Czuje sie obrazona!;-) Przeciez wiem co to jest! Pytam z ciekawosci. Przeciez kiedys bede w ciazy...a po co Ci to? Maćku to hormon ciążowy jak nie jestes w ciązy to go po prostu nie ma. Chyba, ze chodzi Ci o drożność jajowodów
reklama
ja mysle ze powinni ale predzej uprzedz szefa ze niebedzie cie 1 dzien bo masz zabieg i przyniesiesz zwolnienie po tym dniuDziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?
Jasne. Bedzie wpisane jako pobyt w szpitalu.Dziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?
Ja mialam taka mila pani, ze mi do piatku wypisala, a badanie mialam w srode
Ostatnia edycja:
R
RiSiA
Gość
Czuje sie obrazona!;-) Przeciez wiem co to jest! Pytam z ciekawosci. Przeciez kiedys bede w ciazy...
Maćku nie obrażaj sie;-) lekarze mogą dac Ci to na skierowanie, ale zadalas w taki sposób pytanie jakby to było jedno z podstawowych badań, które lekarze przepisują tak jak np progesteron. Wiekszosc lekarzy niestety nie daje skierowania i trzeba robic to odpłatnie.
No ja mam nadzieje,ze bedziesz w ciąży czego życzę Ci z całego serduszka :-)
Pytam, bo sie zastanawiam, czy jak juz ujrze te moje dwie krechy isc od razu sobie zrobic ta bete, czy czekac co gin powie.Maćku nie obrażaj sie;-) lekarze mogą dac Ci to na skierowanie, ale zadalas w taki sposób pytanie jakby to było jedno z podstawowych badań, które lekarze przepisują tak jak np progesteron. Wiekszosc lekarzy niestety nie daje skierowania i trzeba robic to odpłatnie.
No ja mam nadzieje,ze bedziesz w ciąży czego życzę Ci z całego serduszka :-)
tak tylko jest niepłatne...opłaca się wziąć dzień urlopuDziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?
Jasne. Bedzie wpisane jako pobyt w szpitalu.
Ja mialam taka mila pani, ze mi do piatku wypisala, a badanie mialam w srode
Fajnie by było. Trochę odpoczynku mi potrzeba
tak tylko jest niepłatne...opłaca się wziąć dzień urlopu
a czemu niepłatny?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
przykro mi w takim razie kochana:---(Odpadam na 100%, ja myślę że nawet owu nie miałam w tym cyklu :-(
Lena
A moze u Ciebie to jakieś objawy ciaży są ..chodzi o te zmiany nastroju?
Któy masz dc?
czy ja wiem...boję się tak myśleć chociaż wciąż tak właśnie czuję...no znalazłam odpowiedź...czyli moja sugestia moze byc prawdziwa
na badania skierowana,wiadomo o co chodzi także teraz może być już tylko lepiej i tego Ci z całego serca życzęHej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.
Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.
Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
rybko,super że u Ciebie wszystko w porządku a ten termin liczenia porodu to pierwszy raz widzę w miarę prostej formie bo zawsze to jakieś bardziej skomplikowne opcje słyszałam;-)Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.
witamy z powrotem super że tata czuje się już lepiej.dzidzia się pojawi na spokojnie w nowym cykluwitam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci
jestem w szoku...tulam Cię mocno Robin.ale naprawdę ważne jest to że zachodzisz w ciążę a z poronieniem dobry lekarz sobie poradzi.wyobrażam sobie że Ci ciężko ale patrz na to tak że przynajmniej już wiesz co się dzieje kochana.Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-------wściekła/y:
A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też bym chciala na niej być-3 cyklZAFASOLKOWANE:
milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
kerna - 2 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku) ???
asiaN – 1 cykl (3 z Luteiną)
malapralinka - 1 cykl
oliwka_11 - 1 cykl
ryba30 - 4 cykl
agniesiar - 12 cykl
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
maćku - 7 cykl z hakiem
agutkaZG- 6 cykl (test 14.02)
nanusia - około 18 cykl
Scully- 3 cykl
MALUTKA1023– 4 cykl
lopop - 45 cykl
asiucha-L- 7 cykl
Betusia– 5 cykl
Svensonka –
suzi1 – 8 cykl
biedroneczka1980 – URLOPIK
martuskaa – 4 cykl
agnieszka.kk –
*Tośka* - 4 cykl
87zabka – 2 cykl
Robin – 19 cykl
nereida –
Antylopka – niedługo „start” 0 cykl
olkale -
Co byscie powiedzialy na taki stan listy?
bardzo dobrze że Cię pilnuje Twój M,chociaż wiem że to potrafi być męczące;-)Kerna no cóż ja cały czas atrakcje niestety. Plamienia nadal mam od czasu do czasu i nadal jestem na podtrzymaniu ale dzidziołek rośnie i mam nadzieje, ze jest zdrowy o tym sie dowiem jutro o 9
Mdłosci prawie nie mam chyba, ze maz sie wyperfumuje jednymi perfumami, albo umyje sie plynem pod prysznic , którego nie toleruje wiec musielismy mu kupic inny
Jem dosłownie wszystko a z wago cały czas spadam teraz na -5 kg
jedyne co sie mnie trzyma to nocna zgaga i to, ze nie umiem zasypiać wierce sie po 2-3 h a ootem padam i pie do 11
Na razie mam l4 leżące i nic sie raczej nie zmieni, na dodatek maz ze mna był na usg wiec lekarka mu dała wskazówki i teraz chodzi wyziela mi czas na komputer bo za duzo siedze a mam cąły czas leżec bo sie okazało, ze widziąła na usg cień kolo łożyska wiec mozliwe, ze albo sie nie przytwierdziło, albo sie odkleja, albo to nic poważnego.Ale mąż - dowódca domu chodzi i mnie pilnuje;-)
jak pytałam mojej kupmeli (bo ja też czekam na to badanie) to mi powiedziała, ze szpitalne jest niepłatne...ja jej uwierzyła i nie sprawdzałam nigdzie...;-)a czemu niepłatny?
reklama
Scully
mamusia :)
rzeczywiście długie te cykle,podziwiam za cierpliwośća wiadomo że stres jeszcze to wszystko wydłuża.
:-) gin powiedział, żebym przyszła po luteinę na zmniejszenie dni cyklu, ale jak przyszłam to się okazało, że chory jest i wizyta odwołana więc doszłam do wniosku, że poczekam i pomierze temp. i co się okazało? że my przed owu kończyliśmy starankę więc teraz atak (z mierzeniem temp) aż do skoku a nóż chwyci ;-) bo z luteiną 3 cykle przepadną (czyli ok 5 m-cy)
Witajcie! Ja tez chcialabym sie zalapac na bycie mama 2010 :-) wlasnie konczymy pierwszy cykl staranek. Za tydzień powinnam dostać okres, ale mam nadzieje, ze nie to nie nastapi ;-) trzymajcie kciuki
:-) trzymamy mocno :-)
Odpadam na 100%, ja myślę że nawet owu nie miałam w tym cyklu :-(
:-) łepek do góry, a nóż niespodzianka będzie
Scully nie pilnujesz nas.;-)
neta jakiś czas nie miałam i nie dałam rady nadrobić więc... odpuściłam... :-)
Oj Scully to strasznie długo te Twoje cykle trwają..no ale jak śluzik ok to powodzenia życzę...
wyszłam z założenia, że jak Bozia da to będę się cieszyć, a jak nie to odwiedzę w końcu gina ;-) tak 2-3 cykle sobie jeszcze daję :-)
Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.
Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.
Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
będzie dobrze mi gin powiedział, że będę mieć dziecko tylko kwestia metody ;-) czyli jak nie naturalnie bez wspomagaczy to ze wspomagaczami ;-) optymistycznie zaraża
Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.
bierz ładnie i cieplutko się trzymaj
witam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci
fajowo, że już OK na pewno wielką radość mu sprawiliście ;-)
Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-------wściekła/y:
A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziwny gin musisz go zmienić, bo wafel powinien doradzić co robić, a nie kasę brać nie ma co się podłamywać tylko nowego dobrego gina prowadzącego poszukać
Kerna no cóż ja cały czas atrakcje niestety. Plamienia nadal mam od czasu do czasu i nadal jestem na podtrzymaniu ale dzidziołek rośnie i mam nadzieje, ze jest zdrowy o tym sie dowiem jutro o 9
Mdłosci prawie nie mam chyba, ze maz sie wyperfumuje jednymi perfumami, albo umyje sie plynem pod prysznic , którego nie toleruje wiec musielismy mu kupic inny
Jem dosłownie wszystko a z wago cały czas spadam teraz na -5 kg
jedyne co sie mnie trzyma to nocna zgaga i to, ze nie umiem zasypiać wierce sie po 2-3 h a ootem padam i pie do 11
Na razie mam l4 leżące i nic sie raczej nie zmieni, na dodatek maz ze mna był na usg wiec lekarka mu dała wskazówki i teraz chodzi wyziela mi czas na komputer bo za duzo siedze a mam cąły czas leżec bo sie okazało, ze widziąła na usg cień kolo łożyska wiec mozliwe, ze albo sie nie przytwierdziło, albo sie odkleja, albo to nic poważnego.Ale mąż - dowódca domu chodzi i mnie pilnuje;-)
jak trzeba to leż plackiem a siedzenie przed komp nie wskazane ;-) max 4 godziny dziennie i tu poważnie piszę kobietka w ciąży nie może pracować przy komp więcej niż 4 godz dziennie (a pracodawca ma obowiązek tego przestrzegać)
Dziewczyny, a ja myslicie, czy w dniu, w ktorym bede miala robiona droznosc wypisaliby mi w szpitalu zwolnienie na ten jeden dzień?
oczywiście, że tak będzie jako szpitalne płatne 70%
tak tylko jest niepłatne...opłaca się wziąć dzień urlopu
płatne 70% wypłaty za ten dzień czyli jak np. za dzień wyliczysz, że masz 50 zł to dostaniesz 70% tego ;-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: