reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
cześć dziewczyny ja już po pracy :-) wpadłam do Was na chwilę...zaraz szykuję się na obiadek z moonzem...obchodzimy dzisiaj 11 rocznicę naszego bycia razem :-D i świętujemy...po drodze zajedziemy do przychodn po wynik bety...ale jestem ciekawa jak wyjdzie ;-)

no to we 3 się będziemy wizytować :-)
ja też w czwartek do gina ide...ale tak kontrolnie...raczej nic nie zobaczy jeszcze dziś mam 28 dc

to fajnie!!!! ja w 13 dc mialam pecherz 25mm!!!! i dzis na 17 ide sprawdzic czy pękł.....
no to trzymam kciuki za staranka :-D

no właśnie nic się nie dowiedziałam od gina bo niegdy na to nie zwracała uwagi.ale 1 kwietnia do niej idę to się zapytam.bo to jakaś masakra,tak mnie zalewa,że porażka.na noc to tylko tampona mogę używać,bo przecieknę a i tak muszę lecieć się "przewinąć" jak tylko wstanę.
miesiaczka to złuszczająca się błona endomertium czyli błona, któa rośnie w macicy...czym większa rośnie tym większe krwawienie chyba...jak jednego miesiaca pokrecił mi się cykl i endo miałam 6 mmm to prawie wogóle nie miałam krawienia

Kurcze... Dostałam smsa od Tosi...

Beta 0,1

... :-(
o kurcze :-( smutko :-(a myślałam,ze u Tośki bedzie dobrze

Witam, chciałam się przyłączyć do Waszego wątku ( o ile można:sorry2:) My również staramy się o dzidziusia. w zeszłym miesiącu niestety nie wyszło :baffled: , mam nadzieje, że w marcu będzie lepiej. Narazie jestem kilka dni po owulacji i to czekanie mnie dobija:wściekła/y:
Moja córeczka bardzo chciałaby mieć siostrzyczkę ;-)

pozdrawiam Was serdecznie :-)
hello :-D

dzis odebrałam wyniki z 21 dc i miałam podwyższoną prolaktyne ponad normę ponad 800, a norma do 700...czy na początku ciaży rośnie?

Ostatnia edycja:
Słońce czasami tak jest, ze mimo wysokiej tempki @ przychodzi a moze być to też plamienie związane z tym, ze @ miala przyjść a np jest ciąża.
Poczekaj i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie.
Tosiu to samo dotyczy Ciebie!
no zobaczyy jak sie @ niepojawi na dobre to w czwartek zrobie znow testa
Kurcze... Dostałam smsa od Tosi...

Beta 0,1

... :-(
o korde a bylam pewna ze jej sie udalo :-(

kochane a ja po pojsciu po mala mam znow dola przedszkolanka powiedziala ze kompletnie nieradza sobie zmala i ze nic nieskutkoje na nia i ze to co ona wyprawia jest niedopomyslenia i powiedzialam jaka jest sytuacja w domu i powiedziala ze wypisze mi skierowanie do poradni psychologicznej dla dzieci a jak powiedzialam tesciowej ze mala tak sie zachowoje w przedszkolu i w domu niemozna jej na wszystko pozwalac to fuknela ze niech agnieszka(przedszkolanka) nie steka bo dzieci zawsze broja i jak byla mala to tez broila no to stwierdzilam ze niema dalej co ciagnac tej rozmowy z ta glupia baba i sie wnerwilam i poszlam z mala do gory i mala oczywiscie przy babci zeby pokazac co ona potrawi odstawila mi taki cyrk ze juz mam wszystkiego dosc ale jak teraz siedzi tu ze mna to juz jest grzeczna i sie ladnie bawi

aha z tych nerwow zapomnialam wam napisac jak sobie przed chwila siedzialam to jak kichnelam to poczulam jakby cos ze mnie polecialo wiec poszlam do lazienki patrze a wkladka czysta ale jak sie podtarlam to znowu kolorowy sluz :-( wiec niewiem czy bede testowac z kobietkami w sobote ale zobaczymy jak narazie niemam jakichs mega boli na @ wiec poczekamy zobaczymy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No widzisz, ładnie byśmy się prezentowały;) takie dwie zadziorne kobitki:D
słonko smutam się z powodu Tosiuni, tak się nastawiłam że będzie u Niej fasolka, właściwie nie dopuszczałam innej opcji;(

Kochana mnie też jest przykro, ale musimy być teraz silne, bo Tośka tu wróci za chwilę i jak zobaczy nasze smutne minki to też jej to nie pomoże.

