reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

łoł współczuję...taka malutka byłaś, nawet tat sie dobrze nie nacieszył z ojcostwa :([/QUOTE]

nom niestety a tak bardzo chciał mieć córeczkę a nawet jak się urodziłam to nie mogli mu powiedzieć żeby nie wywołać emocji zobaczył mnie dopiero jak miałam 3 miesiące :-(

tym się nie przejmuj mnie też bolałą lewy, a owu z prawego...to jest czucie głebokie i nie dońca możesz być pewna czy jajnik sie nie przemieścił z flakami...jak robią usg to też ich szujkają przecież ;)

a powiedz kochana co powinnam sobie zrobić za badanie przed @ jakiś hormon no nie tylko jak biorę dupka to czy jest sens? :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a powiedz kochana co powinnam sobie zrobić za badanie przed @ jakiś hormon no nie tylko jak biorę dupka to czy jest sens? :baffled:
no mozesz progeteron 7 dpo, ale to nie jest wiarygodne badanie, bo są dobowe wahania...Duphaston nie zaburza Twojego progesteronu, bo to substytucja, która działa jak natruralny. Luteina to progeteron i ma wpływ np na wysokosć temp, dupek nie zaburza temp.
Poza tym prolaktyne bada się też 7 dpo u mnie wyszła podwyższona - norma do 700, u mnie 850, a w innych dc była wysoka norma (?) moze już zarodek podnosi prolaktyne, szukałam ale nic na ten temat nie znalazłam, jurto idę na wizytę służbową do endokrynologa to podpytam ;)

Tak naprawde to beta ok 10-11 dpo tylko to....

no mozesz progeteron 7 dpo, ale to nie jest wiarygodne badanie, bo są dobowe wahania...Duphaston nie zaburza Twojego progesteronu, bo to substytucja, która działa jak natruralny. Luteina to progeteron i ma wpływ np na wysokosć temp, dupek nie zaburza temp.
Poza tym prolaktyne bada się też 7 dpo u mnie wyszła podwyższona - norma do 700, u mnie 850, a w innych dc była wysoka norma (?) moze już zarodek podnosi prolaktyne, szukałam ale nic na ten temat nie znalazłam, jurto idę na wizytę służbową do endokrynologa to podpytam ;)

kochana jesteś

elllooooo miłe Panie :)

Jak tam Olkale ?

cześć kochana...w sumie to cały czas nie dowierzam...brzuch mnie boli i spuchł mi jakbym była w 3, albo 4 m-cu...a moze to tłuszczyk na brzuchu :) :) :) piersi bolą, lekko spiaca i ogólnie samopoczucie ok :)

cieszę się, ze starasz się odpuscić i wrzucić na luz...:)

Hej!
A moglabys spytac tego endo, czy dla mlodej kobiety starajacej sie o dziecko (czyli mnie) dopuszczalne jest TSH na poziomie 3,5?

łoł współczuję...taka malutka byłaś, nawet tat sie dobrze nie nacieszył z ojcostwa :(

nom niestety a tak bardzo chciał mieć córeczkę a nawet jak się urodziłam to nie mogli mu powiedzieć żeby nie wywołać emocji zobaczył mnie dopiero jak miałam 3 miesiące :-([/QUOTE]

bardzo chorował?
nieraz się zastanawiam co lepsze nie meć taty, czy mieć takiego, któremu i tak wiele się nie zawdzięcza, jak ja...choc mu wybaczyłam i pogodziłam się z tym , ze fajy ojciec to on nie był :(

reklama
Do góry