reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

to samo słońce miałam!:) a jak poszlam rodzić to na porodówce mnie połozna zapytała: a po co pani tu przyszła?ja mówię: rodzić,jestem w 9 miesiącu, a ona: Jezu myslalam że w 5 :D:D:D trochę przesadziła chyba,chociaż moja córa ważyła 2 kg;)
u mnie mowily ze max. w 6 jestem... dzidzia 3 kg wazyla
ale jak lezalam w 5 miesiacy na OCP to dziewczyny myslalay ze dopiero sam poczatek ciazy bo "plaska" bylam

reklama
hejka dziewczyny

widzę ze sie rozkręcacie :)

martusskka jedziemy na tym samym wozku u nie teraz 3 cykl z clo 19 monitornig i nic nam nie pozostaje jak wierzyc ze sie uda , i pewnia ja znowu usłysze ze potrzba czasu ehhh

co do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam;) już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał:D

No mój ginek się kiedyś wymądrzał w TVNie że można już sprawdzić od 8tc, bo inne hormonki w ciężarówce na babeczkę a inne na chłopka...i mówił nawet że dziwi go to że lekarze tak nie sprawdzają, tylko się tam doszukują na tych monitorach.
U mnie jest trochę młodsza ciąża więc tak myślę że koło 10tc będzie coś wiadomo.

Zawsze chciałam kupować sukienusie i lalki, ale teraz to mi wszystko jedno w sumie...Może przy drugim będzie mi na tym bardziej zależało.
Niemniej jednak chciałabym wiedzieć.

No wlasnie moje marzenie to miec coreczkie wiec zobaczymy
a nie wiesz ile sie czeka na ta odpowiedz o plci z krwi?

co do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam;) już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał:D

Ja bym liczyła od krwawienia :-)

No wlasnie moje marzenie to miec coreczkie wiec zobaczymy
a nie wiesz ile sie czeka na ta odpowiedz o plci z krwi?

Pewnie 1 dzień...bo to jakieś normalne badanie jest.
Będę u niego za tydzień to dokładnie wypytam kiedy, co, jak i za ile ;-)
Cieszę się że wkońcu trafiłam na świetnego ginka... :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Erba - ja bylam tylko raz na monotoringu w 1 cyklu z clo, pecherzyk byl jeden i tylko 17 mm teraz jest juz 3 cykl wiec jestem ciekawa jak te pecherze teraz sie maja.... a w jakich dniach bierzesz clo?

Lena - ja bym liczylam od krwawienia, plamienia zaliczamy do poprzedniego cyklu

Erba - ja bylam tylko raz na monotoringu w 1 cyklu z clo, pecherzyk byl jeden i tylko 17 mm teraz jest juz 3 cykl wiec jestem ciekawa jak te pecherze teraz sie maja.... a w jakich dniach bierzesz clo?

Lena - ja bym liczylam od krwawienia, plamienia zaliczamy do poprzedniego cyklu
clo biore od 3 do 9dc

a na monitoring chodze co mies

Ostatnia edycja:
reklama
clo biore od 3 do 9dc
oooo to 7 dni..... ja biore od 5-9 dc po 1 tabletce dziennie, ciekawa jestem bardzo co mi wyjdzie, ide w 13 dc na monitoring wiec powinny pechole byc juz duze.... jesli sa ok
hmm.... a moze zmienic dawkowanie? a jak u Ciebie na monitoringach?

wiecie, moja corcia konczy 4 lata za 3 tygodnie.... al byloby super, jakby sie dowiedziala ze bedzie starsza siostra.... ona tak marzy o malym bobasku....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry