reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
a ktoras mi pomoze? orientujecie sie czy owu moze byc jak nie ma sluzu:confused: bo mi po clo tak sucho ze szok..... i nie wiem jak chlopaki tam dotrwaja jak nadal tak bedzie a teraz juz chyba za pozno na jakies preparaty...

polecam kapsułki z wiesiołkiem :tak: ja biorę je dopiero 5 dzień i już mnie zalewa :-p tylko pamiętej, że bierze się je przed owulacją, a potem już nie ;-)

Witam Was serdecznie, współczuję wszystkim starającym się długo, chciałabym podzielić się swoją metodą, a nuż komuś pomoże. Udało mi się zajść w ciążę za pierwszym razem, tzn. po jednym cyklu starań (mam 32 lata)

1. Zaczęliśmy dzień po skończonej miesiączce (cykle mam 28 dniowe, miesiączka trwa 6 dni) i współżyliśmy codziennie rano i wieczorem przez kolejnych 13 dni, nie przejmując się tym, że podobno jakość nasienia się obniża przy tak częstych działaniach :)

2. Po każdym stosunku nie wstawałam z łóżka przez następną godzinę tylko leżałam z podłożonymi pod miednicę poduszkami, żeby była wyżej niż reszta ciała i żeby ani kropla nasienia nie wypłynęła oraz z opartymi o ścianę uniesionymi nogami (można w tym czasie np. coś poczytać :))Wieczorami po takiej godzinie leżenia wracałam do normalnego leżenia, nakrywałam się kołdrą i zasypiałam. Uwaga, nie wolno napiąć mięśni brzucha po stosunku, bo nasienie może wypłynąć, a ma pozostać jak najdłużej.

Może się to komuś wydać naiwne i zabobonne i w ogóle ciemnota, ale co tam, ważne że się udało, popróbować warto.

3. Kilka miesięcy przed rozpoczęciem starań aplikowałam mężowi kwas foliowy, raz dziennie, ja też oczywiście spożywałam, przestaliśmy chodzić do sauny i zdrowo się odżywialiśmy.

Spodziewamy się w kwietniu 2010 dziewczynki.

Wiem, że pewnie po prostu jesteśmy zdrowi i mieliśmy szczęście, ze nam się udało, ale pomyślałam, że nie zaszkodzi opisać swoje starania.
Życzę wszystkim starającym się sukcesu :-)

każda rada pomocna :tak: w końcu jak się nie uda to można spróbować :-) życzę spokojnego donoszenia córci :-)

Cześć Dziewczyny
Zdecydowałam się w końcu na zrobienie testu i nie zobaczyłam 2 kresek :no:
coś mi jednak nie pasuje...czytałam Waszą wczorajszą dyskusję nt. sutków, u mnie tez takie objawy: powiększyły się, "wysunęły się do przodu", uniosły w górę, końce czerwone, obrzeża ciemniejsze, pojawiają się pajęczynki żyłek. Nie mówię nic o bólu, jest problem nawet z przytuleniem się. Podbrzusze boli, nie umiem określić czy tak jak na @ czy inaczej.
Temperatura spadła dziś do 36,69, przedwczoraj też spadł do takiego poziomu, a wczoraj była >37.
dziś mam 29 dc liczyłam, że wczoraj przyjdzie. Do kiedy testy były u Was negatywne po terminie @
trzymam kciuki za te, które dziś teściły :-D

kochana może być, że za wcześnie ;-)

No to ja mogę sie podpisać pod listą staraczek :tak: Nowy rok i pierwszy miesiąc starań. 11 stycznia miałam owulację, no i próby przed w trakcie i po za nami:-) z jakim skutkiem? planowo w sobotę-niedzielę ma się pojawić @, ale mam wczesniej kilka pytań do pań zaprawionych w boju? Czy jeśli nie mierzyłam do tej pory temp. i nie wiem jaka jast moja ogólna w cyklu, to czy mogę sugerować się isniejącą od 5 dni 36,9-37,6 (to 36,9 od niewyspania bo bardzo wczesnie musialam wstać i tak sobie zmierzyłam, wiem, wiem, powinno byc o jednej porze itd), ale ja tak sobie mierzę to rano i wieczór od 5 dni mam 37,6. I druga rzecz mam delikatne skurcze jak przed okresem, tylko zastanawia mnie fakt, iż zawsze miałam tak dzień przed okresem, a nie 11 dni, bo mam tak od 4 dni po owulacji. No i przedwczoraj w sklepie zemdliło mni jak nigdy! Wmawiam sobie? kiedy zrobić test? Jak wasze objawy, starania i nadzieje? Wiem, że co organizm to inne objawy, ale zawsze w kilka osób to raźniej znosić nawet rozczarowania:-(

:-) witaj i trzymam kciuki :-)

Witam was dziewczyny:-) wczoraj zrobialam test i niestety jedna kreseczka:-( to dopiero pierwszy cylk staran nie liczylam na wiele ale zawsze jakas nadzieje byla. Narazie @ nie przychodzi wiec sama nie wiem co myslec, objawow nie mialam tylko piersi troszke bolaly ale to tak podobnie jak przed @. Za kilka dni powtorze test jezeli nie dostane @. Dodam jeszcze ze ten pierwszy robilam popoludniu, ale to chyba po terminie spodziewane @ nie ma znaczenia. Pozdrawiam wszystkie i zycze pomyslnego zafasolkowania:-)

;-) może też za wcześnie... ;-)

już wiem po kim dzieciątka mają urodę :-) po mamusi :tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczynki!!!!!!!

ALe naskrobałyscie:szok:Konca nie widac!!!!!:-D
FOtki piękne i nie mam pojecia co wy od siebie chcecie:zawstydzona/y:

Martuskaa ja tez słyszałam o tym ze clo uposledza sluz!JA np owulke miałam ok czwartku a sluz pojawił sie po niej:baffled:Wiec czasmi tak jest!!!!

JA dzis byłam u ginka ,bardzo fajny gosc:tak:Bede do niego chodziła!!!!Narazie mam czekac spokojnie ,moze juz sie nie pojawi:tak:;-)A jak przyjdzie to mam brac zalecone leki, i zgłosic sie na monnitoring!!!Powiedział ze wszystko jest juz zrobione,co trzeba!!!
Na dzisiejszym usg nie było juz pecherzyka,endo 12mm...

Czesc dziewczynki!!!!!!!

ALe naskrobałyscie:szok:Konca nie widac!!!!!:-D
FOtki piękne i nie mam pojecia co wy od siebie chcecie:zawstydzona/y:

Martuskaa ja tez słyszałam o tym ze clo uposledza sluz!JA np owulke miałam ok czwartku a sluz pojawił sie po niej:baffled:Wiec czasmi tak jest!!!!

JA dzis byłam u ginka ,bardzo fajny gosc:tak:Bede do niego chodziła!!!!Narazie mam czekac spokojnie ,moze juz sie nie pojawi:tak:;-)A jak przyjdzie to mam brac zalecone leki, i zgłosic sie na monnitoring!!!Powiedział ze wszystko jest juz zrobione,co trzeba!!!
Na dzisiejszym usg nie było juz pecherzyka,endo 12mm...

No piekne endo :tak: to tyko teraz czekac na fasolke ;-) skoro pecholka juz nie było widac :tak:

Hej dziewczyny jak tam Wam mija dzień ??

Ja dzisiaj masakrycznie spędzam dzień pali zgaga, boli brzuch, cycole streczą jajnik kłuje - niech ta @ juz przyjdzie i bedzie spokój :wściekła/y:

Z tym wiesiołkiem też spróbuje może to coś pomoże :-D popchnie wojsko :tak:

No prosze ale sie zgrałysmy
;-)
Mam nadzieje ze bedzie ok!MOze jeszcze dzis zadziałamy!Jedyne co mnie w tym lekarzu zmartwiło to to ze kazał mi przyjsc za 2 miesiace:szok:Ale ja odrazu powiedziałam ze chce miec monitoring przy clo ,wiec powiedział ze zaprasza na wizyte!!!!Ale powiedział ze moze warto tez odpuscic sobie to bieganie po lekarzach i pozwolic działać lekom!!!A psychice dac odpocząc:tak:

Sama juz nie wiem ,czasami mam ochote faktycznie olac to wszystko ,nie chodzic juz po lekarzach ....
Ale z drugiej strony boje sie reakcji na CLO...

Przy poprzedniej ciazy miałam chyba 17mm,ale nie wiem czy to juz było ciazowe edno czy tez nie...?

;-)
Mam nadzieje ze bedzie ok!MOze jeszcze dzis zadziałamy!Jedyne co mnie w tym lekarzu zmartwiło to to ze kazał mi przyjsc za 2 miesiace:szok:Ale ja odrazu powiedziałam ze chce miec monitoring przy clo ,wiec powiedział ze zaprasza na wizyte!!!!Ale powiedział ze moze warto tez odpuscic sobie to bieganie po lekarzach i pozwolic działać lekom!!!A psychice dac odpocząc:tak:

Sama juz nie wiem ,czasami mam ochote faktycznie olac to wszystko ,nie chodzic juz po lekarzach ....

Przy poprzedniej ciazy miałam chyba 17mm,ale nie wiem czy to juz było ciazowe edno czy tez nie...?

Bedzie dobrze może już sie okaże że będzie fasolka i bedziesz latac kontrolnie tylko :tak: Głowa do góry !!

;-)

Tak to mogło byc juz ciążowe bo ogólnie pow. 14 mm endo nie w ciąży moze swiadczyc o stanie rakowym - i trza wtedy to sprawdzac.
A przy ciazy ro0snie duze:tak:

reklama
Bedzie dobrze może już sie okaże że będzie fasolka i bedziesz latac kontrolnie tylko :tak: Głowa do góry !!

Powiem Ci ze jakos nie myslę o tym,co ma byc to bedzie!!!Moze bardziej bede sie przejmowac przed samym terminem..@
Teraz jeszcze ok 10 dni mi zostało:tak:Chyba bo straszny bol miałam w czwartek(prawy jajnik) ale czy dokładnie wtedy była owulka to nie wiem:confused:

Do góry