reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

lopop
sprawdź jeszcze lux med tam Tośka ma kartę i pisała o kwocie ok 85 zł jak dobrze pamiętam...też firma jej wystapiła a ona płaci składki...
w tychkartachsą mozliwosci rodzinnej karty, ja mogłabym dopłacić 75 zł i cała rodzina mogłaby korzyystać z tych usług:tak:
moze mozna by było pokombinowac na jakąś prywatna firme meża albo coś?

reklama
Słońce
2-3 dc:
najważniejszy FSH i LH
dodatkowo: estradiol, testosteron, androstendiol, DHEAS, SHBG, 17-OH-progesteron,
prolaktyna z obciazeniem

ok owulacji - tj. 13-15 dc:
mozna zrobić: progeteron, estradiol, FSH, LH

ok 7-8 dpo:
progesteron i prolaktyna

tak będę robiła badania w tym cyklu, robię wszystkie

A co to jest DHEAS, SHBG i ten 17-OH i za co odpowiada estradiol i androstendiol?

wiesz byście mogli się starać go odebrać od matki tylko że to długo trwa, trzeba by zebrać opinie od opiekunki zerówki, psychologa pedagoga no i oczywiście dobrą pani lub pana adwokata znaleźć nie wiem czy wam doradzać o staranie sie o niego tylko że mu bedzie ciężko a Wam coraz ciężej po tych wizytach.
Druga strona medalu to taka że dzięki niemu możesz zajść w ciążę i nawet nie wiedzieć kiedy:-). Tylko żal małego:-( bo taka matka

Lopop sam rozwód ciągnął się niemal 2 lata, ona wogóle chciała mu prawa odebrać i nie pozwalała się z Małym widywać i mówiła jak sąd ci praw nie odbierze to będziesz mógł go widzieć. To już jej złośliwość czysta.
Wiem co to znaczy walka w sądzie i adwokat, same nerwy i stresy. :-(
Sąd podczas rozwodu powiedział że praw ojcu nie odbierze ale dziecko zostaje przy matce bo to ona go wychowywała od małego. Sędzina była taka że zawsze jest za matką. Adwokat nam powiedział że odebranie dziecka to lata, wyrzucimy kupe kasy i nerwów. A formalnie dziecku krzywda się nie dzieje, dzieci żyją w rodzinach mega alkoholowych są zaniedbane a odbiera się je rodzicą dopiero jak jakaś krzywda się stanie. Prędzej on podrośnie i sam powie że wybiera nas. Jej jest na ręke że on jest u nas ale oddać na zawsze go nie chce bo ma alimenty. A my szczerze to na dzień dziesiejszy nie mamy warunków dla dziecka tak aby był na stałe. Mamy pokój z łazienką i kuchnia z rodzicami. Reszta domu przystosowana jest typowo po wynajem. Co innego niemowlę a co innego sześciolatek, w domu u matki ma własny duży pokój, plus że dużo czasu u babci spędza ale zakładam że w przeszłości będzie mieszkał u nas, może do tego czasu wybudujemy swój mały domeczek.

batonik ja mam na karcie napisane bialy abonament :tak: widzialam tez karty gdzie pisalo standardowy jakas baba przede mna w kolejce miala.. ja mam bialy i kolor bialy z obrazkiem :tak:

reklama
Do góry