reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
dzień doberek dziewczęta!!! nadrobiłam te wasze skorobanki wieczorne. wy to normalnie zamiast się wieczorami do facetów tulić to klikacie na forum. ładne mi staranki ;-) a tak wogóle to ładna pogoda dzisiaj. może wyciągnę M na spacer. u mnie do płodnych dni jeszcze trochę. dzisiaj dopiero 6dc.

b=wiecie byłam dzisiaj w aptece i się pytam o androwit czy lepeij selen-cynk-i coś tam jeszcze, a pani farmaceutka do mnie że to tak nie można samemu za dużo bo to suplement diety tylko jest i może zaszkodzić jak przedobrzymy więc nie poleca mi takich wspomagaczy dla męża:-( no to ja juz nie wiem nic:sorry::sorry::sorry::sorry:
ja mojemu mezusiowi daje poprostu cynk 1 raz dziennie bo to wplywa dobrze na armie staje sie ona bardziejruchliwa ale wiem ze niektore kobiety daja mezom SALFAZIN to tez cykn ale z jakimis dodatkowymi witaminami to akurat jest typowo dla mezczyzn :tak: ale kosztuje do 30 zl a cynk niecale 10

Batonik, asiucha-L a bierzecie jakieś witaminki ?!?

Bo ja odstawiłam Centrum Materne, na życzenie ginka i łykam Folik ale po 2 tabletki, również wg zaleceń ginka. I nie wiem czy cały czas tak łykać po 2, bo na opakowaniu jest żeby po 1 czy tylko przez ten miesiąc pierwszy po zabiegu a później już normalnie.

Ja biorę obecnie Biofer folic - żelazo z kasem foliowym, ponoć lepiej się przesfaja.
Wcześniej brałam feminatal metafolin - najłatwiej przesfajalny kwas foliowy. Biorę to już tyle czasu że czasami mimo wszystko zastanawiam sięczy nie szkodzi.

Podono to w celach profilaktycznych żeby zapobiegać uszkodzenia cewki nerwowej płodu;-)
to tak ale w przypadku kobiet. factom sie to daje ze wzgledu na poprawę pracy zolniezyków. żeby plemniczki byy zdrowe i silne. babki powinny folik brać mniej więcej na 3 miechy przed zapyleniem i potem cała ciążę. a chłopom raz dziennie przez okres staranek

Ja biorę obecnie Biofer folic - żelazo z kasem foliowym, ponoć lepiej się przesfaja.
Wcześniej brałam feminatal metafolin - najłatwiej przesfajalny kwas foliowy. Biorę to już tyle czasu że czasami mimo wszystko zastanawiam sięczy nie szkodzi.

kwas foliowy nie szkodzi w żadnym wypadku! niektórzy lekarze nawet zalecają codzienne branie folika ze względu na to, że mało tego w naszej codziennej diecie. nawet bez starenek o dziecko niektórzy biora żeby wzbogacić dietę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to tak ale w przypadku kobiet. factom sie to daje ze wzgledu na poprawę pracy zolniezyków. żeby plemniczki byy zdrowe i silne. babki powinny folik brać mniej więcej na 3 miechy przed zapyleniem i potem cała ciążę. a chłopom raz dziennie przez okres staranek

pierwsze słyszę żeby kobiety łykały folik przez całą ciążę, raczej przez pierwsze 3 miesiące bo jest najbardziej niezbędny a potem inne preparaty wspomagające :sorry:

reklama
To ja słyszałam trochę inne informację że kw. foliowy mężczyzni biorą z takich samych powodów co kobiety bo połowe materiału genetycznego płód dziedziczy od ojca i ważne jest żeby on też był odpowiednio przygotowany bo za układ nerwowy przeciez oboję rodziców odpowiada:-):-):-)
A o tym że na ruchomość plemniczków odpowiada to pierwszy raz słyszę dobrze wiedzieć:tak::tak:

Do góry