reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Niom kosmos, jak byłam w pierwszej ciąży to myślałam że padne w sklepie ciążowym więc stamtąd mam tylko 3 rzeczy a reszte z normalnych sklepów,tylko większe.Zresztą ja do 6 miesiąca chodziłam w swoich dżinach!:D
ja w ciązy chodzilam do konca w swoich dzinsach sprzed ciazy, w biodrowkach oczywiscie.... i mam tez tylko 3 rzeczy ciazowe, reszta normalne, nawet rozmiary wieksze nie byly potrzebne bo brzusio mialam malenki, do 6 miesiaca praktycznie niewidoczny byl:)

reklama
Martuś, jak się czujesz? bylas juz na usg?

Ide w poniedzialek kochana mam taka zchize ze szokkkkkkkkk

Niom kosmos, jak byłam w pierwszej ciąży to myślałam że padne w sklepie ciążowym więc stamtąd mam tylko 3 rzeczy a reszte z normalnych sklepów,tylko większe.Zresztą ja do 6 miesiąca chodziłam w swoich dżinach!:D

To tak jak ja pozniej mialam meza podkoszulki i bluzy wiec mi to zwisalo nie kupowalam dostalam 2 pary spodni i wsio

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Powiem Wam coś,chociaż miałam nie mówić ale nie mogę się powstrzymać;-) od paru dni przy dotyku bardzo bolą mnie...sutki.przy myciu muszę bardzo uważać bo ból jest niesamowity.nie byłoby w tym może nic dziwnego w końcu za parę dni teramin @ gdyby nie to że nigdy takich bóli nie mialam.owszem w którymś cyklu bolały mnie całe piersi ale tylko sutki ni:-D i ogólnie mnie piersi nie bolą podczas @. nie będę się nakręcać bo nie mogę znowu.... ale powiem Wam co wczoraj zrobiłam.wchodzę do pokoju i mówię do M: jestem w ciązy,chyba...a On skacze i się cieszy i pyta: co test robiłaś?! a ja mówię: nie tylko sutki mnie bolą:-D:-D:-D

Ja myślę że za 5tygodni się już dowiem, bo mój ginek z krwi może sprawdzić :-) i jeszcze teścior mam od żabki dostać więc sprawdzę podwójnie :-)

no nie gadaj ta tez od niej mam miec ma dojsc z tej kanady do niej i ma mi wyslac haha
zeswirujeeeeeee
A z krwoi moga tez wiedziec tego nie wiedzialam ciekawe jakie badanie to pokazuje jakby co zapytam mojego gina ale ten cwaniak jak zwykle powie bedzie co ma byc poczekaj do 4 miesiaca a mnie szlak trafiiiiiiiiiiiiiii

oby oby sie udalo....
ale powiem Ci, ze ja tez tak mialam w listopadzie..... bolaly mnie tylko sutki i nic wiecej i juz praktycznie bylam pewna ze sie udalo.... ale do tej pory nic.... tylko co miesiac inne objawy i dolegliwosci, przestalam juz zwracac na nie uwage

Powiem Wam coś,chociaż miałam nie mówić ale nie mogę się powstrzymać;-) od paru dni przy dotyku bardzo bolą mnie...sutki.przy myciu muszę bardzo uważać bo ból jest niesamowity.nie byłoby w tym może nic dziwnego w końcu za parę dni teramin @ gdyby nie to że nigdy takich bóli nie mialam.owszem w którymś cyklu bolały mnie całe piersi ale tylko sutki ni:-D i ogólnie mnie piersi nie bolą podczas @. nie będę się nakręcać bo nie mogę znowu.... ale powiem Wam co wczoraj zrobiłam.wchodzę do pokoju i mówię do M: jestem w ciązy,chyba...a On skacze i się cieszy i pyta: co test robiłaś?! a ja mówię: nie tylko sutki mnie bolą:-D:-D:-D

Dobra jestes super oby tak bylo trzymamy kciukasyyyyyyyyyyyy

Ide w poniedzialek kochana mam taka zchize ze szokkkkkkkkk

Teraz Ci napiszę żebyś się nie denerwowała bo na pewno wszystko będzie oki...ale pewnie koło środy sama zchisy dostanę ;-)

Lena-R &&&&&&& a kiedy termin @ ? Objawy cyckowe to jedne z najszybszych objawów ;-)

ja w ciązy chodzilam do konca w swoich dzinsach sprzed ciazy, w biodrowkach oczywiscie.... i mam tez tylko 3 rzeczy ciazowe, reszta normalne, nawet rozmiary wieksze nie byly potrzebne bo brzusio mialam malenki, do 6 miesiaca praktycznie niewidoczny byl:)

to samo słońce miałam!:) a jak poszlam rodzić to na porodówce mnie połozna zapytała: a po co pani tu przyszła?ja mówię: rodzić,jestem w 9 miesiącu, a ona: Jezu myslalam że w 5 :D:D:D trochę przesadziła chyba,chociaż moja córa ważyła 2 kg;)

reklama
no nie gadaj ta tez od niej mam miec ma dojsc z tej kanady do niej i ma mi wyslac haha
zeswirujeeeeeee
A z krwoi moga tez wiedziec tego nie wiedzialam ciekawe jakie badanie to pokazuje jakby co zapytam mojego gina ale ten cwaniak jak zwykle powie bedzie co ma byc poczekaj do 4 miesiaca a mnie szlak trafiiiiiiiiiiiiiii

No mój ginek się kiedyś wymądrzał w TVNie że można już sprawdzić od 8tc, bo inne hormonki w ciężarówce na babeczkę a inne na chłopka...i mówił nawet że dziwi go to że lekarze tak nie sprawdzają, tylko się tam doszukują na tych monitorach.
U mnie jest trochę młodsza ciąża więc tak myślę że koło 10tc będzie coś wiadomo.

Zawsze chciałam kupować sukienusie i lalki, ale teraz to mi wszystko jedno w sumie...Może przy drugim będzie mi na tym bardziej zależało.
Niemniej jednak chciałabym wiedzieć.

Do góry