reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Dziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?
Jasne. Bedzie wpisane jako pobyt w szpitalu.
Ja mialam taka mila pani, ze mi do piatku wypisala, a badanie mialam w srode:tak:

Ostatnia edycja:
Czuje sie obrazona!;-) Przeciez wiem co to jest! Pytam z ciekawosci. Przeciez kiedys bede w ciazy...

Maćku nie obrażaj sie;-) lekarze mogą dac Ci to na skierowanie, ale zadalas w taki sposób pytanie jakby to było jedno z podstawowych badań, które lekarze przepisują tak jak np progesteron. Wiekszosc lekarzy niestety nie daje skierowania i trzeba robic to odpłatnie.
No ja mam nadzieje,ze bedziesz w ciąży czego życzę Ci z całego serduszka :-)

Maćku nie obrażaj sie;-) lekarze mogą dac Ci to na skierowanie, ale zadalas w taki sposób pytanie jakby to było jedno z podstawowych badań, które lekarze przepisują tak jak np progesteron. Wiekszosc lekarzy niestety nie daje skierowania i trzeba robic to odpłatnie.
No ja mam nadzieje,ze bedziesz w ciąży czego życzę Ci z całego serduszka :-)
Pytam, bo sie zastanawiam, czy jak juz ujrze te moje dwie krechy isc od razu sobie zrobic ta bete, czy czekac co gin powie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odpadam na 100%, ja myślę że nawet owu nie miałam w tym cyklu :-(
przykro mi w takim razie kochana:-:)-:)-(

Lena
A moze u Ciebie to jakieś objawy ciaży są ..chodzi o te zmiany nastroju?
Któy masz dc?

no znalazłam odpowiedź...czyli moja sugestia moze byc prawdziwa :tak:
czy ja wiem...boję się tak myśleć chociaż wciąż tak właśnie czuję...

Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.

Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.

Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
na badania skierowana,wiadomo o co chodzi także teraz może być już tylko lepiej i tego Ci z całego serca życzę:tak:

Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.
rybko,super że u Ciebie wszystko w porządku:happy: a ten termin liczenia porodu to pierwszy raz widzę w miarę prostej formie bo zawsze to jakieś bardziej skomplikowne opcje słyszałam;-)

witam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci
witamy z powrotem:happy: super że tata czuje się już lepiej.dzidzia się pojawi na spokojnie w nowym cyklu:tak:

Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::shocked2::shocked2::crazy::crazy::crazy::errr::errr::errr:

I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem w szoku...tulam Cię mocno Robin.ale naprawdę ważne jest to że zachodzisz w ciążę a z poronieniem dobry lekarz sobie poradzi.wyobrażam sobie że Ci ciężko ale patrz na to tak że przynajmniej już wiesz co się dzieje kochana.

ZAFASOLKOWANE:

milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
kerna - 2 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku) ???
asiaN – 1 cykl (3 z Luteiną)
malapralinka - 1 cykl
oliwka_11 - 1 cykl
ryba30 - 4 cykl

agniesiar - 12 cykl
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
maćku - 7 cykl z hakiem
agutkaZG- 6 cykl (test 14.02)
nanusia - około 18 cykl
Scully- 3 cykl
MALUTKA10234 cykl
lopop - 45 cykl
asiucha-L- 7 cykl
Betusia– 5 cykl
Svensonka
suzi1 – 8 cykl
biedroneczka1980URLOPIK
martuskaa 4 cykl
agnieszka.kk
*Tośka* - 4 cykl
87zabka – 2 cykl
Robin 19 cykl
nereida
Antylopka niedługo „start” 0 cykl
olkale -

Co byscie powiedzialy na taki stan listy?:cool2:
ja też bym chciala na niej być-3 cykl

Kerna no cóż ja cały czas atrakcje niestety. Plamienia nadal mam od czasu do czasu i nadal jestem na podtrzymaniu ale dzidziołek rośnie i mam nadzieje, ze jest zdrowy o tym sie dowiem jutro o 9:)
Mdłosci prawie nie mam chyba, ze maz sie wyperfumuje jednymi perfumami, albo umyje sie plynem pod prysznic , którego nie toleruje wiec musielismy mu kupic inny :)
Jem dosłownie wszystko a z wago cały czas spadam:( teraz na -5 kg
jedyne co sie mnie trzyma to nocna zgaga i to, ze nie umiem zasypiać wierce sie po 2-3 h a ootem padam i pie do 11:(
Na razie mam l4 leżące i nic sie raczej nie zmieni, na dodatek maz ze mna był na usg wiec lekarka mu dała wskazówki i teraz chodzi wyziela mi czas na komputer bo za duzo siedze a mam cąły czas leżec bo sie okazało, ze widziąła na usg cień kolo łożyska wiec mozliwe, ze albo sie nie przytwierdziło, albo sie odkleja, albo to nic poważnego.Ale mąż - dowódca domu chodzi i mnie pilnuje;-)
bardzo dobrze że Cię pilnuje Twój M,chociaż wiem że to potrafi być męczące;-)

reklama
rzeczywiście długie te cykle,podziwiam za cierpliwość:tak:a wiadomo że stres jeszcze to wszystko wydłuża.

:-) gin powiedział, żebym przyszła po luteinę na zmniejszenie dni cyklu, ale jak przyszłam to się okazało, że chory jest i wizyta odwołana :dry: więc doszłam do wniosku, że poczekam i pomierze temp. :-p i co się okazało? :shocked2: że my przed owu kończyliśmy starankę :szok: więc teraz atak (z mierzeniem temp) aż do skoku :tak: a nóż chwyci ;-) bo z luteiną 3 cykle przepadną (czyli ok 5 m-cy) :dry:

Witajcie! Ja tez chcialabym sie zalapac na bycie mama 2010 :-) wlasnie konczymy pierwszy cykl staranek. Za tydzień powinnam dostać okres, ale mam nadzieje, ze nie to nie nastapi ;-) trzymajcie kciuki

:-) trzymamy mocno :-)

Odpadam na 100%, ja myślę że nawet owu nie miałam w tym cyklu :-(

:-) łepek do góry, a nóż niespodzianka będzie :tak:

Scully nie pilnujesz nas.;-)

:-p neta jakiś czas nie miałam i nie dałam rady nadrobić więc... odpuściłam... :-)

Oj Scully to strasznie długo te Twoje cykle trwają..no ale jak śluzik ok to powodzenia życzę...:tak:

wyszłam z założenia, że jak Bozia da to będę się cieszyć, a jak nie to odwiedzę w końcu gina ;-) tak 2-3 cykle sobie jeszcze daję :-)

Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.
Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.
Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.

:tak: będzie dobrze :tak: mi gin powiedział, że będę mieć dziecko tylko kwestia metody ;-) czyli jak nie naturalnie bez wspomagaczy to ze wspomagaczami ;-) optymistycznie zaraża :tak:

Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.

bierz ładnie :tak: i cieplutko się trzymaj :tak:

witam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci

fajowo, że już OK :tak: na pewno wielką radość mu sprawiliście ;-)

Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::shocked2::shocked2::crazy::crazy::crazy::errr::errr::errr:
I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:dry: dziwny gin :dry: musisz go zmienić, bo wafel powinien doradzić co robić, a nie kasę brać :wściekła/y: nie ma co się podłamywać tylko nowego dobrego gina prowadzącego poszukać :tak:

Kerna no cóż ja cały czas atrakcje niestety. Plamienia nadal mam od czasu do czasu i nadal jestem na podtrzymaniu ale dzidziołek rośnie i mam nadzieje, ze jest zdrowy o tym sie dowiem jutro o 9:)
Mdłosci prawie nie mam chyba, ze maz sie wyperfumuje jednymi perfumami, albo umyje sie plynem pod prysznic , którego nie toleruje wiec musielismy mu kupic inny :)
Jem dosłownie wszystko a z wago cały czas spadam:( teraz na -5 kg
jedyne co sie mnie trzyma to nocna zgaga i to, ze nie umiem zasypiać wierce sie po 2-3 h a ootem padam i pie do 11:(
Na razie mam l4 leżące i nic sie raczej nie zmieni, na dodatek maz ze mna był na usg wiec lekarka mu dała wskazówki i teraz chodzi wyziela mi czas na komputer bo za duzo siedze a mam cąły czas leżec bo sie okazało, ze widziąła na usg cień kolo łożyska wiec mozliwe, ze albo sie nie przytwierdziło, albo sie odkleja, albo to nic poważnego.Ale mąż - dowódca domu chodzi i mnie pilnuje;-)

jak trzeba to leż plackiem :tak: a siedzenie przed komp nie wskazane ;-) max 4 godziny dziennie :tak: i tu poważnie piszę :tak: kobietka w ciąży nie może pracować przy komp więcej niż 4 godz dziennie (a pracodawca ma obowiązek tego przestrzegać) :tak:

Dziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?

oczywiście, że tak :tak: będzie jako szpitalne płatne 70%

tak tylko jest niepłatne...opłaca się wziąć dzień urlopu

płatne 70% wypłaty za ten dzień :tak: czyli jak np. za dzień wyliczysz, że masz 50 zł to dostaniesz 70% tego ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry