reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jeztem i zyje !!!!! :) ale super ta pani dentystka :D jeszcz emusze kilka zabku porobic ale ten najwazniejszy z big blomba ktora odleciala zrobiony. powiedziala mi tylko jeszcze o 4 zebach z plombami ktore trzeba wymienic :/ ale chyba i oby mam nadzieje ze juz nie zdarze :)

reklama
Dziewczynki doczytałam na sierpniówkach i grupie zamknietej że u naszej Pajeczki rozpoczęły sie skurcze i szyjka się skróciła - Pajkaa pojechała do szpitala

Trzymajmy kciuki żeby wszystko było oki &&&&&&&

biedna Pajeczka jejku..... jestem i ja z Tobą! 3mam kcuki i modlę się za ciebie aby tylko nic złego się nie stało.

moim skromnym zdaniem powinnaś się skonsultować w tej sprawie z innym lekarzem :tak: znam przykład z życia - moja najbliższa przyjaciółka też miała bardzo duże problemy z zajściem w ciążę, najpierw jej mąż nie miał plemników bo miał żylaka na jądrze przeszedł zabieg potem okazało się że ona ma niedrożny jajowód i barierę wrogiego śluzu i lekarz powiedział że nie ma szansy na naturalne poczęcie i zapisał ją na inseminację, czekała cierpliwie i wyluzowała w grudniu miała mieć zabieg w Bydzi ale we wrześniu zaszła w ciąże a dziś jest już w 3 ciąży i o tych wszystkich chorobach ani widu ani słychu także nie łam się będzie dobrze :tak:

Tu nie ma co konsultować tak naprawdę, bo wrogość śluzu jest i przeciwciała też. Widziałam dzisiejszy pobrany ode mnie materiał pod mikroskopem. Babka mi pokazała i naprawdę 2h30min po stosunku żaden plemnik się nie ruszał. Było ich mnóstwo, ale niestety martwe.

Jutro idę z wszystkimi wynikami do lekarza prowadzącego i wtedy się zobaczy co dalej.

Na dzień dzisiejszy jestem w stanie zaprzestać starania o dzidzie, zaniechać wszelkie leczenie itp itd i czekać jedynie na cud. Jak to mąż mówi, jak Allah/ Bóg zechce nam dać dziecko to napewno je będziemy mieć.
Mam szczęście,że mam takiego męża jakiego mam i nie dołuje mnie w tych ciężkich chwilach. Dla niego jest to pardzo trudne, bo pochodzi z wielodzietnej rodziny i uwielbia dziec, a gdy patrzy na jakiegoś brzdąca to aż mu się oczy świecą ze szczęścia.

Dziewczyny co do in vitro, to ja wiem ,że jest i ta metoda daje rodzinom szanse na dziecko, ale mnie po piewrsze nie stać na taki zabieg, mój mąż napewno się nie zgodzi ( a i ja raczej chciałabym własne naturalnie poczęte dziecko), a poza tym nie chciałabym przechodzić takiego nieszczęścia jakim jest nieudany zabieg.

Tu nie ma co konsultować tak naprawdę, bo wrogość śluzu jest i przeciwciała też. Widziałam dzisiejszy pobrany ode mnie materiał pod mikroskopem. Babka mi pokazała i naprawdę 2h30min po stosunku żaden plemnik się nie ruszał. Było ich mnóstwo, ale niestety martwe.

Jutro idę z wszystkimi wynikami do lekarza prowadzącego i wtedy się zobaczy co dalej.

Na dzień dzisiejszy jestem w stanie zaprzestać starania o dzidzie, zaniechać wszelkie leczenie itp itd i czekać jedynie na cud. Jak to mąż mówi, jak Allah/ Bóg zechce nam dać dziecko to napewno je będziemy mieć.
Mam szczęście,że mam takiego męża jakiego mam i nie dołuje mnie w tych ciężkich chwilach. Dla niego jest to pardzo trudne, bo pochodzi z wielodzietnej rodziny i uwielbia dziec, a gdy patrzy na jakiegoś brzdąca to aż mu się oczy świecą ze szczęścia.

Dziewczyny co do in vitro, to ja wiem ,że jest i ta metoda daje rodzinom szanse na dziecko, ale mnie po piewrsze nie stać na taki zabieg, mój mąż napewno się nie zgodzi ( a i ja raczej chciałabym własne naturalnie poczęte dziecko), a poza tym nie chciałabym przechodzić takiego nieszczęścia jakim jest nieudany zabieg.

Kochana w pełni rozumiem - trzymam jednak kciuki i mam nadzieje ze sie uda - zdarzają się styuacja w życiu ze lekarze rozkladaja rece a jakis uparty żołnierz wygrywa i zapładnia jajeczko :) i tego tobie kochana zyczę !!!!!

pajka trzymam kciuki kochana za ciebie !!!!!

boze ja mam do zrobie nia tyle zebow ale chyba nie bede robila w ciazy tyko po jak sie uda zajsc... a jak mi wyjdzie tescior -- to wtedy sie zapisze ... a kupilam sobie tet testy co pokazuja + ::) cle... costam czy jakos tak u mnie sa po 40 zl ale promocja byla i kupilam za 15 :)

wystawiam dzisiaj swoja sukieneczke i opaske na allegro :) moz ebuciki jeszcze dorobie :)

Lenuś,ja też mam dziś płaczliwy dzionek. Na maxa. Już bym chciała,żeby G. wrócił z pracy i tak mocno mnie ścisnął... :-( Zuzia robi co może - co chwile przynosi nowe zabawki i móiw: "Nie możesz płakać! Mam pomysł! Bierzemy plastelinę!" i tak w kółko - Kochana jest. :-D Ja tak myślę,że na nasz humor ma wpływ też pogoda... Niech już sobie ta zima idzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

[video=youtube;RpjAkO4cDJU]http://www.youtube.com/watch?v=RpjAkO4cDJU[/video]
No właśnie ta pogoda także przygnębia.dziękuję za ciepłe słowa i piękną pioseneczkę kochana:) ja także chciałabym żeby mój M już wrócił a On jak na złośc musi dzisiaj stróżować w firmie;( widzisz słońce to mamy razem dzień płaczu.nie dobrze z nami;)

jeztem i zyje !!!!! :) ale super ta pani dentystka :D jeszcz emusze kilka zabku porobic ale ten najwazniejszy z big blomba ktora odleciala zrobiony. powiedziala mi tylko jeszcze o 4 zebach z plombami ktore trzeba wymienic :/ ale chyba i oby mam nadzieje ze juz nie zdarze :)
ufff to dobrze że jesteś już po:) widzisz jak szybko poszło;)

Dziewczynki doczytałam na sierpniówkach i grupie zamknietej że u naszej Pajeczki rozpoczęły sie skurcze i szyjka się skróciła - Pajkaa pojechała do szpitala

Trzymajmy kciuki żeby wszystko było oki &&&&&&&

o nie...ja się zaczynam w takim razie modlic i trzymac mocno kciuki za naszą kochaną Pajeczkę&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
lena na szczescie zab byl po kanalowce to nie bolalo nic a nic :) ale jak mi powiedziala co jeszcze by sie przydalo zrobic to sie przestraszylam bbrrr no ale trudno nie trzeba tego na gwalt i obym do porodu po 9 miesiacach ciazy wytrzymala :) a po porodzie juz napewno zrobie piekny ladny przeglad zabkow i wszystkie wylecze ... chyba ze mi sie teraz nie uda zajsc w tym cyklu tfu tfu !!!! to zrobie z przou a reszte pozniej :)

Do góry