no zobaczyy jak sie @ niepojawi na dobre to w czwartek zrobie znow testa

o korde a bylam pewna ze jej sie udalo :-(

kochane a ja po pojsciu po mala mam znow dola przedszkolanka powiedziala ze kompletnie nieradza sobie zmala i ze nic nieskutkoje na nia i ze to co ona wyprawia jest niedopomyslenia i powiedzialam jaka jest sytuacja w domu i powiedziala ze wypisze mi skierowanie do poradni psychologicznej dla dzieci a jak powiedzialam tesciowej ze mala tak sie zachowoje w przedszkolu i w domu niemozna jej na wszystko pozwalac to fuknela ze niech agnieszka(przedszkolanka) nie steka bo dzieci zawsze broja i jak byla mala to tez broila no to stwierdzilam ze niema dalej co ciagnac tej rozmowy z ta glupia baba i sie wnerwilam i poszlam z mala do gory i mala oczywiscie przy babci zeby pokazac co ona potrawi odstawila mi taki cyrk ze juz mam wszystkiego dosc ale jak teraz siedzi tu ze mna to juz jest grzeczna i sie ladnie bawi

A ja się trochę z teściówką zgadzam. Dzieci to nie dorośli, potrzebują się wybawić i wyszaleć...a to że ich nie słucha i robi co innego może i świadczy o tym że jest niegrzeczna, ale nie o tym że jest źle wychowana. Po prostu jest indywidualistką...;-) i to że wszystkie dzieci np. śpiewają nie musi oznaczać że ona też musi mieć na to ochotę.
Przyjdzie i na Klaudię czas za kilkanaście lat że będzie musiała się borykać z problemami dnia codziennego...a póki co niech sobie broi, a jak pani przedszkolanka nie umie nad dziećmi zapanować to może się do tego np nie nadawać. Każde dziecko jest inne i nie każde musi robić to co reszta, i wtedy trzeba poszukać dla niego innego zajęcia, a nie od razu na skargę do mamy i wysłać do poradni. A dla niech tak jest najłatwiej...ehh życie.

Olkale WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY!!!Kolejnych wspólnych lat życzę!
No i oczywiście tego najpiękniejszego prezentu -> wysokiej betki!!!
Trzymam kciukasy, daj szybko znać!

CZeść wszystkim!!!!!!!!!!!

Toska
tulam !!!!!!!!!! a byłam przekonana że to fasolinka!!!
Zabka moja siostra ma takie same problemy z teściami co Ty więc naprawdę współczuje i nie daj się im!!!!!!!

co do wychowania dzieci to ja mysle,ze zabawa zabawą ale granice wyznaczają rodzice - dorosli czyli tez tesciowie...bo skąd dziecko ma wiedzieć co jest dobre a co złe?

z pewnoscią widziałyście nianie...to są skutki...

współczuję teściów...Twój mąż powinien przeprowadzić męska rozmowę z nimi to jego rodzice i im też powinniscie postawić granice do Waszego zycia

Olkale trzymam kciuki za betke&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

aha z tych nerwow zapomnialam wam napisac jak sobie przed chwila siedzialam to jak kichnelam to poczulam jakby cos ze mnie polecialo wiec poszlam do lazienki patrze a wkladka czysta ale jak sie podtarlam to znowu kolorowy sluz :-( wiec niewiem czy bede testowac z kobietkami w sobote ale zobaczymy jak narazie niemam jakichs mega boli na @ wiec poczekamy zobaczymy

Zabka ale masz zakręcony ten cykl!!:)

cześć dziewczyny ja już po pracy :-) wpadłam do Was na chwilę...zaraz szykuję się na obiadek z moonzem...obchodzimy dzisiaj 11 rocznicę naszego bycia razem :-D i świętujemy...po drodze zajedziemy do przychodn po wynik bety...ale jestem ciekawa jak wyjdzie ;-)

ja też w czwartek do gina ide...ale tak kontrolnie...raczej nic nie zobaczy jeszcze dziś mam 28 dc

no to trzymam kciuki za staranka :-D

miesiaczka to złuszczająca się błona endomertium czyli błona, któa rośnie w macicy...czym większa rośnie tym większe krwawienie chyba...jak jednego miesiaca pokrecił mi się cykl i endo miałam 6 mmm to prawie wogóle nie miałam krawienia

o kurcze :-( smutko :-(a myślałam,ze u Tośki bedzie dobrze

hello :-D

dzis odebrałam wyniki z 21 dc i miałam podwyższoną prolaktyne ponad normę ponad 800, a norma do 700...czy na początku ciaży rośnie?
skarbie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i wysokiej betki życzę:tak:

będzie dobrze Zabciu.a ja mam z teściami podobnie więc naprawdę Cię rozumiem.nie możesz pozwolić dać im wejśc sobie na głowę.ja już zaczynam ich szykanować trochę bo pójdzie Jula do przedszkola i będzie to samo.i to jest niestety wina rozpieszczenia przez dziadków a głownie przez to ze Mama mówi nie a babcia tak i potem dziecko idzie zdeozrientowane wsród ludzi i robi to co chce.ja to widzę doskonale, w miejscach publicznych niestety.dlatego staram się teraz żeby teściowie sami odczuli jaka ona jest i żeby się musieli wstydzić za nia.może to coś pomoże i zaczną ja traktować inaczej bo nie jest dobrze.

