reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No nic jeszcze dzis podpytam czy bedziemy robic jakies badania:tak:
I chce zapytac o inseminacje:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.

Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.

Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.

Gratuluję samopoczucia, podobne do mojego :-(

suzi1, robiłam przeciwciała przeciwplemnikowe w śluzie szyjkowym, czystośc pochwy ( nie mylić z cytologią) , przeciwciała + antygen Chlamydia ( jedno badanie z krwi, a drugie ze śłuzu). Na wszytskie badania skierował mnie lekarz.

Niestety trzeba było robić prywatnie, co nei mało jak dla mnie kosztowało, a poz atym jeszcze musieliśmy jechać do innego miasta.

Nanusiu czym różni się właściwie cytologia od czystosci pochwy, jak wyglada to badanie na czystość, i napisz mi jak wyglądało też badanko na te przeciwciała plemnikowe w śluzie szyjkowym, czy robiłaś badanie 8 godzin po stosunku?
Ile płaciłaś za badanka?

Cze dziewczyny!
Fatalnie sie dzisiaj czule - boli mnie w krzyzu i jakies przeziebienie sie chyba przyplatalo:-( Wlasnie pije herbatke z sokiem malinowym, i zamierzam na kolacje sosik czosnkowy zaserwowac... Moze przejdzie...
Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.

Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.

Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
No i widzisz - szansa zawsze jest i trzeba sie tego trzymac!:tak:
Przykro mi z powodu @. Ale dobrze, ze szybko przyszla - krotsze cykle, wiecej szans;-)
A ile zaplaciliscie za te wszystkie badania? My tez jakbysmy chcieli je porobic musielibysmy sie na wycieczke do innego miasta wybrac.. I wcale mi sie to nie usmiecha:no:

Czy do drożności trzeba się jakość przygotować? jakaś wstrzemięźliwość wskazana?
Mi gin powiedzial, ze nie mam sie seksic w noc przed badaniem. A lekarz, ktory badanie przeprowadzal mowil o jakims dluzszym okresie bezstosunkowym, ale nie pamietam jakim, bo juz wtedy glupi jas zaczal dzialac;-)

witam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci
Najwazniejsze, ze z tata lepiej. A fasolka bedzie w nastepnym cyklu:tak:

Gratuluję samopoczucia, podobne do mojego :-(

Nanusiu czym różni się właściwie cytologia od czystosci pochwy, jak wyglada to badanie na czystość, i napisz mi jak wyglądało też badanko na te przeciwciała plemnikowe w śluzie szyjkowym, czy robiłaś badanie 8 godzin po stosunku?
Ile płaciłaś za badanka?

W pochwie w prawidłowych warunkach występują bakterie - pałeczki kwasotwórcze wytwarzające środowisko kwaśne, które stanowi ochronę przed zakażeniami drobnoustrojami patologicznymi. Prawidłowa biocenoza pochwy może ulec zachwianiu np. podczas stosowania antybiotyków, w przypadku zmian hormonalnych (starość, połóg). Nawet zbyt intensywna higiena niszczy pożyteczne bakterie. Skutkiem mogą być zapalenia i inne powikłania. Badanie biocenozy pochwy pomaga rozpoznać te stany. Celem badania jest wykrycie lub nie drobnoustrojów chorobotwórczych i komórek odczynu zapalnego w wydzielinie z pochwy.

Wyróżnia się cztery stopnie tzw. czystości pochwyStopień I- w rozmazie stwierdza się liczne pałeczki kwasotwórcze. Jest to obraz prawidłowy.Stopień II- oprócz licznych pałeczek kwasotwórczych znajdują się pojedyncze inne bakterie i krwinki białe.Stopień III- pożyteczne bakterie są pojedyncze lub ich nie znajdujemy, występują liczne inne bakterie i dużo krwinek białych. Stopień IV- nie ma pałeczek kwasotwórczych, a oprócz licznych bakterii i krwinek białych wykrywamy grzyby (np. drożdżaki) lub rzęsistek pochwowy

lekarz pobrał mi wymaz na szkiełko i to wszystko

Badnai na przeciwciała pobierał mi lekarz przez 3 minuty śłuz do specjalnego pojemnika. Nie musiałam być po stosunku. Prawdopoodbnie był zbadany na plemnikach obcego dawcy.

Po stosunku będę robić teraz, bo dopiero dostałam skierowanie.

No i widzisz - szansa zawsze jest i trzeba sie tego trzymac!:tak:
Przykro mi z powodu @. Ale dobrze, ze szybko przyszla - krotsze cykle, wiecej szans;-)
A ile zaplaciliscie za te wszystkie badania? My tez jakbysmy chcieli je porobic musielibysmy sie na wycieczke do innego miasta wybrac.. I wcale mi sie to nie usmiecha:no:

Za te badnia zapłaciliśy 200zł

Laski ile u Was trwało badanie drożności? Lekarz mówił,że jakieś 4 godz. Cyz ja muszę coś ze sobą wziąźć? Jutro będę dzwonić, ale wolę wiedzieć co i jak by móc ewentualnie mieć o co zapytać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::shocked2::shocked2::crazy::crazy::crazy::errr::errr::errr:

I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Laski ile u Was trwało badanie drożności? Lekarz mówił,że jakieś 4 godz. Cyz ja muszę coś ze sobą wziąźć? Jutro będę dzwonić, ale wolę wiedzieć co i jak by móc ewentualnie mieć o co zapytać
W dniu badania zostalam normalnie przyjeta na oddzial ginekologiczny. W zwiazku z tym wzielam pizamke, szlafroczek, kapciuchu, recznikczek, podpaske (w sumie niepotrezbnie, bo mi dali) itp. Przed godz 8 stawilam sie izbie przyjec, otworzyli karte, pozniej zbadali, pobrali krew do badan i polozyli do lozeczka. Czekalam do godz 13 (!!!) na badanie, ktore trwalo moze z 10 min w sumie!!! Potem zdrezmnelam sie z godzinke i do domciu!

Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::shocked2::shocked2::crazy::crazy::crazy::errr::errr::errr:

Nie wiem czy dobrze zrozumialam - bylas wlasnie w ciazy, ale poronilas? I ciagle sie to dzieje?:szok:
A te wspomagacze teraz Ci zapisal, czy wczesniej?

Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
A on co mi przepisał???

Przykro mi Robin, ale jest jeden plus przynajmniej wiesz,że jesteś zdolna do zapłodnienia, więc reszta to kwestia czasu i badań i napewno doczekasz się swojej fasoli, za co mocno trzymam kciuki

W dniu badania zostalam normalnie przyjeta na oddzial ginekologiczny. W zwiazku z tym wzielam pizamke, szlafroczek, kapciuchu, recznikczek, podpaske (w sumie niepotrezbnie, bo mi dali) itp. Przed godz 8 stawilam sie izbie przyjec, otworzyli karte, pozniej zbadali, pobrali krew do badan i polozyli do lozeczka. Czekalam do godz 13 (!!!) na badanie, ktore trwalo moze z 10 min w sumie!!! Potem zdrezmnelam sie z godzinke i do domciu!

Nie wiem czy dobrze zrozumialam - bylas wlasnie w ciazy, ale poronilas? I ciagle sie to dzieje?:szok:
A te wspomagacze teraz Ci zapisal, czy wczesniej?
Byłam teraz i miesiąc wcześniej napewno bo tak wynika z badań wcześniej nie robiłam. a wspomagacze zapisuje mi od grudnia, ale ja mam owulkę i bez nich i jestem totalnie skołowana

Przykro mi Robin, ale jest jeden plus przynajmniej wiesz,że jesteś zdolna do zapłodnienia, więc reszta to kwestia czasu i badań i napewno doczekasz się swojej fasoli, za co mocno trzymam kciuki
Dzięki Nanusia!!!
Ja wczoraj tez dzień przepłakałam:((((

Postanowiłam na własną rękę działać zacznę od szczególowej morfologii krwi, i chcę zrobic ta prolaktynę tylko mi powieddzie kiedy wykonac to badanie?
Maćku chyba ty robiłaś te badania

reklama
Robin - przykro mi kobietko!
A jak lekarz stwierdził ze teraz i ostatnio byłaś?
ja podejrzewam ze tez bylam we wrzesniu, no ale przeciez za pozno juz a moj gin mi powiedzial ze jak bylo samoistne poronienie to on nie jest w stanie mi powiedziec czy bylam czy nie???
jutro ide porobic badania. zamowilam dzis testy owulacyjne na allegro, mam nadzieje ze pomoga....
aha i czy wiesiolka moge brac od zakonczenia @???
prosze tez o aktualizacje mnie na liscie - 4 cykl zaczelismy

Do góry