reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam was dziewczynki :-)

Tosiu-trzymam &&&&&&&& chociaż i tak jestem pewna że będą II krechy. nie naciskam,zrób testa kiedy chcesz-ja i tak wiem swoje że będzie II więc mnie nie musisz upewniać testem.a pozatym jestem bardzo cierpliwa-tym bardziej że i tak wiem co będzie :-D

Żabciu-my to jednak naprawdę mamy tyle wspólnego że aż się sama czasem zastanawiam czy te twoje posty nie są moje ;-)
doradzę ci żebyś pogadała z Małżem.on cię musi zrozumieć i być po twojej stronie. płacicie 500zł!!??????to złodziejstwo.przecież rachunki tyle nie kosztują-takie dzielone na kilka osób!!!!!!wiem,bo wynajmowaliśmy mieszkanie a teraz dom i wiem ile kosztują rachunki-pomijając odstępne,bo sami sobie miesięcznie spisywaliśmy ile prądu zużywamy,ile wody-no żeby nas nie naciągali na kasę i nie wmawiali że trzeba więcej płacić.oni was normalnie okradają.a jesteście w mieszkaniu czy domu?w domu się trochę mniej płaci bo nie ma czynszu,ale oni i tak z was zdzierają.pracują czy są na emeryturze albo rencie?
pogadaj z mężuniem,naprawdę.a potem zróbcie atak na teściową.ale radzę zachować spokój,to ją bardziej wkurzy.a niech się drze,a wy sobie stójcie ze spokojem.pokażcie jak wygląda kultura i opanowanie.wiem co mówię,bo ja też tak miałam z teściami.tyle tylko że u nas było tak,że to my płaciliśmy za nich wszystkie rachunki,a jak raz chcieliśmy żeby choć 1zł dołożyli to nam kable poucinali i nie mieliśmy prądu.gorsze rzeczy też robili,ale co się tu będe rozpisywać.ogólnie radzę sie jakoś dogadać,bo ja wiem jak to potrafi wykończyć psychicznie.a całkowicie rozumiem waszą sytuacje finansową.musicie się dogadać.trzymam kciuki,bo ja zrobiłam wtedy moim teściom burzę,sajgon,sodomę i gomorę,a jestem naprawdę bardzo grzecczną i spokojną osobą.tylko nie daj boże ktoś mnie wnerwi.po tej awanturze zrobiło się cicho,potem sie wyprowadziliśmy i jest jeszcze lepiej.u ciebie wyprowadzka nie wchodzi w grę,ale zrób tam kocioł.a co,tobie sie szacunek nie należy?jakaś gorsza jesteś?jesteś żoną ich syna i skoro on cię kocha,to oni nie muszą ale nie mają prawa traktować cię jak zło konieczne.ale się rozpisałam.takie sytuacje to mnie od razu z równowagi wyprowadzają.

to trzymam kciukaski :-) idę się zrelaksować-pójdę na spacer z piesem,powyszywam i pogapię się w akwarium.

buziole :-*
kochana ja niemoge tu zabardzo wojowac i wogole bo to ich dom i jak co moga powiedziec ze jak mi cos niepasuje to za drzwi wiec niechce wojny robic mimo ze pare razy byly wojny i jazdy na maxa i wole do tego niewracac bo to i tak nic niedaje na dluzsza mete:zawstydzona/y: ile ja juz myslalam i nakombinowalam co tu by zrobic zeby dorobic i sie wyprowadzic albo ze by jakis maly interesik otworzcy zeby zarabiac i sie z tad wyniesc na wynajem ale jestem juz bezsilna i bez nadziei na leprze jutro :zawstydzona/y:nic tylko isc sie powiesic :baffled::wściekła/y:
a w dodatku nawet nicki nam pasują. patrz,jakby ci tak umilić to wychodzi żabunia
buahahhaha.coś z serii w stylu czy to ty czy to ja
no widzisz nawet niepomyslalam :tak:
poszłam, kupiłam, zrobiłam i 1 krecha :-(
gluptasku rano mialas zrobic z porannego:tak:
Witam.
dziś mam dzień płaczu.
nie mogę łazić z bólu tak mnie zalało.@...
nie zdałam prawka.
z M oddalamy się od siebie.
również jestem uzależniona od teściów, którzy rozpieszczają mi córkę.
nie widzę już słońca w swoim życiu.
i czuję się strasznie samotna.
przepraszam,że znów narzekam,naprawdę Was przepraszam....
wiem co czojesz mnie najgorzej wkorwia ze oni zachowoja sie jakby mala byla ich corka nieraz poprostu sie nia rzadza i oni o wszystkim decyduja nawet jak ja cos powiem to tak jakby mnie niebylo i robia co chca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tosiuniu cierpliwie czekaj na 2 kreseczki:tak: @ nie ma, bo ją pogoniłam od Ciebie ostatnio i juz nie przylezie.za moja straconą nadzieję, Bozia dała Ci podwójne szczęście- bliźniaki.może być?;-)

