R
RiSiA
Gość
moj jeszcze nie widział jestem ciekawa reakcjiale fajne i mnie i mojemu M się bardzo podobają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moj jeszcze nie widział jestem ciekawa reakcjiale fajne i mnie i mojemu M się bardzo podobają
a któraś tu mówiła że moczy te paluszki w soku z ogórka konserwowego i go też dodaje tylko zamiast czego? jadłam u koleżanki i ona właśnie mówiła że ogólnie te paluszki są mętne i dlatego moczyjestem podam ci z pamieci
5-6 jaj (gotujemy na twardo , kroimy w duza kostke )
paluszki surimi 4 paczuski jesli jest w paczusce tylko 1 ich warstwa jesli sa 2 to 2 paczki
puszka ananasa(kroimu w kostke taka jak jajka)
koperek
majonez
mieszamy wszystko razem i gotowe smacznego
moj jeszcze nie widział jestem ciekawa reakcji
no są naprawdę superanckie- takie słowo użył mój syn- mąż będzie zachwyconymoj jeszcze nie widział jestem ciekawa reakcji
powiem Wam, ze tak zachwalali Tesco ze niskie ceny g..o prawda fakt są w trzypakach takie ciuszki, ale mnie sie akurat nie podobały były body z kubusiem, za 49 zł, ale to byla najlepja, która po praniu by zeszła dla mnie masakra a te były przecenione i sie opłacalo
a tak te są naprawdę uroczepowiem Wam, ze tak zachwalali Tesco ze niskie ceny g..o prawda fakt są w trzypakach takie ciuszki, ale mnie sie akurat nie podobały były body z kubusiem, za 49 zł, ale to byla najlepja, która po praniu by zeszła dla mnie masakra a te były przecenione i sie opłacalo
dla mie tezdla mnie to forum i dziewczyny to jak siostry są takie drogie i kochane
za komplement dziękujemy Betusia
dobanoc i owocnych przytulanek
:-):-) to będziem świetować :-)moją rówieśniczką jesteś ja w kwietniu 29 kończę
noi bardzo dobre stwierdzenieCzekam na termin @, nie na sama @. Wtedy sie wszystko wyjasni;-)
no jeszcze nic przesądzonegoCześć Dziewczynki. Mnie dziś obudził ból krzyża - bleeee.
Ale teraz już wiem,że @ nadchodzi,bo na teście (Quick Vue) wyszła jedna krecha. Prezent imieninowy dla Małża się nie udał. Nawet mu nie powiem.
Czyli tak,jak myślałam - siódemka (7. cykl) nie okazała się szczęśliwa.
Mam nadzieję,że cykl mi się nie wydłuży,bo na 31. mam zaplanowaną wizytę u nowego gina.
Lopop,dziękuję. :-)
Betusia,nic nie kręcę naprawdę.
Zmykam na kawkę. ;-)
no to dobrze że się zregenerowałaś dbaj o siebie Mamusiu ( jak to słowo pięknie brzmi....)Witajcie Kobietki!
Ja odespałam trzy ostatnie dni i wstałam szczęśliwa bez obaw o wyniki i lęków przed następnym pobieraniem krwi, bo to mnie już wykończyło :-)
Pięknego dnia Wam życzę!
ja mam juz taka depresje przez ta pogode.... ze szkoda gadac....ja chcę już wiosnę a na dzisiaj zapowiadali opady śniegu
no Kochana to super !!!Witam wiec bylam u gina i dostalam skierowanie na usg temp ciagle 37 , 35dc wiec na 99,9% JESTEM W CIĄŻY troche sie tylko martwie bo usg ma byc 26 marca czyli w ok 4,5 tygodniu ... to nie za wczesnie?
a probowalas Clotrimazolu???? tez jest bardzo dobryszkoda pieniążków, ale coż zrobić...
mogłabym, ale jeśli fasolinki niet to da mi porządny antybiotyk a jak jest to jakiś inny... +żelazo i odrazu pójde na badania a na razie (od wczoraj) korzystam z Tamtumrosa
ciiiii..... myśl pozytywnie!!!!!!No hejka Batonik :-), fakt dawno Cię nie było
nie stresuj sie wszysko bedzie si ja w piatek ide tj 19 na monit , obiecałam sobie ze nie bede sie
wkrecac ale nie da sie . Kurcze mysli mnie jakies takie dziwne nachodza ze pewnie znowu nic :-(
obys nie musiala ich uzyć kochana!!!!!Malutka -gratulacje :-):-):-):-) kolejna fasolka w rodzinie BB
a do mnie przed chwilą przyszły testy owulacyjne te cyfrowe :-) zaopatrzona na następny cykl jestem już :-)
zaraz poczytam was kochane bo naskrobałyście sporo
hehehe nie gadaj głupotek... ale ja powinnam schudnąc równiez bojak pbede w ciazy i przytyje to moj kregosłup tego nie wytrzyma ( amm 2 dyski wywalone w strone rdzenia.... )no fajne fajne ja to i tak teraz mam dupe jak szafe a jak zajde w ciąze to pewnie będę miałą jak szafy komandora kilku skrzydłowe
Witamy a może spróbuj jeszcze ziółek na forum bb o nazwie: ziołopijkiwitam jestem już staraczką chyba koło 3 lat z chakiem, przeszłam HSG histerioskopie, terapia tarczycy cały czas w toku, a teraz się okazuje ze mi jajeczka nie pękają ;( czekam co mi jeszcze wyskoczy i szczerze zaczynam zbierać na in-vitro
dodam jeszcze że jestem po 1 poronieniu ;( rok temu tez w lutym jakoś to było w 6 tygodniu .....
Pozdrawiam wszystkie staraczki
na razie nie myśl że nie pomoze!!!! pomoże i koniec!!!!czesc dziewczynki, co tam u Was? staranka idą pelna para, co?
ja czekam na wizyte do ginka, 18 marca ide, zobaczymy jak te pecherzyki rosna bo to juz 3 cykl z clo.... jak on mi nie pomoze, to juz nie wiem co
heheh moja mamausia ze mna przytyła ze 30kg ( ja wazylam 3170kg)- ale to przez babcie i prababcie ktore w nia ladowalay jak za dwoch ;-)a z moja siostra wygladala jak anoreksja z mala piłeczka.... a moja siostra wazyla 4150- i to byla druga ciaza ... takze nie ma regułyWitam Was dziewczynki
załamać się mozna.nadrobiłam Was,pozaznaczałam posty i internet mi się wyłączył,potem historia się powtórzyła więc nie mam siły znów tego robić co za okropny komp.
Z tego co pamiętam:
Malutka gratuluje serdecznie dobrych wieści.
Maćku kochana Ty nigdy nie jesteś niewidzialna,i nie smutkuj się bo i mi od razu smutno się robi.
Zabko z tymi znamionami to rzeczywiście prawda,moja mam będąc ze mną w ciązy widząc mysz, przestraszyła się i złapała za prawy bok i teraz ja mam w tym dokładnie miejscu znamie,zwane myszką.
Myszko piszesz coś o chudnięciu w ciąży,ja w pierwszej na początku schudłam ok 5 kg a w 5 miesiącu mialam tylko 2 kg więcej.jednak od 5 do końca już nadrobiłam.waga ksiązkowa- przytyłam 11 kg przez całą ciązę.moja bratowa właśnie przytyła 25.
to brzmi obiecujaco ale na razie ciiiiiii.... aby nie zapeszać:-)Powiem Wam coś,chociaż miałam nie mówić ale nie mogę się powstrzymać;-) od paru dni przy dotyku bardzo bolą mnie...sutki.przy myciu muszę bardzo uważać bo ból jest niesamowity.nie byłoby w tym może nic dziwnego w końcu za parę dni teramin @ gdyby nie to że nigdy takich bóli nie mialam.owszem w którymś cyklu bolały mnie całe piersi ale tylko sutki ni i ogólnie mnie piersi nie bolą podczas @. nie będę się nakręcać bo nie mogę znowu.... ale powiem Wam co wczoraj zrobiłam.wchodzę do pokoju i mówię do M: jestem w ciązy,chyba...a On skacze i się cieszy i pyta: co test robiłaś?! a ja mówię: nie tylko sutki mnie bolą
niezle nawet nie wiedzialam ze takie badania mozna zrobicNo mój ginek się kiedyś wymądrzał w TVNie że można już sprawdzić od 8tc, bo inne hormonki w ciężarówce na babeczkę a inne na chłopka...i mówił nawet że dziwi go to że lekarze tak nie sprawdzają, tylko się tam doszukują na tych monitorach.
U mnie jest trochę młodsza ciąża więc tak myślę że koło 10tc będzie coś wiadomo.
Zawsze chciałam kupować sukienusie i lalki, ale teraz to mi wszystko jedno w sumie...Może przy drugim będzie mi na tym bardziej zależało.
Niemniej jednak chciałabym wiedzieć.
no lepiej goco do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał
Witaj w klubie! My badalismy M we wtorek - wsio jest oki, ale sa troche za wolneWitam!
Ale mam dzisiaj nerwa - malo dzieciakow nie pozabijalam;-)
ale mnie tu nie było he jakieś 4 dni, miałam stresa bo dziś byliśmy na badaniu armii raczej ok chociaż nie umiem rozszyfrować wszystkiego ale babka mówiła że dobrze jest nie ma się co stresować, nom a ja idę we wtorek na monitoring już się boję że to ze mną coś nie tak
no ja tez tak chce!!!!!no wy kochane macie szczęście :-) tylko pozazdrościć :-)
no ja to potrafie miec taki PMS ze bez kija nie podchodz a moj wtedy to niech mi z drogi schodzi bo bym pozabijala ;-)ja też mam czasem takie cykle bez bólowe przed @ bo ogólnie zaliczam się do osób o bardzo silnym PSM
maćku jesteś czy obiadek gotujesz?
mmmm znow siedze ze slinotokiem przed monitorem jak pies rzed michąpierożki tortellini do tego sos carbonara z pieczarkami i cebulką zapieczone z serem dobre to jest
no to super ze idziecie na badankakurcze kobietki cos mnie brzuch pobolewa jak na @ ale dzis 22 dzien cyklui a @ powinna byjsc miedzy 28 a 32 dniem cyklu czyzby sie jej spieszylo do mnie ????;-) mi tez juz do niej teskno zeby zaczac nowy cykl a moze to po dzisiejszych przytulasach
a zapomnialam sie wam pochwalic ze zalatwilam dzis sobie skierowanie na morfologie i m,ocz ogolne i na cukier i cholesterol bo nigdy niemialam badane a teraz kiedy sie staram wole sie obadac i dla meza tez zalatwilam skierowanie na cholesterol hihihi i juz niema wyjscia w poniedzialaek musi isc ze mna sie wkoncu zkontrolowac
cudowne... ja dzisiaj wyslalam mojej chrzesnicy paczke z ciuszkami..... i ksiązeczkami.... a wczoraj Majusia spiewala mi przez telefon piosenki.... no i oczywiscie ta : Kocham Cie a Ty mnie....witam dziewczynki nie jestem w stanie Was nadrobić może jakis krótki opis??
ja wczoraj zakupiłam ciuszki
jestem podam ci z pamieci
5-6 jaj (gotujemy na twardo , kroimy w duza kostke )
paluszki surimi 4 paczuski jesli jest w paczusce tylko 1 ich warstwa jesli sa 2 to 2 paczki
puszka ananasa(kroimu w kostke taka jak jajka)
koperek
majonez
mieszamy wszystko razem i gotowe smacznego
napewno sie spodobają bo są śliczne - achh chciałabym juz takie zakupy robić