reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

piękne imiona wybralaś dla dzieci, mam nadzieję ze już w tym miesiącu i tonie i mi i wszystkimm dziewczynom z teog forym sie uda,
jutro ide sie umowic do lekarki, niech mi da jakieś skierowanie na badania, zobaczymy czy z moimi hormonami jest wszystko dobrze, bo z budowa anatomiczną wszystko ok
kursze jak mi powie żebym wrzucila na luz i wtedy na pewno sie uda to ją chyba upogryze

reklama
dzięki dziewczyny za życzenia!

jeszcze się nie "rocznicujemy" hehe latam sobie póki co w piżamie:-)
mam do was taką sprawę , czy ktoś może mi jasno powiedzieć tj napisać jak wyglądać powinna tempka przez cały cykl? kiedy rośnie, kiedy spada? na owu, na okres czy jak to jest? bo ja już nie wiem jak powinno być mniej więcej, a przyda mi się to przy kolejnym cyklu
mierzysz rano po przebudzeniu o tej samej porze,w tym samym miejscu.sa dwie fazy:ta przed owulacja i ta po.w pierwszej fazie przed owulacja temperatura jest zazwyczaj nizsza.Obniza sie przewaznie znacznie pare ni przed owulacja (i to te ok 6 ostatnich temeratur jest najwazniejszych do porownania z ta po).Powiedzmy ja zaczynam cykle w okolicach 36,4.przed owulacja na kilka dni spada do 36,2 czy 36,0.Po owulacji temperatura powinna wzrosnac (moze to byc zaraz na nastepny dzien lub za dwa dni.u mnie bylo zaraz po do 36,7 i w takich granicach sie utrzymywala raz wyzej raz nizej).Ta roznica musi byc min 0,2 stopnia.Wyzsza temperatura utrzymuje sie do kolejnej @.jesli ta ma sie pojawic to temperatura sada zazwyczaj na dzien przed do tej z pierwszej fazy (u mnie 36,4)a jesli fasolka sie zagniezdi to przewaznie jest ona nadal duzo wyzsza

ja wiem tylko ze przed owu rosnie, a przed @ spada
temperatura roznie po owu,nazywa sie to skokiem i wtedy wiesz kiedy i czy owulacja byla.Gdyby temperatura skakala do gory przed owu to mialybysmy ulatwione bo wiedzialybysmy kiedy ona nastepuje,a nie ma tak dobrze niestety.Czesto jest tak ze temperatura troche sie obniza przed owulacja a jest to skutkiem jakiegos hormonu.

eijf
dzięki! chyba sobie to wydrukuje :-D
Ja ci to ogolnie napisalam a jak bedziesz sie chciala wglebic to pewnie na internecie znajdziesz.glownie trzeba zapamietac ze w I fazie przed owulacja jest nizsza,potem nastepuje skok po owulacji (najczesciej zauwazalny) i trzyma sie to az do kolejnej @.wtedy spada albo zostaje jesli fasolka sie zagniezdzila.dlatego tak szalejemy z tym mierzeniem i obserwacja przed sama @ szczegolnie.u mnie ten spadek zawsze objawial mi ze sie nie udalo...(przewaznie albo w ten sam gdzien kiedy @,albo na dzien przed,albo w wieczor poprzedzajacy bo wtedy poznym wieczorem zawsze drastycznie mi spadala)

dziewczyny robilam test, znowu jedna krecha, chyba cos ze mną jest nie tak,nadal mi niedonrze, boli mnie brzuch i temp 36,7 (czyli w miare wysoko)ale juz wiem zeto nie na fasolke, test robilam o 2 nad ranem bo nie moglam spac i od tej pory mam mega dolai caly czas rycze
Ja 4 lata temu robiłam test tydzień po spodziewanej @ i wyszedł mi negatywny-to było 6.12, a 23.12 na usg zobaczyłam moja kochana fasolke która za kilka dni skończy 3 latka.
Nie wiem ile Ci sie spóźnia @ ale proponuje wizytę u lekarza,bo u niektórych osób testy poprostu nie wychodzą.A moze pójdziesz jutro do laboratorium i zrobisz sobie test z krwi( BetaHCG)?
Pozdrawiam serdecznie.Magda

temperatura roznie po owu,nazywa sie to skokiem i wtedy wiesz kiedy i czy owulacja byla.Gdyby temperatura skakala do gory przed owu to mialybysmy ulatwione bo wiedzialybysmy kiedy ona nastepuje,a nie ma tak dobrze niestety.Czesto jest tak ze temperatura troche sie obniza przed owulacja a jest to skutkiem jakiegos hormonu.
kurcze bardziej to skomplikowane niż myślalam

kurcze bardziej to skomplikowane niż myślalam
nie,to wcale nie jest skomplikowane:)po prostu zapamietaj ze po owulacji nastepuje skok i temperatura jest wyzsza az do @ (dzioalanie progesteronu).Powinna spasc przed kolejna @ do tej ktora mialas na poczatku cyklu.Jesli tobie nie spada to poczekaj kilka dni i moze rzeczywiscie idz na bete.Przypadki w ktorych test zostal za szybko wykonany zdarzaja sie

reklama
Ja 4 lata temu robiłam test tydzień po spodziewanej @ i wyszedł mi negatywny-to było 6.12, a 23.12 na usg zobaczyłam moja kochana fasolke która za kilka dni skończy 3 latka.
Nie wiem ile Ci sie spóźnia @ ale proponuje wizytę u lekarza,bo u niektórych osób testy poprostu nie wychodzą.A moze pójdziesz jutro do laboratorium i zrobisz sobie test z krwi( BetaHCG)?
Pozdrawiam serdecznie.Magda
witam moją imienniczkę
ale czy ten test betaHCG można robić o każdej porze dnia?? bo od 7 do 14.35 kibluję w pracy, @ powinnam mieć wczoraj więc dużo mi się nie spóźnia ale zawsze 2 dni przed mam plamienie a tu ani plamienia, ani @ a jeszcze do kilku dni non stap mi niedodrze i mi sie caly czas odbija

Do góry