reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

W ogóle nie wiem co u Was słychać, bo mogę tylko w pracy na necik zajżeć, a jak mam wolne to lipa. I nie nadażam, tylko ciągle piszę co u mnie a wam przecież tez ciężko. No to teraz przytulam was wszystkie!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

z jednej strony bolal mnie brzuszek, ale juz przeszlo za to dupa i ręka bolą nieziemska. Obserwuje sie i na razie plamien nie ma wiec mam nadzieje jest ok duzo zamortyzowal mi upadek samochód tylko ślady są na nim jak próbowałam sie zlapac.A maz mowi patrze idziesz patrze a Ciebie nie ma a mama krzyczy, ze lezysz
Pajeczko tulam mocno!!! Moja koleżanka w zeszłym roku po oblodzonych schodach zjechała cała tez była potłuczona ale dzidzius zdrowy się urodził. Trzymam kciuki zeby było dobrze!!!

:-D:tak:
A ja mam tylko kota i psa :-( rozpieszczone jak cholera
a dzisiaj znowu lezec mi sie chce :-:)-( masakra
Tosia mam nadzieję, że się udało! w końcu tyle razy z forum znikałaś w te dni, ze napewno wycisnęłaś z mężusia co najlepsze!!!:-D:-D:laugh2::laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pajeczko tulam mocno!!! Moja koleżanka w zeszłym roku po oblodzonych schodach zjechała cała tez była potłuczona ale dzidzius zdrowy się urodził. Trzymam kciuki zeby było dobrze!!!

grunt to myslec pozytywnie. Ja przed badaniami genetycznymi mowiłam sobie moje dziecko jest zdrowe pojechałam i dzisiaj usłyszałam, ze dzieciątko zdrowe teral klapnęłam na tyłek , ale ogólnie piszą, ze dopoki nie ma plamien albo krwawien nie ma sie czym martwic wiec ja na razie staram sie nie stresowac aczkolwiek boli mnie tylek a z tym gorzej;-)

Popularny środek chemiczny, wchodzący w skład wielu artykułów gospodarstwa domowego, może obniżać płodność kobiet, ogłosili naukowcy.

pozostaje niejasne. - PBDE wykazują najsilniejszy związek z hormonami tarczycy - tłumaczy. - Hormony tarczycy zaś wydają się odgrywać ważną rolę w kwestii płodności. Zarówno zbyt niski, jak i zbyt wysoki ich poziom może negatywnie wpływać na możliwość zajścia w ciążę. PBDE działają też podobnie do estrogenów. Być może chodzi więc o zaburzanie gospodarki hormonalnej. Ale aby to ustalić, potrzebujemy więcej badań.

- Płodność może być jednym z pierwszych procesów biologicznych, na który bezpośredni wpływ ma kontakt z substancjami chemicznymi - mówi Taylor, dyrektor Instytutu Endokrynologii Rozrodu i Niepłodności na Uniwersytecie Yale. - Procesy rozrodcze łatwo zakłócić - wyjaśnia. - Pytanie, jaki wpływ te substancje chemiczne będą miały na przyszłe pokolenia. Wiemy już, że substancje powodujące zaburzenia endokrynologiczne mogą wpływać na płodność przyszyłych pokoleń. Czy będzie to miało związek z narażeniem matki na działanie określonych środków?

W grudniu dwaj najwięksi producenci jednego z rodzajów PBDE w USA zgodzili się na wycofanie tej substancji z rynku. - Środki te pozostaną jednak obecne w środowisku przez długi czas - dodaje Harley. I dlatego tak ważne jest zrozumienie ich działania. - Występują one w przedmiotach codziennego użytku - wyjaśnia. - Łóżka, krzesła, telewizory, dywany. To są rzeczy, które jeszcze przez lata pozostaną w naszych domach.

no i w podbrzuszu to jakiś armagedon od piatku :-(
Tzn? Sprobuj opisac co czujesz:tak:

ale jaja zrobilam, teraz test owulacyjny i wyszedl pozytywny blagam ktora wie kiedy pekaja pecherzyki wieczorem?????????????
To znaczy, ze cykl wcale nie musi byc stracony!!! NIe slyszlalam nugdy, aby pekaly tylko wieczorem:eek:

Kerna tak miała więc bądz dobrej myśli;-)
Jestem dobrej mysli... moze az za bardzo:sorry:

Nie ma co się oszukiwać.Boli.Boli jak na @...nie wiem czy dalej wierzyć w coś czego nie ma...kiedyś musiałąm się poddać...wierzyłam od 2 tyg ze jestem w ciązy.dziś miałam cięzki egzamin na studiach.zdałam go ale czuję się źle bo brzuch boli tak bardzo...tylko skąd się wzięła ta moja wcześniejsza pewność...?:-(
Gratki z okazji egazminu. I nie przejmuj sie tymi bolami, bo poki nie ma @ jest dobrze!:tak:

Czesc,

jak dobrze pójdzie, to w przyszłą środę będę miała robioną drożność jajowodów. Proszę więc o kciuki, żeby się udało, bo będę wciągana na listę na siłę;)
Super! Oczywiscie trzymam kciuki i nie panikuj, bo naprawde nie jest tak strasznie jak to niektorzy opisuja:tak:

Nie wiem, jutro powinnam się wszytskiego dowiedziec jak mi potwierdzą,że będzie zabieg.

A różni się to nazwą, nbo ja mam HSG zrobić. ( nie wiem czy HSG to tylko okreslenie droznosci czy tez metody)
Z tego co ja wiem to HSG to calkiem cos innego niz laparoskopia...
czesc dziewczynki
ja po wizycje dzidziolek zdrowy termin o 3 dni sie przesunął, ale oczywiscie musiałam wie przewrócic i teraz tym sie martwie czy sie cos nie stało:( stłukłm sobie bark i upadłam na torebke, ale i tak biodro mnie boli:wściekła/y:najwazniejsze, zeby dzidzi sie nic nie stalo
Spokojnie. Moja kolezanka byla w 15tc, gdy wywinela niezlego fikolka na zabawie tanecznej i dzidzi sie nic nie stalo:tak:

Wiesz jeszcze pare latek temu na studiach usłyszałam że nauczyciele przeważnie mają jedno dziecko uśmiałam się wtedy, a teraz to chyba prawda zobacz jak zaszłam z synem w ciążę to pracowałam w banku , a teraz jak sie staram to kicha:no:chyba czas zmienić robotę:-(
No co ty gadasz?!?:szok: Ja nie chce miec jednego dziecka!!!
Ale wsrod moich kolezanek jakos sie to nie zgadza...

reklama
Hmmmm nie wiem boli mnie tak jakby cos tam sie przewalało w srodku :-:)-(i jakbym miał sobie na siłe tampona wydusić - przepraszam za szczegóły :zawstydzona/y:
Spoko;-)
Ja mma inaczej - boli mnie po obu stronach, po srodku nie... I jest to raczej tepy bol, a czasami to tak jakby mi cos rozpychalo jajniki:eek:

Do góry