reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.

Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.

Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.

Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.

No troszke je czuje,ale nie tak jak na owulke;/ i tak jakos podbrzusze mnie pobolewa:baffled:
no to może jeszcze za wcześnie żeby test coś wykazał, zaczekaj jeszcze 2-3 dni i zrób znowu. Ja czytałam że testy owu najlepiej robic wieczorem bo wtedy jest największe stężenie tego hormonu i test jest wiarygodniejszy

Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.

Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
nanusia to teraz już się nie martw, jak będziesz mieć wszystkie badania to będą wiedzieć jak ci pomóc i szybko się zafasolkujecie:tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czy do drożności trzeba się jakość przygotować? jakaś wstrzemięźliwość wskazana?

nanusia to teraz już się nie martw, jak będziesz mieć wszystkie badania to będą wiedzieć jak ci pomóc i szybko się zafasolkujecie:tak::tak::tak:

Zobaczymy;). Dziś odstawiam męża na bezpieczną odległość, bo jeszcze jego chłopaczki w tym tyg zostały do zbadania;)

Kochana i tak jak Mysa mowi teraz juz bedą wiedzieli ja wam pomóc:tak:
A powiedz mi co to za badanie robiłas???Jak sie nazywa? i zlecił ci je lekarz?

Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.

NO to piekne wiesci:-D:-D:-D:-D:-D

Czy do drożności trzeba się jakość przygotować? jakaś wstrzemięźliwość wskazana?
Nanusia do droznosci nie wolno wspólzyc,zeby bron Boze nie było dzidzi!Robi sie ją przed owulacją

Hejka.
rybko to tylko teraz dbać o siebie i się cieszyć szczęściem:-):-):-)

reklama
Hejka.

odpoczywaj kochana i dbaj o siebie - ale zazdroszcze :zawstydzona/y:

Do góry