reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ROBIN niechce zeby to zle zabrzmialo ale moze twoj gin powiedzial ci ze zachodzisz w ciaze ale jej nieutrzymujesz tylko dla tego zebys dalej sie u niego leczyla i czesciej chodzila :confused: bo skad moze wiedziec ze byla ciaza tak wczesna skoro nawet jak kobieta jest w ciazy to lekarz niepotrafi jej potwierdzic jesli jest zbyt wczesna to jak moze powiedziec ze byla i ze miesiac predzej tez byla:baffled: to 1 dziwna rzecz a 2 to to ze zapiasal tylko wspomagacze a nie cos na utrzymanie:dry: tak jak pisala jakas kobietka predzej moze to zwykle naciaganie ja na twoim miejscu skonsultowalabym z innnym ginem dla mnie to jakies dziwne i podejzane :dry::dry::dry:

reklama
Robin, bardzo mi przykro.
Nie rozumiem tylko, po co gin przepisał Ci wspomagacze na owulkę skoro zachodzisz w ciążę? Jeśli nie możesz jej utrzymać to powinien raczej przepisać Ci luteinę lub duphaston. Ja dzisiaj poszłam do ginka właśnie po lutkę, żeby utrzymać ciążę skoro poprzedniej się nie udało a poronienie też nastąpiło wcześnie.
No i moja dzisiejsza wizyta trwała 10 min. bo trochę też pytań zadawał i nic nie zapłaciłam, bo ginek powiedział, że nie było badania to nie ma za co płacić. A wizyta u niego też kosztuje 100
.
Rybko, dlatego właśnie chcę odwiedzić innego lekarza i porobić na własna rękę jakies dodatkowe badania na które ten mnie nie kieruje!!!

Robin, bardzo mi przykro.
Nie rozumiem tylko, po co gin przepisał Ci wspomagacze na owulkę skoro zachodzisz w ciążę? Jeśli nie możesz jej utrzymać to powinien raczej przepisać Ci luteinę lub duphaston. Ja dzisiaj poszłam do ginka właśnie po lutkę, żeby utrzymać ciążę skoro poprzedniej się nie udało a poronienie też nastąpiło wcześnie.
No i moja dzisiejsza wizyta trwała 10 min. bo trochę też pytań zadawał i nic nie zapłaciłam, bo ginek powiedział, że nie było badania to nie ma za co płacić. A wizyta u niego też kosztuje 100.

Jasne to duphaston powinien przepisać, bo to jest właśnie progesteron odpowiedziałny za utrzymanie ciaży...ja też od następnego cyklu będę go brała.

ryba śliczny suwaczek...:tak:

ROBIN niechce zeby to zle zabrzmialo ale moze twoj gin powiedzial ci ze zachodzisz w ciaze ale jej nieutrzymujesz tylko dla tego zebys dalej sie u niego leczyla i czesciej chodzila :confused: bo skad moze wiedziec ze byla ciaza tak wczesna skoro nawet jak kobieta jest w ciazy to lekarz niepotrafi jej potwierdzic jesli jest zbyt wczesna to jak moze powiedziec ze byla i ze miesiac predzej tez byla:baffled: to 1 dziwna rzecz a 2 to to ze zapiasal tylko wspomagacze a nie cos na utrzymanie:dry: tak jak pisala jakas kobietka predzej moze to zwykle naciaganie ja na twoim miejscu skonsultowalabym z innnym ginem dla mnie to jakies dziwne i podejzane :dry::dry::dry:
To jest bardzo znany prof od niepłodności więc chyba jakies pojęcie ma, co nie wyklucza oczywiscie, że próbuje mnie trochę przetrzymać a o ciąży mówi na podstawie progesteronu.
On naprawdę wielu ludziom pomógł tylko od jakiegos czau mam wrazenie, ze trochę zaczyna olewać bo ja naprawdę tez nie wiem po co te wspomagacze??? Wszystko sie napewno wyjaśni juz ja o to zadbam!!!

