reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja też jestem ciekawa jak to jest z tym ubezpieczeniem męża. Ja od lutego będę na urlopie bezpłatnym (no chyba, że zafasolkuję) to też chciałam przejść na ubezp. męża i u niego w firmie powiedzieli, że nie ma problemu, a mają wiadomości z pierwszej ręki znaczy z ZUS-u (pracuje tam synowa szefa) tylko, że ponoć nie potrzeba już książeczki rodzinnej wystarczy RMUA.

reklama
GRATULACJE Oliwka :happy2:
...są dwie krechy jak nic...:tak::-)
masakra taka to ma szczescie GRATULACJE LASECZKAAAAAAAAAAAAAAA

hej kobietki ta noc to jakis kolejny koszmar byl po obiedzie ide do miasta pomelise moze cos pomoze

OLIWKA ja jestem caly czas na ubezpieczeniu meza bo niepracuje i mamy ksiazeczke rodzinna ze maz ubezpieczony i ja i corka jestemy ubezpieczone pod niego wiec wszystko na nfz mamy normalnie a jak pracowalas i poszlas na l4 to i tak jestes dalej ubezpieczona
Sluchaj z tym spaniem to znam kilka trikow:
-wypic na pokojnie wieczorem szklanke cieplego mleka
-czytac fajna ksiazke aby zmeczyc oczka
-wziasc ciepla kompiel i do wyrka

Zrobiłam już tescior bo Daniel nalegał żeby dziś zrobić ;-);-) o 5 rano bo tak mi się siku chciało że szok :-):-) noi JESTEM W CIĄŻY

to fotka ,też trochę chukowa bo nie mam bateri do aparatu i telefonem robiła .
fb7e127bac54c811fb367a95d6a710cc,10,19,0.jpg

Sama jeszcze nie moge uwierzyć że w 1 cyklu nam sie udało.Przeszyłam mnóstwo fliudków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`[/QUOTE

Oliwko bardzo bardzo CI gratuluję:)
gratulacje rzucaj mam tymi fluidami he he

gratulacje rzucaj mam tymi fluidami he he
jest tu ktos??????????????????????????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zrobiłam już tescior bo Daniel nalegał żeby dziś zrobić ;-);-) o 5 rano bo tak mi się siku chciało że szok :-):-) noi JESTEM W CIĄŻY

to fotka ,też trochę chukowa bo nie mam bateri do aparatu i telefonem robiła .
fb7e127bac54c811fb367a95d6a710cc,10,19,0.jpg

Sama jeszcze nie moge uwierzyć że w 1 cyklu nam sie udało.Przeszyłam mnóstwo fliudków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Ej, aż się wzruszyłam Wiiiiiiiieeeeelkie Gratulacje i najlepszego Twojej fasolce!
I łapie fluidki ( o ile od rana dziewczyny już wszystkich nie zabrały) bo ja tez takiego teściorka chcę.....

witam:) oliwka11 serdecznie gratulujeeeeeeeeeeeeeeeee maluszka:-):-):-)ja rowniez z mezem staram sie o druga pocieche. to nasz pierwszy cykl staran i mam nadzieje ze bedzie owocny:-Dostatnia @ mialam 11 stycznia .. ale od jakis 3 dni pobolewa mnie brzuch wieczzorem jak sie poloze do lozka. czuje wtedy takie ciągniecie w dole brzucha:baffled:czy mozeliwe ze to moze byc wczesna ciaza:confused:wiem ye pryz pierwsyej mialam takie bole w ole bryucha ale wzdaje mi sie ye troche ya wcyesnie mnie boli...
Hej, no to chyba razem testujemy, bo ja miałam @ 10!!! Trzymam kciuki za Twoją i moja fasolkę!!!

Dzień dobry mroźnie,ale słonecznie. ;-)
Obiadek już zrobiony i deser śmietankowo - galaretkowy również. :-)

Wymiękłam!!! :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Oliwka,gratulacje ogromne raz jeszcze! :-)
Podłapię fluidków - czerwonych - a co mi tam. :-D
Agutka, no proszę jaka z Ciebie przykładna Gosposia. Zazdroszczę zwłaszcza tego deserku, bo ja jak się zbiorę do gotowania to święto:))))))))))))

Witam się zimowo i mroźnie.

