reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Zabka cos pisałaś prędzej o odchudzaniu. To ci coś napiszę, mam taką znajomą koleżankę ją nie nazwę bo tak często się nie widzimy, więc ona jest 2 lata po ślubie i coś koło roku temu szła na wizytę i pani doktor powiedziała że ma bardzo małe szanse na ciążę bo nadżerka polistyczne jajniki(chyba dobrze zapisałam)i tam resztę nie potrafię zapisać bo nie pamiętam. I jej szanse to cud-tak brzmiało to zdanie. Nie przejęła się tym bo jeszcze młoda jest. Była dosyć otyła- niska i u niej to bardzo widać było. Postanowiła o siebie zadbać i sie odchudzała, waga jej zjechała i tu niespodzianka ciąża. i pani doktor powiedziała że tak się często właśnie zdaża przy jej problemach z wagą i sprawami kobiecymi.
To nie żeby do ciebie coś z wagą ale czy to nie dziwnie rzeczy można się dowiedzieć?:confused:

reklama
Zabka cos pisałaś prędzej o odchudzaniu. To ci coś napiszę, mam taką znajomą koleżankę ją nie nazwę bo tak często się nie widzimy, więc ona jest 2 lata po ślubie i coś koło roku temu szła na wizytę i pani doktor powiedziała że ma bardzo małe szanse na ciążę bo nadżerka polistyczne jajniki(chyba dobrze zapisałam)i tam resztę nie potrafię zapisać bo nie pamiętam. I jej szanse to cud-tak brzmiało to zdanie. Nie przejęła się tym bo jeszcze młoda jest. Była dosyć otyła- niska i u niej to bardzo widać było. Postanowiła o siebie zadbać i sie odchudzała, waga jej zjechała i tu niespodzianka ciąża. i pani doktor powiedziała że tak się często właśnie zdaża przy jej problemach z wagą i sprawami kobiecymi.
To nie żeby do ciebie coś z wagą ale czy to nie dziwnie rzeczy można się dowiedzieć?:confused:
no ja sie czasem zastanawiam czy ta moja waga po 1 ciazy niebedzie przeszkoda do zajscia w druga ale juz sobie powiedzialm ze jak 2 cykl niewyjdzie to pojde do ginka niech mnie zbada i da na badania i zobaczy mimo ze krotko sie staram ale z moja waga wole wiedziec predzej zeby pozniej sie nieokazalo ze jakies byleco przeszkodzilo...

SUZI kochana mocno przytulam ,wiem że to dla ciebie ciężki kiedy @ się zjawa ,jestem pewna że wam się uda i nie wolno ci się poddać.

OLKALE ja jak starałam się o dzidzie to żeby nie wyłyneło to kładłam poduszke pod tyłek i nogi na ściane i tak leżałam z 5 minut .

ZABKA pewnie przetrzymaj chłopa a jutro go rozgrzej to oszaleje z zadowolenia ...

cze Oliwka
Ogromne gratulacje :) jak bym tak chciała jak Ty :)

Ja zawsze leżę i pilnuję, żeby nie wypłynęło :) z poduszką też, albo świecę robię...wygłupiam sie ;)

:-)mon a już się za Tobą stęskniłam :tak:

byłam wczoraj wieczorem bo cały dzień w pracy ale nadrobimy bo weekend wolny ;-)
to miło:) dzięki za zaproszenie :)
nadrobić spróbujemy przynajmniej ;) week mam wolny, tylko u mnie płodne nadchodzą więc impreza się szykuje :)

A co u Ciebie? wzięlaś sie za jakieś badania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie badania szyjki, kilka dni temu pisałyście o tym. No to też zaczełam badać:-D z tymze nie bardzo wiem gdzie jest to ujście...na początku cyklu była wysoko to wiadomo, ale teraz zaczęła się obniżać, ale kompletnie nie wiem czy jest otwarta czy zamknieta...jak to wyczuc
Raczej Ci nie pomoge, bo ja mam tez problem z ocen jaka jest ta szyjka:baffled:

Macku ja mam podobne obserwacje
wczoraj praktycznie chyba wszystko wyplynelo a wiadomo ze juz dawno mam niepolodne a w sordku cyklu nie bylo tego az tak duzo
ja mysle ze jak szyjka jest otwarta to wlasnie plemniczki tam sie dostaja a ja sa nieplodne to jest zamknieta i juz nie maja gdzie leciec wiec na zewnatrz:-)
QUOTE]

Dziewczyny mam pytanie odnośnie badania szyjki, kilka dni temu pisałyście o tym. No to też zaczełam badać:-D z tymze nie bardzo wiem gdzie jest to ujście...na początku cyklu była wysoko to wiadomo, ale teraz zaczęła się obniżać, ale kompletnie nie wiem czy jest otwarta czy zamknieta...jak to wyczuc
Taki nosek z otwartą kuleczką tak jakby półkole- nie wiem jak to wytłumaczyć może ktos lepiej to opisze .

cze Oliwka
Ogromne gratulacje :) jak bym tak chciała jak Ty :)

Ja zawsze leżę i pilnuję, żeby nie wypłynęło :) z poduszką też, albo świecę robię...wygłupiam sie ;)
no ja w tym cyklu bede probowala z tym tyleczkiem w gorze :) ciekawe czy cos z tego bedzie ma z na poczatku sie smial jak mu powiedzialam ze bede tak robic a ostatnio sam sie pytal kiedy bede nogi zadzierac io dziwo nieprotestuje jak mu daje cynk do lykania a tak to nigdy zadnych pigolek nielykal i niedal sobie przegadac a teraz prosze sam grzecznie lyka hihihihi

reklama
lapop
ja czuję taki płaski, twardy krążek to to jest szyjka? czy przed tym jest ujście?...w innych dc kojarzę, ze jest zupełnie miękko, tak jakby tego krążka nie było, to może wtedy jest otwarta?

Do góry