Jasne to duphaston powinien przepisać, bo to jest właśnie progesteron odpowiedziałny za utrzymanie ciaży...ja też od następnego cyklu będę go brała.

ryba śliczny suwaczek...:tak:
Tylko ja progesteron mam bardzo dobry!!! Ja miałam 23 dc 39,99!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć wreszcie Ci mogę napisać, ze naprawdę fajniutkie zdięcia robisz śmiało inwestuj w lustrzankę!!!
A nalistę możesz pisać STARTUJEMY juz w wakacje i.t.p.

Robin dziękuje kochana jesteś :tak::zawstydzona/y:
Teraz zdjęć na bloga nie wstawiam bo już nie długo kupuję sobie dobrą lustrzankę i chcę wstawiać tam zdjęcia robione już nowym sprzętem.A tak na prawdę na starym aparacie(Kodaku)tylko się uczyłam.Jak wstawię nowe fotki dam znac,lecz jeszcze trzeba poczekać ale już nie długo :happy2:

Robin dziękuje kochana jesteś :tak::zawstydzona/y:
Teraz zdjęć na bloga nie wstawiam bo już nie długo kupuję sobie dobrą lustrzankę i chcę wstawiać tam zdjęcia robione już nowym sprzętem.A tak na prawdę na starym aparacie(Kodaku)tylko się uczyłam.Jak wstawię nowe fotki dam znac,lecz jeszcze trzeba poczekać ale już nie długo :happy2:

Aguś gdzie można obejrzeć twoje zdjecia ??
JA tez lubie pstrykac :-)

Robin rob badania bo to chyba wszystko wyjasni i przede wszystkim nie zostawiaj tego tak jak jest, super ze dzialasz a i wizyta u innego gin nie zaszkodzi
ja tez mam w planach przejsc sie do innego ale to chyba w marcu jakby teraz sie nie udalo.... w tym cyklu postanowilam porobic badania, powspomagac sie testami owu i zobaczymy..... bo jak wyniki badan wyjda niecikawie to juz bede wiedziec gdzie lezy przyczyna.... choc mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje a w koncu ten cykl bedzie owocnym bo chcialabym 8 marca zobaczyc 2 kreseczki:-)
w ogole jakis dziwny @ mam, ostatnio trwal 5 dni plus 1 dzien plamienia a dzis dopiero 4dc z czego dzisiejszy i wczorajszy to delikatne plamienie, a dzis nawet to raczej brazowe:confused:

Pajkaa pytałaś, ja znikłam:dry: Jak się czuję?? A bo ja wiem....mdłości mnie dobijają. Do tego jadłowstręt totalny i zero energi:zawstydzona/y: Jestem słaba, zmęczona i głodna. to tak w skrócie. A synek chce się bawić:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Licze, że szybko się to skończy. A jak u Cibie?? Jak plamienia?

Kerna no cóż ja cały czas atrakcje niestety. Plamienia nadal mam od czasu do czasu i nadal jestem na podtrzymaniu ale dzidziołek rośnie i mam nadzieje, ze jest zdrowy o tym sie dowiem jutro o 9:)
Mdłosci prawie nie mam chyba, ze maz sie wyperfumuje jednymi perfumami, albo umyje sie plynem pod prysznic , którego nie toleruje wiec musielismy mu kupic inny :)
Jem dosłownie wszystko a z wago cały czas spadam:( teraz na -5 kg
jedyne co sie mnie trzyma to nocna zgaga i to, ze nie umiem zasypiać wierce sie po 2-3 h a ootem padam i pie do 11:(
Na razie mam l4 leżące i nic sie raczej nie zmieni, na dodatek maz ze mna był na usg wiec lekarka mu dała wskazówki i teraz chodzi wyziela mi czas na komputer bo za duzo siedze a mam cąły czas leżec bo sie okazało, ze widziąła na usg cień kolo łożyska wiec mozliwe, ze albo sie nie przytwierdziło, albo sie odkleja, albo to nic poważnego.Ale mąż - dowódca domu chodzi i mnie pilnuje;-)

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny jak jest z badaniem beta HCG - czy lekarze tez wysylaja na te badanie? Czy to raczej kobiety sobie same funduja, aby sprawdzic, czy wsio oki? I czy na to dostaje sie w ogole skierowanie?

Do góry