reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
jestem podam ci z pamieci

5-6 jaj (gotujemy na twardo , kroimy w duza kostke )
paluszki surimi 4 paczuski jesli jest w paczusce tylko 1 ich warstwa jesli sa 2 to 2 paczki
puszka ananasa(kroimu w kostke taka jak jajka)
koperek
majonez

mieszamy wszystko razem i gotowe smacznego
a któraś tu mówiła że moczy te paluszki w soku z ogórka konserwowego i go też dodaje tylko zamiast czego? jadłam u koleżanki i ona właśnie mówiła że ogólnie te paluszki są mętne i dlatego moczy

powiem Wam, ze tak zachwalali Tesco ze niskie ceny g..o prawda fakt są w trzypakach takie ciuszki, ale mnie sie akurat nie podobały były body z kubusiem, za 49 zł, ale to byla najlepja, która po praniu by zeszła dla mnie masakra a te były przecenione i sie opłacalo :)

powiem Wam, ze tak zachwalali Tesco ze niskie ceny g..o prawda fakt są w trzypakach takie ciuszki, ale mnie sie akurat nie podobały były body z kubusiem, za 49 zł, ale to byla najlepja, która po praniu by zeszła dla mnie masakra a te były przecenione i sie opłacalo :)

Pajeczkoo proponuję C&A tam na 2 pary body zapłaciłam 19 zł, koszule dla chłopców 19 zł nie jest specjalnie drogo

Witam was kochane dziewczynki!

Wróciłam z wyprawy i bardzo się za wami stęskniłam.
Nie było mnie chyba z 4 dni, nie wiem jak to nadrobię więc cofnę się tylko do wczoraj.
Są jakieś fasoleczki nowe?
Ja niestety poległam, @ pełną parą ale mały sukces to taki że to moja pierwsza @ od niepamiętnych czasów kiedy nie miałam żadnych plamień rdzawych tylko od razu normalna krew tak więc ziółka chyba robią swoje.
Zaraz poczytam co u was!

a tak te są naprawdę urocze

dla mnie to forum i dziewczyny to jak siostry są takie drogie i kochane
za komplement dziękujemy Betusia
dobanoc i owocnych przytulanek
dla mie tez :tak:
moją rówieśniczką jesteś ja w kwietniu 29 kończę
:-):-) to będziem świetować :-)

Czekam na termin @, nie na sama @. Wtedy sie wszystko wyjasni;-)
noi bardzo dobre stwierdzenie:tak:
Cześć Dziewczynki. Mnie dziś obudził ból krzyża - bleeee. :baffled:
Ale teraz już wiem,że @ nadchodzi,bo na teście (Quick Vue) wyszła jedna krecha. Prezent imieninowy dla Małża się nie udał. :no: Nawet mu nie powiem. :no:
Czyli tak,jak myślałam - siódemka (7. cykl) nie okazała się szczęśliwa.
Mam nadzieję,że cykl mi się nie wydłuży,bo na 31. mam zaplanowaną wizytę u nowego gina. :tak:

Lopop,dziękuję. :-) :zawstydzona/y:

Betusia,nic nie kręcę naprawdę. :tak:

Zmykam na kawkę. ;-)
no jeszcze nic przesądzonego :tak:
Witajcie Kobietki!

Ja odespałam trzy ostatnie dni i wstałam szczęśliwa bez obaw o wyniki i lęków przed następnym pobieraniem krwi, bo to mnie już wykończyło :-)

Pięknego dnia Wam życzę!
no to dobrze że się zregenerowałaś dbaj o siebie Mamusiu :) ( jak to słowo pięknie brzmi....)
ja chcę już wiosnę a na dzisiaj zapowiadali opady śniegu
ja mam juz taka depresje przez ta pogode.... ze szkoda gadac....
Witam wiec bylam u gina i dostalam skierowanie na usg temp ciagle 37 , 35dc wiec na 99,9% JESTEM W CIĄŻY troche sie tylko martwie bo usg ma byc 26 marca czyli w ok 4,5 tygodniu ... to nie za wczesnie?
no Kochana to super !!!
gratulacje!!!!!!
szkoda pieniążków, ale coż zrobić... :dry:

mogłabym, ale jeśli fasolinki niet to da mi porządny antybiotyk :tak: a jak jest to jakiś inny... +żelazo i odrazu pójde na badania :tak::-D a na razie (od wczoraj) korzystam z Tamtumrosa :tak:
a probowalas Clotrimazolu???? tez jest bardzo dobry

No hejka Batonik :-), fakt dawno Cię nie było
nie stresuj sie wszysko bedzie si ja w piatek ide tj 19 na monit , obiecałam sobie ze nie bede sie
wkrecac ale nie da sie . Kurcze mysli mnie jakies takie dziwne nachodza ze pewnie znowu nic :-(
ciiiii..... myśl pozytywnie!!!!!!
Malutka -gratulacje :-):-):-):-) kolejna fasolka w rodzinie BB

a do mnie przed chwilą przyszły testy owulacyjne te cyfrowe :-) zaopatrzona na następny cykl jestem już :-)

zaraz poczytam was kochane bo naskrobałyście sporo
obys nie musiala ich uzyć kochana!!!!!:tak:
no fajne fajne ja to i tak teraz mam dupe jak szafe a jak zajde w ciąze to pewnie będę miałą jak szafy komandora kilku skrzydłowe :-D:-D:-D:-D:-D
hehehe nie gadaj głupotek... ale ja powinnam schudnąc równiez bojak pbede w ciazy i przytyje to moj kregosłup tego nie wytrzyma ( amm 2 dyski wywalone w strone rdzenia.... )
i tak mysle że moze moj organizm nie zachodzi bo czeka az mu ulze troszke... poza tym nadwaga tez nie sprzyja zajsciu.....:-(
witam jestem już staraczką chyba koło 3 lat z chakiem, przeszłam HSG histerioskopie, terapia tarczycy cały czas w toku, a teraz się okazuje ze mi jajeczka nie pękają ;( czekam co mi jeszcze wyskoczy i szczerze zaczynam zbierać na in-vitro :(
dodam jeszcze że jestem po 1 poronieniu ;( rok temu tez w lutym jakoś to było w 6 tygodniu .....
Pozdrawiam wszystkie staraczki :)
Witamy :tak: a może spróbuj jeszcze ziółek:tak: na forum bb o nazwie: ziołopijki
czesc dziewczynki, co tam u Was? staranka idą pelna para, co?
ja czekam na wizyte do ginka, 18 marca ide, zobaczymy jak te pecherzyki rosna bo to juz 3 cykl z clo.... jak on mi nie pomoze, to juz nie wiem co :)
na razie nie myśl że nie pomoze!!!! pomoże i koniec!!!!
Witam Was dziewczynki:)
załamać się mozna.nadrobiłam Was,pozaznaczałam posty i internet mi się wyłączył,potem historia się powtórzyła więc nie mam siły znów tego robić:wściekła/y: co za okropny komp.
Z tego co pamiętam:
Malutka gratuluje serdecznie dobrych wieści.
Maćku kochana Ty nigdy nie jesteś niewidzialna,i nie smutkuj się bo i mi od razu smutno się robi.
Zabko z tymi znamionami to rzeczywiście prawda,moja mam będąc ze mną w ciązy widząc mysz, przestraszyła się i złapała za prawy bok i teraz ja mam w tym dokładnie miejscu znamie,zwane myszką.
Myszko piszesz coś o chudnięciu w ciąży,ja w pierwszej na początku schudłam ok 5 kg a w 5 miesiącu mialam tylko 2 kg więcej.jednak od 5 do końca już nadrobiłam.waga ksiązkowa- przytyłam 11 kg przez całą ciązę.moja bratowa właśnie przytyła 25.
heheh moja mamausia ze mna przytyła ze 30kg ( ja wazylam 3170kg)- ale to przez babcie i prababcie ktore w nia ladowalay jak za dwoch ;-)a z moja siostra wygladala jak anoreksja z mala piłeczka.... a moja siostra wazyla 4150- i to byla druga ciaza ... takze nie ma reguły
Powiem Wam coś,chociaż miałam nie mówić ale nie mogę się powstrzymać;-) od paru dni przy dotyku bardzo bolą mnie...sutki.przy myciu muszę bardzo uważać bo ból jest niesamowity.nie byłoby w tym może nic dziwnego w końcu za parę dni teramin @ gdyby nie to że nigdy takich bóli nie mialam.owszem w którymś cyklu bolały mnie całe piersi ale tylko sutki ni:-D i ogólnie mnie piersi nie bolą podczas @. nie będę się nakręcać bo nie mogę znowu.... ale powiem Wam co wczoraj zrobiłam.wchodzę do pokoju i mówię do M: jestem w ciązy,chyba...a On skacze i się cieszy i pyta: co test robiłaś?! a ja mówię: nie tylko sutki mnie bolą:-D:-D:-D
to brzmi obiecujaco ale na razie ciiiiiii.... aby nie zapeszać:-)

reklama
No mój ginek się kiedyś wymądrzał w TVNie że można już sprawdzić od 8tc, bo inne hormonki w ciężarówce na babeczkę a inne na chłopka...i mówił nawet że dziwi go to że lekarze tak nie sprawdzają, tylko się tam doszukują na tych monitorach.
U mnie jest trochę młodsza ciąża więc tak myślę że koło 10tc będzie coś wiadomo.

Zawsze chciałam kupować sukienusie i lalki, ale teraz to mi wszystko jedno w sumie...Może przy drugim będzie mi na tym bardziej zależało.
Niemniej jednak chciałabym wiedzieć.
niezle nawet nie wiedzialam ze takie badania mozna zrobic :szok:
co do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam;) już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał:D
no lepiej go
Witam!
Ale mam dzisiaj nerwa - malo dzieciakow nie pozabijalam;-):-p

ale mnie tu nie było he jakieś 4 dni, miałam stresa bo dziś byliśmy na badaniu armii raczej ok chociaż nie umiem rozszyfrować wszystkiego ale babka mówiła że dobrze jest nie ma się co stresować, nom a ja idę we wtorek na monitoring :szok: już się boję że to ze mną coś nie tak :baffled:
Witaj w klubie! My badalismy M we wtorek - wsio jest oki, ale sa troche za wolne:tak:

A prolaktyne masz w normie? Ona jest powiazana z hormonami tarczycy, wiec moze tez szwankuje... Bo u mnie wlasnie prolaktyna blokuje/blokowala pekanie pecholi...:tak:

A wiesz, ze mnie tez!!! Tez nic nie pisalam;-) Ale cycole bola mnie wyjatkowo mocno - sutki, i znacznie po bokach przy nacisku... Jesli to nie fasolki, to pewnie dopadl nas jakis cyckowy wirus:-D[/QUOTE]
to ciiii równiez ... :tak:
no wy kochane macie szczęście :-) tylko pozazdrościć :-)
no ja tez tak chce!!!!!
ja też mam czasem takie cykle bez bólowe przed @ bo ogólnie zaliczam się do osób o bardzo silnym PSM
maćku jesteś czy obiadek gotujesz?
no ja to potrafie miec taki PMS ze bez kija nie podchodz a moj wtedy to niech mi z drogi schodzi bo bym pozabijala ;-)
pierożki tortellini do tego sos carbonara z pieczarkami i cebulką zapieczone z serem :zawstydzona/y: dobre to jest
mmmm znow siedze ze slinotokiem przed monitorem :tak:jak pies rzed michą
kurcze kobietki cos mnie brzuch pobolewa jak na @ ale dzis 22 dzien cyklui a @ powinna byjsc miedzy 28 a 32 dniem cyklu :baffled: czyzby sie jej spieszylo do mnie ????;-):-D mi tez juz do niej teskno zeby zaczac nowy cykl :tak: a moze to po dzisiejszych przytulasach:confused:

a zapomnialam sie wam pochwalic ze zalatwilam dzis sobie skierowanie na morfologie i m,ocz ogolne i na cukier i cholesterol bo nigdy niemialam badane a teraz kiedy sie staram wole sie obadac i dla meza tez zalatwilam skierowanie na cholesterol hihihi i juz niema wyjscia w poniedzialaek musi isc ze mna sie wkoncu zkontrolowac :-D
no to super ze idziecie na badanka :tak:
witam dziewczynki nie jestem w stanie Was nadrobić może jakis krótki opis??
ja wczoraj zakupiłam ciuszki

zwkkcz.jpg

iy3gqq.jpg

33kat5d.jpg
cudowne... ja dzisiaj wyslalam mojej chrzesnicy paczke z ciuszkami..... i ksiązeczkami.... a wczoraj Majusia spiewala mi przez telefon piosenki.... no i oczywiscie ta : Kocham Cie a Ty mnie....
wczoraj moj apsiapiola powiedziala jej ze jest juz ciemno i ze musi isc spac a ona na to: Jest juz ciemno wszystko jedno.... - niezła Mysza hehehe

jestem podam ci z pamieci

5-6 jaj (gotujemy na twardo , kroimy w duza kostke )
paluszki surimi 4 paczuski jesli jest w paczusce tylko 1 ich warstwa jesli sa 2 to 2 paczki
puszka ananasa(kroimu w kostke taka jak jajka)
koperek
majonez

mieszamy wszystko razem i gotowe smacznego

tez musze wyprobowac i znow mi ślinka leci....;-)

napewno sie spodobają bo są śliczne - achh chciałabym juz takie zakupy robić

ja tez....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry