reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam was!

Zaraz nadrobię co dziś pisałyście bo jestem pewna że jakieś II kreseczki są nowe, ciekawość mnie zrzera jak tam Tosia i reszta.

Ja dziś mam 10 dc, byłam na monitoringu, sama nie wie mco mysleć. Owu będzie choć miałam przez chwilę załamanie i parę sekund dzieliło mnie od wybuchu płaczu bo gin sprawdza pierwszy jajnik i mówi kiepsko bo pęchol mały tylko 7,5 mm i nic z tego nie będzie no i prawie się popłakałam. Ale zaraz sprawdził drugi jajnik i był tam pecherzyk 16 mm i ten spodobał mu się bardziej. modlę się aby rósł i pękł za jakieś 5 dni.
Macicę mam idealną ale jest mały feler, ma 4 mm i nie wiadomo czy to jakiś mini mięśniak czy polip. Bądź co bądź to się mojemu ginowi nie podoba i zaproponował mi że mam przyjść zaraz po miesiączce na sonohisterografię - usg z kontrastem (muszę o tym poczytać). Jesli to wyjdzie źle to wtedy powiedział że może zrobić histeroskopię czyli wprowadza kamaerę (histeroskop) do jamy macicy i po obejrzeniu tego można to usunąć i przesyła się do laboratorium w celu badania. Jak to mówił to byłam blado - zielona i zrobiło mi się słabo. Wiadomo same badanie to stres, do tego odłożone staranka, czas i oczywiście kasa. Na końcu gin uśmiechnął się do mnie i powiedział - widzi pani pani Asiu proponuje zajść w tą ciąże to panią to ominie.
Ogólnie jestem zadowolono bo wszystko dokładnie mi opisał i tłumaczył ale słowo polip działa na mnie źle i wyobrażam sobie najgorsze, juz mnie wszystko w środku boli i juz myślę o tym ze mi pół macicy usunięto.
Endo mam dobre a myślałam że mięśniaki są przy nieciekawym endometrium.
Miała z was któraś problem z polipem lub mięśniakiem?

Zabieram się za nadrabianie!

Nie masz co sie bać u mnie 5 miesięcy temu znaleziono polipa endomatrialnego, w lutym mi go usunięto histeroskopowo, a 10 dni temu miałam HSG, co by sparawdzić, czy wsio jesy ok., czy jajowody drożna. Co prawda prawy - niedrożny.

Ale jesli chodzi o histeroskopię, to najlepiej zdecydować sie jak najszybciej, ponieważ polipy często działają jak wkładka domaciczna - uniemożliwiając ewentualnej fasolce zagnieżdżenie! Dziwi mnie, że lekarz chce jeszcze wpuszczać Ci kontrast - skoro widać w obrazie usg - to co tu jeszcze oglądać - ewentualnie po owulacji powinnaś dostać zwiększoną dawkę progesteronu (bo przy ewentualnej @ jest szansa, ze sie złuszczy polip - a progesteron duży w fazie lutealnej w tym pomaga), po @ sprawdzić czy wyleciał, jeśli nie to histeroskopia. Nie ma po co czekać - czas jest na wagę złota - a to paskudztwo lubi sobie rosnąć.

Gwarantuje zabieg jest w znieczuleniu ogólnym i wcale po nie boli - tylko odrobinkę - mniej niż @.

A jeśli chodzi o strach w przerwie w starankach - to możliwe, ze tylko ten jeden w którym jest zabieg - u mnie tak było, jeżeli lekarz umie to zrobić - to tylko miejscowo usuwa zmianę i nie ma po tym spustoszenia, do tego zaraz po zabiegu musisz pamiętać o pochłanianiu żywności zdrowej na odbudowę endometrium i już. Ja jadłam tylko to co wskazane i lekarz mi powiedział - wsio sie pięknie pogoiło - nie widzę powodu by wstrzymywać sie ze starankami. Więc dostałam zielone światło od razu!!!

Nie pisz sobie czarnych scenariuszy - bo to naprawdę nie jest straszne - sama to przeszłam ostatnio i uważam, ze gorsze rzeczy za mną - bardziej mnie bolała niejedna @ w moim życiu niż to!!!

