reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

fajnie dowiedziec sie ze wszystko ok.licze na to samo
Zależało mi przede wszystko na cytomegalii i toxo - miałabym wyrzuty sumienia, gdybym nie zbadała się i przez to dzidziuś chorowałby...
Bardzo obawiałam się progesteronu, bo, jak pisałam, mam krótką fazę lutealną...
Przezorny zawsze ubezpieczony, polecam Ci zrobienie badanek.
U mnie jeszcze ciekawe co z prolaktyną... no i hormonami aktywnymi w 1. fazie cyklu - ale to za jakiś czas, jak wrócę z wakacji.
No... chyba, że już nie będzie potrzebne ;-)

reklama
Zależało mi przede wszystko na cytomegalii i toxo - miałabym wyrzuty sumienia, gdybym nie zbadała się i przez to dzidziuś chorowałby...
Bardzo obawiałam się progesteronu, bo, jak pisałam, mam krótką fazę lutealną...
Przezorny zawsze ubezpieczony, polecam Ci zrobienie badanek.
U mnie jeszcze ciekawe co z prolaktyną... no i hormonami aktywnymi w 1. fazie cyklu - ale to za jakiś czas, jak wrócę z wakacji.
No... chyba, że już nie będzie potrzebne ;-)
no ja sie za dwa tyg wybieram ale to w okolicach owulacji a potem pod koniec cyklu.doczekac sie nie moge!powtarzam sie

Czesto slysze np ze 4 mc to one uwazaja za bardzo szybko.kazda liczy sie z polrocznym staraniem i uwaza to za norme.holendrzy sa bardzo 'down to earth".
Też miałam takie podejście. W sumie może przez to się spięłam za bardzo - przez obawy, że będą problemy... Mam nieskończone 24 lata, więc z medycznego punktu widzenia super czas. Jeśli wyniki moje i mężusia będą w miarę oki, to znaczy, że się nieźle spięliśmy i przejęliśmy staraniami :zawstydzona/y:

A tak off topic - też wszędzie widzicie tyle kobiet w ciąży :confused: Widać, że wyż osiągnął wiek rozmnażania :-D
Niestety mnie starającej się nie jest to taki znów radosny widok... Nasuwa się myśl, czemu im się udaje, a mi nie :baffled:

A tak off topic - też wszędzie widzicie tyle kobiet w ciąży :confused: Widać, że wyż osiągnął wiek rozmnażania :-D
Niestety mnie starającej się nie jest to taki znów radosny widok... Nasuwa się myśl, czemu im się udaje, a mi nie :baffled:
podobno zawsze tak jest.wczesniej pewnie nie zwracalysmy na nie uwagi.teraz sa na kazdym kroku i wydaje mi sie ze mnie przesladuja.nawet moja fryzjerka w ciazy byla kiedy ja odwiedzilam.poza tym niesamowicie duzo dzieci rodzic sie bedzie w sierpniu/wrzesniu.oczywiscie nie wiemy ile sie staraly.ja zrobilam maly wywiad wsrod znajomych i jak slysze ze zaszly po paru mc prob to mnie to na duchu podnosi.Byly dwie co od razu zaszly,dwie w 2 cyklu,jakas po pol roku,inna po 10 mc,inna po roku niemal a jescze inna niby przy stosowaniu tabletek anty ale jej nie wierze (podejrzewam ze zrobila to celowo).wiec jak widzicie roznie jest

cześć dziewczyny- ja tylko na minutkę zaglądam, bo @ się skonczyla i starania czas wznowić..widze, że dzisiaj mało płodny dzien był w stronki:-)przynajmniej dało się nadrobić:-pżyczę wszystkim dobrej nocki, czekam na poranne wyniki testowań, zaciskam ksiukasy mocno:tak:

cześć wszystkim!
nareszcie pozbyłam się gości:-) i mogę normalnie w majtkach po domu latać hehe
też miałam zapytać czy wszędzie widzicie kobiety w ciąży , bo ja dziś to ze 4 jak nic widziałam, ale może faktycznie wcześniej nie zwracałam aż tak bardzo na to uwagi.
kto jutro testuje??

cześć wszystkim!
nareszcie pozbyłam się gości:-) i mogę normalnie w majtkach po domu latać hehe
też miałam zapytać czy wszędzie widzicie kobiety w ciąży , bo ja dziś to ze 4 jak nic widziałam, ale może faktycznie wcześniej nie zwracałam aż tak bardzo na to uwagi.
kto jutro testuje??
ja juz odp.na to pytanie.a ty kiedy planujesz testowac/ktory to twoj dzien cyklu?
gdzie mnie do testowania.nawet do dni plodnych jeszcze tydzien...:(dlatego nuda

dziś 23dc, nie wiem kiedy testować... może w przyszłym tyg?? myślisz ,ze to nie za wcześnie? jeśli Cię to pocieszy to zobacz ile ja mam do płodnych;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziś 23dc, nie wiem kiedy testować... może w przyszłym tyg?? myślisz ,ze to nie za wcześnie? jeśli Cię to pocieszy to zobacz ile ja mam do płodnych;-)
To zalezy jak dlugi masz cykl.W przyszlym tyg absolutnie nie za wczesnie.jak patrze na galerie testow i wykresy na ff to najczesciej dziewczynom wychodzi ok 11-12 dnia po owulacji czyli jeszcze przed terminem spodziewanej @.teoretycznie sa testy ktore mozna robic juz na 6 dni przed @.ja bym robila 2 dni przed @ jesli nie chcesz tak szybko no a mozesz w ogole w dniu spodziewanje @.ja jestem niecierpliwa i robie wczesniej.wszystko zalezy od ciebie

Do góry