reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
dziewczyny panikowac jeszcze nie panikuje ale chyba kazdej z nas zdarzylo sie pomyslec ze cos moze byc nie tak (wiem ze klucia rownie dobrze mowia nam o tym ze jajnik pracuje ).Bardziej chodzilo mi o to ze warto wybrac sie na przeglad i dobrze ze sie umowilam.kolezanka tez sie stara,nie wychodzilo jej ale ona na dodatek ciagle ma nieregularne cykle.poza tym rok temu zle wyszla jej cytologia i plamila dosyc dlugo w miesiacu.nigdy nie wiadomo i przezorny zawsze ubezpieczony czy jak to tam bylo.
mnie teraz martwi zebym sie nie rozchorowala.niby nie jest tak zle ale ok tez nie kurcze!
witam nowa kolezanke.w sumie nie musisz czekac po odstawieniu tabletek.nie ma jakis przeciwskazan.Nam sie niestety jeszcze nie udalo ale mam w pracy kilka kolezanek ktore zaszly w ciaze jeszcze w tym samym mc w ktorym odstawily a dzieci zdrowe jak ryby.W ubieglym tyg moja fryzjera przyznala to samo a jeszcze inna byla w ciazy mimo tabletek i lykala je jeszcze przez 3 mc bo miala plamienia ktore wygladaly jak okres wiec nawet nie wiedziala ze jest w ciazy.

Ren - witam serdecznie. Ja też tu nowicjuszka :-)

Eijf - masz rację przegląd trzeba zrobić. A temperatura niska :( 36,29 niestety
Mam pytanie techniczne dotyczące mierzenia. Jakimi termometrami mierzycie? Ja mam elektroniczny taki jakiś zwykły...i już dopatruję się w nim jakiś wad :-D:-D może źle mierzy :)

Ja w ogóle wkurzam się jak lekarz mi mówi, że szczegółowe badania robi się dopiero po roku starań. Niby dlaczego nie można wcześniej???? Znaczy można ale wysyłają z niechęcią. A przecież lepiej jak wszelkie nieprawidłowości wyjdą wcześniej. Po co kobiety hmmm pary narażać na dodatkowy stres. I tak jak mówicie nie da się nie myśleć. Ja też jak przytulam się do męża to myślę o tym czy w tym cyklu wyjdzie czy nie. I jak duże jest moje rozczarowanie gdy nadchodzi wredna @ :wściekła/y::wściekła/y:

Jak to mój M. stwierdził "Jejku, ile to się trzeba narobić żeby zrobić" :-)

kiciaq
a Ty cwana bestio maskujesz się :-) hehehe no jakoś trzeba wyluzować, pytanie tylko jak to zrobić:-) ze mną to już chyba całkiem źle, bo jak mam przytulać się z mężem to już zaczynam myśleć o tym jak o robieniu dziecka hehe ale mnie ma się co śmiać to już za daleko zaszło hehe:-D

Ja mam to samo, z reszta pewnie kazda z nas :-p pisalam juz kiedys ze jak mielsimy sie starac w zeszlym cyklu to akurat dokladnie 14 dnia moj B sie zle czul, bolala go glowa i wogole widac bylo ze zmeczony i padniety po calym dniu, no i mowie do niego, ze chyba sobie zartuje ja tu mam srodek cyklu,a ten mi ze glowa go boli:-D heh smialam sie nawet ze normalnie jedza ze mnie, no i tez to takie wymuszone troche bylo no ale co zrobic, jak widac moje jedzostwo i tak na nic sie zdalo wiec pewnie to jednak tez tak nie dziala :confused:
No nic ja uciekam do lozeczka, do jutra kobitki :-)

Ren - witam serdecznie. Ja też tu nowicjuszka :-)

Eijf - masz rację przegląd trzeba zrobić. A temperatura niska :( 36,29 niestety
Mam pytanie techniczne dotyczące mierzenia. Jakimi termometrami mierzycie? Ja mam elektroniczny taki jakiś zwykły...i już dopatruję się w nim jakiś wad :-D:-D może źle mierzy :)

Ja w ogóle wkurzam się jak lekarz mi mówi, że szczegółowe badania robi się dopiero po roku starań. Niby dlaczego nie można wcześniej???? Znaczy można ale wysyłają z niechęcią. A przecież lepiej jak wszelkie nieprawidłowości wyjdą wcześniej. Po co kobiety hmmm pary narażać na dodatkowy stres. I tak jak mówicie nie da się nie myśleć. Ja też jak przytulam się do męża to myślę o tym czy w tym cyklu wyjdzie czy nie. I jak duże jest moje rozczarowanie gdy nadchodzi wredna @ :wściekła/y::wściekła/y:

Jak to mój M. stwierdził "Jejku, ile to się trzeba narobić żeby zrobić" :-)
ja mierze elektronicznym bo jest szybciej i daje mi znac kiedy pomiar sie skonczyl.kiedys dla porownania zmierzylam rteciowym ale wynik byl ten sam.moim zdaniem elektroniczny wygodniejszy.
rowniez wydaje mi sie ze jesli cos ma byc nie tak to wole sie o tym dowiedziec jak najszybciej!Tu tez kaza sie starac przez rok,ale mam to gdzies i robie badania prywatnie.

Ja mam to samo, z reszta pewnie kazda z nas :-p pisalam juz kiedys ze jak mielsimy sie starac w zeszlym cyklu to akurat dokladnie 14 dnia moj B sie zle czul, bolala go glowa i wogole widac bylo ze zmeczony i padniety po calym dniu, no i mowie do niego, ze chyba sobie zartuje ja tu mam srodek cyklu,a ten mi ze glowa go boli:-D heh smialam sie nawet ze normalnie jedza ze mnie, no i tez to takie wymuszone troche bylo no ale co zrobic, jak widac moje jedzostwo i tak na nic sie zdalo wiec pewnie to jednak tez tak nie dziala :confused:
No nic ja uciekam do lozeczka, do jutra kobitki :-)
u mnie raz taki wymuszony byl,zero spontanicznosci,nastroju.on chyba pozno wrocil,pod drzwiami darl sie kot zeby go wspuscic itd...:)

cześć dziewczyny jestem tu nowa i chciala bym do was dołączyć tak samo staram sie o dzidzie.Jest to pierwszy cykl jak sie staramy a czy nam wyjdzie to zobaczymy

hej, ja jak zwykle na chwilke, zanim przeczytam i odpowiem na kilka postów to mija prawie godzina i znów musze uciekac ehhh....

fajnie że dołączyły nowe staraczki Ren, Syllwiia witam w naszym gronie :-):-):-)

mellisa 7 dni wyższych tempratur, a @ już 4 dni się spóźnia

hmmm to nie bardzo rozumiem... jesli temperatury wyższe masz tylko 7 dni to znaczy ze owulka ci sie przesuneła i @ prawdopodobnie też,
najlepiej jakbyś testa zrobiła gdzieś w 12 dniu wyższych tempek.. no ale nie wiem czy dobrze pisze może coś zle zrozumiałam..

eijf
kłucie jajnika mówisz? bóle?? o rety rety też tak mam czasami !!! np teraz! zawsze myslalam ,że mam tak przed @ ojojoj się zmartwiłam ,przegląd trzeba zrobić na duch!

ja też mam łucia bardzo często... i przed owulką i na początku cyklu i przed @ ale jak byłam u giny to wszystko w porzadku było z momi tam narządami :-p ale i tak czasami sie martwie tym...

Ja to sie tez fatalnie czuje, gardlo boli na maksa, kaszlisko jakies paskudne mi sie zaczyna chyba, stan podgoraczkowy:baffled: takze za chwile kolejna porcja lekow i do lozeczka sie wygrzac, mam nadzieje ze bede miec troche lepsza noc niz ta poprzednia :dry:

kiciaq zdrowiej kobito, leż i sie wygrzewaj:wściekła/y: :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
mellisa 7 dni wyższych tempratur, a @ już 4 dni się spóźnia

Słońce jesli masz 7 dzień wyższych temperatur tzn, że jesteś 7 dni po owulacji czyli @ nie może Ci się spóźniać 4 dni bo to by oznaczało, ze masz fazę lutealną 3 dniową:szok: Faza lutealna z tego co gdzieś wyczytałam powinna trwć 12-16dni. U mnie np. trwa 14 dni. Czyli jeśli masz dostać @ to po ok. 14 dniach wyższych temperatur. Tak jak napisała mellisa prawdopodobnie przesunęła Ci sie owulacja i @ jesli w ogóle przyjdzie to dopiero za jakieś 5-7 dni.

sandrahaha gratuluję fasolki:-) Cieszę się bardzo z Twojego szczęścia:tak::-) Mam nadzieję, ze ja też niedługo ujrzę na teście II :tak:

Do góry