Zabciu...ja również dobrze rozumiem Twoje problemy.także mieszkam z teściami...trzymaj się kochana dzielnie:tak:
dziekoje mam tylko ogromna nadizeje ze sie kiedys z tad wyrwe
Witam sie popijając gorącą czekoladkę i zajadając się herbatnikami :p

tam ogólnie mówią, ze około 2 mm, równie dobrze moze to byc 1 mm bo to zależy od stężenia estrogenów :)
ale masz piekny sowaczek :-D

a do mnie kochane @ idzie hehehehe :-D brzuch mnie dzis pobolewa i jajniki juz oby dwa daja o sobie znac wiec w wekend przyjdzie

aha i huraaaaaaaa jutro ide z laptopem do kumpla i mi go naprawi jupi i wniedziele bede juz wami wieczorami jak dawniej :-):-D:tak:

reklama
hej kochane ja pisze z pracy :-) akurat zalozyli mi na kasie internet jupiii !!!;-)

zaraz ponadrabia troszke co naskrobalyscie a tymczasme mam pytanko

czy jak ktoras stosowala CLO ja nop wzielam rano i juz teraz wlasnie juz od godziny czuje lewy jajnik czy to mozliwe z epowoli cos sie ruszylo ??? oczywiscie nie chce sie za bardezo nakrecac ale jak boli ;-)

zły humor przegania a kysz precz uciekaj :-) teraz nasza Lenka będzie się uśmiechała a małżowi będzie antenka stała :-D:-D:-D:-D
kochana ja coś czuje ze u mnie to raczej na @ a nie na II :-(
he he he no to Tosia też widzę umie czarować:D dziękuję Ci słonko oby tak było:) a ja bym chciała żeby u Ciebie to jednak nie była @.naprawdę to by mnie już wyciągnęło z dołka na pewno:D słyszy Bozia?!:p

kochana ja niemoge tu zabardzo wojowac i wogole bo to ich dom i jak co moga powiedziec ze jak mi cos niepasuje to za drzwi wiec niechce wojny robic mimo ze pare razy byly wojny i jazdy na maxa i wole do tego niewracac bo to i tak nic niedaje na dluzsza mete:zawstydzona/y: ile ja juz myslalam i nakombinowalam co tu by zrobic zeby dorobic i sie wyprowadzic albo ze by jakis maly interesik otworzcy zeby zarabiac i sie z tad wyniesc na wynajem ale jestem juz bezsilna i bez nadziei na leprze jutro :zawstydzona/y:nic tylko isc sie powiesic :baffled::wściekła/y:

no widzisz nawet niepomyslalam :tak:

gluptasku rano mialas zrobic z porannego:tak:

wiem co czojesz mnie najgorzej wkorwia ze oni zachowoja sie jakby mala byla ich corka nieraz poprostu sie nia rzadza i oni o wszystkim decyduja nawet jak ja cos powiem to tak jakby mnie niebylo i robia co chca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziekoje mam tylko ogromna nadizeje ze sie kiedys z tad wyrwe

ale masz piekny sowaczek :-D

a do mnie kochane @ idzie hehehehe :-D brzuch mnie dzis pobolewa i jajniki juz oby dwa daja o sobie znac wiec w wekend przyjdzie

aha i huraaaaaaaa jutro ide z laptopem do kumpla i mi go naprawi jupi i wniedziele bede juz wami wieczorami jak dawniej :-):-D:tak:

Zabciu moi teściowie też są tacy, przykro mi że musisz to przechodzić kochana.najgorsze jest to,że próbują nam wychowywać nasze dzieci.a ja w wielu sprawach mogę zaciskać zęby ale jak chodzi o Julę to walczę jak młoda lwica!:D

Zmykam karmić moją rozpieszczoną jedynaczkę,która coraz częściej pyta o braciszka;( muszę spełnić marzenie mojego dziecka, nie mogę jej zawieźć:)
Dziewczynki dziękuję Wam wszystkim za wsparcie.wiem, że bez Was nie byłoby mi łatwo.Wam mogę się wygadać i Wy mnie rozumiecie.jesteście kochane:*

he he he no to Tosia też widzę umie czarować:D dziękuję Ci słonko oby tak było:) a ja bym chciała żeby u Ciebie to jednak nie była @.naprawdę to by mnie już wyciągnęło z dołka na pewno:D słyszy Bozia?!:p
kochana nie smutkaj się już proszę !! to do ciebie nie pasuje :-)
SŁYSZY BOZIA ????????!!!!!!!!!!!!!! może usłyszy ;-)

Witam was!

Zaraz nadrobię co dziś pisałyście bo jestem pewna że jakieś II kreseczki są nowe, ciekawość mnie zrzera jak tam Tosia i reszta.

Ja dziś mam 10 dc, byłam na monitoringu, sama nie wie mco mysleć. Owu będzie choć miałam przez chwilę załamanie i parę sekund dzieliło mnie od wybuchu płaczu bo gin sprawdza pierwszy jajnik i mówi kiepsko bo pęchol mały tylko 7,5 mm i nic z tego nie będzie no i prawie się popłakałam. Ale zaraz sprawdził drugi jajnik i był tam pecherzyk 16 mm i ten spodobał mu się bardziej. modlę się aby rósł i pękł za jakieś 5 dni.
Macicę mam idealną ale jest mały feler, ma 4 mm i nie wiadomo czy to jakiś mini mięśniak czy polip. Bądź co bądź to się mojemu ginowi nie podoba i zaproponował mi że mam przyjść zaraz po miesiączce na sonohisterografię - usg z kontrastem (muszę o tym poczytać). Jesli to wyjdzie źle to wtedy powiedział że może zrobić histeroskopię czyli wprowadza kamaerę (histeroskop) do jamy macicy i po obejrzeniu tego można to usunąć i przesyła się do laboratorium w celu badania. Jak to mówił to byłam blado - zielona i zrobiło mi się słabo. Wiadomo same badanie to stres, do tego odłożone staranka, czas i oczywiście kasa. Na końcu gin uśmiechnął się do mnie i powiedział - widzi pani pani Asiu proponuje zajść w tą ciąże to panią to ominie.
Ogólnie jestem zadowolono bo wszystko dokładnie mi opisał i tłumaczył ale słowo polip działa na mnie źle i wyobrażam sobie najgorsze, juz mnie wszystko w środku boli i juz myślę o tym ze mi pół macicy usunięto.
Endo mam dobre a myślałam że mięśniaki są przy nieciekawym endometrium.
Miała z was któraś problem z polipem lub mięśniakiem?

Zabieram się za nadrabianie!

martusia widze tobie pieknie rosna po clo ciekawe jak mi a powiedz mi czy mialas bole jajnikow juz od pierwszej tabletki ?? mniejwiecej po 12 godzinach od jej wziecia?? bo mnie boli juz z dwoch stron i raczej to nie jelita :no: juz sama nie wiem czy mam sie smiac czy plakac...

tośka mnie na fasolke tez okresowo bolalo :tak: jeszcze jest nadzieja dopoki @ nie ma :-)

suzi tulam cię bardzo bardzo mmocno... wracaj szybko do nas kochana!!!!

martusia widze tobie pieknie rosna po clo ciekawe jak mi a powiedz mi czy mialas bole jajnikow juz od pierwszej tabletki ?? mniejwiecej po 12 godzinach od jej wziecia?? bo mnie boli juz z dwoch stron i raczej to nie jelita :no: juz sama nie wiem czy mam sie smiac czy plakac...

tośka mnie na fasolke tez okresowo bolalo :tak: jeszcze jest nadzieja dopoki @ nie ma :-)

suzi tulam cię bardzo bardzo mmocno... wracaj szybko do nas kochana!!!!

no tak póki nie ma zawsze jest szansa ;-) ide po kakao ;p

Witajcie kochane,
Postaram się nadrobić ale nie wiem jak pojdzie....
a co tamu Was???? piszcie szybciutko :)
ja wczoraj wrocialam ok 21 i jeszcze potem pracowawalam do 2 .... wiec juz nie zagladalam...

padam na twarz a w niedziele lece na tydzien na szkolenie... moze sie okazac ze nie zajrze przez tydzien :( uschnę przez ten tydzień bez Was.. te dwa dni to byla masakra.... a tydzien????

piszcie Misie co tam slychac???
jeszcze raz witam cieplutko

a jak tam Suzi i Pajeczka???? wszytko dobrze???
mam nadziej bo sie modle za nasze dziewczynki ( oczywiscie za kazda z nas również:tak: )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry