reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A co to jest DHEAS, SHBG i ten 17-OH i za co odpowiada estradiol i androstendiol?

Lopop sam rozwód ciągnął się niemal 2 lata, ona wogóle chciała mu prawa odebrać i nie pozwalała się z Małym widywać i mówiła jak sąd ci praw nie odbierze to będziesz mógł go widzieć. To już jej złośliwość czysta.
Wiem co to znaczy walka w sądzie i adwokat, same nerwy i stresy. :-(
Sąd podczas rozwodu powiedział że praw ojcu nie odbierze ale dziecko zostaje przy matce bo to ona go wychowywała od małego. Sędzina była taka że zawsze jest za matką. Adwokat nam powiedział że odebranie dziecka to lata, wyrzucimy kupe kasy i nerwów. A formalnie dziecku krzywda się nie dzieje, dzieci żyją w rodzinach mega alkoholowych są zaniedbane a odbiera się je rodzicą dopiero jak jakaś krzywda się stanie. Prędzej on podrośnie i sam powie że wybiera nas. Jej jest na ręke że on jest u nas ale oddać na zawsze go nie chce bo ma alimenty. A my szczerze to na dzień dziesiejszy nie mamy warunków dla dziecka tak aby był na stałe. Mamy pokój z łazienką i kuchnia z rodzicami. Reszta domu przystosowana jest typowo po wynajem. Co innego niemowlę a co innego sześciolatek, w domu u matki ma własny duży pokój, plus że dużo czasu u babci spędza ale zakładam że w przeszłości będzie mieszkał u nas, może do tego czasu wybudujemy swój mały domeczek.
no niestety u nas szara rzeczywistość:-(
lopop
sprawdź jeszcze lux med tam Tośka ma kartę i pisała o kwocie ok 85 zł jak dobrze pamiętam...też firma jej wystapiła a ona płaci składki...
w tychkartachsą mozliwosci rodzinnej karty, ja mogłabym dopłacić 75 zł i cała rodzina mogłaby korzyystać z tych usług:tak:
moze mozna by było pokombinowac na jakąś prywatna firme meża albo coś?
nie uwierzysz w necie ta sama przychodnia w lux-medzie i medicover wpsółpracuja
zaintrygowało mnie to i popędzę sprawdzić jak znajdę chwilkę czasu:eek:

reklama
maćku kiedyś czytałam że ziołka jak dosładzać to tylko miodem ale czy to ma wtedy jakiś sens może żeby była fasolka to lepeij gorzkie pić?
A mi sie gdzies o uszy obilo, ze nawet miodem nie wolno. A ja nie lubie gorzkich smakow - wszystko slodze, a piwko tylko z soczkiem:tak:
to jak zastrzyk mi zrobią dowcipnie...bardzo dowcipne;-)
Zastrzyk Ci dadza w zyle. Ale ten kontrast to Ci przez cewnik w szyjce macicy wprowadza:tak:

no właśnie mój jak był pęcherzy to kazał przychodzić co 2-3 dni i obserować tylko że do niego trudno się dostać i w końcu się zniechęciłam bo raz dodzwonić się nie możesz to 2-3 godziny czekasz prywatnie żeby wejść na 10 minut masakra- liczę że u tej babki będzie inaczej
To ja jednak dobrze trafilam na tego gina - dzwonie, zeby sie umowic i przychodze do niego jak ma dyzur w szpitalu. Myk cyk bryk i po usg. Wszystko za free.
Tak sobie mysle, ze nawet jakby jakas kobitka, ktora normalnie do niego nie chodzi, przyszla na usg to by sie nie zorientowal i tez zrobil:-D Jest ktoras chetna?;-)
Tylko kurde te moje owulki zawsze jakos dziwnie przypadaja, ze albo sa swieta, albo on ma urlop, albo szkoenie:wściekła/y: Treaz tez - w weekend ma pechol peknac, a jego nie ma. W poniedzialek od rana ja z kolei nie moge przyjsc...:no:
hej kobietki mam pytanko ile czasu(dni) przed usg u gina niemozna sie przytulaskowac???
To nie ma znaczenia - u nas wczoraj byly wywijasy, a dzisiaj bylam na usg:tak:

To ja jednak dobrze trafilam na tego gina - dzwonie, zeby sie umowic i przychodze do niego jak ma dyzur w szpitalu. Myk cyk bryk i po usg. Wszystko za free.
Tak sobie mysle, ze nawet jakby jakas kobitka, ktora normalnie do niego nie chodzi, przyszla na usg to by sie nie zorientowal i tez zrobil:-D Jest ktoras chetna?;-)
Tylko kurde te moje owulki zawsze jakos dziwnie przypadaja, ze albo sa swieta, albo on ma urlop, albo szkoenie:wściekła/y: Treaz tez - w weekend ma pechol peknac, a jego nie ma. W poniedzialek od rana ja z kolei nie moge przyjsc...:no:

To nie ma znaczenia - u nas wczoraj byly wywijasy, a dzisiaj bylam na usg:tak:
no w sumie ja też wtedy za free do szpitala lub przed kolejką ale mi tez tak pękają w weekend tylko żeby w nowym cylku gdzieś sie wcisnąć to cud
Co ci wyszło na usg?

e zasowacie z pisaniem:szok: kurcze piszecie o badaniach a ja bede mialo dopiero moje pierwsze hehe usg [podgladzic hihihi wiec do was jestem zielona w tych tematch:-D

no w sumie ja też wtedy za free do szpitala lub przed kolejką ale mi tez tak pękają w weekend tylko żeby w nowym cylku gdzieś sie wcisnąć to cud
Co ci wyszło na usg?
Jest pecherzyk - 17 mm:tak:

e zasowacie z pisaniem:szok: kurcze piszecie o badaniach a ja bede mialo dopiero moje pierwsze hehe usg [podgladzic hihihi wiec do was jestem zielona w tych tematch:-D
I sie ciesz! Obys nie musiala sie w tym temacie za bardzo zaglebiac...
Ale za to jak wszystkie zaciazymy to Ty bedziesz bardziej obcykana:tak:

Ja wlasnie pracuje nad lepszym endometrium - jem chlebek z ryba wedzona i chyba sobie popije winkiem:cool2:

reklama
Do góry