reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Właśnie oglądałam Fakty i mówili o przypadku uduszenia dziecka w nosidełku. Matka ze Stanów włóżyła 7 - dniowego synka do nosidełka torby i chodziła tak z nim po sklepie, potem poszła do samochodu a jak go wyjeła i chciała wsadzić w fotelik to okazało się że dziecko jest sine i już nieżyło. Straszne normalnie szok!

:-:)-:)-(

Witam dziewczyny,
Podpowiedzcie mi proszę (lub pocieszcie) :/
Termin @ był 3 dni temu. Dziś zrobiłam test, ale po południu - 1 krecha...
Objawów brak, tzn. piersi większe (pełne) ale nie bolące - zawsze przed @ mnie bolały.
Podbrzusze boli - zaczęło kilka dni po owulacji i tak sobie "muli" delikatnie.
I to tyle. Niestety... :/
Nakręciłam się tym brakiem @, a na początku myślałam że w tym cyklu nic z tego, bo wogóle nie miałam śluzu płodnego. No może minimalnie...
Ehhh ciężki żywot... :/

kochana test częściej wychodzi z porannego moczu (i tu może wyjść słaba krecha po paru dniach od @) :tak: także jak @ się nie pojawi to próbuj :tak: trzymam kciukaski ;-)

wczoraj robilam 3 test i wyszedl bardzo pozytywy jestem pewna za FASOLKA ROSNIE z tego co sobie wyliczylam to 5 (lub 3 tc liczac od owu) dolegliwosci brak tylko troche mnie podbrzusze pobolewa za 1,5 tyg mam usg juz sie niemoge doczekac!!! trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki to cudowne uczucie a moj maz zawsze jak zasypia trzyma mnie za brzuszek ;)

super :-D

Wielkie gratki!:tak:
U mnie dzis tempka poleciala mocno w dol i wszyscy wiedza, co to oznacza...:dry:

:-(

Ustka mi trochę odpuściły, ale za to opryszczka wylazła :wściekła/y: wstrętna... :wściekła/y: i do tego jutro z nią do pracy :baffled::baffled::baffled:

reklama
ooo to bardzo miłe,dziękuję kochana jesteś:))
U mnie ok,standardowe życie praca,dom i rodzina.Po woli przygotowujemy się do wyjazdu do Polski który już za 5 dni:))bardzo się cieszę bo mam nadzieję że odpocznę i będę miała sporo czasu na robienie zdjęć.Zdrówko dopisuje a to najważniejsze:)
Tosiu a co u Ciebie?
Ja mykam na śniadanie,zajrzę do was po południu:)
Buźka

a ja chora standardowo i leze w lozku

:-:)-:)-(

kochana test częściej wychodzi z porannego moczu (i tu może wyjść słaba krecha po paru dniach od @) :tak: także jak @ się nie pojawi to próbuj :tak: trzymam kciukaski ;-)

super :-D

Ustka mi trochę odpuściły, ale za to opryszczka wylazła :wściekła/y: wstrętna... :wściekła/y: i do tego jutro z nią do pracy :baffled::baffled::baffled:

a masc nie pomogla ?? kurde

zniknęłam tylko na chwilę karkówkę do piecyka wstawić i przychodzę i nic nie piszecie odświeżam stronę i znowu nic musiałam ją odświeżyć aż 3 razy a wy jużna następnej stronie

:baffled::baffled::baffled: mam problem dziewczyny po tylu antybiotykach co brałam w tym cyklu mam jakieś zapalenie i starsznie mnie piecze i swędzi czy są jakieś domowe sposoby na pozbycie się tego spadku po antybiotykoterabii?:baffled::baffled::baffled: pomóżcie proszę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

zniknęłam tylko na chwilę karkówkę do piecyka wstawić i przychodzę i nic nie piszecie odświeżam stronę i znowu nic musiałam ją odświeżyć aż 3 razy a wy jużna następnej stronie

:baffled::baffled::baffled: mam problem dziewczyny po tylu antybiotykach co brałam w tym cyklu mam jakieś zapalenie i starsznie mnie piecze i swędzi czy są jakieś domowe sposoby na pozbycie się tego spadku po antybiotykoterabii?:baffled::baffled::baffled: pomóżcie proszę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

domowych to nie znam ale clotimazolum masc mi pomaga zawsze jak mam cos swedzoncego

Właśnie oglądałam Fakty i mówili o przypadku uduszenia dziecka w nosidełku. Matka ze Stanów włóżyła 7 - dniowego synka do nosidełka torby i chodziła tak z nim po sklepie, potem poszła do samochodu a jak go wyjeła i chciała wsadzić w fotelik to okazało się że dziecko jest sine i już nieżyło. Straszne normalnie szok!
straszne :-(
Tosiu ja jestem i nie chorujesz sama.
Ja to pić nie mogę i zawsze mam ta samą nauczkę, wstyd mi jak nic normalnie. Żeby w pracy się napić, to nie w moim stylu. Ale takie dziewczątko co u nas pracuje 18 kończy no i jakoś tak pomyslałam tyle stresów ciągle tylko to dziecko w głowie, pije dwa razy w roku a co tam. Jakbym na 4 kieliszka poprzestała to było by dobrze ale ja ten pięty musiałam wypić no i od razu spotkanie z toaletą, teraz to doszłam już do siebie ale głowa mnie boli i alka selzer wypiłam czy coś tam.
dobrze że już się lepiej czujesz :-)
Hello wszystkim starającym się :)
Ja jestem po uroczystej kolacji z okazji 25 rocznicy ślubu moich teściów, zabrali nas do dworku i zjedliśmy na prawdę pyszności....potem deserek czyli lody z bitą śmietaną, a teraz mój M przygotował mi kąpiel w naszej nowej łazience :) a wannę mamy taką raczej dobrą, bo mamy problemy z kręgosłupem, więc postanowiliśmy zainwestować i opłaciło się - bąbelki robi świetne.
I przy okazji przytulańce w wannie zaliczone ;)
Rewelacyjny zestaw na poprawę humorku w tak paskudny dzionek!
no to cudne rozlużnienie...:-D
Witam dziewczyny,
Podpowiedzcie mi proszę (lub pocieszcie) :/
Termin @ był 3 dni temu. Dziś zrobiłam test, ale po południu - 1 krecha...
Objawów brak, tzn. piersi większe (pełne) ale nie bolące - zawsze przed @ mnie bolały.
Podbrzusze boli - zaczęło kilka dni po owulacji i tak sobie "muli" delikatnie.
I to tyle. Niestety... :/
Nakręciłam się tym brakiem @, a na początku myślałam że w tym cyklu nic z tego, bo wogóle nie miałam śluzu płodnego. No może minimalnie...
Ehhh ciężki żywot... :/
zrób test raniutko... a najlepiej to idz na bete bedziesz meic 100% pewności
A to co za czary!!! Ja chyba wybiorę seks czyli zetknięcie z czarodziejska różczką!!!:-D:-D:-D
hehehe no ja nie wiem te różdżki to chyba jakies wybrakowane heheh;-) i nie dzialają:-p
Witam się rana
tak wczoraj mrudziłam i zasnełam z włączonym laptopem

Robin - gratulacje kochana takiej decyzji (przepraszam nie doczytałam wcześniej :zawstydzona/y: )
Maćku - trzymam kciuki żeby czary się udały i @ sobie poszła :tak:
Mysza84- zazdroszcze zakupów :tak: tez juz bym chciala takie zakupy robic :zawstydzona/y:

miłego dnia wam zycze - ja dzisiaj znowu w lozku caly dzien :-(
witaj chorutka.... zdroweczka zycze :tak:
wczoraj robilam 3 test i wyszedl bardzo pozytywy jestem pewna za FASOLKA ROSNIE z tego co sobie wyliczylam to 5 (lub 3 tc liczac od owu) dolegliwosci brak tylko troche mnie podbrzusze pobolewa za 1,5 tyg mam usg juz sie niemoge doczekac!!! trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki to cudowne uczucie a moj maz zawsze jak zasypia trzyma mnie za brzuszek ;)
no to super gratuluje malutka:-)

i ja też tak chce:-(
Dziękuję! :-D Tylko muszę sobie jakąś ładniejszą fotkę zrobić. :dry: :-p
Właśnie sobie tamtą na avatar wstawiłam,hihi. ;-) Skromnisia. :cool2:

Gratulacje wielkie! :tak: :-)
Sliczna fryzurka:tak:
Wielkie gratki!:tak:

U mnie dzis tempka poleciala mocno w dol i wszyscy wiedza, co to oznacza...:dry:

mysza mam doczynienia z rozstepami :baffled: niestety po ciazy mam ich w ch... i ciut ciut chociaz bylam ciazy tylko do 24 tc.... najsmiesniejsz ejest to ze jak kupilam krem na rozstepy to ich nie mialam posmarowalam 3-4 razy i jeden wyszedl wiec przestalam smarowac bo sie wkurzylam i chyba 2 tygodnie nie smarowalam i spokoj yyl pozniej mysle sobie ee no zaczne smarowac bo pozniej bedzi eprzesrane no i posmarowalam i na za dwa dni bach bach 3 wielkie rozstepy normalnie jakis paradoks tak sie wkurzylam na ten krem ze szok zamiast dzialac odwrotnie na mnie to dzialal na niekorzysc :-D smieszne al ei straszne bo moj brzuch wyglada jak debil... ale teraz to moge miec nawet na czole roztey byle by mis ie zdrowe dzidzi i o czasie urodzilo:tak:

to oc piszecie o babce z nosidelkiem to jakas tragedia :no::no:

a ja jestem po wywolywaniu @ przez mezusia w tamtym cyklu 2 dni po odstawieniu dupka sexik rano i okres zaraz po godzinie przyszedl a teraaz.. ciekawe czy dzisiaj pryjdzie ... szyjka otwarta moze akurat dzisiaj albo choc jutro ?? ahh ale bym chciala ... brzuch troche czuje ale zobaczymy ...:sorry2:

