reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

SANDRA - GRATULUJĘ GRATULUJĘ GRATULUJĘ pomimo tego że jestem tu nowa i nie znam w całości Twoich zmagań to naprawdę się cieszę :-D:-D:-D:-D. Oczywiście też łapię fluidki :-)

A tak w ogóle to mogłoby już słońce wyjść bo poziom hormonu szczęścia mi spada.

reklama
Nikiforko witaj na forum :-)
Ja również łapię fluidki, obyśmy się od Ciebie Sandrahaha tą ciążą wszystkie zaraziły!!! :-) :-)

cały czas mysle o zafasolkowaniu , już mam dość sama siebie.:wściekła/y:
KAZALI MI O TYM NIDE MYSLEĆ ALE NIE UMIEM.
po 10 latach nie wiem czy w ogóle dam rade :-(

oj dopiero przyszlam i z talerzem przed komputerem czytam wszystko,.
sandrahaha-wazne ze kreska jest i temperatura wysoka ale moge sobie wyobrazic ze nadal nie mozesz uwierzyc.Moze tym razem inny test sprobujesz?nie zgodze sie z tym co ktos powiedzial na temat hormonu.Ja przynajmniej slyszalam ze on bardzo szybko wzrasta...No ale nie wiem czy ta kreska od razu powinna byc ciemniejsza.Wazne ze jest i ta ktora ja widzialam nie wygladala jak jakis cien.Co do rzeczy dla malenstwa to ja juz od dawna ogladam.wiem juz jaki wozek bym chciala,pokoj a ubranka to sobie nawet od czasu do czasu kupuje bo takie slodkie i przynajmniej nie bede musiala na raz.tlumacze sobie ze jak sie nie przydadza to oddam bo dzieci naokolo sporo ale tak naprawde chce by to wlasnie mnie sie przydaly:)Dopiero po czasei zobaczylam twoj test i gratuluje juz oficjalnie!zreszta niczego innego sie nie spodziewalam.pamietam jak ci niedawno napisalam ze chyba nikomu tego tak nie zycze jak tobie:)

muminka-witam w gronie

nikiforka-to jaka ta twoja temperatura?rzeczywiscie ok 11 ,zwlaszcaa jak cos sie robi jest juz duzo wyzsza.ja w ubieglym cyklu mialam po przebudzeniu czasem 36,6 a po niecalej godzinie za komputerem 37!idz idz na badania i zaraz napisze dlaczego.ja tez sie wybieram

mazia ha ha (sorry ze sie smieje).tak ci objawow brakowalo i mowilam uwazaj bo jeszcze ich bedziesz miala dosyc!

a teraz co u mnie.No nie najlepiej sie czuje.nie jest tez beznadziejnie ale cos mnie w gardle drapie i glowa boli.nie chce teraz byc chora bo wakacje przede mna!(czesto tak mam wlasciwie przed wyjazdem).starac sie tez trzeba wiec nie dopuszczam do siebie mysli o przeziebieniu.faszeruje sie czym sie da.
kurcze przestraszylam sie strasznie.niedlugo czeka mnie wizyta u lekarza(jakies usg,badania hormonalne itd).mam kolezanke z ktora staramy sie mniej wiecej tyle samo czasu.obu nam nie wychodzi z tym ze ona jeszcze ma nieregularne cykle.Teraz @ spoznia sie juz chyba dobry tydzien a testy nie wychodza.wygonilam ja do lekarza i wlasnie dowiedzialam sie ze ciazy nie ma za to ma powiekszony jajnik!!!(cokolwiek to oznacza ale dobrze nie jest.)musialam zrobic jakies badania na raka!!!strasznie sie boje ze jak pojde to tez cos zlego uslysze:(...Nie znam jeszcze szczegolow i niby nie ma to nic wspolnego z ciaza ale sie kurcze przestraszylam.Mnie tez te jajniki kluja czy bola.mam nadzieje ze omina mnie takie zle wiesci!dziewczyny warto isc na przeglad!

ty się nam tu eijf nie rozchoruj zaraz dni płodne !!!
no mowie wlasnie!i na dodatek kurcze wakacje.mam nadzieje ze mi przejdzie.postaram sie nie isc za pozno do lozka choc wczoraj tez tak mowialm.no i na dodatek ta kolezanka wystraszyla mnie badaniem.teraz mysle ze i ze mna cos nie tak musi byc...:(

Muminko witaj na forum :rofl2:

Kiciaq, jestem w 27 dniu cyklu - zerknij sobie Kochana na link do ff w mojej stopce, tam wszystko dzielnie odnotowuję :tak:
Ja mam cykle 30-31-dniowe, więc muszę uzbroić się w cierpliwość. Ale możliwe, że @ przyjdzie wcześniej - już jutro - bo dziś charakterystycznie pobolewał mnie brzuch + była różowa plamka rano.
Kuruj się, kuruj Kiciaq :happy2:

A no to faktycznie moze jeszcze troszke za wczesnie na testa, chociaz ja bym juz na bank byla po pierwszym testowaniu :-) no nic innego Ci nie pozostaje jak czekac sobie spokojnie, anuz sie udalo :tak: bo ten brzuch to niby tak charakterystycznie pobolewa, a nie raz sie okazuje ze jednak na ciaze a nie na malpe wstretna ;-)

reklama
cały czas mysle o zafasolkowaniu , już mam dość sama siebie.:wściekła/y:
KAZALI MI O TYM NIDE MYSLEĆ ALE NIE UMIEM.
po 10 latach nie wiem czy w ogóle dam rade :-(

Kochana bo to sie tak przeciez latwo mowi lekarzom, czy tym ktorzy sie nie staraja, ja uwarzam ze jesli probuje sie zajsc w ciaze to jest po prostu niemozliwe nie myslenie o tym, czasem sie udaje troche wyluzowac, ale zeby calkie przestac myslec to nie ma szans chyba. Mi jest o tyle latwiej w tym cyklu ze @ dostalam 29.07 , a na przyklad w poprzednim 01.07 wiec odliczanie mialam podane jak na tacy :-)
I dasz rade na pewno, w koncu sie uda kazdej z nas :tak:

Do góry