reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Batonik,a kiedy miewasz owulację,to czujesz coś?ja spr tylko sluz,i w tych dniach był seksik...ale tydzień pozniej bolał mnie jajnik....no a za kolejny tydzień czyli dziś przysła @...raczej niemozliwe by się owu tak przesunęła,przy sluzie niepłodnym....a poza tym też zauważyłam że w szczytowe dni płodne to gdzieś śluz wsysało...myslałam że było go mało czy jak,ale nie,zawsze jest sporo...i tak było 2 razy!a potem już w ewidentnie niepłodne tak mi wypłynęlo że i prześcieradło musiałam zmienić;/:shocked2:

Może to dlatego,że w dni płodne szyjka macicy jest otwarta....a w niepłodne zaczopowana,i plemniki nie mają szans się dostać...więc cały śluz wypływa....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Batonik,a kiedy miewasz owulację,to czujesz coś?ja spr tylko sluz,i w tych dniach był seksik...ale tydzień pozniej bolał mnie jajnik....no a za kolejny tydzień czyli dziś przysła @...raczej niemozliwe by się owu tak przesunęła,przy sluzie niepłodnym....a poza tym też zauważyłam że w szczytowe dni płodne to gdzieś śluz wsysało...myslałam że było go mało czy jak,ale nie,zawsze jest sporo...i tak było 2 razy!a potem już w ewidentnie niepłodne tak mi wypłynęlo że i prześcieradło musiałam zmienić;/:shocked2:

:baffled:hmmm ja sama bym nie wiedziała bo żadnych dolegliwości związanych z owulacją nie mam ale skorzystałam z testów owu i wiem kiedy mam :-) mam nadzieje że wiem :baffled::-D

hej kobietki ale napisalyscie sporo ja mam dzis 12 dc i wkoncu zaczal sie jakis sluz i to sporo najpierw rano mialam przezroczysty i rozciagliwy a teraz bialy i rozciagliwy ale na owu okolo 15 dnia nielicze ale przytulanki beda i tak co 2 dni :) bo ja tak sobie mysle ze owu pewnie bedzie miedzy 15 a 25 dniem cyklu bo ostatni cykl mialam 37 dni wiec teraz bog jeden wie kiedy bedzie.....ale jak juz wyczuje owu to wtedy bede mniej wiecej wiedziec kiedy sie @ spodziewac badz dnia testowania :tak:

witam nowa forumowiczke ja tez pierszy cykl trafilam i przed owu i w owu a i tak @ przylazla :wściekła/y: a bylam wsciekla wtedy jak osa bo bylam pewna ze jestem w ciazy...

co ma być to i tak będzie a z tymi objawami to ciężko trafić :-) każda z nas inaczej czuje! Ja np jak byłam w pierwszej ciąży
[*] to pamiętam że nic mi nie dolegało tylko nie dostałam @

A masz monitoring w tym cyklu?
Niestey nie, bo moj gin urlopuje.... Choc jak sie tak zastanowic, to on wraca w poniedzialek, czyli moj 16dc... moze zadzwonie i sie przejde we wtorek:confused:

Batonik,a kiedy miewasz owulację,to czujesz coś?ja spr tylko sluz,i w tych dniach był seksik...ale tydzień pozniej bolał mnie jajnik....no a za kolejny tydzień czyli dziś przysła @...raczej niemozliwe by się owu tak przesunęła,przy sluzie niepłodnym....
Mnie tez jajniki bola po owu. I nwet pytalam gina, czy to dobrze. Powiedzial, ze jak bola to znaczy, ze pracuja:tak:
Może to dlatego,że w dni płodne szyjka macicy jest otwarta....a w niepłodne zaczopowana,i plemniki nie mają szans się dostać...więc cały śluz wypływa....
Pewnie tak:tak:

hej kobietki ale napisalyscie sporo ja mam dzis 12 dc i wkoncu zaczal sie jakis sluz i to sporo najpierw rano mialam przezroczysty i rozciagliwy a teraz bialy i rozciagliwy ale na owu okolo 15 dnia nielicze ale przytulanki beda i tak co 2 dni :) bo ja tak sobie mysle ze owu pewnie bedzie miedzy 15 a 25 dniem cyklu bo ostatni cykl mialam 37 dni wiec teraz bog jeden wie kiedy bedzie.....ale jak juz wyczuje owu to wtedy bede mniej wiecej wiedziec kiedy sie @ spodziewac badz dnia testowania :tak:
Moze tym razem wczesniej bedzie i co za tym idzie cykl bedzie krotszy. Oby:tak:

