zadowolona (choc ciezko nim mierzyc tempke w buzi). Jesli elektroniczny to tylko z dwoma miejscami po przecienku:tak:

Superancko:tak:
U mnie tez dobre wiesci - na lewym jajniku 18mm!!!:-) Ale ja tam sie jeszcze za bardzo nie podniecam, bo ja zawsze mialam piekne pecherzyki, ktore i tak nie dawaly dobrej owulki...

Ale ten moj gin to troche dziwny... Mowi mu dzisiaj, ze przy okazji prl zbadalam sobie progesteron. A on sie pyta po co?:dry:
Potem przy usg pytam jakie mam endo (Wam lekarze mowia - mi nigdy nic nie powiedzial). A on sie dziwnie na mnie patrzy i stwierdza, ze nawet nie mierzyl, bo na oko widzi, ze jest oki wiec po co... To mu mowi, ze jestem dociekliwa;-)
no to dobrze, ze rosnie ale ignorant ten gin ...na oko...no wiesz co za bałwan...to on ma jakis aparat foto w oku:no: no a co zamierza zrobić z tą słabą owulką...coś zaproponował?

był tej endo...on mówiłą, ze wynik 3,5 przyjęłaby u staraczki za normę, ale jak mozesz to sprawdż te frakcje FT3 i FT 4 od nich moze zależeć jak bedą zaniskie lub za wysokie to właczyłaby leki:tak:
brombek na prolaktyne mam odstawic...gin i endo potwierdziła :-D

no to dobrze, ze rosnie ale ignorant ten gin ...na oko...no wiesz co za bałwan...to on ma jakis aparat foto w oku:no: no a co zamierza zrobić z tą słabą owulką...coś zaproponował?
Dziekuje bardzo. Te pozostale hromony sprawdzalam i miescily sie w normie...:tak:

Prosze nie mowic tak o moim lekarzu!:-p;-) Moze nie jest idealny, ale poza tym jestem z niego zadowolona i nie zamierzam walic fochow i szukac innego;-) I chyba jak patrzy w monitor to widzi to endo...
Ten cykl jeszcze podgladamy i jesli nadal bedzie zle - stymulacja:tak:

Dziekuje bardzo. Te pozostale hromony sprawdzalam i miescily sie w normie...:tak:

Prosze nie mowic tak o moim lekarzu!:-p;-) Moze nie jest idealny, ale poza tym jestem z niego zadowolona i nie zamierzam walic fochow i szukac innego;-) I chyba jak patrzy w monitor to widzi to endo...
Ten cykl jeszcze podgladamy i jesli nadal bedzie zle - stymulacja:tak:

jasne że nie ma co wybrzydzać na ginka, pewnie gdyby coś było nie tak to prędzej by powiedział ale tak to po co ma mówić o czymś co jest oczywiste :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja tam też nie narzekam na swojego ginka, bardzo go lubię i jest sympatyczny tylko wkurza mnie to czekanie ja to jestem taka że wszystko lubię od razu i na wczoraj hehe :-D:-D:-D chęć posiadania fasolki uczy mnie pokory :tak:;-)

QUOTE=maćku;5209630]Dziekuje bardzo. Te pozostale hromony sprawdzalam i miescily sie w normie...:tak:

Ten cykl jeszcze podgladamy i jesli nadal bedzie zle - stymulacja:tak:[/QUOTE]
no ja tam nie wiem czy on widzi różnice miedzy 8 a 11 mm a taka róznica to już moze byż duża dla fasoliny ;)
ja to mam zboczenie zawodowe jeśli chodzi o lekarzy i raczej nie mam do nich juz duzego szacunku...większość z nich chce szybko sprawę załatwić i mieć pacjenta z głowy...
nom przepraszam jeśli kogoś uraziłam ;)

jasne że nie ma co wybrzydzać na ginka, pewnie gdyby coś było nie tak to prędzej by powiedział ale tak to po co ma mówić o czymś co jest oczywiste :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja tam też nie narzekam na swojego ginka, bardzo go lubię i jest sympatyczny tylko wkurza mnie to czekanie ja to jestem taka że wszystko lubię od razu i na wczoraj hehe :-D:-D:-D chęć posiadania fasolki uczy mnie pokory :tak:;-)
to ja już jaiś czas temu zrozumiałam...ciaża jak się okazuje to nie linia produkcyjna tylko natura :) a tu zdażają sie cudeńka :)

Ja się na chwilę witam,bo zaraz Małżuś wraca i trzeba troszkę się znowu powyginać. :-D :-p Obiecał mi też masaż,bo dziś przerzuciłam 11 taczek piachu. :cool2:
paker.gif
Oczywiście z Zuziną pomocą! :-D :tak: :tak: :tak:

Dziś,jak o 10 wyszłyśmy do miasta,tak później zostałyśmy na ogródku i dopiero o 18 zlądowałyśmy do domku. :-D Zuzia nawet obiadek na podwórku jadła. :tak: :-)
Padła wieczorem od razu,jak tylko zaczęłam Jej czytać książkę. :-D :-p

Miss,Olkale - super,że wizyty dzisiejsze były tak pozytywne! :tak: :-)

reklama
ale mnie brzuch boli myślicie że pęcherzyk pęka?

lopop, jaką Twój synek ma dziś fajną rocznicę 6 lat, 6 miesięcy i 6 dni;). Duży już z niego chłopak:)
dziękuję nawet nie zauważyłam bo jetem myślami przy zabiegu inseminacji już sie zdecydowałam i we wtorek też od ginka jak wróciłam do domu to się załamałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry