reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Kurde sam juz nie wiem...bo powiedział zepowinien wyjsc +

A powiedzcie mi taka rzecz,jak ten co ma 22mm peknie to potem peknie jeszcze ten co ma 18?????

reklama
Nie przejmuj sie tak bardzo tymi testami tylko serdu****! Na 28 dni sa wykresy z negatywnymi testemi owu, ale pozytywnymi ciazowymi...Mi tez nie wychodza:no:
A kolezanka w jednym czasie zrobila dwa rozne i jeden wyszedl negatywny a drugi pozytywny:tak:
to mi w zeszlym miesiacu chyba z 2 tygodnie wychodzily 2 krechy 2 blada prawie taka sama ale zawsze tak samo te owu wychodzily a owu byla wiec sobie odpuscilam te testy owu:tak:

No i jeszcze powiedział ze jak dzis bedzie negat.to zeby zacząc sie przytulac od srody.Bo jak cos to peknie ten mniejszy...

A powiedzcie mi taka rzecz,jak ten co ma 22mm peknie to potem peknie jeszcze ten co ma 18?????
ten drugi pewnie nie w przyszlym miesiacu pewnie jesli bedzie jeszcze potrzebny ;-)

No i jeszcze powiedział ze jak dzis bedzie negat.to zeby zacząc sie przytulac od srody.Bo jak cos to peknie ten mniejszy...
a co to szkodzi jakby bylo serduszkowanie dzis i potem w srode:confused: tak co 2 dni to ponoc dobrzejak jest

Ostatnio edytowane przez moderatora:

NIe - gdy pecherzyk peka wydziela sybstancje (czy hormon), ktory blokuje pekanie kolejnych pecherzykow. Ten mniejszy zaniknie.

dziewczyny ja mialam chyba owulke tydzien temu dopiero(@zaczela mi sie 11 stycznia)i jakis dziwny ten cykl mam a nawet jakby doszlo do zaplodnienia tydz temu to chyba nie ma szans na ciaze jak mam dostac @tak 11 lutego..????/

No teraz to zgłupiałam:baffled:
Moze do jutra poczekamy bo wczoraj były serduszka...

Kurka ja juz nie rozumiem,jak peknie jeden pecherzyk ,to potem ten pozostały tez peknie,???Bo on cos mi mowił ze jak nie ten to mamy działac włąsnie od srody bo wtedy peknie ten mniejszy<czyli ten 18mm>:dry:

Pytam, bo sie zastanawiam, czy jak juz ujrze te moje dwie krechy isc od razu sobie zrobic ta bete, czy czekac co gin powie.

Ja Ci powiem tak ja nie szalałam z betą i jej w ogóle nie robilam podeszłam do tego co ma byc yto bedzie. Jak wyjdzie Ci test pozytywny to musiałabys zrobic bete a potem po 48 h spradzic czy przyrosła o 60% bo wtedy oznacza, ze ciąża sie rozwija prawidłowo. Ja sie nie chciałam denerwowac i po tescie + poszłam do lekarki na usg i było juz wtedy widac pęcherzyk. A i tak raczej lekarz nie da Ci skierowania na podwójne badania bety.
Trudno jest mi powierdzsiec czy ten hormon jest na NFZ czy tylko płatnie bo ja go w ogole nie robilam nawet lekarka mi go nie zlecała

dziwie sie, ze lekarz nie dął Ci pregnylu skoro idealny pęcherzyk jest do 24-25 mm a tak mozesz miec torbiel.
A dlaczego nie podał tego pregnylu??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziwie sie, ze lekarz nie dął Ci pregnylu skoro idealny pęcherzyk jest do 24-25 mm a tak mozesz miec torbiel.
A dlaczego nie podał tego pregnylu??

Bo powiedział ze pregnyl podaje sie jak pecherzyk jest mniejszy niz 20m.

Kurde sama juz nie wiem co myslec.

A to czemu powiedział ze jak nie ten to od srody działac ,zeby trafic na tą owulke z tego mniejszego???

Do góry