Jeżli beziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz na PRIV - bo rzadko czytam wsio!

Nie smutaj sie - będzie dobrze!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Babeczki!!!

Wczoraj po całym dniu z W. padłam wieczorem i już do Was nie zaglądnęłam...

Ale dzisiaj się pięknie z Wami witam :-D i życzę Wam cudownego dnia!

AniaMania witaj :-) każda z nas się kiedyś "wkręcała" więc i Ty muisz to przejść ;-)

WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!

Hej Myszko ;-) jak samopoczucie widze że Ty tez spać nie możesz :p

Ufff nie było łatwo...ale przeczytałam
:-) bedzie okej!
ja też teraz powinnam dostać @ tz dokładnie dziś lub jutro... no zobaczymy co to wyniknie :sorry::-D
Kinga to trzymam bardzo mocno...WPADNIJ BABO!!! ;-)

no i wlasnie tu jest ten problem u mnie twierdzi ze min musi miec 2.5 i juz sama nie wiem , co myslec .owulka moze byc w niedziel albo w poniedz , beda boboseksy ale nie nastawiam zeby tym razem sie udało
Heh...to dziwne bo u mnie w pierwszej ciąży miał 18mm i się udało zaciążyć.
tam ogólnie mówią, ze około 2 mm, równie dobrze moze to byc 1 mm bo to zależy od stężenia estrogenów :)
Pajeczka mądrze Wam pisze...u każdej może być różnie.
dziękuję słoneczko.ja właśnie mam taki moment kryzysu ale mam nadzieje, że to w końcu minie bo bocian będzie omijał szerokim łukiem taką smutną mamę;-)

Oczywiście że ominię, więc kochana więcej optymizmu, luzu i "wpadniesz" ;-) życzę Ci z całego serducha!

aha i huraaaaaaaa jutro ide z laptopem do kumpla i mi go naprawi jupi i wniedziele bede juz wami wieczorami jak dawniej :-):-D:tak:
SUPER! Bo Cię tu brakuje! :-D

Mysza to jakie ty badanie robiłaś?
A mówię że kobieta w ciąży ma prawo do bezpłatnych badań ale to jakaś fikcja.
Ja to robiłam wiele tych badań a że na tych znaczkach i oznaczeniach się nie znam to nie wiem do końca.
Na pewno robiłam wszystkie na tarczycę, na cytomegalię, na sprawdzenie co z moją krwią...i wiele innych. Jak odbiorę wyniki to dam znać. W każdym razie na niektóre się czeka miesiąc więc pewnie na najbliższej wizycie nie będzie jeszcze wszystkiego.

Dziewczyny, Lejdis leci na TVN.
No właśnie czekałam cały tydzień i mnie w domu nie było więc nie oglądałam.
uwielbieam ten fil ogladalam go tyiace razy :)
Ja też uwielbiam!
wlasnie sobie zaaplikowalam igle w brzuch :(... msakra jakas w ogole... najpierw wsadzilam igle po dlugim zastanowieniu i wyciagnelam zaraz bo zaulo... ale jakos sie zebralam i wbilam obok ale takie dziwne przeszywajace uczucie... i wolalabym zeby ta igla ciensza byla.. bbrrr

teraz sie wlasnie zastanawiam czy jak zrobilam ten zastrzyk to czy ziolka nic niezepsuja albo czy mi nic nie bedzie :/ ?? w sumie to est zastrzyk na rozedzenie krwi..... a ziola...

jeszcze moj m mnie wnerwil :( szlam sobie z kas na jeg o dzial i akurat konczyl rozmawiac z dwiema laseczkami barbee z koleg z dzialu i mnie nie widzial oczywiscie no i tak pozniej spojrzal jak odchodzily na ich tylki i taka mine zrobil i pokiwal glowe " ale super dupcie schrupal bym je " :( zawolalam tylko krzysiek on popatrzyl i zrobil wielkie oczy ze zdziwienia widzial co przeskrobal a pozniej udawal ze nic sie nie stalo i ze nic zlego nie zrobil :( a ja nie dosc ze przytylam to sie poczulam jak niepotrzebna baba i ze on chetnie by wyruchal jakas laseczke blondyneczke chudziutka wymalowana... bo z emna narazie cos malo sie kocha-zmeczenie... juz to widze... eh :( mam dola....

