reklama
asiucha-L
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.
Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.
Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
Gratuluję samopoczucia, podobne do mojego :-(
suzi1, robiłam przeciwciała przeciwplemnikowe w śluzie szyjkowym, czystośc pochwy ( nie mylić z cytologią) , przeciwciała + antygen Chlamydia ( jedno badanie z krwi, a drugie ze śłuzu). Na wszytskie badania skierował mnie lekarz.
Niestety trzeba było robić prywatnie, co nei mało jak dla mnie kosztowało, a poz atym jeszcze musieliśmy jechać do innego miasta.
Nanusiu czym różni się właściwie cytologia od czystosci pochwy, jak wyglada to badanie na czystość, i napisz mi jak wyglądało też badanko na te przeciwciała plemnikowe w śluzie szyjkowym, czy robiłaś badanie 8 godzin po stosunku?
Ile płaciłaś za badanka?
Cze dziewczyny!
Fatalnie sie dzisiaj czule - boli mnie w krzyzu i jakies przeziebienie sie chyba przyplatalo:-( Wlasnie pije herbatke z sokiem malinowym, i zamierzam na kolacje sosik czosnkowy zaserwowac... Moze przejdzie...
Przykro mi z powodu @. Ale dobrze, ze szybko przyszla - krotsze cykle, wiecej szans;-)
A ile zaplaciliscie za te wszystkie badania? My tez jakbysmy chcieli je porobic musielibysmy sie na wycieczke do innego miasta wybrac.. I wcale mi sie to nie usmiecha
Fatalnie sie dzisiaj czule - boli mnie w krzyzu i jakies przeziebienie sie chyba przyplatalo:-( Wlasnie pije herbatke z sokiem malinowym, i zamierzam na kolacje sosik czosnkowy zaserwowac... Moze przejdzie...
No i widzisz - szansa zawsze jest i trzeba sie tego trzymac!Hej dziewczyny. Wróciłam właśńie od gina.
Potwierdził,że mam przeciwciała przeciwplemnikowe, ale od razu powiedział,że miał pacjentkę, ktora miała je w 1:400 ( ja mam 1:200) i zaszła w ciążę, więc nic nie jest przesądzone.
Poza tym dostałam skierowanie na drożność jajowodów (jajników?) i na test po stosunku. W tym samym czasie mąż jeszcze musi się zbadać i chyab będziemy mieli już komplet badań.
Wczoraj , aż o 4 dni dostałam wcześniej @, załamałam się i nie przespalam nocy. Ogólnei źle się czuję psychicznie i fizycznie. Mam jednak nadzieję,że wszytsko lada dzień wróci do normy.
Przykro mi z powodu @. Ale dobrze, ze szybko przyszla - krotsze cykle, wiecej szans;-)
A ile zaplaciliscie za te wszystkie badania? My tez jakbysmy chcieli je porobic musielibysmy sie na wycieczke do innego miasta wybrac.. I wcale mi sie to nie usmiecha
Mi gin powiedzial, ze nie mam sie seksic w noc przed badaniem. A lekarz, ktory badanie przeprowadzal mowil o jakims dluzszym okresie bezstosunkowym, ale nie pamietam jakim, bo juz wtedy glupi jas zaczal dzialac;-)Czy do drożności trzeba się jakość przygotować? jakaś wstrzemięźliwość wskazana?
Najwazniejsze, ze z tata lepiej. A fasolka bedzie w nastepnym cykluwitam witam wlanie kilka godzinek temu wrocilam z polski i jestem juz w domku bylam od wtorku w nocy i minelam moja owulke jestem wsciekla ale za to moj tata sie lepiej czuje odzyskal przytomnosc i bardzo sie cieszyl ze zobaczyl cala 3 swoich dzieci
Gratuluję samopoczucia, podobne do mojego :-(
Nanusiu czym różni się właściwie cytologia od czystosci pochwy, jak wyglada to badanie na czystość, i napisz mi jak wyglądało też badanko na te przeciwciała plemnikowe w śluzie szyjkowym, czy robiłaś badanie 8 godzin po stosunku?
Ile płaciłaś za badanka?
W pochwie w prawidłowych warunkach występują bakterie - pałeczki kwasotwórcze wytwarzające środowisko kwaśne, które stanowi ochronę przed zakażeniami drobnoustrojami patologicznymi. Prawidłowa biocenoza pochwy może ulec zachwianiu np. podczas stosowania antybiotyków, w przypadku zmian hormonalnych (starość, połóg). Nawet zbyt intensywna higiena niszczy pożyteczne bakterie. Skutkiem mogą być zapalenia i inne powikłania. Badanie biocenozy pochwy pomaga rozpoznać te stany. Celem badania jest wykrycie lub nie drobnoustrojów chorobotwórczych i komórek odczynu zapalnego w wydzielinie z pochwy.
Wyróżnia się cztery stopnie tzw. czystości pochwyStopień I- w rozmazie stwierdza się liczne pałeczki kwasotwórcze. Jest to obraz prawidłowy.Stopień II- oprócz licznych pałeczek kwasotwórczych znajdują się pojedyncze inne bakterie i krwinki białe.Stopień III- pożyteczne bakterie są pojedyncze lub ich nie znajdujemy, występują liczne inne bakterie i dużo krwinek białych. Stopień IV- nie ma pałeczek kwasotwórczych, a oprócz licznych bakterii i krwinek białych wykrywamy grzyby (np. drożdżaki) lub rzęsistek pochwowy
lekarz pobrał mi wymaz na szkiełko i to wszystko
Badnai na przeciwciała pobierał mi lekarz przez 3 minuty śłuz do specjalnego pojemnika. Nie musiałam być po stosunku. Prawdopoodbnie był zbadany na plemnikach obcego dawcy.
Po stosunku będę robić teraz, bo dopiero dostałam skierowanie.
No i widzisz - szansa zawsze jest i trzeba sie tego trzymac!
Za te badnia zapłaciliśy 200zł
Laski ile u Was trwało badanie drożności? Lekarz mówił,że jakieś 4 godz. Cyz ja muszę coś ze sobą wziąźć? Jutro będę dzwonić, ale wolę wiedzieć co i jak by móc ewentualnie mieć o co zapytać
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-------wściekła/y:
A dzisiaj byłam u ginia i jestem wściekła!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
więc jednak nie mam urojeń!!! Ale szybko następuje poronienie!
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
I zapłaciłam 100 za 4 min rozmowy o niczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
A on co mi przepisał???
Wspomaganie Clo pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i badanie na przeciwciała plemnikobójcze!!!
Jak sam stwierdził, że w ciąże zachodzę czyli owulka jest zapłodnienie tez i .............................................................?????????????????????????????
Ostatnia edycja:
W dniu badania zostalam normalnie przyjeta na oddzial ginekologiczny. W zwiazku z tym wzielam pizamke, szlafroczek, kapciuchu, recznikczek, podpaske (w sumie niepotrezbnie, bo mi dali) itp. Przed godz 8 stawilam sie izbie przyjec, otworzyli karte, pozniej zbadali, pobrali krew do badan i polozyli do lozeczka. Czekalam do godz 13 (!!!) na badanie, ktore trwalo moze z 10 min w sumie!!! Potem zdrezmnelam sie z godzinke i do domciu!Laski ile u Was trwało badanie drożności? Lekarz mówił,że jakieś 4 godz. Cyz ja muszę coś ze sobą wziąźć? Jutro będę dzwonić, ale wolę wiedzieć co i jak by móc ewentualnie mieć o co zapytać
Nie wiem czy dobrze zrozumialam - bylas wlasnie w ciazy, ale poronilas? I ciagle sie to dzieje?Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-------wściekła/y:
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
A on co mi przepisał???
A te wspomagacze teraz Ci zapisal, czy wczesniej?
Cześć dziewczyny!!! Wczoraj przyszła @:-------wściekła/y:
Jakie wieści???!!!
Zachodzę w ciążę,
A on co mi przepisał???
Przykro mi Robin, ale jest jeden plus przynajmniej wiesz,że jesteś zdolna do zapłodnienia, więc reszta to kwestia czasu i badań i napewno doczekasz się swojej fasoli, za co mocno trzymam kciuki
Byłam teraz i miesiąc wcześniej napewno bo tak wynika z badań wcześniej nie robiłam. a wspomagacze zapisuje mi od grudnia, ale ja mam owulkę i bez nich i jestem totalnie skołowanaW dniu badania zostalam normalnie przyjeta na oddzial ginekologiczny. W zwiazku z tym wzielam pizamke, szlafroczek, kapciuchu, recznikczek, podpaske (w sumie niepotrezbnie, bo mi dali) itp. Przed godz 8 stawilam sie izbie przyjec, otworzyli karte, pozniej zbadali, pobrali krew do badan i polozyli do lozeczka. Czekalam do godz 13 (!!!) na badanie, ktore trwalo moze z 10 min w sumie!!! Potem zdrezmnelam sie z godzinke i do domciu!
Nie wiem czy dobrze zrozumialam - bylas wlasnie w ciazy, ale poronilas? I ciagle sie to dzieje?
A te wspomagacze teraz Ci zapisal, czy wczesniej?
Dzięki Nanusia!!!Przykro mi Robin, ale jest jeden plus przynajmniej wiesz,że jesteś zdolna do zapłodnienia, więc reszta to kwestia czasu i badań i napewno doczekasz się swojej fasoli, za co mocno trzymam kciuki
Ja wczoraj tez dzień przepłakałam(((
Postanowiłam na własną rękę działać zacznę od szczególowej morfologii krwi, i chcę zrobic ta prolaktynę tylko mi powieddzie kiedy wykonac to badanie?
Maćku chyba ty robiłaś te badania
reklama
Robin - przykro mi kobietko!
A jak lekarz stwierdził ze teraz i ostatnio byłaś?
ja podejrzewam ze tez bylam we wrzesniu, no ale przeciez za pozno juz a moj gin mi powiedzial ze jak bylo samoistne poronienie to on nie jest w stanie mi powiedziec czy bylam czy nie???
jutro ide porobic badania. zamowilam dzis testy owulacyjne na allegro, mam nadzieje ze pomoga....
aha i czy wiesiolka moge brac od zakonczenia @???
prosze tez o aktualizacje mnie na liscie - 4 cykl zaczelismy
A jak lekarz stwierdził ze teraz i ostatnio byłaś?
ja podejrzewam ze tez bylam we wrzesniu, no ale przeciez za pozno juz a moj gin mi powiedzial ze jak bylo samoistne poronienie to on nie jest w stanie mi powiedziec czy bylam czy nie???
jutro ide porobic badania. zamowilam dzis testy owulacyjne na allegro, mam nadzieje ze pomoga....
aha i czy wiesiolka moge brac od zakonczenia @???
prosze tez o aktualizacje mnie na liscie - 4 cykl zaczelismy
Podziel się: