reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:confused2:kurcze mnie cos mocno boli prawy jajnik:-:)szok:A z tego co pamietam to owulka była z lewego:sorry:
Powiedzcie mi czy jak by sie zrobiła jakas torbiel to na tym jajniku co były pecherzyki????Bo ja juz kurcze zgłupiałam:zawstydzona/y:
Teraz to nawet głowy nie dam uciąc czy była z lewego czy nie:eek:

Tak bo torbiel robi sie po niepeknietym przetrwaly pecherzyku. Wiec nie jest to zależne od jajnika, z którego była owu.

reklama
Ja bym zostawila jako zaklocona... Bo nie musi to byc spadek przed @, tym bardziej, ze ostatnio mialas dlugo faze poowulacyjna. A przed @ spada 1-2 dni, a czasami nawet dopiero w dniu @.
ja też po ieprzespanej nocy miewam spadki temp rano, następnego dnia rosnie

no ja niewiem czy dobrze ci sie bedzie lezalo w luzku szpitalnym w dresie i dziwnie bedzie wygladac wszystkie babki w szlafroczkach a ty dresik ;-)
widze w szpitalach nieraz kobietki w dresach, ja do szpiatala za tydzień i nie zastanawałm sie czy brać piżamę czy nie...tez się skłoniam za koszulą, zeby czuć sie swobodniej

Moze popros. Jak sie u mnie okazalo, ze mam ta prolaktyne i zaczelam grzebac w necie, to sie okazalo, ze masa dziewczyn ma z tym problem. A dosc latwo sie ja leczy - mi po miesiecznej kuracji z 39 spadla do 1! (norma ponizej 15)

maćku a tą prolaktynę to miałas taki zwykły wynik czy z obciazeniem?

[B pisze:
kropka[/B] najwazniejsze zeby sie ni epoddawac... szkoda tylko ze grobek mam tak daleko od miejsca w ktorym mieszkam , bo mam go w rodzinnym miescie gdzie rodzice mieszkaja.... nie poddajemy sie i walczymy dalej ... dzisiaj odebralam srebrne serduszka i lancuszki , serduszka z grawerka ANTOS i nosimy z mezem przy swoich sercach ... oby nasz synek szybko do nas wrocil bo ja wierze ze dzieci nie odchodza tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat...

scyllu chyba zle napisalam nick :zawstydzona/y: przepraszam... narazie robie tylko opaski buciki i czpeczki... no i dla mojego chichuachuachuy ubranko :-D wkleje fotke ;-)

bardzo przykra ta historia...w 6 mcu...starszne. Niestety ostatnio moja koleżanka eee...szkoda gadać 40 tc i nie zdążyli....:-(straszne nawet an forum nie pisałam, bo to koszar

Do rugiej śliczniutkiej części Twojej wypowiedzi...ta Twoja ręczna robótka to istne cudeńka...piękne są:tak:

:confused2:kurcze mnie cos mocno boli prawy jajnik:-:)szok:A z tego co pamietam to owulka była z lewego:sorry:
Powiedzcie mi czy jak by sie zrobiła jakas torbiel to na tym jajniku co były pecherzyki????Bo ja juz kurcze zgłupiałam:zawstydzona/y:
Teraz to nawet głowy nie dam uciąc czy była z lewego czy nie:eek:
Z tego co czytała, to nie ma znaczenia z któej boli strony, bo nawet jak owu była z prawego to moze bolec z lewego. my nieraz czujemy ból owu, a nie am wcale owulki. Ten ból, któryu czujemy to moze być tez endomertium np. To jest czucie głębokie naszego ciała, a nie jakaś maszyna i wszystko moze sie zdażyć...

A tak wogóle to witam z samego rana:tak:
Tośka pewnie jesteś juz ...przyszła czy nadal Cie goni?

U mnie dzisij cały czas temp ok 37 stopni - 30 dc. Nie wytrzymałam i zrobiłam test z rana. No jest jedna, nie jestem rozczarowana i przynajmniej się nie łudzę...wiem, ze muszę dalej czekać...
Pewnie przyjdzie jutro lub pojutrez i akurat 3 dc wypadnie w week:wściekła/y: a chciałam zrobić badania

Tosia - a ja mam pytanie odnośnie kotlecików :tak: dzień wcześniej to tylko gotujesz ziemniaki, czy mieszasz wszystko, a na następny dzień na patelnię? :confused::sorry: Bo właśnie ziemniaki gotuję i się zastanawiam jak to jutro zrobić... Myślę, żeby wszystko przyszykować, a jutro na patelnię i sosik jutro podgrzać ;-)

Tośka wylogowała się juz...z mojgo doświadczenia (też nieraz robię te kotleciki) to ja bym jutro , na świezo robiła ciasto...szczególnie jajo wbiła...
ziemniaki gotuje dzien wcześniej - ciasto najlepiej na świeżo robić :tak:

bromergon to bralam wlasnie na mleko z cyckw zeby mi sie produkowac przestalo ... bbrrrr

kropka najwazniejsze zeby sie ni epoddawac... szkoda tylko ze grobek mam tak daleko od miejsca w ktorym mieszkam , bo mam go w rodzinnym miescie gdzie rodzice mieszkaja.... nie poddajemy sie i walczymy dalej ... dzisiaj odebralam srebrne serduszka i lancuszki , serduszka z grawerka ANTOS i nosimy z mezem przy swoich sercach ... oby nasz synek szybko do nas wrocil bo ja wierze ze dzieci nie odchodza tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat...