missiiss toś mnie nastraszyła z tą igłą...ja się strasznie boję że mi ginek też będzie kazał aplikować...
A co do m...to pogadaj z nim i zapytaj o co chodzi. Niech nie udaje że tematu nie było.
ehh mam dola i nic mis ie nie chce.... bez sensu to w ogole jest i czuje si eniechciana.... :( de lulac buziaki... dobrej nocki
Nie czuj się tak kochana! Po prostu może takie samopoczucie powodują wszystkie sprawy które teraz Wam na głowę spadły. Ale będzie już za niedługo dobrze.

Dzisiaj trochę pobędę bo mój W. pojechał załatwiać jakieś sprawy i wróci pewnie dopiero ok 16. Ale wczoraj spędziliśmy razem piękny dzień...choć soboty też zawsze należały do nas....no ale cóż...czasami firma wzywa i trzeba i w sobotę poświęcić jej czas. Na szczęście wiedział o tym wcześniej i wczoraj został żeby mi smutno nie było ;-)
Zabieram się zaraz za sprzątanie łazienki...

Witajcie Babeczki!!!

Wczoraj po całym dniu z W. padłam wieczorem i już do Was nie zaglądnęłam...

Ale dzisiaj się pięknie z Wami witam :-D i życzę Wam cudownego dnia!

AniaMania witaj :-) każda z nas się kiedyś "wkręcała" więc i Ty muisz to przejść ;-)

WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!WIOSNA!
hej myszko ostatnio jakos sie mijamy :-(
Hej Myszko ;-) jak samopoczucie widze że Ty tez spać nie możesz :p
hej jak tam @ nadal brak??? u mnie dzis juz bedzie na bank bo tempka spadla i brzuszek od rana pobolewa wiec w tym cyklu tempka na sam koniec cyklu zrobbila mi psikusa i wygladalo jakby byla owu hihihihihi zaraz was nadrobie :-)

Witam z samego rana.
Piękna pogoda za oknem, aż chce się żyć.
Mi generalnie po wszystkim mdli, cały czas głodna chodzę ale jak pomyślę że po zjedzeniu znów te mdłości to mi się odechciewa.
Dzisiaj odbieram wyniki 2 bety, a w poniedziałek do lekarza :)

Cześc Babeczki. :-)
Nie nadrabiam,bo nie dam rady. :szok: :-p ;-)

Wczoraj rano poszłyśmy sobie z Zuzią popodwórkować,później wróciłyśmy do domku,zjadłyśmy obiadek i pojechałyśmy do miasta po bratki,które posadziłyśmy i postawiłyśmy za naszym okienkiem. :-D Przy okazji G. dostał do pracy obiadek :-p ,a Zuzia zjadła loda,hihi. :-D ;-)

Dziś już jest 11 stopni,zaraz wstawiam zimowe kurtki do prania i wrzucam je do szafy. :-) Mi @ się skończył,więc zaczynamy działać. :cool2: :-p

Tosia,jak tam? :-)

Cześć Agutka :-)
Pogoda dzisiaj znowu nas rozpieszcze...poleciałam do sklepu bo bułeczki i już było tak cieplutko że ho ho...
Całe szczęście że ta zima poszłą już precz...niech teraz jeszcze zabierze ze sobą wszystkie wredne @ i będzie cudnie! :-D

Aaa... czy Suzi się wczoraj odezwała ?!? Bo nie widziałam jej posta a widzę że są jakieś nowe wieści.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Agutka :-)
Pogoda dzisiaj znowu nas rozpieszcze...poleciałam do sklepu bo bułeczki i już było tak cieplutko że ho ho...
Całe szczęście że ta zima poszłą już precz...niech teraz jeszcze zabierze ze sobą wszystkie wredne @ i będzie cudnie! :-D

Cześć Myszko! :-)
No ja właśnie tak wypatruję nad domem bociana,czy już wrócił jakiś do ZG,hahaha. ;-)
Jeden wisi u mnie w pokoju,ale jakoś słabo działa. :baffled:

reklama
Do góry