reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej dziewczyny.no dzis mnie nie bylo,myslalam ze pojawie sie wieczorem ale nieoczekiwanie mialam wizyte ktora dopiero sie zmyla(tesciowie,ale bylo bardzo milo).Wypilam duzo wina jak na moje mozliwosci ale co tam.jescze mozna.:) tak poza tym to @ sie konczy ale mam jeszcze taki zabarwiony sluz(nie wiem do konca czy to normalne).chcicalm wam powiedziec ze tak wlasciwie nie spodziewam sie ze uda sie w tym mc...teraz wydaje mi sie ze cos tam w srodku nie do konca ok ze mna...dzis mnie na dole pieklo i klulo...w ogole to czuje jajniki.no ale ide niedlugo do lekarza wiec moze sie wyjasni.
co do historii z 2 i ciaza to ja czesto po @ robie jeszcze test...czasem @ wydaje mi sie zbyt dziwna,a czasem bo po prostu jakis test zostal i mi sie nudzi ha ha.wariatka.ja sie tam tych testow nie boje.tyle razy widzialam puste ze sie zdarzylam przyzwyczaic a jak wyjdzie pozytywny to niespodzianka bedzie wieksza.
mmm na co ty jeszcze czekasz!juz po terminie!
martilla,troszke niska temperatura ale w sumie nigdy nie mierzysz to nie masz porownania.w sumie jak sie naogladalam wykresow na ff to chyba wszystko jest mozliwe.
jezu,chyba ide spac bo padnieta jestem z lekka
kiciaq my rzeczywiscie najbardziej niecierpliwe.pewnie znow narobie z 5 testow,a wlasciwie na badanie krwi moze sie wybiore...
mazia,nie wiem ja moze bym zrobila badanie,ale takie robi sie raczej po 35 roku zycia.moja znajoma robila i dowiedziala sie ze z dzieckiem wszystko w porzadku.wierz mi,sasiedzi z polski maja dziecko-rosline.oprocz tego ze oddycha nie robi nic;nie chodzi,nie mowi,nie siedzi,nie widzi....

Ostatnia edycja:
dziewczyny robilam test, znowu jedna krecha, chyba cos ze mną jest nie tak,nadal mi niedonrze, boli mnie brzuch i temp 36,7 (czyli w miare wysoko)ale juz wiem zeto nie na fasolke, test robilam o 2 nad ranem bo nie moglam spac i od tej pory mam mega dolai caly czas rycze

mmm nie załamuj sie! głowa do góry, napewno następnym razem sie uda, ja po neg teście tez ryczałam, ale zaraz potem pomyslałam ze nie mozna sie załamywac i że kolejna szansa przed nami. pamiętaj nie jestes sama!

Ostatnia edycja:
eijf
jak Cię piecze to może masz jakiś stan zapalny??

mmm
o kurczę, a byłaś dla mnie takim pewniakiem! przykro mi ,że się nie udało, ale glowa do góry kolejna szansa przed Tobą , przytulam mocno!

odnośnie tempki to mierze tak z ciekawości no i dziś o 7 rano 36.0 ... pozostawie to bez komentarza..

eijf
jak Cię piecze to może masz jakiś stan zapalny??

mmm
o kurczę, a byłaś dla mnie takim pewniakiem! przykro mi ,że się nie udało, ale glowa do góry kolejna szansa przed Tobą , przytulam mocno!

odnośnie tempki to mierze tak z ciekawości no i dziś o 7 rano 36.0 ... pozostawie to bez komentarza..
mi tez jest przykro a tym bardziej ze ta małpa nadal nie przyszła,
wszystkiero najlepszego z okazji rocznisy ślubu

mmm przykro mi :-( ale ja bym na razie nie traciła nadziei, zobacz co nam napisała koleżanka z lutówek - nawet krwawienie miała w ciąży, a testy nmie raz się mylą. Mój ginekolog powieedział kiedyś, że on tym testom w ogole nie wierz. Postaraj się zachować spokój i poczekaj na rozwój wydarzeń. Może to jednak się okaże fasolka? trzymam kciuki

