reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Betusia daj znać jak jutro teściora zrobisz :tak:

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D

reklama
Betusia dołaczam się do Suzi1 może zrób sobie beta HCG wtedy będziesz miała 100%pewność bo z testami to różnie bywa

Betusia mnie tak p.dr powiedziała,bo u niektorych kobiet wolniej przyrasta hcg.I dlatego tez niektorym II kreski wychodzą przed terminem @ a niektorym bardzo słaba kreseczka po terminie @. Chodzi o to zeby mocz był jak najmniej rozcienczony!Albo zrób sobie bete:tak:

Martuska a dostałąs @????Czy poprostu załąmanie???
Ja tez nie raz miałąm załamanie,ale chciałam spróbowac z CLO , ale spokojnie do tego podeszłam jedyne co spedzało mi sen z powiek to ten bol jajników,nawet PAjki pytałam co i jak.A tak to starałąm sie nie myslec o objawach:-D

MOJE NAJSERDECZNIEJSZE GRATKI !!! Druga krecha jak nic widoczna szczególnie dla nas staraczek co nawet najbledszy odcień różu dojrzą :tak::-)

co do tych twoich bóli jajnika to ja mam tak samo, praktycznie od owu boli mnie lewy jajnik i właśnie tak się zastanawiałam czy może jakaś torbiel mi się tam nie zrobiła, ale wyraźnie czuję że coś tam się dzieje, jakby mnie coś tam blokowało, coś się zatkało i robiłam testa ale zdecydowanie za wcześnie bo 8 dni przed @ dziś mam 6 dni do @ a na jakimś wątku laska robiła testa to jej pokazał 5 dni przed @ II krechy taki czuły i się zastanawiam czy nie zrobić? co myślisz opisz mi ból tych swoich jajników bo umrę z ciekawości :tak::szok:

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D
To ja pewnie razem z tobą zostanę ;-);-)

Betusia mnie tak p.dr powiedziała,bo u niektorych kobiet wolniej przyrasta hcg.I dlatego tez niektorym II kreski wychodzą przed terminem @ a niektorym bardzo słaba kreseczka po terminie @. Chodzi o to zeby mocz był jak najmniej rozcienczony!Albo zrób sobie bete:tak:

no właśnie bo ja sie martwieże tylu dziewczynom wychodzą testy jeszcze przed terminem @ a to przecież każdy organizm inny...
bete to najwyzej w poniedzialek- a wynik bety powinien byc powyzej 5- a i jeszcze czy robi sie ja na czczo??? czy w dowolnej porze dnia??

MOJE NAJSERDECZNIEJSZE GRATKI !!! Druga krecha jak nic widoczna szczególnie dla nas staraczek co nawet najbledszy odcień różu dojrzą :tak::-)

co do tych twoich bóli jajnika to ja mam tak samo, praktycznie od owu boli mnie lewy jajnik i właśnie tak się zastanawiałam czy może jakaś torbiel mi się tam nie zrobiła, ale wyraźnie czuję że coś tam się dzieje, jakby mnie coś tam blokowało, coś się zatkało i robiłam testa ale zdecydowanie za wcześnie bo 8 dni przed @ dziś mam 6 dni do @ a na jakimś wątku laska robiła testa to jej pokazał 5 dni przed @ II krechy taki czuły i się zastanawiam czy nie zrobić? co myślisz opisz mi ból tych swoich jajników bo umrę z ciekawości :tak::szok:

KOchana nie wiem jak ci to opisac,bolały mnie na zmiane jajniki,raz lewy<z niego była ow> a raz prawy.Ale bardzo mocno je czułam.W 10dniu poszłam do lekrki sprawdzic co sie dzieje czy nie zrobiła mi sie torbiel,bo to był pierwszy cykl z CLo.
ALe zadnej torbieli nie było.
Jak dla mnie na testa zdecydowanie za wczesnie ,6 dni przed !!!

no właśnie bo ja sie martwieże tylu dziewczynom wychodzą testy jeszcze przed terminem @ a to przecież każdy organizm inny...
bete to najwyzej w poniedzialek- a wynik bety powinien byc powyzej 5- a i jeszcze czy robi sie ja na czczo??? czy w dowolnej porze dnia??

Tak wynik powyzej 5 oznacza ciaze:tak:Nie robi sie jej na czczo, i jak robią przez cały dzien to nie ma ograniczen czasowych.Ja pobiegłąm zrobic ja rano jak tylko pojawił sie cien kreseczki,ale to dlatego ze miałąm zacząc brac leki ktore w ciazy absolutnie nie sa wskazane:tak:Wynik miałam juz ok 12:30

WItam się po południowo

dam znać :tak:

Tocia nic nie boj sama nie zostaniesz ja pewno malpiszona dostane pare dni w depresji malpowej i dalej zaczne pic te ziolka ale chyba zaczne od tych co mi polecila kolezanka mojej mamy- tez sprawdzony sposób : krwawnik i macierzanka kupic i wymieszac parzyć jedną łyzkę stołowa i poic 3 x dziennie i pomiesiacu juz sa efekty- chyba to zastosuje aa i wlasnie jej synowa tak zrobila i pomiesiacu picia zaszla w ciaze---- matko ja to jak tonący wszystkiego się złapać chcę;-)

Betusia dołaczam się do Suzi1 może zrób sobie beta HCG wtedy będziesz miała 100%pewność bo z testami to różnie bywa

jutro testa z moczu a w poniedzialek z krwi chyba ze wredota przylezie- juz sama nie wiem co myslec co robic.... wszyscy mi mowia abym wyluzowala a ja mowie szczerze:NIE POTRAFIĘ!!!!:-:)-:)-(

KOchana nie wiem jak ci to opisac,bolały mnie na zmiane jajniki,raz lewy<z niego była ow> a raz prawy.Ale bardzo mocno je czułam.W 10dniu poszłam do lekrki sprawdzic co sie dzieje czy nie zrobiła mi sie torbiel,bo to był pierwszy cykl z CLo.
ALe zadnej torbieli nie było.
Jak dla mnie na testa zdecydowanie za wczesnie ,6 dni przed !!!

Tak wynik powyzej 5 oznacza ciaze:tak:Nie robi sie jej na czczo, i jak robią przez cały dzien to nie ma ograniczen czasowych.Ja pobiegłąm zrobic ja rano jak tylko pojawił sie cien kreseczki,ale to dlatego ze miałąm zacząc brac leki ktore w ciazy absolutnie nie sa wskazane:tak:Wynik miałam juz ok 12:30
U MNEI BETA BEZ SKIEROWANIA KOSZTUJE 60 ZŁ w CM LIM i tam musze miec skierowanie ( a w limie i w lux medzie jesem ubezpieczona- jeszcze luxa sprawdze )!!!!
niezle ???? jeszcze sprawdze w przychodni kolo domu pojde w poniedzielnik ....

wyczytałam, że

Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).Jednak dopiero wynik > 5 mIU/ml oznacza ciążę.

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138

reklama
a ja wlasnie leniu****ę w moim rodzinnym domku.... jutro wreacam do Wawy - a tak mi tu dobrze .... chyba wole jednak tu mieszkac - musze mojego do tego przekonac - jednak nie ma jak blizej my....tnz juz powiedzial ze nie ma problemu- tylko ze co z praca???? tu spokojniej i wolniejsze tempo niz w stolicy....
bo tesciowa to jednak obca baba;-):-D;-):-D

Do góry