reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

od początku cyklu?? a nie od 5 dnia?
już zakupiłam więc niech ktoś mi powie jak to w końcu jest:-) brać dziś czy nie brać o to jest pytanie:-)
i jeszcze jedno: MMM... GDZIE JESTEŚ???

Martilla ja mysle ze mozesz juz od dzisiaj brac, w koncu to raczej nie zaszkodzi na nic, a juz na pewno wstretnej malpie :-) Eijf chyba pisala, ze bierze od pierwszego dnia cyklu i ja mysle, ze tak jest lepiej bo wiecej czasu do owu zeby zaczelo dzialac ;-)
No wlasnie MMM gdzie sie podziewasz?

reklama
Mazia biedaczko widac, ze hormony w Tobie szaleja, bo to na pewno ich sprawka, ze takie mysli Cie nachodza i mysle, ze jest to calkowicie zrozumiale, zupelnia nowa sytuacja ile to musi byc lekow, niepokoi i wizji na przyszlosc, ale ja wierze, ze wszystko bedzie ok i tego Ci zycze spokojnej i radosnej ciazy ;-) a co do objawow to nic sie nie boj jeszcze Cie dopadna, chociaz moze bedziesz ta szczesciara i przejdziesz wszystko bezobjawowo, co tez chyba byloby dobra rzecza:tak:

martilla - przykro mi z powodu tej wrednej @, mam nadzieje że kolejny cykl bedzie dla ciebie szczęsliwy

mazia - ty sie nie przejmuj tym kochana, znajoma z innego wątku tez nie ma żadnych objawów jeszcze a juz jest w 12 tgc,

Ostatnia edycja:
martilla ja biore od pierwszego dnia @ aż do owulki.To mój pierwszy cykl z wiesiołkiem.Narazie efektów nie widzę:baffled:
mazia nie uważasz ze to juz przesada. My tu czekamy i sie denerwujemy !!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::angry:

cześć dziewczyny. lekarka stwierdziła, że jajnik byl w tym cyklu wogóle nieaktywny, a jak jej powiedziałam o tym , że robiłam testy owulacyjne i wychodziły stwierdził, że może z hormonami coś nie tak i kazała zrobic badania, a i dostałam tabletki na wywołanie @, mam sie do niej zgłosić jak zrobię badania i wtedy zobaczymy co dalej robić

ja wyczytałam takie zdanie i ono pasuje do mnie w 100000%

Czasami zdarza się, że mimo braku dolegliwości czujesz się zagubiona. Stereotyp radosnej mamusi, pełnej akceptacji dla poczętego dziecka dosyć mocno zakorzenił się w naszym społeczeństwie. Jeżeli nie czujesz zachwytu, z powodu ciąży, nie martw się. Porozmawiaj o tym z zaufaną osobą. I pamiętaj, że u wielu kobiet, które nawet miesiącami planują poczęcie dziecka - kryzys na początku ciąży nie należy do rzadkości!

ja wyczytałam takie zdanie i ono pasuje do mnie w 100000%

Czasami zdarza się, że mimo braku dolegliwości czujesz się zagubiona. Stereotyp radosnej mamusi, pełnej akceptacji dla poczętego dziecka dosyć mocno zakorzenił się w naszym społeczeństwie. Jeżeli nie czujesz zachwytu, z powodu ciąży, nie martw się. Porozmawiaj o tym z zaufaną osobą. I pamiętaj, że u wielu kobiet, które nawet miesiącami planują poczęcie dziecka - kryzys na początku ciąży nie należy do rzadkości!
Mazia nie przejmuj się, zobaczysz, że będzie dobrze, za parę miesięcy będziesz mamusią słodkiego bobaska;) a każda kobieta w ciąży ma czasami wątpliwości, jak to będzie gdy pojawi się dzidziuś, czy sobie poradzi, jesteś silną kobietką i dasz radę, przejdziesz przez to ;))

reklama
mmm to bardzo mi przykro , ale przynajmniej wiesz na czym stoisz .A to jest bardzo ważne.:nerd:
Mazia ty się naprawde nie przejmuj wszystko bedzie dobrze .No coś ty tak sie cieszyłaś i co ?DÓŁ cie dopadł wiem .Ale głowa do góry i do przodu :-):angry:

Do góry