Kochana mnie też jest przykro, ale musimy być teraz silne, bo Tośka tu wróci za chwilę i jak zobaczy nasze smutne minki to też jej to nie pomoże.

A ja się trochę z teściówką zgadzam. Dzieci to nie dorośli, potrzebują się wybawić i wyszaleć...a to że ich nie słucha i robi co innego może i świadczy o tym że jest niegrzeczna, ale nie o tym że jest źle wychowana. Po prostu jest indywidualistką...;-) i to że wszystkie dzieci np. śpiewają nie musi oznaczać że ona też musi mieć na to ochotę.
Przyjdzie i na Klaudię czas za kilkanaście lat że będzie musiała się borykać z problemami dnia codziennego...a póki co niech sobie broi, a jak pani przedszkolanka nie umie nad dziećmi zapanować to może się do tego np nie nadawać. Każde dziecko jest inne i nie każde musi robić to co reszta, i wtedy trzeba poszukać dla niego innego zajęcia, a nie od razu na skargę do mamy i wysłać do poradni. A dla niech tak jest najłatwiej...ehh życie.

Olkale WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY!!!Kolejnych wspólnych lat życzę!

wiem i będę Tosiunię naszą wspierać z całych sił bo Ona nie zasługuje na takie przykre sytuacje
jak ta :-(

reklama

kochanna niezgadzam sie z toba ta przedszkolanka to bardzo dobra osoba i ma super podejscie do dzieci a ja znam moje dziecko i prawie codziennie portafi ropetac pieklo wiec rozumiem pania przedszkolanke a mala lubi robic to co inne dzieci i tez maja tak zajecia na wyszalenie sie rytmmike i cwiczenia a to ze nich sobie broi to zle podejscie moi tescie tak jej zawsze gadaja i doszlo juz do tego ze mala potrafi bi,c klamac,wyzywac, rzucac sie, pyskowac i wiele wiele innych okropnych zachowan

kochana jak bedziesz miala swoje dziecko i podrosnie to napewno niebedziesz mowila niech sobie broi ale u ciebie bedzie latwiej bo sama je wychowasz wedlug swoich zasada ze za kilkanascie lat ona sie zmieni to tez zle rozumowanie bo jezeli juz teraz nic z tym niezrobimy to za kilkanascie lat to bedzie okropna osoba bez szacunku dla innych i wogole i do tego czasu to wszyscy by sie wykonczyli wiec ja tego tak niezostawie i pojade do tej poradni moze oni doradza cos nowego bo ja juz stosowalam rozne sposoby ale nie na dlugo zdawaly egzamin niegniewaj sie ze tak napisalam ale takie jest moje zdanie
CZeść wszystkim!!!!!!!!!!!

Toska
tulam !!!!!!!!!! a byłam przekonana że to fasolinka!!!
Zabka moja siostra ma takie same problemy z teściami co Ty więc naprawdę współczuje i nie daj się im!!!!!!!
no teraz juz wezme sie ostro za ta cala sytuacje bo to juz przechodzi ludzkie pojecie niehce miec dziecka terrorysty tylko normalne grzeczne dziecko oczywiscie niema byc idealem bo kazdemu dziecku zdarzaja sie niepowodzenia i wpadki ale zachowanie malaj jest .......

co do wychowania dzieci to ja mysle,ze zabawa zabawą ale granice wyznaczają rodzice - dorosli czyli tez tesciowie...bo skąd dziecko ma wiedzieć co jest dobre a co złe?

z pewnoscią widziałyście nianie...to są skutki...

współczuję teściów...Twój mąż powinien przeprowadzić męska rozmowę z nimi to jego rodzice i im też powinniscie postawić granice do Waszego zycia
no z nimi niema co gadac duzo juz bylo rozmow najgorsze jest ze jak ja im mowie ze mala broila to oni sie ciesza i ja chwala ze dobre dziecko a jak im raz powiedzialam ze mala uderzyla kolege w przedszkolu to sie ucieszyli zaczeli jej gratulowac ze sie w przedszkolu niema dac (mimo ze to ona 1 uderzyla) i ze dobrze zrobila i tekst MASZ RECE TO BIJ no jakbym chwycila za leb to bym o sciane obila :wściekła/y:
Zabka ale masz zakręcony ten cykl!!:)
oj zakrecony na maxa sama juz z niego nic niekumam i zaczynam myslec czy nie dac sobie spokoju z tym calym mierzeniem i sprawdzaniem sluzu:baffled:

Do góry