Prawie wszyscy... bo ja właśnie się w tempce nie orientuje.

Kochane znajoma mi wczoraj powiadała, że jej koleżanka starała się 2 lata o dzidziusia i nic...poddali się, zajęli się przygotowywaniem do adopcji i jak już sprawy adopcji były daleko posunięta okazało się że jest w ciąży. Czyli jednak coś jest z tym wyluzowaniem...
no bo to jest prawwda tez znam wiele takich przypadków....
Po cichu zazdroszę że możesz już coś dla dzidzi kupować, ja to chyba oszaleje choć obiecałam sobie że będe kupować jak będe znała płeć bo miałabym ochotę kupić małe, urocze sukienusie ale jak byłby siusiak to co ja bym z nimi zrobiła?
Wczoraj patrzyłam na te testy na amerykańskich stronach co płeć wykrywają i moze jak takie do Anglii dotrą a będe w ciąży to poprosze koleżankę. A teraz zamówiłam u niej te Clearblue owulacyjne, trochę tańsze są niż u nas i zobaczymy. Bo tych owu z allegro to już kupować nie będe, nie mam do nich zaufania.
ja tez zazdroszczę :) bo tez bym chcala kupowac...
Trzymam kciuki tak w sekrecie bo może jest nadzieja ale ja jak przyszła @ to miałam podejście podobne do twojego, takiej jakieś zobojetnienie mnie dopadło i się nie przejełam.
Ja to prędzej w Totka trafie niż tą dzidzie będe mieć.
Martwięe się trochę bo teraz to taki mój ostatni dzwonek, chciałabym urodzić dzidzie w tym roku jeszcze - taki suprise na Gwiazdke mieć! Potem zacznie się wiosna, zaraz lato a latem już własciewie nawet od maja mój M będzie zapracowany, mniej się będziemy widywać no i pewnie staranka będą mniej intensywne.
ni emartw sie uda sie :)
ja nie mierzę ale i tak wiem że @ przylezie ale zacznę pic ziółka i zobaczycie jak nam się wszystkim uda- maćku ty już w następnym cyklu owocnie wejdzieś w wiosnę
a potem się posypią fasolki
ja mierze ale nie do konca udaje mi sie o stalej porze :( wiec mam takie skoki chyba przestane mierzyc ...
a ja z imprezy wrocilam 0 6:30 dzisiaj ale od 2 do 6 kimalam na fotelu heheh jak wrocilam to sie polozylam i wstalam o 10.... kurcze jeszcze musze popracowac bo nie wyrobilam sie wczoraj ... bleeeee takze niebawem Was opuszczę....
Tej to moze zaczniemy w totka grac - przynajmniej bedziemy bogate:-D
Mi tempka tak spadla, ze to jest niemozliwe, aby @ nie przylazla:tak:
Teraz daje szanse ziolka - niech sie wykaza;-)
no pewno a co one sobie mysle że tylko będą pite ;)
domowych to nie znam ale clotimazolum masc mi pomaga zawsze jak mam cos swedzoncego
tak clotrimazol jest bardzo dobry na swedzonko a jesli Ci nie przejdzie to do lekarza... i jedz duzo naturalnych jogurtów--- a słyszalam tez - ponoć potwierdzone aby smarowac sobie truskawe zewnatrz i w srodku wlasnie takim naturalnym jogurtem tez pomaga - ponoc...

reklama
Wróciłam...najedzona jak jasny pieron...
Kurka nie wiem czy przez tego dupka nie mam problemów z krążeniem, bo nogi (łydki) mnie bolą tak jak podczas lotu samolotem. Wtedy pomagał mi kieliszek wódeczki, ale teraz nie wiem co mi może pomóc.
Czy u Was dupek też powodował takie dolegliwości ?!? Nie wiem co mam robić.

Dziękuję za komplementy - baardzo mi miło. :-D Później zmienię avatar. Bo ten mi nie podoba się. :no: :baffled: A teraz Zuzia chce iśc nynki. ;-) [/FONT]

SPoko jest ten avatorek. Mnie się podoba... :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry