reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Martilla wszystko chyba zależy od miasta i miejsca gdzie robisz hormonki. Kiedyś robiłam w invikcie w klinice to za 5 tarczycowych zapłaciłam koło 170 zł, nawet za strzykawkę liczyli. Jechałam na czczo 70 km głodna i wkurzona. Teraz robie wszystkie badania u siebie w przychodni, 10 minut od domu, dosć tanio, jedyny minus to że trzeba na wyniki zaczekać jakieś 4 - 5 dni bo oni przewożą tą krew do laboratorium.
no ja właśnie robiłam dzisiaj w takiej prywatnej przychodni i pewnie dlatego taka drożyzna! ale powiem Ci ,że jakiś czas temu robiłam w szpitalu gdzie też płaciłam i zapłaciłam ponad 150zł także tu chyba jest najdrożej bo to warszawa

Powiedział tylko że to może byc spowodowane tym że prawdopodobnie pęcherzyk owulacyjny mi nie pęka i przepisał dusphastun(nie wiem czy tak się to piszę) żebym przyjmowala między16 a 25 dniem cyklu po 2 razy dziennie
duphaston(ja tez nie wiem jak się pisze) na pękanie pęcherzyków ? pierwsze słysze!!! na stymulacje owulacji to się bierze np CLO. a jakieś badania Ci robił czy tak z marszu przepisał ten lek ?

reklama
A może miałaś parę pięknych pęcherzyków?
jezu nie wiem ale dziwne to bylo caly dzien mialam jakby kamien w podbrzuszu a obudzilam sie w nocy z takim bylem jakby mi ktos ze 3 noze wladowal i zaczelam sie dusic na wlasnym luzku zwleklam sie i zadzwonilam po meza ktory do 30 minut przykjechal i zawiozl mnie do szpitala tam kroplowka z glukoza niskie cisnienie proba krwi moczy i zastrzyk w tylek rozkurczowy i rentgen nerek 6 godzin nie moje wiec walentynki przelezalam na sofie masakra

Ty idź do ginekologa na usg a nie czekaj aż ciebie będzie bolało. Jak masz coś w jednym jajniku to masz przecież jeszcze drugi.
może organizm tak reaguje u ciebie na zmiany hormonalne.
moze ale przez te 6 lat mialam male cysty ktore znikaly po okresie i tak w kolko. Moja mama ma juz 5 rozmiaru pilki do golfa bedzie operowana teraz 24 lutego masakra pewnie mam to po niej
A moj gin powiedzial ze jak okres dostane to znikna nie moge brac duzo lekow bo mam 1 nerke wiec niech naturalnie znikna tak powiedzial

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no dziwna sprawa, no ale jak miałaś owu 10 to nie powinno ich być 13 lutego raczej...moza ta spiralka to pomieszała?
To ze jest wiecej pęcherzyków dojrzewajacych to norma...z tego rozwija się zazwyczaj 1 dominujacy, no i pęka w czasie szczytu owulacji.
Chyba nie pozostaje Tobie nic innego jak poczekać do terminu @
niom poczekam do 25 lub 26 wtedy powinnam dostac a nawet jak dostane to dla pewnosci tesciora zrobie bo w pierwszej ciazy mialam okres pierwszy miesiac

no ja właśnie robiłam dzisiaj w takiej prywatnej przychodni i pewnie dlatego taka drożyzna! ale powiem Ci ,że jakiś czas temu robiłam w szpitalu gdzie też płaciłam i zapłaciłam ponad 150zł także tu chyba jest najdrożej bo to warszawa

duphaston(ja tez nie wiem jak się pisze) na pękanie pęcherzyków ? pierwsze słysze!!! na stymulacje owulacji to się bierze np CLO. a jakieś badania Ci robił czy tak z marszu przepisał ten lek ?
nie ten duphaston to przepisał mi żeby w razie zajścia w ciąże ją podtrzymać tak zapobiegawczo ze względu na to że mialam juz poronienie. A na pękanie pęcherzykow powiedział że zrobi mi jakiś zastrzyk który spowoduję sztucze uwolnienie komórki jajowej ale to dopiero na następnej wizycie jak mnie zbada i stwierdzi że to konieczne

niom poczekam do 25 lub 26 wtedy powinnam dostac a nawet jak dostane to dla pewnosci tesciora zrobie bo w pierwszej ciazy mialam okres pierwszy miesiac
to jeszcze tydz i bedziesz cos wiedziec:-)ale wspolczuje takiego bolu...ja mam piasek w nerkach podobno i czasami mnie łapia takie bole.:wściekła/y:

reklama
nie ten duphaston to przepisał mi żeby w razie zajścia w ciąże ją podtrzymać tak zapobiegawczo ze względu na to że mialam juz poronienie. A na pękanie pęcherzykow powiedział że zrobi mi jakiś zastrzyk który spowoduję sztucze uwolnienie komórki jajowej ale to dopiero na następnej wizycie jak mnie zbada i stwierdzi że to konieczne
a no to mów tak od razu :-) ale to w końcu miałaś jakieś badania przez niego zlecone? wiem o jaki zastrzyk chodzi, ale nie pamietam nazwy, w każdym razie wiem tylko tyle ,że takowy istnieje więc nie wypowiem się czy trzeba jakieś badania robić ani od czego zależy podanie go, no ale pójdź zobacz co Ci powie. Może warto przebadać tarczycę? skoro już zaszłaś raz ale nie donosiłaś to może tu jest przyczyna?

Do góry