Dwa dni nie zaglądałam więc muszę trochę ponadrabiać. Ja jestem w trakcie owu (o ile jest) i przytulanka od 2 dni obowiązkowo :-) . Jutro ide na badanie prolaktyny i mam nadzieję że jej poziom jest ok, bo jeśli nie to bede naprawdę zła :wściekła/y:, liczę może w tym cyklu na jakiś pozytywny efekt. Przytulanki są w 13,14,15 dc, jutro już zmykam do pracy na 2 dni więc zastanawiam się czy to wystarczy bo może w 16 i 17 też powinny być. Kurczę mam mętlik w głowie.

Witajcie kobietki ! To mój pierwszy wpis na forum, ale zaglądam do niego już od paru tygodni. Staramy się z mężem o drugą dzidzię, po bardzo bardzo dłuuugiej przerwie. W pierwszej ciąży "nie planowanej" był luzik. Wiedziałam, że jestem w ciąży już przed przewidywaną datą miesiączki ( to było bardzo silne przeczucie - intuicja, dodatkowo potwierdzona testem z dwoma krechami )
To nasz pierwszy miesiąc starań, a ja już dostaję do głowy :sorry2: Może dlatego, że dużo się już "naczytałam" no i świadomość, że innym nie idzie tak szybko....
I teraz zostało mi już tylko czekanie. Ost @ miałam 05 stycznia. więc teoretycznie został mi tydzień niepewności :-(
Eh, staram się nie nakręcać, ale wiecie same jak to jest
Buziaczki dla wszystkich staraczek

Dzień dobry.

Oliwka, GRATULACJE!!!

Aguś, łał, to Ty robisz obiadki z deserkami? I zawsze tak?

Żabka, ja myślę, że meliska nie powinna zaszkodzić, ale pewna też nie jestem.

Wiecie co, ja to jakaś rozkojarzona chodzę od kilku dni. W poniedziałek smażyłam kotlety na obiad i jednocześnie popijałam kawkę, obok kubka postawiłam butelkę z olejem i na prawdę nie wiem jak to zrobiłam, ale sięgnęłam po kubek, a ocknęłam się w momencie jak miałam tłusto w ustach:-D. Na szczęście nie połknęłam tego, ale przecież musiałam odkręcić tą butelkę przechylić ją inaczej niż kubek, nie pamiętam jak to zrobiłam, a śmiechu było masa. Mój M był jeszcze w domu i co ciekawe stał ze mną w kuchni i tylko patrzył co ja robię:szok:.

Aguś,no co Ty. :-p Ja dziś zrobiłam,bo jakąś ochotkę nabrałam i będzie na kilka dni,bo wyszła mi wielka blacha. :-) :-) :-)
A z tym rozkojarzeniem,to niezły ubaw. :-D
Ja,jak miałam jakieś 5 lat,to Mama raz mnie poprosiła,żebym podała Jej do łazienki tabletki,które są w lodówce. No to ja nic nie myśląc podałam Jej te tabletki i butelkę z piciem - też z lodówki. Jak się później okazało były to czopki. :laugh2: A picie,jakie Mamie "zaserwowałam",to olej. :laugh2: Więc ten płyn,jak widać,ma coś w sobie,hahahaha. :-D :-p

Agutka, no proszę jaka z Ciebie przykładna Gosposia. Zazdroszczę zwłaszcza tego deserku, bo ja jak się zbiorę do gotowania to święto:))))))))))))

Ja lubię gotować,piec i takie tam. :-) A najbardziej lubię pochwały po wszystkim - taka jestem,hahahaha. :-D :-p

Ja właśnie jeszcze zrobiłam taką jakby pieczeń (a raczej mega kotlet :laugh2:) z mielonego do chlebka - uwielbiam. :-) :-p G. z Zuzią kolorowali,więc miałam spokój. :-) ;-)