Powiem szczerze że ten jajnk to mnie boli konkretnie i dość mocno szczególnie jak chodze. Może to owu ale miałam w tym jajniku torbiel więc może to ona urosła choć boli mnie to w sumie dzisiaj a nie codziennie. Może to dziś mam owu, mam 16 dc a jak jutro będą przytulanki to nie za późno? :baffled:

Powiem szczerze że ten jajnk to mnie boli konkretnie i dość mocno szczególnie jak chodze. Może to owu ale miałam w tym jajniku torbiel więc może to ona urosła choć boli mnie to w sumie dzisiaj a nie codziennie. Może to dziś mam owu, mam 16 dc a jak jutro będą przytulanki to nie za późno? :baffled:

:tak:bardzo możliwe że to owu

ja np mam cykle 30 dniowe i wg testów owulaje mam 17dc

Olake BARDZO CI DZIEKUJE:-D:-D:-D:-D:-D
Chciałam pokazac mezulkowi:tak:
Ale sie smiał:tak:
Ja chce takiego kotka:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

Ja sie juz zbieram do wyrka ;-)
Dobrej nocki kochane:tak:!:-D

Cześć dziewczyny wieczorową porą zaczynam nadrabiać dzisiejszy dzień :)

Suzi1 właściwie podziękowania należą sie mojemu mężulkowi, bo to on wynajduje takie cudeńka w necie :)

Hej dziewczynki,

Suzi - nie denerwuj się @ nie przyjdzie napewno :tak::tak:

Temat poczty polskiej pozostawię bez komentarza - temat rzeka hihi

U nas dzisiaj bardzo nerwowo idziemy zbadac wojsko więc dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wszystko było oki. Mój W. to się tak denerwuje że ostatnie dwa dni bez kija nie podchodź do niego normalnie

Miłego dnia
tzrymam kciuki :) takie badanie to moze być stres dla faceta...wkońcu badają męskosć;)
mam nadzieję, ze wszystko będzie ok, tak jak u nas

No ja juz jestem.
Kupiłam testa ,ale raczej sie nie przyda bo na wkładce mam juz ciemniejsze...:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

:-(przykrość :-( susi1 jeszzce nie Twój czas ...

MACKU oby oby bo jak mam znow prawie 40 dni czekac to ja dziekuje mam dosc ale zobaczymy jak ten sluz sie bedzie pokazywal dzis to mialam sporo ale ciekawe jaki bedzie jutro maz mnie meczyl ze dzis cos chce ale ja mu powiedzialam ze nie bo mam na jutro wszystko zaplanowane bo sobota to jedyny wieczor w tygodniu kiedy on jest w domu i mozna poszalec wiec go jeszcze dzis przetrzymalam zeby jutro byl chetniejszy hihihi i bardziej zaangazowany hihihihi

reklama
Macku ja mam podobne obserwacje
wczoraj praktycznie chyba wszystko wyplynelo a wiadomo ze juz dawno mam niepolodne a w sordku cyklu nie bylo tego az tak duzo
ja mysle ze jak szyjka jest otwarta to wlasnie plemniczki tam sie dostaja a ja sa nieplodne to jest zamknieta i juz nie maja gdzie leciec wiec na zewnatrz:-)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie badania szyjki, kilka dni temu pisałyście o tym. No to też zaczełam badać:-D z tymze nie bardzo wiem gdzie jest to ujście...na początku cyklu była wysoko to wiadomo, ale teraz zaczęła się obniżać, ale kompletnie nie wiem czy jest otwarta czy zamknieta...jak to wyczuc

Do góry