reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A mnie wiesiołek wcale nie pomaga. Biorę go 2 cykl i śluzu wcale nie jest więcej, a ostatnio to już w ogóle dziwne suchoty. Nieźle muszę się naszukać, żeby coś znaleźć.

Pomaga, pomaga, ale trzeba go brać przynajmniej 3 miesiace, aby zobaczyć różnicę, to nie działa tak od razu. Ja biorę 3 razy dziennie po dwie, aż do owulacji i teraz juz jest znacznie lepiej a po owulacji łykam linocomlex - to wyciąg z lnu wzbogacony o kwasy omega 3 i 6

reklama
Pajka, 2 razy dziennie po 2 kapsułki. Myślisz, że to może być za mało? Maks. dawka to 6 kaps. na dobę, czyli jeszcze 2 mogłabym łyknąć.

ja brałam max dawke i dopiero wtedy miałam efekt a u mnie jeszcze uposledzało branie clo wiec ja miałam suchosc masakrycczną. Dopiero gdzies 3 dni przed owulką zmniejszałam dawke do 2 tabletek bo sie ze mnie lało:szok:

dziewczynki ja na razie zmykam obiadek robic i ogarnąć chałupe bo gosci bede o 15 miała

Ja włąsnie tez kiedys piłam siemie lniane ale z innych wzgledów:tak:ZE tak powiem trawiennych:-D
A ile razy dziennie to piszesz i ile wsypujesz do szklanki???????No i oczywiscie w jakich dniach?????
Ja tez jakiegos szału po tym wiesiołku nie mam:no:
A brałam go po 2 tabletki lub 1rano +1 wieczorem

Ojjjj!!!!:zawstydzona/y:A ja tu wyskoczyłam z dwoma kapsułkami:-:)dry:
Ja jak bralam wiesiolka to 3 razy 2 kapsulki.
A ten len (mam mielony o smaku cytrynowym) to sypie lyzeczke, zalewam niecalay kubek i popijam jak mi sie przypomni. Len mozna pic przez caly cykl.

Pomaga, pomaga, ale trzeba go brać przynajmniej 3 miesiace, aby zobaczyć różnicę, to nie działa tak od razu. Ja biorę 3 razy dziennie po dwie, aż do owulacji i teraz juz jest znacznie lepiej a po owulacji łykam linocomlex - to wyciąg z lnu wzbogacony o kwasy omega 3 i 6
Wiesz, niektóre dziewczyny piszą, że u nich szybko zadziałał i dlatego pomyślała, że na mnie nie działa. Poza tym ja zawsze miałam ładny śluz, dopiero w poprzednim cyklu jakoś częściowo "zanikł" i dlatego chciałam się wspomóc wiesiołkiem. O dziwo zauważyłam, że im dłużej go biorę zamiast być lepiej jest gorzej. Pewnie jakiś inny czynnik miał na to wpływ dlatego wcale nie rezygnuję.

Ja jak bralam wiesiolka to 3 razy 2 kapsulki.
A ten len (mam mielony o smaku cytrynowym) to sypie lyzeczke, zalewam niecalay kubek i popijam jak mi sie przypomni. Len mozna pic przez caly cykl.
Chyba jednak zaryzykuję z tym lnem. Jak mi nie wyjdzie to zawsze mogę oddać mamie, ona właśnie pije ten mielony i smakowy.

Wiesiołek powoduje skurcze macicy tak? Więc mogę mieć podstawę twierdzić, że moje nie wyjaśnione bóle brzucha przypominające właśnie delikatne skurcze to od niego?

Ostatnia edycja:
Wiesz, niektóre dziewczyny piszą, że u nich szybko zadziałał i dlatego pomyślała, że na mnie nie działa. Poza tym ja zawsze miałam ładny śluz, dopiero w poprzednim cyklu jakoś częściowo "zanikł" i dlatego chciałam się wspomóc wiesiołkiem. O dziwo zauważyłam, że im dłużej go biorę zamiast być lepiej jest gorzej. Pewnie jakiś inny czynnik miał na to wpływ dlatego wcale nie rezygnuję.

Ja jak go zaczełam brac o miałam potok sluzu:tak::tak::tak::tak:myslałąm ze sie utopie
A teraz tak jakos mniej,dopiero po owulce!!!!
Moze tez bede piła to siemie lniane:tak:
Macku a Ty nie przytyłas po nim??????

A powinnam?;-) Nie zauwazylam, ale tez nie pije go za dlugo...

Ja po nim przytyłam,albo znalazłam sposób na zwalenie winy;-):-D

ryba30 - ja jestem 2 cykl na clo, wiec ja Pajka mam pustynie, ale dzięki wiesiołkowi i wyciągu z lnu jest nieźle, ale na mnie zadziałał dopiero po prawie 6 miesiacach.
Agniesiar a czemu bierzesz CLO?Nie masz ow.czy na wspomaganie jej????I jak reagujesz????

reklama
hej kobietki wlasnie przed chwila poszlam do kibelka podcieram sie a tam :szok: krwawa mery @@@@@@:szok: i siw wkorzylam bo sie wogole niespodziewalam :zawstydzona/y:ide teraz przejsc sie z corka na dluuugi spacer zeby ochlonac i sie uspokoictroche a taka byl;am przekonana ze jestem w ciazy:-:)zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry