reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

svensnka osiolku :-) jak ja poszlam z beta i wyszlo mi 3-4 tc i poszlam do gina uchachana i dupa nic anic ni ebylo widac i w ryk ze to nie ciaza moze byc a za tydzien poszlam i piekny pecherzyk juz byl :tak::-) uszka do gory one tak szybko nie rosna daj jej szanse i nie stresuj jej :-)

reklama
Witam się ponownie!

U mnie perypetiów z jajnikiem ciąg dalszy...jechałam teraz autkiem i normalnie spodnie mnie drażniły...

Svensonka nic sie nie bój, wszystko w normie. U mnie pęchezyk było widać chyba w 4tc...ale dzidzia na pewno jest więc nie stresuj jej niepotrzebnie.
A jak Twoje jajnik ? Czy też Ci się jakoś dawały we znaki w ostatnim czasie ?
tzn spuchalm na dole i kluje czasami troche mnie na wymioty ciagnie wiec tylko czekac
za 2 tyg znow ide na kontrole

latwo mowic trudniej zrobic

Ale kochana to normalne że jeszcze może być nie widać. Ale jest tam na pewno. Może faktycznie jeszcze malutki, może sprzęt nie najlepszy, a może po prostu ginek nie widział.

A ja Wam powiem że mnie kusi żeby zrobić sobie pod koniec tygodnia betkę i już nie łudzić się, że te bóle jajnika to dzidzia. I czekać cierpliwie na @.

Ale kochana to normalne że jeszcze może być nie widać. Ale jest tam na pewno. Może faktycznie jeszcze malutki, może sprzęt nie najlepszy, a może po prostu ginek nie widział.

A ja Wam powiem że mnie kusi żeby zrobić sobie pod koniec tygodnia betkę i już nie łudzić się, że te bóle jajnika to dzidzia. I czekać cierpliwie na @.
musze myslec pozytywnie bo odechcialo mi sie jesc!!!! a to niedobrze z nerwow
za 2 tyg to 6 tydzien bedzie chyba

musze myslec pozytywnie bo odechcialo mi sie jesc!!!! a to niedobrze z nerwow
za 2 tyg to 6 tydzien bedzie chyba
no to u mnie jest niby 6 tydz z daty ostatniej miesiaczki a ja wiem ze to dopiero moze byc ponad 3 tyg ciazy..wiec pojde i sie okaze czy cos juz widac heheheha ja dzis nie mam apetytu:szok:rano upieklam sobie gofry i tylko 2 zjadlam..:-(tak mnie muli...:eek:

kochana na usg widac dopiero 3-4 tyg ciaze:tak:a toja jest jeszcze bardzo wczesna:tak:wiec sie nie martw:happy:ja sama nie iem czy u mnie bedzie juz cos widac jak pojde w piatek:eek:a od dzis mam mdlosci i ymioty juz w nocy sie zaczelo:-Dale chcialam to mam hehehehhehehe
no ja nie chce wymiotow ale pewnie beda znajac moj organizm slabeusza

Kochana no wiem ale teraz juz chyba się uspokoiłaś troche cooo :tak: więc spokój odpoczywaj jak masz wątpliwości zrób jeszcze jednen test dla potwierdzenia.

Tak wierzyłaś że się uda w pierwszym cyklu że nie może być inaczej!!!!!!! Zrozumiano !!!! :-)
tak pani kapitan wczoraj test robilam wyszlo 3-4 tydz nie ma sensu robic codziennie powiedzial ze za 2 tyg powinno byc juz cos widac i tego sie trzymac bede

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
maćku wytlumaczylam moderatorce i napisalam do jednej o co mi chodzi ze chcemy miec na wierzchu i jak cos odpisze i sie nie zgodzi to napisze zeby inny nieuzywany z 4 str wyrzucila i porzadki zrobila a nasz jest teraz wazny ina czasie przeciez...
okresy zawsze takie mialam ja w ogole cudem mialam owulke po lutce jak zaszam w ciaze i to w 62 dc owulka... ehhh i jak tutaj zajsc w ciaze ... oby te ziolka byly zbawieniem... jeszcze mezowi kupilam androwit witaminki bo kopci stresuje sie i pije piwa dosc duzo jak dla mnie...
a depilator kupilam za 300 zl ze swietlkiem ktory napina skore i podmuchem powietrza :-) najgorszy jest poczatek a pozniej nawet nie tak tragicznie :tak:
Zobaczymy, co odpowie...

Co do Malza - moj tez duzo pali i to niekoniecznie tylko papierosy. I tez mam watpliwosci, co do zdolnosci motorycznych jego armii...;-) I wczoraj jak bylam u lekarza rodzinnego, pytal, czy juz badalismy nasienie. (A nie badalismy, bo moj gin stwierdzil, ze najpierw zajmiemy sie mna.) I kazal koniecznie zbadac. Ale ja sobie tak mysle - na dabanie i zwiazana z tym wycieczke wydamy pewnie grubo ponad 200 zl. Jesli sie okaze, ze cos nie gra, zapisza mu witaminki (ktore wlasciwie juz teraz mozemy kupi i lykac) a ja sie pewnie dodatkowo zdoluje. Poza tym w wielu przypadkach (jak np u Pajki) byly kiepskie wyniki nasienia, lekarze nie dawali wiekszych szans, a ciaza i tak pojawila sie naturalnie. A dopoki ja nie mam normalnej owulki, to dobre plemniczki i tak nie sa potrzebne... Wiec jest wlasciwei wiekszy sens robienia tych badan...:confused2:

Do góry