martilla wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-D

mmm przykro mi :-( ale ja bym na razie nie traciła nadziei, zobacz co nam napisała koleżanka z lutówek - nawet krwawienie miała w ciąży, a testy nmie raz się mylą. Mój ginekolog powieedział kiedyś, że on tym testom w ogole nie wierz. Postaraj się zachować spokój i poczekaj na rozwój wydarzeń. Może to jednak się okaże fasolka? trzymam kciuki

martilla wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-D

nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala :-(
najgorsze jest to ze wszystko wskazywalo na fasolke, tempka nie spada, no ale moze po prostu @ sie spóźnia

mmm przykro mi.wiem jak sie przezywa wlasnie ten moment kiedy albo test nie wyjdzie w okolicy @ albo gdy ona sama przychodzi...Te dni sa najgorsze a potem uwierz mi,jakos idzie sie dalej z nowa wiara...(choc musze przyznac ze ja w tym mc tez nie obstawiam ze sie uda.mysle ze najpierw cos trzeba bedzie u mnie wyleczyc i wyregulowac).Rowniez wstawalam wczesnie(ale nie az tak!) i potem tylko ze smutku spac nie moglam.Nie bede cie pocieszala ze moze za wczesnie test wykonalas itd.W sumie najczesciej wychodzi wlasnie po 10-12 dniach,ewentualnie po 14 od owulacji.Slyszy sie inne przypadki kiedy wychodza pozniej ale to sa rzadkie przypadki tak jak ten z normalna @ i ciaza.Wierze ze takie cos sie zdarza ale wierze tez ze sa to skrajne ,bardzo odosobnione przypadki bo przeciez pierwsza oznaka ciazy jest wlasnie zatrzymanie @.Mysle ze najgorsze jest takie zycie w niepewnosci(moja kolezanka teraz tez jest dlugo po terminie,tzn kilka dni,temperatura przez caly cykl w ogole niska byla,ona nawet nie wie czy skoczyla,@ brak,ciazy brak...no i co wtedy myslec?)wiec jesli @ ma przyjsc to lepiej by juz przyszla!
martilla-mam nadzieje ze milo spedzisz czas w tym swoim rocznicowym dniu!co do zapalenia to oczywiscie moze tak byc choc dzis nic nie czuje.wczoraj cos tam lekko,ale najwazniejsze ze ide za troche ponad tydzien do lekarza.to mnie cieszy.
emilchen-mysle ze zdarzaja sie od czasu do czasu bledne testy ale przewaznie jenak sie nie myla.jesli juz im nie bedziemy wierzyc to zwariujemy mysle bo nawet majac @ bedziemy sobie wpieraly ze pewnie ta ciaza jest.a tak mialam w ubieglym mc jak sie naczytalam na forum o plamieniach i ciazy...szybko daje sie w to uwierzyc(choc wiem z niektore tak maja) i wierzy sie tez ze nas spotyka to samo.ja wierze ze przewanie test jest wiarygodny w czasie kiedy @ ma przyjsc

Ja dzis niesamowicie pozno jak na mnie wstalam bo o 11.Budzik mialam nastawiony tylko na mierzenie temperatury ktora spadla do 36,2,a potem od razu jak kamien dalej padlam.To pewnie przez wczorajasza wizyte.Przypomnialo mi sie ze rozmawialismy wczoraj z tesciami o meblach i wspomnialam ze ja wlasciwie juz nic nie potrzebuje,ze wszystko kupilam poza odzobami.na co moj chlopak dodal ze smiechem ze jeszcze tylko pokoj dla dziecka(bo mamy jeden pusty pokoj ,nie wiedzielismy co z nim zrobic).obrocilam to w zart;zapadla cisza bo oni kompletnie sie u nas nie spodziewaja ha ha.

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki dziewczyny za życzenia!

jeszcze się nie "rocznicujemy" hehe latam sobie póki co w piżamie:-)
mam do was taką sprawę , czy ktoś może mi jasno powiedzieć tj napisać jak wyglądać powinna tempka przez cały cykl? kiedy rośnie, kiedy spada? na owu, na okres czy jak to jest? bo ja już nie wiem jak powinno być mniej więcej, a przyda mi się to przy kolejnym cyklu

Do góry