scyllu chyba zle napisalam nick :zawstydzona/y: przepraszam... narazie robie tylko opaski buciki i czpeczki... no i dla mojego chichuachuachuy ubranko :-D wkleje fotke ;-)

tzn z KOMPLET BIORE 25 ZL .... ZA BUCIKI 10ZL CZAPECZKA10 I OPASKA 5 ;-)

Jak uda mi się kiedys zaciążyć to się zgłoszę do Ciebie kochana cudeńka robisz :-)

A u mnie nadal @ nie ma :-(ale pewnie dzisiaj sie pojawi tak coś czuje :zawstydzona/y:

Miłego dnia

Hej jestem jestem mnie nadał cholera goni i dogonic nie chce :-( może dzisiaj ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
29dc zawsze miałam 27 dniowe :-(
ja 30 dc:szok: chyba przestanę myślec, ze mam 28 dniowe...nawet mój suwaczek mi się rozjechał;-)
moze tak być, ze płata Nam figla...my czekamy to ona na złosć Nam zrobi albo co gorsze same robimy sobie na złosć czekając na nia:-D

A jak przyjedzie (bo moze nie -moze obraziła się an Ciebie ;-)) to startujesz z ziółkami?

ja 30 dc:szok: chyba przestanę myślec, ze mam 28 dniowe...nawet mój suwaczek mi się rozjechał;-)
moze tak być, ze płata Nam figla...my czekamy to ona na złosć Nam zrobi albo co gorsze same robimy sobie na złosć czekając na nia:-D

A jak przyjedzie (bo moze nie -moze obraziła się an Ciebie ;-)) to startujesz z ziółkami?

zastanawiam sie nad tym zaszkodzic nie zaszkodzic a może pomóc :-)
ja juz usunełąm suwaczek bo mnie wkurzal tylko niepotrzebnie :-(

Tak bo torbiel robi sie po niepeknietym przetrwaly pecherzyku. Wiec nie jest to zależne od jajnika, z którego była owu.

ja też po ieprzespanej nocy miewam spadki temp rano, następnego dnia rosnie

No i ja znow mam pełno w gaciach:eek::eek::eek::eek:
Kurcze wizytę mam dopiero we wtorek:-(
A to by bardzo bolało?????

widze w szpitalach nieraz kobietki w dresach, ja do szpiatala za tydzień i nie zastanawałm sie czy brać piżamę czy nie...tez się skłoniam za koszulą, zeby czuć sie swobodniej

maćku a tą prolaktynę to miałas taki zwykły wynik czy z obciazeniem?

bardzo przykra ta historia...w 6 mcu...starszne. Niestety ostatnio moja koleżanka eee...szkoda gadać 40 tc i nie zdążyli....:-(straszne nawet an forum nie pisałam, bo to koszar

Do rugiej śliczniutkiej części Twojej wypowiedzi...ta Twoja ręczna robótka to istne cudeńka...piękne są:tak:

Z tego co czytała, to nie ma znaczenia z któej boli strony, bo nawet jak owu była z prawego to moze bolec z lewego. my nieraz czujemy ból owu, a nie am wcale owulki. Ten ból, któryu czujemy to moze być tez endomertium np. To jest czucie głębokie naszego ciała, a nie jakaś maszyna i wszystko moze sie zdażyć...

U mnie dzisij cały czas temp ok 37 stopni - 30 dc. Nie wytrzymałam i zrobiłam test z rana. No jest jedna, nie jestem rozczarowana i przynajmniej się nie łudzę...wiem, ze muszę dalej czekać...
Pewnie przyjdzie jutro lub pojutrez i akurat 3 dc wypadnie w week:wściekła/y: a chciałam zrobić badania

No i ja juz mam pełno w gaciach:(
A to by bardzo bolało????

ziemniaki gotuje dzien wcześniej - ciasto najlepiej na świeżo robić :tak:

Jak uda mi się kiedys zaciążyć to się zgłoszę do Ciebie kochana cudeńka robisz :-)

A u mnie nadal @ nie ma :-(ale pewnie dzisiaj sie pojawi tak coś czuje :zawstydzona/y:

Miłego dnia

Toska a piłas mało przed snem????Moze jeszcze za wczesnie na test:tak:
Pamietajcie ze nie wszystkim odrazu wychodzi w teminie @:tak:

Witam sie z kawusią:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Suzi ja jak miałam torbiel a miala wtedy prawie 4 cm to mnie bolało jak starałam sie calkiwocie wyprostowac, albo przy skłonach, albo jak siku szłam robic bolało bardzo stad jak szłam na kontrole to od razu lekarzowi mowiłam, ze boli mnie od strony jajnika i chyba tam sie cos zrobiło.I faktycznie było.
Proponuje idz na usg to sie wyjaśni.

I ja sie witam porannie;-)

Do góry