OLIWKA ja tez jestem na zusie bo maz tylko to ubezpieczenie ma zadnego dodatkowego tylko zebym byla pod niego ubezpieczona to musielismy pojechac do zusu i wyrobic ksiazeczke rodzinna w ktorej jestem zapisana ja i mala jako czlonkowie rodziny mojego meza podlegajacy pod jego ubezpieczenie i jak dojdzie nastepna dzidzia to bedzie tylko dopisana i pracodawca musi ta ksiazeczke co 3 miesiace podbic pieczecia zakladu i swoim podpisem i wsio z ta ksiazeczka chodzi sie do lekarza jako dowod ubezpieczenia

Aguś,no co Ty. :-p Ja dziś zrobiłam,bo jakąś ochotkę nabrałam i będzie na kilka dni,bo wyszła mi wielka blacha. :-) :-) :-)
A z tym rozkojarzeniem,to niezły ubaw. :-D
Ja,jak miałam jakieś 5 lat,to Mama raz mnie poprosiła,żebym podała Jej do łazienki tabletki,które są w lodówce. No to ja nic nie myśląc podałam Jej te tabletki i butelkę z piciem - też z lodówki. Jak się później okazało były to czopki. :laugh2: A picie,jakie Mamie "zaserwowałam",to olej. :laugh2: Więc ten płyn,jak widać,ma coś w sobie,hahahaha. :-D :-p

Ja lubię gotować,piec i takie tam. :-) A najbardziej lubię pochwały po wszystkim - taka jestem,hahahaha. :-D :-p

Ja właśnie jeszcze zrobiłam taką jakby pieczeń (a raczej mega kotlet :laugh2:) z mielonego do chlebka - uwielbiam. :-) :-p G. z Zuzią kolorowali,więc miałam spokój. :-) ;-)
Daleko mieszkasz może bym się kiedyś na obiadek z deserkiem wprosiła, bo mi tu normalnie ślinka pociekła!!! :))))))))))))))))

Witam się zimowo i mroźnie.

Dwa dni nie zaglądałam więc muszę trochę ponadrabiać. Ja jestem w trakcie owu (o ile jest) i przytulanka od 2 dni obowiązkowo :-) . Jutro ide na badanie prolaktyny i mam nadzieję że jej poziom jest ok, bo jeśli nie to bede naprawdę zła :wściekła/y:, liczę może w tym cyklu na jakiś pozytywny efekt. Przytulanki są w 13,14,15 dc, jutro już zmykam do pracy na 2 dni więc zastanawiam się czy to wystarczy bo może w 16 i 17 też powinny być. Kurczę mam mętlik w głowie.
Powodzenia Asiucha!!!

Witajcie kobietki ! To mój pierwszy wpis na forum, ale zaglądam do niego już od paru tygodni. Staramy się z mężem o drugą dzidzię, po bardzo bardzo dłuuugiej przerwie. W pierwszej ciąży "nie planowanej" był luzik. Wiedziałam, że jestem w ciąży już przed przewidywaną datą miesiączki ( to było bardzo silne przeczucie - intuicja, dodatkowo potwierdzona testem z dwoma krechami )
To nasz pierwszy miesiąc starań, a ja już dostaję do głowy :sorry2: Może dlatego, że dużo się już "naczytałam" no i świadomość, że innym nie idzie tak szybko....
I teraz zostało mi już tylko czekanie. Ost @ miałam 05 stycznia. więc teoretycznie został mi tydzień niepewności :-(
Eh, staram się nie nakręcać, ale wiecie same jak to jest
Buziaczki dla wszystkich staraczek
Witaj, witaj i bądż dobrej myśli, czemu miało by Ci się nie udać przy pierwszym podejściu! Powodzenia!!!

reklama
ewelina -mnie tez tak od kilku dni brzuch pobolewa,nawet teraz,ja mialam @ 8 stycz. a 15 bylo przytulanko bez zabezp.(PLANUJEMY OD CZERWCA DZIALANIE,ALE TEN 1 RAZ BYLO BEZ ZABEZP.) od 16 mialam sluz plodny o 18 wszystko na to wskazuje byla owul. wiec teraz czekam te 6 dni czy @ przyjdzie;-):-p
no zobacze jak to bedzie ze mna... w poprzednim cyklu wiedzialam kiedy mam dni plodne ale wtedy jeszcze nie wiedzielismy ze bedziemy sie starac o druga dzidzie..a teraz sama nie wiem kiedy mialam owulke:confused:ale w lutym sie wszystko wyjasni :-D

Do góry